September 2014


 

Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg!

 

Na een zomer waarin bijna al mijn energie in mijn huisvesting en de daarna opgelopen knieblessure is gaan zitten en ik twee nieuwsbrieven heb overgeslagen, deel ik heel graag mijn bespiegelingen weer met jullie. Ik heb dat gemist en ik hoop dat het ook omgekeerd zo is J

Het zijn roerige tijden.  Aan ons de taak naar ons hart te luisteren, onze eigen mening te vormen en in liefde te leven met onszelf, onze directe omgeving en de wereld. Niet altijd eenvoudig, maar wel hard nodig.

 

Ik heb het al eerder gememoreerd, de hoge frequentie van de energie zorgt ervoor dat de gebeurtenissen, ook de negatieve, zich in snel tempo ontvouwen. Neem daarbij in aanmerking dat in elke uithoek van de aarde wel mensen zijn met een mobiele telefoon die na een seconde de meest verschrikkelijke beelden kunnen posten en je bent verzekerd van alle leed, geweld en ellende van de hele wereld in je huiskamer. Als je, zoals ik een aantal weken in je eigen verhuis-bubbel hebt geleefd en je wilt weten wat er inmiddels op de wereld aan de hand is, word je overspoeld door een golf van ellende. Dan is het moeilijk om in je eigen kracht te blijven staan en je niet te laten overrompelen door zorgen van ‘waar het toch allemaal heen moet’. Hoewel ik weet dat het zo werkt had ik het me bijna laten overkomen. Zeker nadat op Facebook een filmpje (dat tegenwoordig heel vriendelijk alvast gestart wordt) verscheen met beelden waar ik erg van geschrokken ben; de steniging van een tienermeisje. Ik hoef het niet te zien, mijn fantasie is ruim voldoende om me daarvan een voorstelling te maken, maar mijn ogen bleven aan het scherm kleven. Met open mond zat ik te kijken, woedend, verdrietig, machteloos, maar vooral verbijsterd door het fanatisme van deze mannen in traditioneel kostuum. Is dat wat hun God hun opdraagt????? Natuurlijk niet! Over het waarom valt veel te zeggen maar het is hier niet het platform. Waarom ik het hier aanhaal is dat deze beelden ervoor zorgden dat ik enerzijds in de angst en paniek schoot, maar dat dat me meteen ook weer bewust maakte dat dit niet de manier is, om te gaan met wat er op de wereld gebeurt.

Kijk naar het nieuws en je hebt een half uur lang de gelegenheid om alle hoop op een betere wereld te laten varen. Doe dat beter dus maar niet! De enige manier om alle geweld en negativiteit uit de wereld te bannen is er een krachtige stroom van liefde en vergeving tegenover te zetten. En jij, die dit leest, bent hier in deze tijd omdat je hebt besloten dat het ook anders kan.

Leef je leven, straal liefde en vertrouwen uit naar IEDEREEN om je heen. Afzonderlijke personen zijn niet de vertegenwoordigers van bijvoorbeeld een regering, geloof of een land in oorlog. Laten we hier in West-Europa, waar het zo verschrikkelijk licht is van al die mensen die liefde uitstralen, een begin maken met de heling van de wereld en de aarde. En deze woorden zijn geen hoogmoed, nee het is realiteit! Als alle bombardementen en pesterijen in de vorm van boycotten ophouden, is er nog voldoende ellende over door natuurrampen en die kunnen we dan met ons allen verzachten met liefde en compassie.

Blijf geloven!!!

Blijf geloven in en vertrouwen op een betere wereld, waar liefde en vrede zal heersen. Waar je aandacht naar uitgaat, dat trek je naar je toe. Als je je maar zorgen maakt, of vol zit met onmacht, angst en woede dan straal je dat uit en ook dat zijn lage energieën; die zullen de situatie op de wereld niet verbeteren. Integendeel. En al het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor de grote of kleine rampen in je eigen leven. Blijf positief, heb vertrouwen dat het allemaal weer goed gaat en komt en leef in het NU. Geniet van de mooie, soms kleine dingen die op je pad komen en je zult zien dat je dan weer hoe langer hoe sterker wordt, evenals dat met de wereld zal gaan gebeuren. Zo boven ….. zo beneden.

