Januari 2015


Voor 2015 wens ik jullie gezondheid, liefde, geluk en innerlijke rust

in een wereld vol vrede, liefde, respect en begrip

 

 

 

Zelf de langste reis begint met de eerste stap

 

En er zijn heel wat reizen te maken. Op het micro niveau van jouw leven, waar weer een nieuw jaar is begonnen. Op het meso niveau van je directe omgeving en op het macro niveau van de wereld.  Eigenlijk wilde ik deze nieuwsbrief de afgelopen week al versturen, maar ik had even tijd nodig om te laten bezinken wat in Parijs gebeurde. En, meer nog, de reacties die ik daar om me heen op hoorde. Ik wilde niet vanuit emotie, maar vanuit reflectie daarover iets opschrijven en inmiddels ben ik wel weer in de reflectie-modus.

Omdat ik (nog steeds) de intentie heb alleen positieve dingen te vermelden, omdat ‘ waar je aandacht naar uitgaat, je naar je toetrekt’ , treed ik niet in details over wat er gebeurd is. Ik weet er ook onvoldoende van om bijvoorbeeld te beweren dat het een hoax was, want ook daarover krijg ik veel berichten op mijn scherm. Natuurlijk heb ik de slachtoffers meteen naar het licht begeleid en maak ik me kwaad over geweld als dit. Maar laten we ook zien wat de reactie is die wordt opgeroepen. Het maakt veel burgers van West-Europa bewust van de taak die we hebben om te verbinden. En ook bewust van de vrijheid en veiligheid waarin we leven. En als je dankbaar daarvoor bent, dan trek je meer van datzelfde naar je toe. We zijn goed door elkaar geschud, allemaal, maar ik durf te geloven dat het in tweede instantie ook een positief, verbroederend effect kan hebben en ik roep jullie op om daarover na te denken en dat ook wellicht bij anderen aan te kaarten. Honderdduizenden in Europa zijn afdelopen dagen de straat op gegaan om te pleiten voor die verbroedering en voor respect voor elkaar. Laten we, hoe triest het ook is dat een aantal mensen hiervan het slachtoffer zijn geworden, dan toch nog iets positiefs hieruit halen. Zoals gezegd, er moeten nog veel stappen genomen worden, maar laat dat de eerste zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat we met liefde en respect de wereld kunnen veranderen. Verbeter de wereld; begin bij jezelf!

 

In Frankrijk bleek dat veel Islamitische  scholieren geen minuut stilte in acht wilden nemen voor de slachtoffers. Het zou makkelijk zijn ze weg te zetten als ‘ daar kunnen we toch niks mee beginnen’. Maar er is nog hoop dat we hen binnen boord kunnen houden. Ik heb een paar nieuwsbrieven geleden verteld over die bewoners in de Schilderswijk, die activiteiten organiseren voor de allochtone kinderen. Ze houden de tieners daar mee niet alleen bezig maar ook op het rechte pad. Onbetaalbaar die mensen. Zij zien die kinderen, pubers en het maakt hen niet uit wat voor kleurtje ze hebben of geloof. Ze handelen vanuit hun eigen onverschillige manier om liefde te geven. (Ik herken dat, ik ben opgegroeid in een vergelijkbare wijk in Rotterdam). Daar moet de basis liggen voor de ommekeer. We moeten hier niet NAAST elkaar leven maar MET elkaar. De situatie kunnen we niet meer terugdraaien; we hebben een multiculturele samenleving, de uitkomst/toekomst hebben we zelf in de hand. Liefde en respect zijn de sleutel. Laat een ieder in zijn waarde. De hoge trilling van de liefdesenergie zal de zwarte vernietigingsenergie altijd overwinnen.

