juni/juli 2017


JUNI/JULI 2017

 

The Little Shop of Colours

 

 

We were born to be real

Not to be  perfect

 

 

Zo langzamerhand begint mijn nieuwe leven zich af te tekenen en kom ik hoe langer hoe meer in een ritme. Nog wel heel moe na een intensieve dag in de winkel (zeker als het zo heet is) maar we hebben ook dagen afgesproken dat er maar 1 van ons in de winkel is en als logisch gevolg de ander dus vrij. Dat geeft lucht. De winkel loopt goed. Het assortiment is aanzienlijk uitgebreid, onder anderen met prachtige herenoverhemden. Kijk maar op onze website en facebook pagina of nog leuker (en gezelliger) kom eens langs. Ik geniet met volle teugen van de dagen in de winkel. Niets mooier dan een vrouw die ontroerd naar zichzelf in de spiegel kijkt omdat ze vergeten was hoe mooi ze er in een jurk uitziet ...... het overkomt me regelmatig.

Ook de winkel heeft een nieuwsbrief met aankondigingen van acties, workshops, evenementen en nieuwe artikelen. Voel je vrij om je daarvoor op te geven (ook op die website)

In de tussentijd is zijn er ook nog clienten die allemaal in een mooi traject zitten en zichzelf hoe langer hoe meer terugvinden. De een wat sneller dan de ander, maar dat is ook afhankelijk van hoever zij zichzelf waren kwijtgeraakt. Ook nog geweldig om te doen. Met twee van die prachtbanen ben ik een weliswaar druk maar heel gelukkig mens!

De wereld dendert maar voort in haar negatieve spiraal. Toch zijn er hoe langer hoe meer voorbeelden van mensen, groepen, landen die daar uit breken. Langzaam tekent de verbetering zich af. Let daar maar eens op. Er is veel activiteit om de zeeen van plastic te ontdoen, en ook om minder plastic in omloop te brengen. Er zijn veel initiatieven om armoede aan te pakken, vluchtelingen te helpen met integreren, en hoewel behoorlijk tegengewerkt door instanties ook mooie overwinningen voor de alternatieve geneeskunde. Steeds meer mensen gaan begrijpen dat het anders werkt dan ons altijd is voorgehouden. Kijk vooral naar al die positieve ‘wapenfeiten’  en laat de ruziezoekers en ophitsers voor wat ze zijn. Als je er last van hebt, kijk dan gewoon niet naar het journaal. Je kunt er in je eentje toch niets aan veranderen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Leef bewust en vanuit liefde. Ga met respect om met moeder aarde en al haar bewoners. Als we dat allemaal doen dan kunnen we centimeter voor centimeter de wereld een betere plek maken. Blijf positief, blijf vertrouwen blijf in liefde!

We leven in tijden waar vanuit het universum krachtige energiestromen op ons afkomen. Met name de zonnestormen kunnen ons danig dwars zitten. Inmiddes is aangetoond dat deze zonnestrmen onze gedachten, emoties en fysieke welzijn kunnen beinvloeden.

-       Ons slaappatroon kan verstoord worden

-       Emoties kunnen sterk(er) opspelen. Go with the flow. Laat het gebeuren en verzet je er niet tegen.

-       Je kunt pijnlijke spieren en gewrichten hebben. Weet dat dit aan de orde is, maar neem je klachten wel serieus. Geef niet alles het etiket: zonnestormen

-       Je zenuwstelsel wordt extra geprikkeld (kort lontje)

-       Je hebt last van onverklaarbare vermoeidheid. Aan die vermoeidheid mag je gerust toegeven. Duik eens vroeg je bed in, of doe als je daar ruimte voor hebt een middagdutje. Zorg goed voor jezelf. Dan zul je uiteindelijk merken dat je beter uit deze periode komt dan je erin bent gegaan. Neem jezelf serieus, denk  niet dat je een aansteller bent, maar pak je ruimte. En, niet onbelangrijk, praat ook met anderen over hoe je je voelt. (Dat is natuurlijk altijd belangrijk J)

-       Je hartritme is uit balans door de sterke elektrisch geladen energieen

-       Pijnlijke herinneringen uit het celgeheugen komen omhoog en worden verwerkt. Dat betekent dat je er daarna nooit meer last van hebt. Het doet even pijn, maar dan is het ook klaar. Soms heb je daar misschien wat hulp bij nodig omdat het erg overweldigend kan zijn. Bel me gerust. Het gaat hier niet om ellenlange trajecten. Veelal is het delen en verwerken alles wat nodig is.

