Maart 2015


 

                                                                                                                     

 

Liefde is de basis van alles.

Je hart wijst je de weg

In de reis die je leven is

 

 

Lente! Het is inmiddels geen loze kreet meer. De zon schijnt, de bomen beginnen weer groen te kleuren, de krokusjes bloeien en het ruikt ook anders buiten. De natuur ontwaakt, en wij ontwaken mee, in meer dan één opzicht.

 

We leven in bijzondere en heftige tijden. Niet alleen op aarde, maar ook in het universum en niet in de laatste plaats, in onszelf, is van alles aan de hand. Op 20 maart is er een (bijna) totale zonsverduistering op het noordelijk halfrond, doordat de maan tussen aarde en zon doorschuift. Dat is op zich al een bijzondere gebeurtenis, maar daar omheen zijn er constellaties van planeten die een energie op aarde veroorzaken die ertoe leidt dat wij (een deel van) ons karma kunnen loslaten. Er is grote activiteit op de zon die ook de nodige gevolgen voor de energie op aarde, en de energie in de mensen (die daar gevoelig voor zijn) heeft. Dat kan zorgen voor disbalans, ook letterlijk (duizeligheid, hoofdpijn) maar weet dat dit alles de opmaat is voor betere tijden. Ik krijg berichten langs, dat al die grote omwentelingen op aarde en met de aarde wel eens dichterbij kunnen zijn dan we denken.

Ook de grote schoonmaak op een breder niveau gaat maar door, hoe langer hoe meer zaken die verborgen waren, komen boven tafel. Niet altijd prettig om te weten, maar wel noodzakelijk als we echt met een schone lei willen beginnen. We worden hoe langer hoe zuiverder. Als je dat kunt en wilt, dan voel je de zindering die dit alles met zich meebrengt. Ik zie om me heen mensen die een andere koers gaan varen. Ze verlaten hun veeleisende baan of verkopen hun winkeltje leeg om zich te gaan bezighouden met wat er (voor hen) werkelijk toe doet. Zij (en ik) voelen dat dat goed is.

En dan ineens krijg ik zelf het inzicht dat ik inmiddels al jaren bezig ben met wat er voor mij toe doet: met de zorg voor mensen en met activiteiten die me na aan het hart liggen. Ik roep wel steeds dat ik een vaste baan zou willen, maar dat is mijn verlangen naar zekerheid. Hoewel ik weet dat het universum voor me zorgt, maak ik me toch zorgen over materiële zaken. Wat ik dan even vergeet is dat ik eerst jarenlang mijn moeder heb mogen begeleiden in haar dementie-proces en nu al anderhalf jaar met veel liefde mantelzorger ben. Me dat realiserend word ik er dankbaar en gelukkig van, ondanks dat het me soms ook beperkt. Ik mag doen waar ik goed in ben en waar mijn hart ligt: begeleiden en zorgen en inmiddels weet ik zeker dat nu die ruimte er weer hoe langer hoe meer komt, ik mijn deuren weer wijd mag openzetten voor hen die ook mijn hulp en begeleiding kunnen gebruiken. Dat is namelijk het leven waarvoor ik geboren ben en wat ik, dat weet, ik al eeuwenlang heb geleefd. Ik vertrouw er op dat het dan ook wat betreft mijn levensonderhoud goed komt.

 

En over ‘ waar mijn hart ligt’  gesproken:

 

Hier een overzicht van de workshops/cursussen in april en mei. Andere locaties volgen nog.

 

  • 15 en 22 april 2015, 6 en 20 mei Dialoog met je gids, cursus vier avonden Amersfoort;
  • 18 april 2015                                         Dialoog met je gids, workshop in één dag Amersfoort
  • 16 mei 2015                                          Verder dan visionboard;
  •  

Voor alle informatie zie de website of mail even naar welkom@ellen-engelman.nl

 

Zegt het voort!