 

En zo hebben we inmiddels 2014 achter ons gelaten. Een bewogen jaar voor velen, ook voor mij. Maar hoe dan ook komen we toch hoe langer hoe dichter bij de ontknoping. Go with the flow is nog niet eerder zo een toepasselijk credo geweest. En nogmaals, blijf dicht bij je zelf. Laat je geen angst aanpraten, als we allemaal blijven vertrouwen in het goede, (in) liefde leven en uitstralen dan zal die uiteindelijk overwinnen. Natuurlijk schrikken we van waartoe de mens in staat blijkt te zijn ten opzichte van soortgenoten, dieren en Moeder Aarde, maar het heeft geen zin om dat groter te maken en ons leven te laten beheersen. Integendeel. Waar je aandacht naar uit gaat trek je naar je toe. Dus, denk vanuit en richt je op liefde, vertrouwen, verdraagzaamheid. En als je het moeilijk vindt, wees dan even ‘ stil’  en ga naar binnen. Naar je hart, of kern, want daar zit jouw vrede en alle antwoorden die je wilt weten. Laat je niet beinvloeden van buitenaf, iedereen heeft zijn eigen belangen, jij alleen weet waar jij staat. En zet vol vertrouwen je lijnen uit voor de toekomst. Zie het voor je en weet dat het zo gaat worden.

 

De laatste twee weken van het jaar hoefde ik van mijzelf even helemaal niets! Gelukkig is er dan de top 2000 op de radio, waar graag naar luister. Minder dan andere jaren, maar toch voldoende uren om mijn hele leven aan me voorbij te zien gaan. Muziek is, net als geur, een sterk medium om herinneringen te prikkelen. Tienerjaren, de kinderen, vakanties en liefdes komen voorbij. Vooral dat ene nummer dat ‘hij’ me stuurde toen hij wilde dat ik hem met rust liet. Elk jaar werd de plaat midden in de nacht gedraaid en liep ik niet het risico erdoor geraakt te worden. Dit jaar werd ik gewoon op oudjaarsochtend overvallen door de stem van Ramses Shaffy. Hoewel de intentie om mij dat nummer te sturen indertijd negatief was, heb ik geleerd om dat om te keren en te genieten van de mooie herinneringen aan delen, lachen, warmte en de echo van mijn gevoelens, die bij die persoon horen. Een mooi moment op de laatste dag van het jaar.

 

Inmiddels heb ik mijn serieuze traject in het kader van de Wet van Aantrekking afgerond. En nu komen dan ineens weer prachtmensen mijn praktijk binnenstappen voor verschillende trajecten. Ik heb er vertrouwen in dat ik, nu daar weer ruimte voor komt, mijn mooie werk weer kan oppakken. Van het idee al kan ik heel blij worden. Kom maar op 2015!

                                                                                                                                                                                          

En ook in deze periode van het jaar is er nog voldoende goed nieuws om vrolijk van te worden. Wat dacht je van twee mooie uitvindingen: glazen dakpannen, waardoor er gebruik kan worden gemaakt van passieve zonne-energie en een verwarmingsketel die op water werkt. En als we het over energie hebben dan mag dit filmpje niet ontbreken, hier wordt een letterlijke en figuurlijke verbinding tot stand gebracht. Natuurlijk een reclamefilmpje, maar de onderliggende gedachte klopt. Een radio/tv actie voor vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld, die velen inspireert en waar Nederland zich, vaak op ontroerende wijze, van zijn beste kant laat zien. De voorzichtige toenadering van de VS en Cuba mag hier natuurlijk ook niet ontbreken en helaas is het laatste item dat ik hier had willen noemen teniet gedaan door de rechter, geen vuurwerkverbod in de binnenstad. Met name hondje Floor had dat geweldig nieuws gevonden, om maar niet te spreken van de winkeliers in mijn geliefde Alkmaar die (waarschijnlijk) door vuurwerk bij een enorme brand huis en nering verloren.

 

De eerste plannen voor het voorjaar zijn gemaakt. In de nieuwsbrief van februari staat ook op welke beurzen ik in maart, april en mei zal zijn en komen nog meer workshops ‘Verder dan visionboard’. De Reconnection-aanbieding is ook in 2015 nog geldig (zie verderop in deze nieuwsbrief). En .... ik heb het plan om op een heel leuke locatie in Amersfoort spirituele cafe’s te gaan organiseren. Ook daarover meer in de nieuwsbrief van Februari.

 

 

It doesn’t interest me how old you are

I want to know if you will risk looking like a fool

To love

For your dream

For the adventure of being alive

 

Oriah Mountain Dreamer, The invitation.

