November 2014


Klaar voor 2015! Maak een bijzonder visionboard! Tweede kans: zaterdag 20 december!

NOVEMBER 2014

 

 The grass is greener where you water it.

 

Of: wat je aandacht geeft, groeit.  Dat geldt voor zowel positieve als negatieve zaken. Probeer altijd de positieve kant te zien (en te voelen). Veel dingen lijken negatief. Neem bijvoorbeeld een rekening. De uiteindelijke betaling kan je misschien problemen geven, maar als je die rekening ontvangt, bedenk je dan wat voor moois of nuttigs je met dat geld hebt gedaan. Zie het positieve ervan in.

Tot over mijn oren zit ik op dit moment in deze denkwijze en het gaat me hoe langer hoe beter af. Het boek dat is lees, leert me dat in een kleine maand te doen. Met als uiteindelijk doel vanuit de dankbaarheid voor wat er is, nieuwe, grotere of betere zaken naar je toe te trekken. Niet uit inhaligheid, maar gewoon omdat dat ook mag.  Maar als je de principes al eerder en intensief wilt toepassen, dan nodig ik je van harte uit bij de bijeenkomst Klaar voor 2015 op 20 december. Zie voor meer info verderop in deze nieuwsbrief.

 

Schandalig laat deze november nieuwsbrief. Het is de ‘schuld’ van mijn heerlijke nieuwe laptop. Hoewel ik een zeer technische dame in huis heb, kostte het toch wat moeite om het adressenbestand van de vorige pc goed over te tanken. Dat is nu gelukt. De onderwerpen, zijn in principe tijdloos, zelfs de zwarte piet discussie J.
Hierboven weer eens een plaatje van ondergetekende, ik zag dat het heel lang geleden is en het is misschien wel handig als jullie weten hoe ik er tegenwoordig uitzie, want ik kan me weer hoe langer hoe vrijer bewegen en het zou best eens kunnen dat je me weer gaat tegenkomen her en der in het land op een beurs, of anderszins. De situatie hier verbeters langzaam maar zeker en daar ben ik vanuit de grond van mijn hart dankbaar voor. Niet voor mijzelf, maar omdat iemand waar ik veel van hou langzaam maar zeker haar leven weer terugpakt.

 

Inmiddels houdt het universum er ook rekening mee dat mijn situatie nog net niet helemaal is zoals die moet zijn. De workshop Vision Board maken liep snel vol en we hebben nog een tweede datum geprikt. De dingen die ik alleen en in een praktijkruimte zou moeten afhandelen, blijven wat achter. Maar ik weet dat, wanneer ook de letterlijke ruimte er weer zal zijn, ook deze activiteiten weer zullen aantrekken. Alles op zijn tijd. Ik zit vol plannen voor het voorjaar 2015. De komende weken krijgen die wat definitiever vorm.

Het is herfst, de bomen waar ik vanuit mijn appartementje op kijk zijn inmiddels kaal. Voordeel is dan wel weer dat je de vogels kunt zien die erin zitten en tot mijn verbazing weten niet alleen de meesjes en kraaien, maar ook de ekster en de (vlaamse) gaai ze te vinden. Zo zie je dat stads wonen niet per definitie afgescheiden is van de natuur.

 

Het leven gaat door. Meer en meer kom ik weer bij mezelf en in mijn rust en kracht. Tegelijkertijd laat ik deze 27 dagen het boek “ The Magic”  meelopen. Een handleiding en training om optimaal en intens dankbaar te zijn voor als het moois dat je leven je te bieden heeft. Na tien heel bewuste dagen gebeuren er al mooie dingen. Omdat ik erg geinspireerd ben door dit boek heb ik besloten om de nieuwsbrief van december een Magic-special te maken. In het kader van het afsluiten van het oude jaar en het uitzetten van lijnen voor het nieuwe. Bij de nieuwsbrief zit dan ook een bonus – een eindejaars cadeau voor jullie, trouwe lezers en bijzondere mensen. De nieuwsbrief van december zal rond 21 december in je mailbox vallen. Dan heb je wellicht met de kerstdagen wat tijd om te lezen en te ‘ doen’ .