 

Angst,

het woord klinkt regelmatig in deze tijden. Ook lezers van deze nieuwsbrief laten me weten bang te zijn. Het lukt mij ook niet altijd om alle (schijnbare) aanvallen op onze vrijheid, vrede en veiligheid in gedachten te pareren en er liefde voor in de plaats te stellen, dat geef ik toe. Maar twee dingen wil ik er wel over zeggen. Niet voor de eerste keer en vast ook niet voor de laatste keer. Een aantal jaren geleden hielden de taliban huis in Afganistan, ook daar waren wreedheden aan de orde van de dag en in Afrika waren het de Hutu’s die de Tutsi’s te lijf gingen met machetes en hun aantal decimeerden (500.000 – 1.000.000 doden!). We zagen de resultaten daarvan op het nieuws, maar de beelden van het proces werden ons bespaard. Nu gaat dat anders, elke minuut van de strijd en de afrekeningen wordt vastgelegd en gepost op internet. Ik ontken niet dat er verschrikkelijke dingen gebeuren op grote schaal, maar door de huidige technologie wordt het vrijwel direct en in ruime hoeveelheid op ons beeldscherm gebracht; vroeger was dat niet het geval. Het tweede dat ik erover wil zeggen is dat angst een lage energetische trilling heeft. En lage trilling trekt lage trilling aan. Het is aan ons om (te proberen) in en vanuit liefde te (blijven) leven. Blijf geloven in en vertrouwen op het goede. Dan verhogen we die trilling. De kracht van liefde is veel sterker dan die van haat en vernietiging. Blijf bij jezelf! En vooral: ga gewoon door met leven. Er is zoveel de moeite waard. Blijf dat zien!

 

Onlangs ontving ik een gechannelde tekst waarin wij lichtwerkers op aarde werden gemaand eens op te schieten, want we laten de boel uit de hand lopen. Het is waar. Het moet mogelijk zijn om met alle liefdevolle en goedwillende aardbewoners de krachtige energie van licht en liefde te verspreiden over de aarde. Zodat de vernietiging van Moeder Aarde, de haat tussen mensen en de niets-ontziende strijd tussen geloven en volken, kan worden gekeerd. Het kan! Maar velen die hieraan zouden kunnen bijdragen twijfelen of ze die macht hebben. Geloof me; jij als lezer van deze nieuwsbrief kan je steentje bijdragen aan wereldvrede. Het is heel simpel. Leef liefde, denk liefde en straal liefde uit. En stuur bij voorkeur regelmatig jouw liefde in de richting van een van de brandhaarden op deze wereld. Er zijn er genoeg. Voor lichtwerker hoef je niet te studeren, alleen je licht ‘wakker maken’. Dan ga je stralen en kun je daarmee jezelf, je omgeving en de wereld verwarmen en verrijken. Als je toch een duwtje wilt hebben bij het ontwaken, stem dan op dinsdagavond af op de wekelijkse meditatie.

 

Er is ook goed nieuws!

Ondanks dat in alle media lijkt alsof er alleen maar kommer en kwel is op de wereld, moeten we niet vergeten dat het allergrootste deel van het nieuws positief is. Alleen ... positief nieuws blijkt geen nieuws J. Zomaar een kleine bloemlezing uit dingen die bij mij een glimlach tevoorschijn toveren.

Al die lieve babys die geboren worden en van mijn vriendinnen en collega’s trotse oma’s maken. Een papieren koffiebeker met zaadjes erin zodat wanneer je hem weggooit er b.v. bloemen gaan groeien. En Zara, die al haar angoraproducten uit het assortiment haalt. Angora wordt namelijk op een zeer dieronvriendelijke manier geplukt van levende konijnen. De restvoorraad angoraproducten gaat naar Syrische vluchtelingen. En ik zie deze nieuwsbrief voorbijkomen met allemaal prachtige initiatieven in leegstaand vastgoed. Geef vastgoed een tweede kans is hier geen holle kreet. En het lijkt of op hoe langer hoe meer plekken in Afrika een ritueel voor volwassenheid de besnijdenis van meisjes gaat vervangen. Stapje voor stapje wordt ondanks weerstand uit bepaalde hoek toch dit soort successen geboekt. En wat te denken van Albert Heijn, die in plaats van plastic weggooi dingetjes nu een prachtige weggeefactie heeft met zaden en potjes voor groenten en kruiden bij je boodschappen. Leerzaam, lekker en gezond.