 

Als je vrede wilt voor de wereld, zul je eerst vrede in jezelf moeten vinden.

Omdat we allen één zijn, schenk jij de wereld dan weer een stukje vrede.

 

Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om de kracht en de vrede in zichzelf te vinden, worden veel (wereldwijde) meditaties georganiseerd. Eén daarvan is tot begin november elke dinsdagavond om negen uur. Hier vind je daarover meer informatie. Ik doe er ook aan mee en het is een aangename, liefdevolle en toch krachtige energie.

 

En dan was er die vliegtuigramp. Het is verschrikkelijk dat zoveel onschuldige levens zo abrupt tot een einde kwamen. Reden tot verdriet en verontwaardiging. En natuurlijk heb ik meteen licht en liefde gezonden, niet alleen naar de slachtoffers maar ook aan allen die hen liefhebben.

Ook op 11 september 2001 was ik geschokt. Zoveel onschuldige levens! Maar later bleek dat deze gebeurtenis werd aangegrepen om een zinloze oorlog te voeren die in tweede instantie niet was gebaseerd op eerlijke verdenkingen. Ook nu staan de wereldmachten te springen om te (ver)oordelen.

Er doen veel lezingen de ronde over wat er daadwerkelijk is gebeurd die dag, maar wie moet je geloven? Gaan we ooit horen wat hier werkelijk is gebeurd? Men heeft de mond vol over respect voor slachtoffers en nabestaanden. Is volledige openheid van zaken niet de ultieme vorm van respect?

Bijna driehonderd onschuldige levens opgeofferd, aan wat?

Ik begrijp de wraakgevoelens die leven, maar laten we in godsnaam wakker worden, zeker zolang we niet weten op wie we wraak zouden moeten nemen. Bovendien heeft vergelding nog nooit iets meer opgeleverd dan nog veel meer lijden door nog veel meer onschuldigen.

Liefde en vergeving is de sleutel tot alles!

We rouwen en halen dan diep adem. Natuurlijk moeten de werkelijke schuldigen hiervoor terecht staan, maar dan wel de werkelijke en niet een paar simpele dronken mannen die met hun Kalasjnikovs zwaaien en zich heersers van een regio noemen. De ware schuldigen hebben een heel andere status; in welk land dan ook!

R.I.P.

 

Er valt over de tijden waarin we leven en de situatie op de wereld nu veel te zeggen. Zoveel hoofden zoveel meningen. De mening van de reguliere media en de regering kun je met gemak gewaarworden op de radio, in de krant of op de tv. Er zijn echter ook andere denkstromingen. Hoe langer hoe meer websites, nieuwsbulletins en bespiegelingen komen op mijn beeldscherm voorbij. Soms denk ik er het mijne van. Maar heel vaak heb ik er een goed gevoel bij. En zoals altijd zal de waarheid wel ergens in (of net naast) het midden liggen. Dit is een pagina van Ronald Jan Heijn (we kennen hem nog van Oibibio) een wijs mens en wat hij zegt daar kan ik me goed in vinden.

Ik zeg nogmaals neem alles, de reguliere media én de alternatieve berichtgeving tot je en voel wat voor jou zou kloppen. Laat je in geen geval bang maken; angst heeft niet alleen een lage trilling maar is ook een slecht raadgever.

 

En verder ….

Ben ik, of liever gezegd zijn we (mijn dochter woont nog steeds bij me) inmiddels helemaal gesetteld in mijn fijne appartement. Met mijn werkplek voor het raam zie ik een stukje skyline van Amersfoort en daarboven de prachtigste luchten en wolkenpartijen die je je kunt voorstellen. De ondergaande zon kleurt de ramen, panden en wolken op een bijzondere manier. Raar dat je dat in een straat nooit ziet. Ik geniet ervan!

