December 2013


  

Voor jullie en diegenen die jullie lief zijn:

Een prachtig Kerstfeest & Veel gezondheid, liefde, geluk en succes in 2014 !

Kerstmis! Een tijd waarin de spreekwoordelijke vrede heerst. Kerstwensen worden uitgewisseld. En dat is niet voor niets. Kerstwensen zorgen ervoor dat oude contacten weer kunnen worden aangehaald, of dat je iemand laat weten dat je elkaar weliswaar lang niet gezien hebt, maar je nog wel aan hem of haar denkt. Dit jaar heeft dochter Roos mooie kaarten ontworpen en ik heb er erg veel verstuurd. Ook naar hen die even wat verder weg zijn, doordat ik ze lang niet heb gezien. In mijn hart hebben ze nog steeds dezelfde plek en dat wilde ik ze gewoon even laten weten. Deze tijd is er ook één van bezinning. Het jaar loopt ten einde en hoewel we weten dat we in het nu moeten leven, is het zinvol om terug te kijken op het jaar. Wat is er allemaal gebeurd en, belangrijker nog, wat denk ik daarvan geleerd te hebben? Voor mij was het afgelopen jaar er eentje waarin het steeds weer moeilijk was in de stroom te komen omdat er telkens dingen gebeurden die me dat beletten, soms ook gewoon fysiek. Vandaar dat ik voor 2014 de intentie heb neergezet dat alles stroomt! Huis, baan, partner en mijn prachtige werk dat ik hier mag doen. De basisgedachte is dat ik van dat laatste kan leven! We gaan het zien! Ik vertrouw! Lessen! De laatste maanden zijn er in mijn leven een aantal zaken gepasseerd die ik liever had overgeslagen (al was het alleen maar voor diegenen die het overkwam), maar die hoedanook waardevol waren. Waardevol doordat ik er van geleerd heb, doordat ik er door in beweging ben gezet, maar die mij ook dankbaar stemmen dat ik de rol mag spelen die mij hier is toebedeeld. Toch heb ik meer dan ooit tevoren het gevoel dat ik blij ben dat ik dit jaar achter me mag laten. Die laatste week volledig in het NU zijn en dan vanaf 1 januari 2014 een nieuw begin. Zonder dat NU uit het oog te verliezen ben ik gretig om met dat nieuwe jaar te beginnen. Er zal veel veranderen in dat jaar. Dat is goed, nodig en ‘de bedoeling’.

Met zoveel tegenwind is het lastig om positief te blijven. Ik kom, niet alleen vanuit mijn werk, maar ook in andere situaties, veel mensen tegen die volledig in de slachtofferrol zitten. Het is begrijpelijk dat je denkt dat JIJ steeds de pineut bent. Op je werk, bij je moeder, in het leven, door je ziekte of noem het maar op. Maar de kunst van het leven is juist naar die elementen te zoeken waarvoor je dankbaar bent/kunt zijn. Hoe moeilijk het ook is als je net weer een dreun hebt gehad, probeer het los te laten, wees dankbaar voor wat je WEL hebt (en dat is altijd veel meer dan je je realiseert) en kom in de flow van de dankbaarheid. Die energie-trilling is veel hoger dan die van het slachtoffer (boosheid, frustratie, verdriet) en wat je uitstraalt trek je naar je toe. Dus zodra je die flow van negativiteit kunt omzetten in dankbaarheid, hoop voor de toekomst, vertrouwen dat het beter wordt, trek je ook zaken met zo’n hogere trilling naar je toe. Ik realiseer me dat het gemakkelijk is om op te schrijven; doen is iets heel anders. En ik geef ook meteen toe dat ik niet altijd met een grote glimlach rondloop dankbaar te zijn, dat er ook wel eens tranen vloeien, of wolkjes stoom van woede uit mijn oren komen, maar ik realiseer me altijd snel dat dat niet de weg is en neem dan even mijn rust, zet een fijn muziekje op (Secret Garden werkt bij mij geweldig) en ga in mijzelf.  Dan kan ik weer zien wat een bofkont ik ben en kan ik mijn woede of verdriet weer loslaten. Ik evalueer wel wat er gebeurd is, daarvan leer ik dan ook weer. Soms lastig, maar altijd de moeite waard.

Muziek! Zingen is mijn lust en mijn leven. Door omstandigheden heb ik een paar maanden koorrepetities moeten missen, maar gelukkig net op tijd voor het optreden op de Kerstmarkt in Amersfoort was ik er weer. Als ik zing voel ik me volstrekt gelukkig! Dat straal ik dan ook uit en het zindert door me heen. Maar muziek kan zoveel meer met je doen. Vanaf tweede kerstdag is het weer tijd voor de top 2000. Als je van mijn leeftijd bent, komt in 2000 platen je leven voorbij. Mooie, grappige, avontuurlijke en ontroerende momenten worden weer levend tijdens zo’n nummer. En natuurlijk zing ik mee (arme buren!). Radio 2 van tweede kerstdag tot aan 12 uur op oudejaarsavond: Genieten!

Veel leesplezier met deze Kerstnieuwsbrief!

De VGZ verrassing!

