Oktober 2014


 

 

 

 

OKTOBER 2014

 

 

Be the reason someone smiles today

 

En dan op een willekeurige ochtend stap ik aan de drukke Stadsring in Amersfoort de voordeur uit en ligt er een mooie en kwetsbare witte veer voor mijn voeten. Een groet van een Engel. Een mooi idee dat die me ook hier weet te vinden J. Dag Engel, bedankt voor dit prachtige signaal. …..

 

Dankbaar ben ik ook voor al die lieve, ontroerende en warme reacties op de vorige nieuwsbrief. Gewoon fijn om te weten dat de nieuwsbrief wordt gelezen en gewaardeerd.

Uit die reacties bleek ook dat velen van jullie de weg hebben gevonden naar de ‘alternatieve’ nieuwsverstrekkers. Mijn vader zei altijd: “er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan”. Wat zoveel betekende dat niemand perfect is. Ook de andere media hebben zo hun blinde vlekken. Lees en kijk en trek je eigen conclusies. Vraag maar aan je hart wat voor jou klopt. (En ik zie dat dat een mooie woordspeling is, want jouw hart klopt voor jou).

 

De frequentie (trillingssnelheid) van de energie om ons heen stijgt nog steeds. Volle manen, zonnevlammen en –stormen doen er nog een schepje bovenop.  De chaos die was voorspeld is wat mij betreft wel voldoende, die hoeft niet meer te groeien om overtuigend te zijn. Dit alles op weg naar hetgeen nu wordt voorbereid. Want waar aan de ene kant de tegenstrijdige visies op het wereldgebeuren ons om de oren vliegen zouden we bijna vergeten dat we in de periode zitten op weg naar het nieuwe. Die wereld waar we in liefde en vrede samen mogen gaan leven. Ook hierover zijn weer vele waarheden. De nieuwe tijd kan wat de voorspellingen betreft vele vormen hebben en op veel manieren worden bereikt. Ook een belangrijk discussiepunt is of die nieuwe wereld er voor iedereen komt of alleen voor uitverkorenen. En zo ja, wie dan die uitverkorenen zijn. Mooi wordt het, daar mogen we op rekenen.

 

De nieuwetijdskinderen worden klaargestoomd voor de verantwoordelijke taken die ze in de toekomst krijgen. Als ik er een spreek in een consult of anderszins, is hij of zij in eerste instantie verbolgen anders te zijn dan de rest. Het is ook soms moeilijk, zeker als je jong bent, maar als ik ze vertel waarom dat is, dan blijkt hoe wijs ze zijn, dan zien ze zichzelf in het juiste perspectief en geeft het ‘anders zijn’ een gevoel van acceptatie en zelfs trots. Ooit zullen zij de dragers zijn van onze samenleving. Een zware maar prachtige taak.

Zoals ook is voorspeld worden hoe langer hoe meer onthullingen gedaan. ‘Wat verborgen was, wordt zichtbaar’. Soms bij toeval, soms door helden en soms lijkt het gewoon alsof de tijd zomaar daar is. Natuurlijk geldt ook hier dat er veel verhalen de ronde doen, maar in sommige gevallen de bron wat dubieus is. Er zijn heel veel onthullingen. Ook al is maar de helft waar, dan nog vallen veel heilige huisjes om.

Wat ook aan de orde is is dat van over de hele wereld hoe langer hoe meer ufo filmpjes de revue passeren. Het aantal graancirkels mag dit jaar minimaal zijn, het aantal ufomeldingen mét filmisch bewijs is overdonderend. Natuurlijk zullen daartussen knap gemonteerde exemplaren zitten. Maar hier is echt meer aan de hand. Ik zag een artikel langskomen dat het niet lang meer zal duren dat een van de wereldleiders zal toegeven dat er al jaren buitenaards contact is.

 

De wereld verandert en ook het leven van alledag. De Vara had een mooi project ‘ Typisch Nederlands’  waarbij 8 Nederlanders uit Den Haag met een totaal verschillende achtergrond drie dagen in een huis in Delfgauw logeerden. Boeiend om te volgen. De uitkomst, voor zover je daarvan kon spreken was dat de verschillen toch vaak te groot zijn, maar dat het goed kan werken als je elkaar met respect benadert en behandelt.

Respect …. Het grootste goed dat we als mens (naast liefde) te bieden hebben. Dat moeten we ook in de toekomst volhouden; respect voor elkaar, wie of wat je ook bent; we zijn allemaal mens.