 

De wereld is nog steeds volop in beweging. Het lijkt verleidelijk op te schrijven wat er allemaal mis is en gaat, de kunst is echter ook in het negatieve de positieve kant te herkennen. Het klinkt wellicht vreemd, maar het werkt echt.

Goed nieuws is er hoe dan ook volop. Van prachtige burgerinitiatieven en vrijwilligers die in de grote steden keihard hun best doen om ook de kansarmen kansen te geven, tot zorgenkinderen die stapje voor stapje weer hun leven in eigen hand nemen. Bij Albert Heijn eenpersoons maaltijden (beetje exotisch) van Samhoud Food. Heerlijke vegetarische schoteltjes met verantwoorde ingredienten, waarbij ook nog voor elke maaltijd wordt gezorgd dat een kind in een SOS kinderdorp de groente met je mee eet. Een breed gedragen uitspraak dat medicatie bij ADHD in veel gevallen niet nodig is. Voeding speelt een grote rol. Dan vul ik nog aan: Hartcoherendie, Reconnective Healing  en een Reconnection om maar drie dingen te noemen die in mijn rugzakje zitten want die werken ook heel krachtig.En ik lees over een postbode die een bloknootje bij zich heeft waarop hij boodschappen schrijft als “je bent een geweldig mens, wees trots op jezelf” en die bij de post in de bus stopt. Een vrouw die bij een hotdog kraam twee hotdogs koopt en er eentje geeft aan de dakloze een stukje verder op. In mijn eigen Albert Heijn, die diemente man naast me bij de broodbalie maar staat te roepen, waar ben je nou? En dan komt er een jongen van een jaar of zeventien in AH kleding met een mandje en zegt: “Hallo Mijnheer De Wit, zullen we samen even de boodschappen doen? Waarna mijnheer de Wit enthousiast alles begint op te noemen wat hij nodig heeft. Tot en met de kassa wordt hij begeleid en daarna uitgezwaaid. Daar word ik nou warm van!

 

Laten we maar proberen om zoveel mogelijk deze, vaak kleine, mooie dingen te zien en ervan te genieten. En zoals mijn vader altijd zei: zelfs de donkerste wolk heeft wel een zilveren randje. Kijk naar de positieve dingen. Laat het journaal voor wat het is als je last hebt van de beelden. Ik heb al jaren geen krant meer en kijk geen journaal. Het bevalt me uitstekend. Leef in het nu en pak je mooie momenten. Die zijn er ALTIJD. Zoals gezegd in de volgende nieuwsbrief een paar handvatten om 2015 een mooi jaar te laten worden.

 

Schoenen zorgen voor je voeten; jij voor jezelf

Lang geleden, toen de mensen nog op blote voeten liepen, was er iemand die voorstelde om de aarde met leer te bedekken, zodat het lopen op stenen etc. niet zo pijnlijk zou zijn. Toen was een ander zo slim om te bedenken dat als je de voeten van de mensen met leer zou bekleden, dat hetzelfde effect zou hebben. En je hebt daar veel minder leer voor nodig.

Een prachtige parabel als inleiding van de spreker om te verklaren dat je alle mensen die je ooit onheus bejegend hebben kunt verwijderen uit je leven, maar dat het veel beter is om die ander en jezelf te vergeven en compassie voor jezelf te hebben, want daarmee zorg je goed voor jezelf. Pak gewoon dat kleine stukje leer en wandel comfortabel, zonder pijnlijke voeten door het leven. Je hebt je eigen pijn in de hand. Laat wat die ander doet, gewoon bij die ander.

Vergeven. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk want je wordt soms diep geraakt, maar zie dat je niets verder komt met woede naar die andere(n). Het trekt je (alweer!) in de negatieve energie(frequentie) en niet zelden zet je jezelf op slot. Dan verlies je je zo in je slachtofferschap dat je niet meer kunt genieten van andere dingen.

