Juni 2014


Nieuw adres per 1 juli 2014:  Stadsring 22, 3811 HR  Amersfoort (telefoonnummers ongewijzigd)

 

I have learned that people will forget what you said,

People will forget what you did,

But people will never forget how you made them feel

Maya Angelou

 

Vergeet niet, schreef Remko, dat alles met een reden gebeurt.

Daar zat ik even met mijn mond vol tanden. Boos op het leven, de wereld en vooral op de ING die me na twee maanden, vlak voor de deadline alsnog liet weten dat ik geen hypotheek krijg voor mijn (bescheiden, maar toch) droomappartement. Dat ze daarmee ook het vonnis voor mijn logee tekenden, daar hadden ze geen boodschap aan. “Ga je toch gewoon in een bungalowparkje zitten, of in je caravan!” Maar voor iemand die zich op straat onveilig voelt zijn dat niet bepaald rustgevende locaties om tijdelijk te wonen. Geen ING medewerker die dat wil snappen. We zijn gewogen en te licht bevonden.

Ik was deze nieuwsbrief zo graag begonnen met een hoera over mijn fijne, veilige nieuwe woonplek, waar ik oud zou kunnen worden met uitzicht op de binnenstad van Amersfoort. Dat mag blijkbaar niet zo zijn en dan kom ik weer terug bij Remko. Dat dit nu gebeurt heeft ongetwijfeld een reden. En was ik niet diegene die altijd op zoek ging naar de reden achter de soms vervelende dingen die ik in mijn leven meemaak? En probeer ik niet altijd uit te dragen dat het juist zo mooi is dat die schijnbaar vervelende dingen je weer terug op het pad zetten?

Inmiddels is de reden duidelijk en heb ik me verzoend met het idee dat je toch wel kunt dansen, al is het niet met de bruid J. Uiteindelijk is het me gelukt een fijn appartement te vinden. Precies één week voordat ik mijn huis leeg moet opleveren, krijg ik de sleutel.

Vanaf het moment dat mijn huis te koop staat heb ik gezegd dat, als ik niet zou kunnen kopen, ik het liefst in een appartement boven het Jorisplein (winkelplein in Amersfoort) zou willen wonen. Nu, na te hebben kennisgemaakt met de vaak niet zo fraaie wereld van de vrije sector huurwoningen, heb ik toch zo’n appartement weten te bemachtigen. Niet zonder slag of stoot, maar blijkbaar was het de bedoeling dat ik hier terecht zou komen. “Pas op wat je vraagt aan het Universum”. Linksom of rechtsom zorgen ze ervoor dat je toch krijgt wat je toekomt. Laat er geen misverstand over bestaan: ik ben hartstikke gelukkig met deze woonplek! Ik vertrouw er dan ook op dat het Universum ervoor zorgt, dat ik er lang kan blijven wonen J

 

Al die tijd dat ik in spanning leefde over verkoop en aankoop heb ik mijn spirituele ik op een laag pitje gezet. Het niet weten of we over drie weken nog een dak boven ons hoofd hebben, en zo ja welk, beheerste mijn hele leven. Nu is het tijd om die intuïtie en het contact met die andere wereld weer ten volle te laten bloeien. Gisteravond ben ik stil geweest, heb gepraat met mijn gidsen en heb ademoefeningen gedaan. Gedane zaken nemen geen keer en boosheid, frustratie en verdriet over gebeurtenissen en daders hebben een heel lage frequentie. Daarmee trek je weer andere laagfrequente gebeurtenissen naar je toe. Deze kennis belette me aanvankelijk niet om toch in die val te trappen. En nu kijk ik om me heen. Zie al die lieve en betrokken mensen die meeleven, en ineens begrijp ik (weer) waar het werkelijk om draait.

Soms moeten we bij wijze van wake up call even door elkaar geschud worden. Met dank aan Remko!