 

Helingcodes

Zoals gezegd leven we in bijzondere tijden. Door de hoge trilling van de energie kunnen ook helingcodes gemakkelijk en door iedereen worden gehanteerd en toegepast. Het mooie van die codes is dat ze onbeperkt mogen worden gedeeld. Er  zijn helingcodes voor bewerkt voedsel, voor het opladen en reinigen van je water en voor een behoorlijk aantal ziekten en ongemakken. De code op, aan of bij je dragen en de energie van die getallen doet de rest. Ik heb een kan met cijfers voor mijn water, teken de getallen boven mijn eten en ben vol vertrouwen dat mijn astma door het leukoplastje met de handgeschreven code zal worden getackled. Het hele verhaal vind je hier neem de tijd om het goed te lezen. Ik wens jullie gezond eten, drinken en veel beterschap!

 

TTIP

Omdat deze nieuwsbrief ook actuele zaken behandelt in het kader van het welzijn van de mens, hier een deel van de uitzending van Arjen Lubach. Ik had het niet gezien en ook ik wist niet wat de verstrekkende gevolgen zouden gaan worden van dit verdrag. Een verdrag waarover verdacht weinig wordt rondgetoeterd, en als je hoort waar het over gaat, is het duidelijk. Dit is geen goed nieuws, maar het komt toch in deze nieuwsbrief: omdat het belangrijk is! Luister maar naar Arjen.

Dat overigens relschoppers dit legitieme protest gebruiken als kapstok om Frankfurt te verbouwen is beschamend.

 

Kitten therapy

De manier om te ontspannen in hectische tijden.

 

Carrickfergus

Met zoon Dimitri deel ik wielrennen, triathlon en hardlopen in die zin dat ik ga kijken wanneer hij zoiets doet, of we gaan samen kijken als het topsport betreft. Maar ook in de muziek kunnen we elkaar vinden. In januari waren we naar het jubileumconcert van Celtic Woman in Amsterdam. Een avond ondergedompeld in bodrum’s, doedelzakken, violen en de engelachtige stemmen van de dames. Het was een geweldige ervaring.

Het nummer dat ik hier laat horen, kende ik overigens al van Rapalje en die zijn ook met een concerttoer door Nederland bezig. Wel leuk voor het verschil in interpretatie. Kies maar, de stem van een engel of van een stoere kelt ...... Het maakt mij niet uit; bij beide krijg ik kippenvel.....

 

Free hugs

Het is bewezen: een warme knuffel doet een mens goed. We kunnen dit soort uitingen van genegenheid heel goed gebruiken in tijden als deze. Hoe idioot is dan het volgende verhaal. Enthousiast free-hugster gaat met haar bord naar CS Amsterdam. Een plek die door sommige mensen wordt ontweken vanwege dreigingen. Ze staat net goed en wel klaar als ze wordt benaderd door twee medewerkers van NS die haar sommeren weg te gaan. Waarom? Ik doe toch niemand kwaad. Antwoord: het is verboden ‘dingen’ uit te delen zonder dat je daarvoor een vergunning hebt, op straffe van een boete. ... Waar zijn we mee bezig in onze angstcultuur. Het moet niet gekker worden, boete op het verspreiden van liefde.

 

Grant

Een toepasselijke naam voor een kleine man met een groot hart. Wat een (ziels)wijsheid voor een zesjarige. Veel volwassenen zouden nog van hem kunnen leren. Maak kennis met Grant

 

Voor het eerst sinds jaren zat ik weer aan de gezellige keukentafel van mijn studievriendin. Ja, de nieuwsbrief krijgt en leest ze nog. Tegenwoordig sla ik wel eens een maand over, maar wat mij betreft komt ie vanaf nu weer elke maand. Als ik de nieuwsbrief schrijf, dan stroomt het in mij.  Dan ben ik werkelijk bezig met dat waar mijn hart ligt. Schrijven, delen en tussen de regels door ook wat boodschappen vanuit de lichtwereld filteren. Zo zal er ook in april weer een nieuwsbrief komen. Tot dan wens ik jullie een mooie maand maart. Geniet van de bijzondere dingen die om ons heen gebeuren.

 

 

Maybe the journey isn't so much about becoming anything.
Maybe it's unbecoming everything that isn't you

so you can be who you were meant to be in the first place.

 

Hartegroet,