Juni 2015


 

Hard times will reveal true friends …..

 

 

“Als ik zie hoe jij verbonden bent met je gidsen, vermoed ik dat er wel een hogere bedoeling is met deze fase in je leven. Soms weten we dit soort bedoelingen ook pas na lange tijd of misschien zelfs nooit.” Schreef iemand die het weten kan me.


Net als een aantal jaren geleden na mijn motorongeluk, moet ik een periode (relatief) pas op de plaats maken. Geen letterlijke en figuurlijke ruimte voor het werk waar mijn hart ligt. Hoewel, de zorgtaak die ik op me heb genomen vergelijkbaar is met dat werk, en dan ook nog voor iemand waar ik heel veel van houd. Ik heb het met liefde gedaan. Wat is er mooier dan je kind begeleiden. Binnenkort heeft zij weer een eigen plek. Ze zal nog wel wat begeleiding nodig hebben, maar we kunnen beiden ons leven weer oppakken. Dat doen we nu al weer gedeeltelijk; zij met haar creatieve uitspattingen en ik met mijn lezingen en incidentele clienten, we genieten van elkaars genieten.

Haar contact met de buitenwereld is aanzienlijk gegroeid. In het kader van vrienden, vriendinnen en sociale media. Maar nu we ook zaken als inkomen en woning willen regelen, lopen we op tegen een muur van onbegrip en onkunde met slechts een paar gaatjes. Soms, heel soms lukt het de instanties die zo liefde- en begriploos en zonder inlevingsvermogen omgaan met diegenen waar je van houdt, het om (zelfs) mij van mijn stuk te brengen. De ‘foutje bedankt’  mentaliteit waarmee men zonder blikken of blozen het leven van een goedwillende burger, die aan alle voorwaarden heeft voldaan op zijn kop zet maakt me razend. De arrogantie van de macht, maakt mij machteloos...... Ik weet het, dat kost energie, energie die ik zou kunnen besteden aan andere dingen, en ja, in de uren dat ik trillend van woede rondloop, heb ik een heel lage energietrilling, maar ik ben (gelukkig) ook maar een mens. Daarna herpak ik me weer en ga bedenken hoe we de situatie kunnen omdraaien en ten goede keren. Niet 1 keer, de afgelopen twee jaar, maar ontelbaar veel keren heeft het ‘ apparaat’  ons laten voelen hoe afhankelijk we zijn van hun willekeur. Ik haal diep adem, ben dankbaar voor wat we allemaal wel hebben, en kan weer voor me zien hoe het over een tijdje allemaal is opgelost en geregeld. 

 

De aarde wordt nog steeds bestookt met krachtige energieën. Die zorgen ervoor dat de chaos en onrust toenemen. We zullen dat moeten accepteren. Nu je weet dat dit aan de orde is, kun je, door dicht bij jezelf te blijven alle aanvallen op jou en de jouwen pareren. Laat de angst en onzekerheidd los Blijf en leef in liefde en vertrouwen. Dat is soms best moeilijk omdat we ook te maken hebben met de dingen van alledag, het verontrustende nieuws en onze eigen gedachten daarover. Maar als je dicht bij jezelf blijft en liefde leeft en uitstraalt, help je het energieniveau hoog te houden en werk je actief mee aan het herstel van de wereld. Overigens zorgen die energieen ook dat er dingen in ons lichaam veranderen, zodat we in de toekomst beter kunnen omgaan met het energetisch klimaat op aarde. Daardoor kun je vermoeid zijn. Geef daar gerust aan toe. Na een uurtje rusten ben je weer klaar voor de rest van de dag. Zorg goed voor jezelf. Drink voldoende water en eet gezond. Uiteindelijk zal alles ten goede keren. De kosmische wet is dat als de chaos op het toppunt is, de omslag zal plaatsvinden. Dat is niet meer tegen te houden. Geen oppervlakkige verhalen en verborgen agenda’s, nee diepe liefde voor jezelf en de ander dat is de toekomst. Je kunt je voorstellen wat er op aarde gebeurt als dat de heersende gedachte wordt. Voel het, straal het uit en leef het. De liefdesenergie zal hoe langer hoe krachtiger worden en het uiteindelijk winnen van de haat, het geweld en de vernietigingsdrang. Dat hoeven we niet te forceren. Go with the flow. Niet als een slaaf maar als een bewust mens.

 

Vorige zondag was ik weer voor het eerst sinds tijden op een beurs (in Leusden). Het begin van de doorstart! En wat voor een begin! Er waren oude bekenden, nieuwe contacten met prachtige mensen en een lezing voor een volle zaal met mooie spin off. Bij deze een warm welkom aan alle nieuwe lezers van deze nieuwsbrief.