Wie schetst mijn verbazing dat bij het zoeken naar een zorgverzekering voor dochter Roos, die haar alternatief therapeute vergoed wil hebben, wij bij toeval stuitten op de vermelding van Ellen Engelman als therapeut die door VGZ wordt vergoed. (vooropgesteld dat je een aanvullende verzekering met alternatieve therapie hebt). Jullie zijn de eersten met wie ik het deel. Dus aarzel niet! Als jij verzekerd bent bij VGZ dan krijg je je ‘natuurgeneeskundig consult’ (deels) vergoed. Hoe goed is dat? Ik ga nog op zoek naar andere zorgverzekeraars. Meer nieuws in de nieuwsbrief van januari 2014.

APK-gesprek en Reconnective Healing nog steeds 50 euro

Het opluchtende eindejaarsgesprek óf je heerlijke verwen-healing om het nieuwe jaar lekker schoon en opgeladen in te gaan zijn ook in januari nog steeds 50 euro. Een aantal van jullie hebben er al gebruik van gemaakt en de reactie was: Heerlijk! (En soms: ik kom nog een paar keer terug om dingen uit te werken)

Agenda 2014 2 februari  sta ik op de Light en Spiritbeurs in het Mirror Centre in Amsterdam (12.00 – 17.00 uur) 8 februari Dialoog in één dag in Alkmaar (10.30 – 17.00 uur) 18 februari Spelen met Spiritualiteit, een doe-avond waarin je zult ontdekken dat je veel meer kunt dan je denkt (20.00 uur) 2 maart  sta ik op de Light en Spiritbeurs in de Uit-Wijk in Bussum (12.00 – 17.00 uur) 5 maart  start cursus Dialoog met je Gids in vier avonden (5, 12, 26 maart en 9 april) 16 maart Dialoog in één dag in Amersfoort (10.30 – 17.00 uur) april  Dialoog in één dag in Culemborg

Meer informatie in de agenda op de website of door een mailtje aan welkom@ellen-engelman.nl

Waar een wil is, is een weg

Wellicht heb je hem al voorbij zien/horen komen. Deze bloednerveuze Christopher, bijna in tranen, maar als hij de muziek hoort, is hij betoverd en neemt ons allemaal mee in die betovering. Kippenvel! En zo zie je maar weer dat alles mogelijk is als je er maar voor gaat. Als je weet dat je het kunt ……. Doen!

De wereld en radio-activiteit

Deze week kreeg ik weer een video boodschap van Kiesha Crowther, Little Grandmother. Zij vertelt hier hoe we op kleinere schaal onszelf, onze omgeving en de aarde kunnen beschermen tegen de inmiddels wereldwijd verspreide radio-activiteit. Niet om ons bang te maken, maar om ons te leren het tij te keren. Als we er allemaal op durven vertrouwen dat wij met de trilling van onze liefde en de kracht van bergkristallen de radio-activiteit kunnen minimaliseren, dan zal ons dat ook lukken. Angst is in deze een slechte raadgever, want, die heeft een lage trilling en zal die van de radio-activiteit nooit kunnen overstijgen. Straal je bergkristallen in met je liefde en positieve energie (gewoon vasthouden en dat denken) en doe ze in je waterkan, ijskast, keukenla en leg ze in je huis. Ik heb naast mijn onafscheidelijke hanger met het symbool van de Chalice Well in Glastonbury, ook een hangertje van een bergkristal. Kiesha geeft ons ook toegang tot een meditatie (mp3) Tenslotte: niets hoeft!!! Ik geef je dit filmpje van Kiesha omdat ik haar een prachtmens vind. Haar betrokkenheid bij Moeder Aarde en de mensen ontroert mij telkens weer. Maar voel je alsjeblieft niet verplicht om kapitalen uit te geven aan bergkristallen als je er verder niets mee hebt. Ze werken alleen als je er ook daadwerkelijk in gelooft en op vertrouwt. Vind je dat allemaal maar onzin dan heb je wellicht dit item ook al overgeslagen J

Kerstgoochelaar

Kerst met mijn vader bracht altijd het onvermijdelijke Kerstcircus. Vroeger thuis op de tv, maar later nam hij ons en de kleinkinderen mee naar het échte kerstcircus. Als afsluiting van de nieuwsbrief een mooi filmpje over een goochelaar, Shawn Farquhar, die iets geweldigs doet op een nummer van Sting. Lekkere muziek en intrigerend om naar te kijken.

Deze nieuwsbrief is wat korter dan jullie gewend zijn. Ik maak hem op kerstochtend en wil dat hij ook zo snel mogelijk bij jullie terechtkomt. Al was het alleen maar zodat jullie de energie van mijn kerstwens meekrijgen J. Hoewel ik het hierboven al heb gezegd onder de foto van mijn brave hondje Floor, wens ik jullie een mooie kerst. Op de manier waarop je die zelf wilt. Uitbundig of juist heel klein en ingetogen. Als jij maar geniet! Ik wens jullie een goed (en opgeruimd) begin van het nieuwe jaar en dat 2014 maar veel moois moge brengen! Wij spreken elkaar weer in de nieuwsbrief van januari die ik weer met liefde en plezier ga schrijven. Ook in 2014!

Als mensen je verlaten is dat niet omdat je niet goed genoeg bent, maar omdat zij nog niet klaar zijn voor hetgeen jij te bieden hebt …

Hartegroet,

 

 

Ellen Engelman