 

En het goede nieuws? Wat dacht je van het wapenfeit dat Mona een E-nummer ingredient uit een product heeft gehaald omdat het daardoor slecht verkocht; nu is er een natuurlijke toevoeging. Het gaat langzaam, maar ....... Dat misvormde groenten gewoon in de supermarkt komen te liggen en niet meer worden weggegooid, de verkoop van woningen stijgt, evenals de prijzen daarvan. En natuurlijk de Nobelprijs voor de vrede voor Malala. Wat een prachtmens! En wat werd ik ook weer blij van The Golden Oldies, een koor van 65 plussers dat onder leiding van Ruben Nicolai rock zingt. En op kleinere schaal dat zoon Dimitri en dochter Roos weer beiden in Amersfoort (gaan) wonen.

 

Inmiddels gewend in mijn appartement waar ik nog steeds met liefde ‘mantelzorger’  ben, maar wel heb besloten om de draad met cursussen, workshops en clienten weer op te pakken. Omdat het een beetje beter gaat en het dus kan. Druk, dat wel, maar als het werk doet waar je hart ligt, dan kan er veel. Ik kijk weer uit naar mooie avonden rond mijn tafel bij Dialoog met je gids, vol overgave mediteren en daarna heerlijk creatief aan de slag met de visionboards en ik heb een prachtig programma in mijn hoofd voor de drie avonden ‘weer in je kracht’ . Afwisseling genoeg en wie gewoon even een goed gesprek wil, kan dat met ingang van nu ook via skype doen. Eén op één consulten zijn er natuurlijk ook nog. De facturen komen vanaf nu per mail je kant op en je kunt betalen met Paypal.

 

En gewoon omdat het zo verschrikkelijk mooi is ...... Fields of Gold van Eva Cassidy als muzikaal intermezzo van deze keer. Nog steeds een kippenvel nummer voor me. Verdrietig toch dat zo’n bijzonder mens zo jong al moest overgaan.

 

Angst

‘Nou ik ben bang, ik ben hartstikke bang!’. Zei Matthijs van Nieuwkerk aan het begin van een aflevering van De Wereld Draait Door. Pardon? Dat is dé manier om angst te zaaien. Mensen kijken op tegen zo’n presentator en als die bang is, dan mag ik dat ook zijn. Veel beter zou het zijn als jij, Matthijs ons zou overtuigen van onze veiligheid in Nederland. Er valt best het een en ander op af te dingen, maar we leven toch in relatieve veiligheid hier. Ook Jeroen Pauw heeft er een handje van om op het dramatische af de kijkers te overtuigen van zijn angst en zorg. Totaal voorbij gaand aan de voorbeeldfunctie die hij heeft. Over nieuws en nieuwsrubrieken hebben we het al helemaal niet meer. Daar worden we overtuigd dat het (levens)gevaar wel uit vijf richtingen op ons afkomt. Lieve mensen. Als je bang bent (of ongerust) dan zit je in een energie met lage frequentie en die straal je ook uit. De kosmische wet is dat wat je uitstraalt je ook weer aantrekt, in dit geval: activiteiten met een lage frequentie. Tevredenheid, liefde, hoop, vertrouwen en andere positieve emoties hebben een veel hogere trilling en trekken ook gebeurtenissen aan met zo’n hoge trilling. Dus willen we veilig leven in een welvarend land, dan is het zaak dat we liefdevol zijn, naar elkaar (en naar onszelf), die liefde de wereld in zenden en dat we tevreden zijn, respect hebben voor iedereen en dat we vertrouwen op een mooie toekomst. Ik weet dat het soms moeilijk is, maar blijf in de positieve flow. Wees dankbaar, straal liefde en respect uit naar iedereen en zie altijd de positieve kant van de dingen (en mensen). En als het nieuws je beroerd maakt; ga dan gewoon iets anders doen. En lees in ieder geval ook nieuws dat de andere kant der gebeurtenissen belicht of deze relativeert.

www.earth-matters.nl is een magazineachtige site waar naast nieuwsfeiten ook zaken over voedsel, opvoeding, milieu etc. worden gepubliceerd. Zij hebben ook een dagelijkse nieuwsbrief. Daar kun je dan uitpikken wat je interesseert.

 

Laat je angst los en kom (weer) in je kracht  (drie avonden in een kleine groep)

De angst die ik bij velen merk heeft me aan het denken gezet. Voor sommigen van ons heeft de geprogrammeerde angst zodanige vormen aangenomen dat ze niet meer lekker in hun vel zitten, geen lange termijn beslissingen durven/willen nemen en deze angst dan (ontegenzeglijk) weer overdragen op hun omgeving. Als je zo in je angst zit, is het moeilijk daar zelf uit te komen. Er zijn prachtige oefeningen om je denken om te keren. Er zijn nog mooiere technieken om weer in je kracht en vertrouwen te komen. En met discussies en visualisaties waarin we het mooie delen en afstand nemen van de angst, kun je je in een groepje positief ‘wapenen’  tegen alle ellende die dagelijks over ons wordt uitgestort. Leer omdenken! En kom (weer) in je kracht!