Omdat nu de zomer- en vakantieperiode begint, heb ik het aanbod van cursussen en workshops ingericht vanaf september. Dat geeft jullie de tijd om het rustig in te plannen en mij de tijd om als we het hebben over doorstart, ook nog eens de inhoud van alles eens onder de loep te nemen. Het materiaal te updaten en op zoek te gaan naar mooie ruimtes voor als mijn woonkamer te klein is voor alle deelnemers. Kortom. Er is beweging en daar geniet ik erg van. Op de website vind je het aanbod zoals het tot nu toe is, maar er komt in de loop van de zomer nog meer bij. Ook een workshop voor singles die ik samen met een collega ga doen. Daarover later meer.

De bomen zijn weer groen. De lente beleefde ik voor het eerst in mijn torenkamer. Wonend midden in de stad zie ik de daklozen die de winter ergens anders waren (waar?) weer terugkeren. Zomaar loopt ‘ s morgens vroeg iemand gehuld in een rose wollen deken over het zebrapad. Het is nog steeds wennen na al die jaren niet gezien te hebben wat er ook in een stad gebeurt. Ook het uitlaten van hondje Floor, met name s ochtends en s avonds, geeft regelmatig avonturen. Maar inmiddels schrik ik niet meer zo snel. Alles went J

Ik vind het heerlijk om weer een nieuwsbrief te maken. Als ik schrijf zie ik zo een aantal van de lezers aan me voorbij gaan. Hoe zou het met hem zijn? Wat zou zij nu doen? Steeds weer bedenk ik me dat ik het heel leuk zou vinden om jullie weer eens te zien en te spreken om te horen waar jullie nu staan. Aarzel niet om dat met me te delen in een mail. Maar ooit moet dat boek toch uitgave-klaar zijn en dan maken we in Amersfoort, Alkmaar en wellicht ook in Deventer een boekenfeestje. Kunnen we dan zeker bijpraten.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en als je binnenkort op vakantie gaat, dan wens ik je heel veel plezier en ontspanning.

 

Agenda najaar:

Zaterdag 5 september Amersfoort                      Verder dan visionboard; zet de lijnen voor je leven uit in een collage die gezien mag worden

Zondag 13 september Amersfoort                      Dialoog met je gids in 1 dag; leer in 1 dag op verantwoorde en vanzelfsprekende manier communiceren met je gids(en)

Woensdag 16 september Amersfoort                  Cursus dialoog met je gids in vier avonden (23, 30 september en 14 oktober)

Zaterdag 3 oktober Amersfoort                         Dialoog met je gids in 1 dag; leer in 1 dag op verantwoorde en vanzelfsprekende manier communiceren met je gids(en)

 

Andere locaties (regio Alkmaar, Culemborg o.a.) zullen nog worden toegevoegd. Evenals workshop voor singles en workshop om in je kracht te komen. Ook vervolg op Dialoog met je gids.

Dit is een voorlopige opzet van de agenda. Wil je een cursus in jouw buurt of op een datum die jou uitkomt? Zorg dan dat je minimaal vier personen hebt, dan kun je zelf de datum bepalen. In Amersfoort of ik kom naar jou toe.

Aanmelden? Ga even naar de agenda op de website. Reserveren of iets op maat regelen? Stuur even een mailtje: welkom@ellen-engelman.nl

 

Verder dan visionboard

De workshop waarin je in een middag de lijnen voor je leven uitzet in een prachtig visionboard, is ook bij uitstek geschikt voor groepen die elkaar al kennen. Een volledig programma: ontvangst met koffie, bewust en creatief bezig zijn en na afloop een drankje en hapje. Ik heb dit mijn vriendinnen aangeboden op mijn verjaardag en dat was een groot succes, dus:

-       Vrijgezellenfeestje?

-       Reunie?

-       Verjaardag?

-       Gewoon weer eens bijpraten?

Kom (mannen of vrouwen!) een visionboard maken en combineer het nuttige met het aangename. Ook een goed adres voor samen eten vooraf of na afloop kan ik voor je regelen, evt in combinatie met een stadswandeling door middeleeuws Amersfoort, bezoek aan de oude bierbrouwerij of een boottochtje door de Amersfoortse grachten.

Bel of mail me even om te overleggen, dan maken we er een mooie dag van.