 

Ik leef volledig in het nu in deze tijd. Maar ik kan het niet helpen om me te verheugen op een aantal plannen die ik heb voor het najaar. En dingen, zoals symposia en beurzen die langskomen. Tijdens simpel fysiek werk borrelen de prachtigste ideeën op, die ook gaan worden uitgewerkt. Verhuizen is ook loslaten. Soms is dat lastig, soms een hele opluchting. Maak ruimte, in je huis én in je leven zodat er nieuwe dingen kunnen komen. Nu ik voel hoeveel (ook letterlijke) ruimte ik heb door al dat loslaten, dan heb ik spijt dat ik dat niet veel eerder heb gedaan. En als ik het deel met anderen dan blijkt dat men zonder uitzondering datzelfde voelt. NOOIT wegdoen wat echt bij je hoort, al heb je het al een paar jaar niet vastgehad, maar er zijn veel dingen die je best kunt missen.

 

Het wereldnieuws gaat grotendeels aan me voorbij in deze periode, maar de vermissing van de Amersfoortse Lisanne en haar vriendin Kris houdt me bezig. Mijn kinderen zijn niet zo van de wereldreizen, maar ik begrijp de opluchting van een goede kennis van me toen zijn dochter vorige week, na drie maanden Colombia weer veilig op Schiphol was geland. Kris en Lisanne hebben zich in een hachelijk avontuur gestort waar geen uitweg meer uit was. Voor twee intelligente meiden is dat onbegrijpelijk, maar wellicht kunnen mijn collega mediums en ik de werkelijke gang van zaken ooit nog boven tafel krijgen. Dat zou geen troost maar wellicht in de toekomst meer rust kunnen geven aan de familie voor wie dit een onbeschrijflijk verlies is.

 

Durf te vragen

Voor mij altijd lastig; hulp vragen, maar het is nu echt nodig dat er nog wat handen bijkomen, dus bij deze:

Wie heeft er ergens tussen 27 juni en 3 juli zin, tijd en gelegenheid om te helpen met: schilderen, ikea kasten demonteren of monteren, dozen dragen (de zware dingen worden door de verhuizer gedaan) of andere klussen waar je bij een verhuizing tegenop loopt. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Zou fijn zijn!

 

Heeft het wel zin?

Laatst had ik een gesprek met iemand die aan het begin van zijn spirituele pad stond. Hij vroeg me een paar dingen en toen ik hem die voorzichtig uitlegde, vroeg hij gretig door. Ja, hij snapte het wel van die energiefrequentie en hoe het dan allemaal bedoeld is, en hij kon zelfs nog mee in mijn uitleg dat daar waar de hoge frequentie zorgt voor de snelle en brede verspreiding van liefde op aarde, ze ook kan zorgen voor verwarring in mensen. Maar dat deze verwarring dan moet leiden tot zoveel geweld. Geweld tegen vrouwen en meisjes, tegen mensen van een andere stam, of een ander geloof en zelfs tegen ambulancebroeders die levensreddend bezig zijn? Gelukkig kon ik hem er wel van overtuigen dat het zin heeft om die liefde te blijven uitdragen en uitstralen. Sterker nog dat dat de enige manier is waarop wij de wereld uiteindelijk een mooie plek om te leven kunnen maken, maar we constateerden samen dat het soms lastig is om onze visie te blijven verkondigen en verdedigen. Toch zeg ik weer tegen jullie en iedereen die het maar horen wil: leef in liefde, ga met respect om met Moeder Aarde en alles wat leeft, zeker ook je medemens.

 

Lachen, gieren, brullen

Als je de naam Jim Carrey hoort, is dat de eerste associatie die je hebt. Ik zie meteen weer het moment voor me waarin hij (Dumb and Dumber) uit de slurf op het vliegveld valt en kan een grijns niet onderdrukken. Maar dit prachtmens heeft ook een andere kant. Wat een wijze man! Ik wilde jullie dit niet onthouden, want de waarheden die in deze toespraak door hem worden gefilterd zijn het waard om door een breed publiek gedeeld te worden.

 

Wie kent ze nog?

De grote witte hond Belle en het jongetje Sébastien die samen avonturen beleefden. Zestiger jaren op de tv. Misschien vond ik het liedje wel het allermooist van de serie.

 

Life is not a dress rehearsal …..