Drie avonden met 4 – 6 personen waar we met verschillende tools en technieken gaan werken aan het herkaderen van de impact die het wereldgebeuren op ons heeft. Ik geef je voldoende handvatten om zonder van je stuk gebracht te worden je leven weer ten volle te leven. Leef in het NU en geniet van het MOMENT!

In eerste instantie in Amersfoort, maar bij voldoende belangstelling heb ik ook mogelijkheden voor: Alkmaar, Culemborg of welke locatie dan ook. Als er vier deelnemers zijn, starten we. Het is belangrijk dat iedereen de angst kan loslaten!!!!

 

AMERSFOORT: Maandagavonden 1, 8 en 15 december 2014

Bijdrage 75 euro, incl materialen koffie, thee en versnaperingen.

 

Imagine

Ik heb hem de laatste maanden al vaker als muziek gedeeld. De tekst is al jaren oud, maar misschien nog nooit zo actueel geweest als nu. Deze kwam ik tegen: een strip. Laat het op je inwerken, glimlach of grijns en stuur de positieve gedachten die je ongetwijfeld hierna hebt maar de wereld in. Imagine; we hebben het zelf in de hand…….

 

Druk, druk, druk

We kennen het allemaal. Sommigen iets meer dan anderen, het gevoel dat je geleefd wordt. Je moet nog dit, dat en heel veel meer. Er wordt aan je getrokken, simpelweg omdat je de dingen ziet opstapelen, of door anderen (b.v. je baas). We leven in een energetisch hectische tijd, en dat weerspiegelt zich ook in het leven van velen van ons. Met als gevolg stress, burnouts medische klachten en andere gevolgen van zo’n manier van leven. Je systeem probeert je altijd tijdig terug te fluiten, maar wij willen ( of kunnen) daar vaak niet naar luisteren. En dan wordt er met geweld ingegrepen zodat je niet goedschiks, dan kwaadschiks aan die noodzakelijke rust toekomt.

Om het niet zover te laten komen is het verstandig om elke dag een rustmoment in te bouwen. Neem een half uurtje voor jezelf, sluit je (letterlijk of figuurlijk) af en laat alle gedachten los. Concentreer je op je ademhaling, maak die diep, rustig en regelmatig. Geniet van de leegte van dat moment en hoe je op die manier tot rust komt. En als het je niet lukt om zo lang voor jezelf te nemen doe het dan in korte perioden over de dag. Sluit even je ogen, concentreer je op je ademhaling en ga in gedachten naar een plek die voor jou goed voelt. Je zult zien dat ook die kleine momenten je goed zullen doen.

Het is soms lastig, maar het is verstandig om voor JEZELF te kiezen. Gun jezelf die rust, ook als een ander dat niet doet!

 

En misschien is het handig om deze lijst boven je bed te hangen J

 

Mijn to-do-lijst voor vandaag:

Mijn zegeningen tellen

Aardig zijn voor iedereen

Loslaten wat ik niet kan controleren

Naar mijn hart luisteren

Productief zijn en toch rustig

Doorgaan met ademhalen

 

Klaar voor 2015! (14 december)

Het was me het jaartje wel. Op grote schaal en in veel gevallen ook in de persoonlijke levens van mensen, was er chaos. Het is belangrijk om in deze tijden bij jezelf te blijven, goed gegrond te zijn en te focussen op wat je wilt en niet wat je vreest.
Daarom is het belangrijk dat je aan het eind van dit jaar, alle sores achter je laat, en vanuit een stevige basis je lijnen uitzet naar 2015.
Wonderen kunnen we niet garanderen, maar het is belangrijk dat je weet wat je wilt en dat communiceert naar het universum. Een manier om dat vorm te geven is een vision board.

Op 14 december gaan we in een bijzondere workshop eerst aan de slag met loslaten van het oude, hetgeen is geweest en dan zetten we die prachtige intenties die we hebben neer in een mooie meditatie. Na die meditatie maken we de intenties tastbaar in een bijzonder vision board voor 2015. Niet zomaar een aantal knipsels op een stuk karton, maar een diepte-collage van diverse materialen, gemaakt vanuit je hart en mooi om naar te kijken. Die kun je dan op een fijne plek neerzetten of ophangen zodat je regelmatig de intenties weer nieuwe kracht kunt geven.

De prijs: 55 euro (5 + 5 = 10  - 1 + 0 = 1 en dat is het getal van een nieuw begin!!!!!)