 

Engel

Dat ik iets met engelen heb moge duidelijk zijn. Maar ook zonder de mij aansprekende titel zou ik geraakt zijn door dit prachtige nummer. In the arms of the angel. Sarah Mc Laghlan. Met tekst, om mee te zingen of te lezen...... luister maar (en als je het niet uitzet, blijft ze lekker door zingen J)

 

HEALING GARDEN, midzomer festival aan het Water
Op 19 (opening) 20 en 21 juni 2015 wordt aan het Erkemederstrand (niet ver van Zeewolde) een prachtig, liefdevol festival gehouden. In de open lucht of een van de kleurrijke tenten kun je luisteren naar muziek, kennismaken met b.v. yoga, een consult of heling krijgen, of een lezing/workshop volgen. Daar naast is er een marktje, een kleding- en boekenruilgelegenheid ,heerlijk (biologisch) eten en natuurlijk veel gras en een strand om gewoon lekker rond te hangen. Het belooft redelijk mooi weer te worden. Graad of twintig, zon en niet teveel wind. De ideale omstandigheden voor een heerlijk weekend. Er is ook een ‘kindertent’ waar naar hartelust kan worden geknutseld en nog veel meer. Op zowel zaterdag als zondag geef ik om 12.00 – 13.30 uur een lezing/workshop over gidsen en meer. Als je dat verhaal nog niet hebt gehoord, ben je natuurlijk van harte welkom. Maar zeker op zaterdag blijf ik na mijn lezing op het festival hangen. Altijd leuk om oude bekenden weer eens te zien en te spreken, zeker als ze het naar hun zin hebben op dit mensvriendelijke en liefdevolle festival! Op zaterdag is meteen na mijn lezing een optreden van Yioti Verhoef, ik ken veel lezers van de nieuwsbrief die daar fan van zijn, misschien zie ik jullie daar. Hier is de site van het festival; ook het hele programma staat erop!

Overigens ga ik zondag bijtijds weer op pad, want dan ga ik naar de Keltische midzomerviering van Wielwerk Opleidingen in Culemborg, die wil ik niet missen J

Regressie of Reïncarnatie
Op de beurs van vorige zondag, zag ik het weer. Het stond op de banner: “Ik neem je in een regressie mee naar een vorig leven ...” Het is een hardnekkig misverstand, maar: Al je een regressie hebt is dat tot aan het moment van conceptie in DIT leven; Je gaat op zoek naar een aanleiding voor waar je nu tegenaan loopt, in je (vroege) jeugd, tienerjaren of zelfs in de periode toen je nog niet geboren was. Alles daarvoor heet reïncarnatie. Regressie is teruggang, en reïncarneren is het weer geboren worden, dus verwijst naar vorige levens.
Even voor de lol naar een vorig leven? Of het iemand anders laten vertellen? Het meeste zin heeft zo een sessie als je ergens tegenaan loopt in dit leven wat je niet kunt verklaren. Soms is het ook al duidelijk dat het uit een vorig leven moet komen. Claustrofobie, watervrees, zijn vaak zaken die uit het verleden stammen. Dan ga je zelf terug naar het moment waarop dat is ontstaan. Dat kan erg ingrijpend en emotioneel zijn, maar je kunt het als toeschouwer meemaken, zodat je er niet helemaal doorheen hoeft. Soms, als er op het relationele vlak wel erg veel uit te werken is, ga ik met één of beide partners ook op zoek in een vorig leven, om te zien wat er toen tussen deze zielen is gebeurd. Dat verklaart vaak de onderstroom aan gevoelens. Het is een prachtige techniek waar ik al veel clienten mee heb geholpen, en het is jammer dat het als een soort kermisattractie, ook nog eens met een verkeerde term voor 15 euro op een beurs wordt aangeboden. Laten we respect hebben voor het verleden en wat het ons te leren heeft.
Heb je iets waar je keer op keer tegenaan loopt in dit leven, of zijn er onverklaarbare blokkades voor situaties of mensen, dan kunnen we op verantwoorde wijze op zoek in het verleden waar dat vandaan komt. Je weet niet half hoe opgelucht je bent als je zoiets uit het (verre) verleden hebt uitgewerkt. Vragen? Bel of mail me even.

Plankenkoorts

Alice stikt van de plankenkoorts maar dat zie je wegvloeien zodra de muziek begint. Ineens is ze een andere, zelfverzekerde vrouw. Mooi om te horen, maar mijn echte kippenvel kwam pas na afloop; bij het jurycommentaar.

 

Een maand (?) zonder plastic tasjes.