Overigens is in deze tijden een reconnective healing een geweldige mogelijkheid om je systeem te zuiveren en te resetten. Als je last hebt van bovenstaande symptomen dan beveel ik zo’n healing van harte aan.

Om jullie als nieuwsbrieflezers een streepje voor te geven bij anderen, is zo’n healing voor jullie 50 euro in plaats van de reguliere 75.

Kan ook op afstand! Ik weet uit ervaring dat dat even krachtig is als 1 op 1.

Ook hartcoherentie is een mooie methode om je systeem op te schonen. Hieronder bij ‘ slapeloosheid’  doe ik een voorstel voor het werken hiermee in kleine groepen.

 

Mijn vader, ik heb het wel vaker over hem. Het was een bijzondere man. Een levensgenieter met het motto ‘ laat uw leven sober zijn, doch rijk aan feesten’.  Goed gezelschap van (klein)kinderen, een lekker biertje en een lekker hapje waren voor hem al een feestje. Hij had een heel relaxte levensfilosofie waar niet alleen ik maar ook mijn kinderen veel van geleerd hebben.
“El, gewoon je ene voet voor de andere, dan kom je er wel .....”
Het is 1970 ik loop de vierdaagse. Het is de vierde dag en ik ben zooooo moe, maar wil niet opgeven. De rest is door maar mijn vader is bij me gebleven. En hoewel we nog nooit zo laat waren binnengekomen hebben we de eindstreep gehaald. (Later bleek de ziekte van Pfeiffer de reden van de extreme moeheid, maar dat wist ik niet)

We waren maatjes, door dik en dun. En zijn Rotterdamse volkswijsheden hanteer ik nog regelmatig, maar deze heb ik met name in de laatste maanden toen er zo veel werk was toegepast.Hoe  groot de berg werk ook is waar je tegenop kijkt, gewoon beginnen en dan stukje bij beetje doorwerken. Uiteindelijk zie je dat je er bijna bent. De afgelopen maanden heb ik vaak teruggedacht aan deze wijsheid van hem. Inmiddels is de boel op de rit. Ik weet dat hij vanaf zijn wolkje glunderend toekijkt. Dank je wel Jan, het ga je goed  daarboven.

 

Slapeloosheid

Het is de laatste tijd weer in het nieuws. Er blijken veel mensen te lijden aan slapeloosheid.Dat komt ook door de vele prikkels die wij krijgen. In veel gevallen is daarvoor Hartcoherentie een prachtige oplossing. Door, met name voordat je gaat slapen, je lichaam in een optimale, coherente, staat te brengen, gewoon door vijf minuten op een bepaalde manier te ademen, zul je veel gemakkelijker inslapen. Ooit kreeg ik een telefoontje van een dame die kampte met slapeloosheid. Maximaal 2 uur per nacht kon ze slapen. Toen ze voor de deur stond schrok ik. Ze zag er uit of ze fataal ziek was, ingevallen ogen met zwarte wallen, bleek, geen energie meer ....... Ik heb haar uitgelegd hoe hartcoherentie werkt. We hebben de test gedaan en ik heb haar geleerd het toe te passen. In de ochtend en voor het slapen gaan. Na twee weken kwam ze weer. Ze zag er al veel beter uit. Het slapen ging beter. Ze heeft maar vier sessies nodig gehad om weer helemaal een goede slaper te worden.

Zo zie je maar dat het niet alleen maar zit in chemische of natuurlijke medicijnen. Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen; dit soort dingen kun je gewoon zelf oplossen door iets kleins anders te gaan doen.

