even voorstellen


 

 

 

 

 

 

 Ik help je met hart en ziel

 

Als ambtelijk secretaris van de Propaedeuse, bij de afdeling Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft, bleek ik een “lage drempel” te hebben voor studenten met de meest uiteenlopende problemen. Ik was daar op mijn 17e komen werken en rond mijn 22e kreeg ik de behoefte deze hulpverlening te professionaliseren. Ik meldde me aan, maar was te jong voor de urgentieopleiding van de sociale academie. De baan was té leuk en interessant om op te geven …

Toen ik 23 was, werd ik in mijn naaste omgeving geconfronteerd met de zelfdoding van iemand waar ik veel van hield; naast machteloosheid en verdriet was er ook verontwaardiging over “het systeem”. Dat moest toch anders kunnen dacht ik, niet opsluiten, volstoppen met medicijnen, isoleercel, bossen met sleutels …. Er móet een andere manier te zijn om depressieve mensen te helpen.

Na wat omzwervingen in de bouw- en volkshuisvestingswereld ben ik begin negentiger jaren een eigen bedrijf begonnen. Organiseren van excursies voor professionals op het gebied van architectuur en stedenbouw. Het was een doorslaand succes, zodanig dat mijn leven werd overgenomen door mijn bedrijf. Dat was ook weer niet wat ik ermee had bedoeld. De contacten met klanten waren kort en oppervlakkig; met de 35 freelance medewerkers zakelijk. Ik miste de wezenlijke verbinding met mensen.

Inmiddels was ik ook bewust gaan ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde. Na enig shoppen in de spirituele wereld wist ik wat ik zocht: een opleiding waar gedegen basale kennis wordt gecombineerd met intuïtie. Die opleiding vond ik bij de toenmalige EDEM, nu Academie voor Polyenergetische Therapie. In vier heftige jaren, niet alleen binnen de studie, maar ook in mijn leven, heb ik veel kennis vergaard en ben enorm gegroeid. Eindelijk heb ik mijn draai gevonden; ik werk met mensen …….
Ik ben in mijn element als ik mensen kan helpen hun leven weer te laten stromen. Bij lezingen, workshops en cursussen is het geen uitzondering dat ik aan het eind van de betreffende avond met een overborrelend hart terugrijd, of achterblijf. Geluk, noemen ze dat geloof ik….

Sinds het prille begin heb ik ontelbaar veel na- en bijscholingen, alsmede aanvullende opleidingen gedaan. Hiervan vind je elders een overzicht, maar de kers op de taart is toch de in april 2016 afgeronde opleiding tot EFFORTLESS COACH. Een open benadering die op basis van inzicht in de werking van de mens als informatiesysteem de onderliggende principes van de verschillende methodes volgt en deze een plaats geeft in een Geintegreerde Interventie Methodiek voor alle voorkomende ondergewuste blokkades zoals overtuigingen, onafgemaakte ervaringen, en spookclusters. Ik werk daarbij met De Helende Reis, Hartcoherentie, The Work en Progressive Mental Allignment, alles gebaseerd op de meest recente inzichten van de moderne wetenschap en kwantumfysica. Het is een intensieve manier van coachen. Tweewekelijkse sessies van ongeveer twee uur (tenzij anders afgesproken) en daarnaast kan de client mij altijd bellen of mailen als hij of zij daar behoefte aan heeft. Een gratis en vrijblijvende ontdekkingssessie kan de start zijn van zo'n traject. En als dat niet zo is, dan heb ik iemand gewoon een beetje op weg geholpen bij zijn of haar transformatietraject. 

Daarnaast heb ik natuurlijk in de hoek van mijn praktijkruimte mijn gereedschapskoffer staan met al die technieken die ik me in de loop der jaren heb eigen gemaakt. Je bent bij mij in goede handen!

In de inleiding van boeken, met name Amerikaanse, bedankt de auteur altijd een rijtje mensen. Ik wil dat hier een beetje anders doen:

Iedereen die op mijn pad kwam en die voor lange of korte tijd met mij is meegelopen of nog meeloopt, dank voor de lessen die ik van jullie geleerd heb en de warmte die ik mocht ontvangen. Zonder jullie allemaal zou ik niet zijn waar ik nu ben.

 

zachtheid is kracht

 

Amersfoort september 2016