Leef in het nu, tel je zegeningen en zorg goed voor jezelf. Dat is noodzakelijk! Jij bent het belangrijkste voor jezelf.

 

Klaar voor 2015!!

En in het kader van goed voor jezelf zorgen en de tijd nemen om je intenties voor het nieuwe jaar op een intense manier vorm te geven nog een aankondiging:

De eerste groep van zondag 14 december zit helemaal vol! We hebben besloten een tweede datum te prikken. Het materiaal ligt klaar de meditaties zijn geschreven. Kom een middag intunen op alles wat je zou willen in 2015. Eerst doen we een meditatie om het oude jaar en alles wat er gebeurd is achter ons en los te laten en dan eentje om het nieuwe jaar te verwelkomen. Daarna gaan we onder deskundige leiding aan de slag om met professioneel materiaal een prachtig vision board te maken, een sieraad in ons huis, mooi om naar te kijken en doordat we het op een heel bewuste manier hebben gemaakt, is de kracht enorm. Dus:

Zaterdag 20 december Amersfoort, Klaar voor 2015!

 

Zet je intenties voor het nieuwe jaar op creatieve wijze neer en verbaas je over de kracht van een vision board.

13 – 17 uur

Voor lezers van de nieuwsbrief 45 euro incl. Alle materialen, koffie, thee en een drankje en hapje na afloop.

Nog 6 plaatsen

Dus wees er snel bij

 

Where we belong

Ik zal het nooit vergeten. In 1982  zat mijn neef in het kader van zijn opleiding een paar maanden op marinierstraining in de VS. Leuk dachten we, gaan we met zijn vriendin, die bij ons op bezoek was, naar de film ‘ An officer and a gentleman’. Mooie film, maar voor haar wel erg emotioneel, ze  herkende veel waarover hij haar schreef. De tranen kwamen pas echt bij het prachtige nummer van Joe Cocker en Jennifer Wills. Nog steeds een van mijn favorieten, ook om mee te zingen en een mooie tekst.  Up where we belong. (excuses voor de commercial aan het begin, als je op het vakje rechts onder klikt, dan sla je die over)

 

Zwarte Piet

Wie hier een standpunt van mij verwacht in die discussie, zal worden teleurgesteld.

Wat ik hier wil is mijn zorg uitspreken dat we in dit nuchtere land er blijkbaar niet in slagen om elkaars mening te respecteren en een fatsoenlijke discussie te voeren.

Doodsbedreidingen van beide kanten, zelfs aan kinderen. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig. Sinterklaas is een kinderfeest en laten we dat alsjeblieft zo houden en het niet gebruiken om welke frustratie of agressie die we in ons hebben te uiten.

Ik woon hier op vijftig meter afstand van ‘de slaapkamer van Sinterklaas. Dit zit bij V&D in. Om zes uur gaat de Sint naar bed (op zondag een uurtje eerder omdat de winkels dan eerder sluiten) en dan staan daar kindertjes met brieven, tekeningen en zelfgemaakte dingetjes op hem te wachten. Stralende oogjes, verwachtingsvolle gezichtjes. Ik zag het toevallig en het raakte me.

Ik begrijp dat de zwarte knecht sommigen geen goed gevoel geeft, ongeacht de verschillende versies van de herkomst van Zwarte Piet, en ik begrijp ook dat weer andere Nederlanders hangen aan onze tradities en dat deze veranderen tijd en inzicht nodig heeft. Maar ik begrijp niet dat deze hele discussie zo doorslaat dat het wel een schoolplein lijkt met vechtpartijen, pesterijen en schelden in de sociale media. Kom op mensen. Er is al zoveel geweld, onverdraagzaamheid en haat in de wereld. Laten we daar boven staan en elkaar in liefde en begrip zien te vinden en de strijdbijl begraven. Dat is ook in het belang van de kinderen. Er moet een oplossing voor zijn te vinden.