De titel voor dit item stond al klaar en dan doemt ‘toevallig’ het verhaal van Jim Carrey op. Hij geeft het voorbeeld van zijn vader, die ook graag comedian had willen worden, maar een suf kantoorbaantje nam, omdat hij niet durfde te geloven dat hij als komiek zijn brood zou kunnen verdienen,  en uiteindelijk werd ontslagen. Uiteindelijk stond hij toch met lege handen, dus wat was de zin geweest om zijn passie niet te leven?  We hebben allemaal onze passie. Zou je niet liever een kledingwinkeltje beginnen als je goed bent in het ontwerpen en maken van kleding? Zou je geen auteur willen zijn als schrijven je in het bloed zit? En als je heel graag de mensen wilt laten delen in de wijsheid vanuit het universum, waar sommigen niet vanzelf bij komen, zou het dan niet prachtig zijn als je die rol kon spelen? Maar er moeten wel monden gevoed worden, en huur betaald. Had je alleen de verantwoordelijkheid voor jezelf, dan was het anders, maar we zitten met randvoorwaarden. Randvoorwaarden die ons weliswaar belemmeren om werkelijk te doen waar onze passie ligt, maar die we met liefde in onze overwegingen betrekken, omdat we van de mensen houden die ook meespelen in ons leven.

Ik heb een paar jaar mogen doen waar mijn hart lag op de plek die ik liefheb. Het heeft me slechts geld gekost, maar die tijd had ik voor geen goud willen missen. Nog dagelijks denk ik daaraan en aan al die lieve en bijzondere mensen die ik daar heb leren kennen. Het is de moeite waard om, al is het maar een afgebakende periode, volledig te gaan voor je passie! In die zin ben ik het volledig eens met de titel van dit stuk.

In mijn geval werd ik door de omstandigheden gedwongen mijn avontuur af te breken, maar in mijn hart weet ik dat ik de draad weer ga oppakken.

Wat is jouw passie? …..

 

Geen tutu’s en spitzen

Maar een prachtige en heel bijzondere ballet-video. Ga er maar eens goed voor zitten en verbaas je.

 

Dode bijen

Inmiddels is bekend dat een belangrijke oorzaak voor de massale bijensterfte de pesticiden zijn waarmee wij onze gewassen (ook tuinplanten) behandelen. Een schokkende ontdekking, vooral als je leest dat de tuincentra voor onze landgoedjes nog steeds planten verkopen die vergeven zijn van die pesticiden.

Hier kun je zien dat je met bijvoorbeeld die mooie rhodondendron een zekere bijenvernietiger in je tuin zet. Hoe moeten we dit nu weten? Gelukkig zijn er goede tv programma’s en een instituut als Greenpeace om ons daarop te wijzen! Teken in ieder geval de petitie, zou ik zeggen.

 

Elvis?

20 maanden oude Ella is een grote fan van Elvis Presley. Omdat haar vader dat blijkbaar ook is, of zit hier meer achter? Interessant!

Een prachtfilmpje

 

Plannen!

Training: intuïtieve ontwikkeling, inclusief het leren gebruikmaken van je helende energie.

Verdiepingsdag in het kader van ‘dialoog met je gids’  (Alkmaar en Amersfoort)

Eindelijk die pilot (Alkmaar) van Je stralende hart vastgelegd

Een vernieuw(en)de relatie-workshop (december)

Ik heb me aangemeld om workshops te geven op de symposia “Zicht op je zielsplan” (eind 2014 begin 2015, Nijmegen, Deventer, Rotterdam)

Aanwezigheid op beurzen in Almere, Alkmaar en Amsterdam

 

Het stroomt weer! Meer informatie in de nieuwsbrieven van juli en augustus.

 

Een korte nieuwsbrief deze maand. Toch hoop ik jullie ook deze maand weer een beetje aan het denken te hebben gezet. Ik wens jullie een mooie rest van juni, half juli komt er weer een nieuwsbrief . Voor wie op vakantie gaat; veel plezier en rust maar lekker uit (of juist niet J) Hier nog een praktische maar o zo diepzinnige uitsmijter:

 

Always follow your heart, unless it’s been broken

Then you must lead it

Back into love …