Ook last van slapeloosheid? Stuur een mailtje. Je kunt natuurlijk 1 op 1 consulten krijgen, maar misschien is het in dit geval ook leuk om in groepjes van drie of vier dit probleem samen aan te pakken. Ik hoor graag wie belangstelling heeft! Mij lijkt dat heel leuk om te doen, ook omdat ik weet dat het echt werkt.

 

True Colours

Het is puur toeval, alweer colours in deze nieuwsbrief. Deze song is een van mijn all time favourites. Met name die van  ........ maar deze mag er ook zijn. En het flimpje is ook heel lief. Dus draai je volume maar een beetje op en geniet van deze versie van True Colours.En wat is er bevrijdender dan jezelf in al je kleur en pracht te laten zien?

 

Reincarnatie

Het is een term uit een andere wereld. Althans dat lijkt het. Voor mij en andere reincarnatietherapeuten is het dagelijkse kost. Niet  zelden hebben mijn clienten problemen in het nu, met een situatie of een persoon, opgelost door terug te reizen in de tijd naar het moment dat het probleem is ontstaan. Sommigen kregen inzicht waarom een bepaalde relatie niet werkte, of waarom er die onverklaarbare angst voor water of een kleine ruimte is. Anderen weer kwamen zonder er naar op zoek te zijn, bij het uitwerken van hun probleem in dat verleden terecht en konden zien en meemaken wat er ooit was gebeurd waardoor ze nu nog op een bepaalde manier handelen of reageren.

Geen abacadabra, maar een logische therapie. Op het moment dat je het zelf meemaakt begrijp je hoe duidelijk en eenvoudig het in elkaar steekt.

Heel mooi en altijd weer verrassend.

Geen avonturen zoals ‘ik wil wel eens weten wie ik in een vorig legen was’, maar als je in dit leven tegen onverklaarbare dingen oploopt, met name die zich herhalen, dan is de kans groot dat de oorsprong daarvoor in een vorig leven ligt. Wil je erachter komen wat er onder zit, maak dan een afspraak.

Kleine Anu

Wat een ontroerend filmpje over Anu voor het eerst op school komt met haar ‘ blade’ haar kunstbeen. Kijk hoe ze ontvangen en volledig geaccepteerd wordt. Velen zouden een voorbeeld kunnen nemen aan deze kinderen

Kinderen

Er is best veel nodig om mij kwaad te krijgen. Maar als het gaat kinderporno, -prostitutie, -mishandeling en aanverwante  dan heb ik weinig reserves. Woest kan ik worden op al die kerels, ook zij die ‘alleen maar naar de filmpjes kijken’.

We kunnen nu een klein flintertje bijddragen aan het opsporen van een paar van die zieke types. Hier zijn wat details die op foto’s stonden. Wie weet komt je iets bekend voor; deel dat dan met europol. Kleine moeite. Dank je wel.

Dansen

Jack Higgins. Onthoud zijn naam, want hij gaat het nog ver brengen in de danswereld. Kijk nu vast naar zijn ontroerende auditie voor Britain’s got Talent.

 

Een zangeres die niet kan horen

Soms zijn woorden overbodig; kijk dit filmpje van de dove Mandy Harvey maar .......Wonderbaarlijk en ontroerend, wat een kanjer!

Veel van jullie gaan in deze periode met vakantie. Heb je het al achter de rug, dan hoop ik dat het fijn was en als je nog gaat dan wens ik je veel plezier, misschien rust,  of avontuur. Geniet er maar van.

Ik wens jullie een mooie maand juli en het eerste stuk van augustus. We spreken elkaar later weer. De uitsmijter is kort maar krachtig en oh zo waar. Blijf niet doorhameren op iets wat van geen kant lukt; dat is dan blijkbaar niet voor jou bestemd. Dat wat voor je bestemd is komt vanzelf, is duidelijk en hoort bij je....

 

 

if it does not open

it is not your door

 

Warme groet,

 

Ellen Engelman

Effortless Coach