 

 

 

Joe

Dat had ik niet kunnen vermoeden. In de vorige nieuwsbrief nog het “Love lifts us up where we belong” en nu is Joe Cocker overleden. Ik moet meteen terugdenken aan mijn toen veertienjarige dochter die ook op de bar in de apres ski tent wilde dansen op de Backstreet Boys nadat een wat oudere dame dat had gedaan op “You can keep your hat on” . Maar mijn favoriet, alsof hij het tegen mij zegt J “you are so beautiful ” Als cadeautje voor iedereen die zich aangesproken voelt, en mijzelf. RIP Joe. You are so beautiful.

 

Reconnection

Ergens in het voorjaar van 2015 zal Eric Pearl, de ‘uitvinder’  van The Reconnection en, in eerste instantie, Reconnective Healing, in Nederland zijn. Sinds 2009 beoefen ik deze krachtige healing methode en heb ik al een behoorlijk aantal prachtmensen via The Reconnection verbonden met het veld van hoogfrequente energie in het universum. De Reconnection kan het verschil maken in je leven. Tussen gejaagdheid, onrust en rust, maar ook tussen ‘ het niet meer weten’  en zicht krijgen op je pad. Het werkt op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Hoe je de healingen en/of de Reconnection zelf ervaart is voor iedereen verschillend. En of je het nu bewust bent of niet, je hebt je systeem ‘ge-reset’  zodat je weer levens lang kunt meetrillen op de energie die ons nu en in de toekomst omringt.

Op mijn website staat uitgebreid beschreven wat de zin is en de voordelen zijn van zowel de healingen als de Reconnection zelf.

De komst van Eric zal zeker in de pers de nodige belangstelling krijgen. Die geeft je misschien het idee dat het nu toch eindelijk tijd wordt om jezelf dit cadeau te geven.

Om je misschien dat laatste hobbeltje over te helpen heb ik mijn actie verlengd:

Bij een Reconnection (twee delen) van 333 euro (dat is een tarief waaraan ik niets mag veranderen) geef ik je voorafgaand twee healingen waaraan geen kosten zijn verbonden. Een healing op zich kost 75 euro. En mocht je daarna besluiten om alsnog voor de Reconnection te gaan, dan krijg je de tweede healing gratis en betaal je voor de Reconnection 75 euro minder.

Bel of mail me even als je nog vragen hebt, of als je wilt reserveren.

 
   

 

 

De wet van aantrekking en jouw visionboard

Rhonda Byrne, degene die het fenomeen The Secret wereldwijd heeft neergezet heeft na the Secret nog drie boeken over hetzelfde onderwerp geschreven. Eerst The Power, een soort handboek om The Secret goed neer te zetten, en onlangs (deze komt in 2015 in het Nederlands uit) The Hero, waarin ze de levens van 12 mensen analyseert die een enorm succes/carrière hebben gemaakt. Maar mijn favoriet, voordat ik ook maar een letter in The Hero heb gelezen is: The Magic.

Een programma van 28 dagen (4 weken) waar best wel wat van je verlangd wordt. Maar als je alle opdrachten doet en elke dag een hoofdstuk doorwerkt, dan merk je dat je heel anders in het leven gaat staan. Dankbaar. Dankbaar voor alles wat er (wel) is. De manier om uiteindelijk te ontvangen wat je zo graag wilt.

Ik realiseer me dat als ik hier een boek aanbeveel er velen zijn die dat ook meteen kopen (in de boekwinkel he? Want die prachtwinkels moeten blijven bestaan. Liever niet online ..... J) En hoewel men, omdat velen die (nog) weinig geld hebben dit boek goed kunnen gebruiken, de prijs laag heeft gehouden, wil ik wel meegeven dat het alleen zin heeft het te  kopen/lezen als je ook daadwerkelijk het programma van vier weken volgt. Het is mooi opgebouw, je voelt jezelf veranderen en ......... het werkt!

Voor diegenen die niet de tijd, zin of het geduld hebben om daaraan te werken geef ik hier, bij wijze van verlaat kerstcadeautje als bijlage bij de nieuwsbrief een aantal handvatten. Want zoals het met alles is, alle beetjes helpen. En wellicht word je zo geïnspireerd door wat er allemaal al in je leven verandert, dat je alsnog het boek koopt en het programma gaat volgen. Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig wat het bij jullie allemaal teweeg heeft gebracht.