Dingen zijn anders, werken anders: ik ga meestal met de lift naar mijn derde verdieping, hoef niet meer te denken wanneer de vuilnisbak naar buiten moet en heb alles binnen handbereik,  binnen én buiten. Ik zie ineens dat Amersfoort een heel kleurrijke bevolking heeft en ervaar dat in de zaterdagnacht mensen soms hun overtollige agressie botvieren op geparkeerde auto’s en fietsen in rekken. In het parkje waar ik de hond uitlaat worden ’s ochtends de eerste daklozen op hun bankje wakker en groeten me slaperig, of praten zachtjes voor zich uit. Kortom: ik sta midden in de wereld, waar ik eerst in relatieve beschutting leefde.

Dat ik hier woon heeft een reden. De aanloop hier naartoe was zo grillig dat het wel zo moet zijn. Ooit zal ik het begrijpen maar op voorhand ben ik dankbaar dat ik hier in mijn torenkamer aan de rand van de binnenstad van Amersfoort mijn veilige plek heb.

 

En natuurlijk zijn er ook mooie dingen gebeurd. De ozonlaag wordt weer dikker. En wat te denken van de satelliet beelden van de noordpool waaruit blijkt dat de ijskap alleen maar is GEGROEID en niet zo een beetje ook. En die collega van me die nu in Gaza zit en daar prachtige dingen doet voor en met de getraumatiseerde bevolking. Moedig en bewonderenswaardig. Of die zeearend die door een 3D printer een nieuwe snavel heeft? Of tenslotte die studenten uit Engeland die nagellak hebben uitgevonden die verkleurt als er een verdovend middel in je drankje is gedaan. Even met je vinger in je drankje en je weet feilloos of er een dubbele bodem onder deze gratis consumptie zit. Het is maar een willekeurige greep ….

 

Hymn to hope

Dit jaar ben ik niet in mijn geliefde Engeland geweest. Niet alleen de verhuizing hield ons thuis. Secret Garden bezorgt mij altijd herinneringen aan het Engelse landschap, de kastelen, de kust in Cornwall en last but not least de prachtige tuin in de Chalice Well in Glastonbury. Hier een erg toepasselijke song van hen in deze tijden. Hymn to Hope. “To remind us there is always hope, even in despair and sorrow …..”

 

KOESTER JE KRACHT!

Daar waar juli de verhuismaand was, heb ik augustus gebruikt om plannen te maken en letterlijk en figuurlijk alles op zijn plek te zetten. September wordt de maand om in alle (opgelegde, vanwege een knieblessure) rust mijn programma voor de winter op te zetten. Ik heb besloten te focussen op een bepaald onderwerp in de therapie. Dat heeft alles te maken met het weer in je kracht komen, van jezelf houden, leven in het NU. Mensen leren zich niet te laten leven door impulsen van buitenaf, maar van binnenuit te putten uit hun al vanzelfsprekend aanwezige bronnen. Zeker in deze tijd is het nodig dat mensen die bronnen weer (h)erkennen. Als je in je kracht staat vorm je een eigen mening en laat je je geen angst of haat aanpraten door anderen. Natuurlijk gebruik ik binnen dat veld weer alle vaardigheden waarover ik beschik, maar ik profileer me op onderwerp en niet op vaardigheden. Er komen nieuwe teksten op de website, blogs, en natuurlijk weer elke maand een nieuwsbrief. Ik sta weer helemaal in mijn energie en kracht en heb heel veel zin in deze doorstart. In de nieuwsbrief van oktober meer hierover. Ook Skype consulten worden in het aanbod opgenomen. Met korte termijn afspraken. Je stuurt een mail en hebt nog diezelfde dag een consult via skype. Lees er alles over in de nieuwsbrief van oktober.

Daarnaast moet ik op zoek naar een baan(tje) van ongeveer 20 uur per week. Dus wie nog iets weet in het vlak van secretaresse/duizendpoot/regelneef ….. ik houd me aanbevolen.

 

De zeven leefregels

  1. Accepteer het verleden, zodat het je niet hindert in het heden
  2. Het is voor jou niet belangrijk wat anderen van je denken
  3. Tijd heelt bijna alles; neem die tijd
  4. Vergelijk jouw leven niet met dat van anderen en oordeel niet over ze. Je weet niet wat hun pad is (geweest).
  5. Denk niet teveel na. Je hoeft de antwoorden niet te weten, die komen wel bij je binnen. Meestal wanneer je ze het minst verwacht.
  6. Alleen jij hebt invloed op jouw geluk
  7. Glimlach! Jij draagt niet alle problemen van de wereld op je schouders.