Heb ik toch een standpunt ingenomen.  Voor verdraagzaamheid en tegen (ook verbaal) geweld.

 

Puppy

Misschien heb je hem al voorbij zien komen op de sociale media, maar ik moet het gewoon hier ook even delen. Misschien omdat de hoofdrolspeelster erg lijkt op mijn hondje Floor, maar ik werd er erg door geraakt.

Genieten maar

 

 

 

 

Playfulness

Omdat ik in deze periode veel werkmet mijn Engelenkaarten van Doreen Virtue, heb ik er voor jullie

één getrokken. Het is Playfulness – “spelen”

Wat er ook gebeurt, vergeet niet goed voor je innerlijk kind te zorgen, te spelen.

Laat er ook zorgeloosheid en plezier in je leven zijn, een keer onbedaarlijk lachen, om iets of met

Iemand.

Dat je deze kaart nu ziet, zal ervoor zorgen dat je je op momenten zult realiseren dat je mag spelen.

Veel plezier!

 

 

Chalice Well in Glastonbury

In het boek ‘ De helende kracht van water’  van Masaru Emoto staan bijdragen van auteurs over bijzondere plekken met water. Een ervan is Glastonbury. Ik heb geloof ik al eerder verteld over de twee bronnen aan weerskanten van een weggetje dat de Tor, de heuvel op loopt. De ene heel sereen, prachtig onderhouden, aangelegde bloementuinen en een organische geleiding van het water. De andere een grot, oorspronkelijk, ongepolijst met waxinelichtjes, een natuuraltaar voor de godin en soms mensen die (naakt) een bad nemen in het bronwater. Twee waterplaatsen met tegenstellingen. Beide bronnen zijn eeuwenoud. Het witte (kalkhoudende) water in de ruwe bron en het rode, mineraalhoudende water in de Chalice Well. Mooi is dat de schrijver zich probeert voor te stellen hoe het daar was voordat, honderden jaren geleden het prachtige parkje werd aangelegd. Het moet daar een soort moeras zijn geweest met het rode water, borrelend oprijzend uit de bodem. Geen aangename plek om te zijn, in tegenstelling tot nu. Ik heb er mooie uren doorgebracht en altijd als ik er ben krijg ik duidelijke boodschappen door van gidsen en engelen. Mijn verbinding met deze plek waar ik helaas niet zomaar ‘even’  naartoe kan gaan, is er door de hanger die ik om mijn nek draag. Het oersymbool dat is gebruikt voor de deksel van de bron: de vesica piscis. De bron staat ook voor de vrouwelijke energie en het water bevat een hoeveelheid ijzer, gelijk aan die van bloed, het is daarom heel gezond om (met mate) te drinken.

Ooit had ik wilde plannen om een reis naar Glastonbury te organiseren. Dit omdat ik meer mensen wilde laten genieten van de krachtige energie in het stadje, op de Tor en bij de bronnen. Daar kwam toen het een en ander tussen, maar ergens in mijn achterhoofd zit dat plan nog steeds, dus wie weet ....... En natuurlijk kun je als je in het westen van Engeland bent Glastonbury bezoeken. In de regio liggen ook nog prachtige steden als Wells en Bath en de metropool die Bristol heet. Niet alleen ik, maar ook veel andere lezers van de nieuwsbrief delen deze liefde voor Glastonbury.....

 

Een beetje laat is die wel, deze november nieuwsbrief. Maar hij is er en hij komt zoals altijd uit mijn hart. Ik wens jullie een goede aanloop naar de eindejaars feestdagen. Rond de 21e december zal de December nieuwsbrief verschijnen, zoals gezegd met informatie over The Magic, zodat jullie het nieuwe jaar positief en dankbaar tegemoet kunnen treden.

De uitsmijter:

 

 

Om het leven dat op ons wacht te kunnen omhelzen,

zullen we het leven dat we hebben gepland moeten loslaten.

 

Hartegroet,