Het plastic afval is een enorm probleem. Voor het milieu, en met name voor de oceanen en de dieren die in of bij de zee leven. Ik heb er al eerder aandacht aan besteed. De plastic soep die in de oceaan drijft baart zorgen. En we blijven maar uit plastic weggooi flesjes drinken, consumeren (veel te) veel plastic tasjes die we, zonder er nog iets zinnigs mee te doen, weer in de vuilnisbak mikken (of niet).

De actie “een maand zonder plastic tasjes” van Greenpeace is nuttig en nodig, maar hopelijk beperkt het bewust omgaan met plastic tasjes zich niet tot een maand. Vandaar dat ik het hier nog even in de aandacht plaats.

Jaren geleden kocht mijn moeder twee nylon tasjes in een kunstleren hoesje. Een rode en een blauwe. Ik geneerde me (als tiener) dood als ze ze in een winkel het ritsje open deed en haar tas tevoorschijn toverde. Maar nu heb ik zelf al jaren van die handige nylon opvouwtasjes in een hoesje. Aan dat hoesje zit ook een clipje. Ze hangen aan mijn boodschappenkarretje (je moet wat met zware tassen als je ver moet parkeren J), en aan mijn rugzak, zitten in mijn tas, in de auto en waar ik ooit maar denk een tasje nodig te hebben. Deze maand hebben we het nog erger gemaakt. Geen plastic tasje om de HEMA inkopen, maar ook niet om dat t-shirtje, of die lampen. Nee, dank u!

Het leuke is dat je er een discussie mee los maakt en na de eerste verbazing, de cassiere zegt dat ze daar ook eens over gaat nadenken. Gelukkig mogen er over een aantal maanden geen gratis tasjes meer worden weggegeven, maar ik hoop dat deze actie de mensen aan het denken zet.

 

Bij deze een oproep:

-       Gebruik, als je kraan (of zelf opgeladen) water drinkt, herbruikbare flessen die je daarvoor koopt (NOOIT water-of frisdrankflesjes hergebruiken; daar zit een giftige film in die loslaat) kost je een paar euro maar dat heb je snel terugverdiend

-       Koop bij blokker een paar van die nylon tasjes; ze kosten maar 1 euro; zijn er in vrolijke en bedekte kleuren en met leuke pratronen. Bij de Hema zijn ze groter en iets duurder, maar daar hebben ze weer speciale kortingen als je die tas gebruikt. Inmiddels is ook bij Hennes & Maurits het grotere model leverbaar en kost die maar 99 cent J, of gebruik katoenen tassen, die iets minder gemakkelijk opbergen, maar natuurlijk nog beter zijn voor het milieu

-       Gooi het (redelijk schone) plastic afval dat je hebt NIET in de vuilnisbak, maar in de speciaal daarvoor bestemde plasticbakken

-       Hergebruik de plastic tasjes die je dan hebt als vuilniszakje (in kleine prullenbak) of op een andere manier en gooi bij voorkeur geen nog goede tasjes weg

-       En tenslotte, probeer door het afslaan van het tasje de discussie op gang te brengen en mensen te laten nadenken.

 

Deze nieuwsbrief heeft 1000 lezers. Als iedereen elke week vijf tasjes weigert scheelt dat in Nederland: 250.000 plastic tasjes per jaar!!! De rekensom kun je ook doorvoeren voor de plastic flesjes J

 

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien!

 

 

Het is weer een ouderwets lange nieuwsbrief geworden. Als je energie wordt weggetrokken door ‘gevechten’  met instanties (en de impact die dat heeft op diegene die dat gevecht moet leveren) dan is het lastig om voor 100 procent te gaan voor het schrijven van een nieuwsbrief. Maar inmiddels lijken de zaken weer wat meer op zijn plek te vallen en hebben we de controle weer terug. Zonder (financiele) kleerscheuren zijn we er niet afgekomen, maar het belangrijkste is dat het gewone leven weer hoe langer hoe meer terug komt. Ik heb genoten van de beurs waar ik was, het schrijven van deze nieuwsbrief, de healingen die ik deze week mocht geven ..... We zijn er weer!!! Dus ook volgende maand. Ik heb inmiddels een stuwmeer aan onderwerpen die ik met jullie wil delen. Actueel, maar ook zaken over healingen, chemtrails, Reconnection en de boeken van Kristien de Winter en Magda Fontaine. Wie weet zie ik je a.s. weekend, bij Healing Garden of bij de Keltische Midzomerviering in Culemborg. Lijkt me heerlijk om weer eens bij te praten.

Ik wens jullie een mooie rest van de juni maand. En natuurlijk sluiten we af met een uitsmijter. Een toepasselijke in deze tijden, van Doreen Virtue (jeweetwel van die mooie kaarten)

 

 

Let your faith be bigger than your fear.