 

10 – 30% van de kinderen hoort stemmen.

Toevallig kwam ik een artikel tegen in het digitale magazine “Kinderopvang totaal”. Ik schrok, niet van het feit dat zoveel kinderen stemmen horen, maar wel omdat dat meteen wordt vertaald in een ‘psychische stoornis’ die men dan gelukkig nog kan ombuigen.

Met al die nieuwetijds, indigo, kristal- en hoe je ze verder nog wilt noemen, kinderen is het vanzelfsprekend dat men van gene zijde informatie wil delen met de kinderen. Ik ben van mening dat die stemmen vaak een heel andere oorzaak en achtergrond hebben dan een psychische. Maar helaas wordt mijn mening in deze niet gevraagd. Hopelijk zijn er ouders die het wel begrijpen en die zorgen dat die kinderen de juiste begeleiding krijgen en niet in de ontkenning schieten. Zegt het voort! En lees het artikel hier

 

 

 

Alzheimer

Van nabij heb ik het proces meegemaakt. Aandoenlijk, soms humoristisch maar uiteindelijk ontluisterend. Wat een prachtig document van de kunstenaar met Alzheimer die begint met het maken van zelfportretten en uiteindelijk zijn eigen gezicht niet meer kan herinneren.

 

Het grotere plaatje

Het stormt en schudt op de aarde. We weten dat het belangrijk is om positief te blijven denken, vertrouwen te hebben in dat het allemaal goed gaat komen en dat we met de aarde terechtkomen in tijden van liefde en vooral rust. Mooie verhalen, denk je misschien. Maar ik ben niet de enige die zo denkt. Het artikel hieronder is wellicht op sommige punten wat vergaand voor je (en om je de waarheid te zeggen ook soms voor mij) maar ik weet dat er heel veel waarheden in staan. De grootste waarheid is dat de liefde zal overwinnen. Hoe vals er ook aan de andere kant gespeeld wordt; de kracht van de liefde is onoverwinnelijk. Lees het en denk er het jouwe van, maar ik wilde je de informatie niet onthouden. Reacties? Aarzel niet om ze met me te delen. Lezen

 

Mollig?

Deze kwam voorbij op Facebook. Voor mij en nog wat lezers van deze nieuwsbrief …..

Het is helemaal niet erg als een mens wat kilootjes meer weegt.

Dat is de manier waarop de natuur wil zeggen:

“Jij bent zo mooi, ik heb maar wat meer van je gemaakt”

 

Zuinig met grondstoffen

Soms is het zinnig om eens door je kledingkast te gaan. Een miskoop, iets wat te groot of te klein is, of niet lekker zit ….. er zijn altijd wel dingen, nieuw of afgedragen waar je vanaf wilt. Zo geldt dat ook voor het andere textiel (handdoeken, lakens etc). Weggooien is zonde en met die niet zo mooie dingen ga je ook niet naar de Kringloopwinkel.

Oude kleding krijgt een nieuwe bestemming:

Bij H&M kun je volle plastic tassen met oud textiel (alles mag) inleveren. In ruil daarvoor krijg je een bon voor 15% korting op je eerstvolgende (enkele) aankoop. Nooit weg!

Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, kun je de kleding meegeven aan de pakketbezorger van Post NL.

Twee prachtige manieren om je steentje bij te dragen aan een betere en schonere wereld.

 

Zo, de draad is weer opgepakt. Ik heb genoten van het schrijven van weer een nieuwsbrief. Vanaf nu weer elke maand!  Ik wens jullie een mooie rest van de september maand. Begin oktober is er weer een nieuwsbrief met dan ook veel praktische informatie en een planning van oktober 2014 tot en met mei 2015.

 

Alleen zij die in magie geloven, zullen die in hun leven ontmoeten.

(vrij naar Roald Dahl)

 

Hartegroet,