Een krachtige methode om je intenties neer te zetten is het maken van een vision board. Hierboven een bord dat is gemaakt tijdens de workshop Klaar voor 2015. Vanaf nu heeft de workshop weer de titel ‘Verder dan vision-board’

Deze is op 14 maart in Amersfoort voor alle details verwijs ik naar de website. Waar je je meteen kunt aanmelden. Zie ook de bijlage bij deze nieuwsbrief!!!

 

Bij voldoende belangstelling organiseer ik met alle liefde een dagworkshop over creeren met behulp van de wet van aantrekking. De uitgangspunten, de valkuilen, trucjes en nog veel meer. Een dag de energie opbouwen in een groepje en daarna naar huis met veel kennis over het onderwerp EN een setje documentatie waarmee je zelf aan de slag kunt.

Laat even weten als je daarvoor belangstelling zou hebben. (Kan natuurlijk op verschillende locaties)

 

Avalon, ofwel Glastonbury

De cd heet Avalon en de band Kristalan (Kristien en Alain). Avalon is het oord in de vertellingen waarvan men vermoedt dat het Glastonbury is. Ik heb deze cd inmiddels en voel me als ik er naar luister weer deel van die bijzondere energie in Glastonbury. Hier is de link naar een sample van de cd op de website, daar staan ook de andere producten van deze creatieve ‘tweelingzielen’. Avalon

De vrouwelijke helft van dit duo is Kristien de Winter. Haar boek “Tweelingziel” heb ik verslonden en beveel ik ook van harte aan, zeker als je meer wilt weten over het fenomeen zielemaatje/tweelingziel en nu ze me vertelde dat er een vervolg op komt, kan ik niet wachten totdat dat boek wordt uitgegeven, te meer omdat het (deels) speelt in Glastonbury. Op mijn wenken bediend zullen we maar zeggen. Dat geldt wellicht voor meer lezers van deze nieuwsbrief die ook soulmates zijn en een speciale band hebben met Glastonbury. Het boek zal te krijgen zijn via dezelfde website waar ook het sample van de cd op staat. Ik houd jullie op de hoogte.

 

21 maart Amersfoort: Dialoog in 1 dag! Leer in een dag op verantwoorde wijze communiceren met je gids(en).

Ooit vertelde mijn lieve gids Saya me dat het mijn taak is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun gidsen (spiritueel begeleiders). Sinds die dag heb ik dat ook daadwerkelijk gedaan, met velen. Het was niet voor niets. Men wist welke tijden er aan zouden komen en ook dat de gidsen ons mensen door deze periode heen kunnen laveren. De chaos is inmiddels alleen maar groter geworden, maar de rust, wijsheid en liefde die je bij je gidsen vindt is onveranderd.

Als je in een vreemde stad bent neem je ook een gids, in boekvorm dan wel een menselijke. Je leven is nog veel ingewikkelder dan een vreemde stad.......

Zie de agenda op de website voor alle informatie. Voor lezers van de nieuwsbrief is er 10 euro korting op het geldende tarief.

 

Healing Garden, festival aan het water

Van 19 tot 21 juni, tijdens Midzomer, zal na vijf jaar weer het Healing Garden, festival aan het water op het Erkemeederstrand worden gehouden.

Ik heb het gereserveerd in mijn agenda, ga daar lekker met de caravan naartoe en ook wat zinnigs/moois aanbieden. Hoe dan ook: ik ben erbij.

Er is een facebookpagina, waar je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Een prachtig festival van liefde en licht!

 

Uitsmijter

Muziek! Een bijzondere versie van Hallelujah (o.a. Leonard Cohen. Weer zo’n kippenvel ervaring. Het zal je maar overkomen op je bruiloft.

 

En verder wens ik jullie een rustige, liefdevolle rest van januari. De nieuwsbrief van december heb ik overgeslagen, ik heb even een time-out genomen. Dat was hard nodig om met frisse moed nu weer te beginnen. Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor ons allemaal. Laten we er wat goeds mee doen! Ik spreek jullie weer begin februari........

 

Every single mistake is a blessing in disguise …

 

Hartegroet,