Kom mediteren én creatief bezig zijn op zondag 14 december in Amersfoort. 13.00 - 17.00 uur

Begeleiding: Meditaties en oefeningen: Ellen Engelman; Visionboard: Roos van Leent (styliste) 

Bijdrage: 55 euro voor alle materiaal, koffie, thee, versnaperingen en een drankje na afloop.

Minimaal 3 deelnemers, maximaal 6; als er veel belangstelling is, organiseren we nog een sessie in Amersfoort of op een andere locatie op 13, 20 of 21 december

NB vind je het gezellig om dit in een groep met bekenden te doen? Charter minimaal 4 personen dan maken we een plan. Datum en locatie daar komen we wel uit.

Laat het universum weten wat je wilt!!

 

SKYPE!

Ik herinner me nog de eerste keer dat iemand me vroeg of ik hem een reincarnatie sessie wilde geven via skype. Kon dat wel? Kon ik wel goed intunen op diegene aan de andere kant van het scherm? Het werd een prachtsessie, waarschijnlijk om me te bewijzen dat het gewoon kan.

Het bleef een beetje stil rond skype. Mijn internationale opleiding afgerond, geen werkgroepen meer alleen af en toe even bijpraten met studievrienden van over de wereld. Maar onlangs namen de webcam activiteiten weer toe en bedacht ik me wat een geweldige voordelen consulten (therapie of gidsen) via skype hebben. In ieder geval besparing van reistijd en –kosten voor de client. En misschien ben je wel eerder geneigd om met zulke tarieven gewoon af en toe eens een goed gesprek te hebben zonder het een zwaar woord als ‘ therapie’  te hoeven geven.

Ik heb het hier wel over skype MET een webcam, want ik wil je wel in de ogen kunnen kijken. In het geval van een gidsconsult kan er wel getypt worden.

Dus:

Skype consult (coaching/therapie of gidscontact)

 

Afspraak snel gemaakt; kan soms dezelfde dag al

-       Tarief berekend per kwartier

-       Factuur digitaal

-       Betaling kan met paypal (of ‘ouderwets per bank’ )

-       € 15 per kwartier

-       Tot 1 januari 2015 introductieprijs € 10 euro per kwartier

 

Dialoog met je gids

Is het nu voor jou het moment om deze cursus te doen? Zeker in deze tijden is de wijsheid van gidsen als een zalf op de wonde van angst. Om maar niet te spreken van het ervaren van hun onvoorwaardelijke liefde. Kom en leer in vier avonden (uitgebreid programma) of in een dag op verantwoorde wijze te communiceren met je gids(en)

Woensdagavonden 12, 19, 26 november en 10 december; kosten 111 euro inclusief alle materialen, koffie, thee en versnaperingen.

Zaterdag 22 november: kosten 75 euro incl. Alle materialen, koffie, thee, versnaperingen en een drankje bij de lunch( die je zelf meeneemt)

Meer informatie? Op de website; aanmelden met een mailtje of op de agenda van de website.

Zicht op je zielsplan

Op 8 november is in Nijmegen het symposium met bovengenoemde titel. Georganiseerd door Parnassia. We zijn allemaal zielen die hier op aarde iets komen ervaren, ontdekken en leren om onszelf te ontwikkelen, ons bewustzijn uit te breiden en ons geestelijk te verrijken. Voor velen gaat dit proces gepaard met pijn en lijden, maar het zou fijn zijn wanneer wij onze bestemming als ziel op aarde met meer gemak en plezier zouden kunnen verwezenlijken.

Hoe kan bewustzijn en zicht op ons zielsplan ons erbij helpen ons levenspad lichter en plezieriger te maken?

Hier meer informatie over het programma in Nijmegen.

 

En tenslotte

Rhonda Byrne maakte furore met The Secret, schreef daarna het boekje The Power waarin de wetten uit de Secret werden verduidelijkt, maar onlangs verscheen haar, volgens mij, tot nu toe meest krachtige boek. The Magic. Een –noem het maar – cursus in het integreren van je dankbaarheid en uitspreken van je ‘wensen’. Duidelijk, doorzichtig en zonder wollig taalgebruik. Wel even voor gaan zitten en de nodige tijd in investeren, want het komt niet vanzelf. Het boek is heel vriendelijk geprijsd, juist om diegenen die het niet zo breed hebben de gelegenheid te geven hun siruatie te veranderen. Een mooi gebaar. In dat kader ook de uitsmijter van deze maand:

 

Better lose count while naming your blessings

Than lose your blessings to counting your troubles

 

 

We spreken elkaar weer in de nieuwsbrief van november. Alle goeds voor de rest van oktober! Ik zie alle aanmeldingen voor de activiteiten in november en december en de skypeconsulten graag tegemoet! J

 

 

Hartegroet,

Ellen Engelman