Juli 2015


 

A true hero is one who conquers his own anger and hatred. (Dalai Lama)

 

 

En daar stond ik dan, voor het eerst sinds een paar jaar weer midden in een graancirkel. Ik had nog even geaarzeld, want bij en vooral na mijn eerste graancirkelbezoek heb ik een heel heftige ervaring gehad, die maanden heeft nagedenderd. Maar ik kon de verleiding niet weerstaan. Zevenbergen, een uurtje rijden. Geen vakantie in mijn geliefde Engeland, ook dit jaar, dan toch wel een graancirkel. De energie die ik ervaarde was heel herkenbaar en nu ik dit opschrijf voel ik het weer.  Hoe je ook denkt over ‘manmade’  cirkels of energiebollen, ufo’s en buitenaardsen, als je een cirkel in gaat, kom je in een andere dimensie. Er vallen er op dit moment regelmatig in Nederland, Belgie en ook Duitsland. Ik denk dat ik er nog wel meer ga bezoeken deze zomer. Op mijn website staat een uitgebreid verslag in de blog.

 

Vanuit het universum worden we nog steeds ‘bestookt’  met krachtige energie. Telkens worden weer nieuwe energiepoorten geopend. Dit helpt ons het oude los te laten en diegene te worden die we zouden mogen zijn. Zo krachtig is die energie, dat het voor sommigen te veel is. Dan verliest men zichzelf, bijvoorbeeld in geweld. Tegen dieren, dingen maar ook tegen mensen. Gelukkig zijn er onder ons ook velen die juist hier op aarde zijn om iedereen te helpen deze energieen te verwerken. Al tientallen jaren worden deze bijzondere kinderen geboren. Zij krijgen, omdat ze ‘anders’ zijn, vaak het predikaat lastig, onrustig en worden niet zelden met medicatie onderdrukt in hun vrije geest, maar het is voornamelijk het onbegrip dat maakt dat deze kinderen in opstand komen tegen bijvoorbeeld gezag. Wat moet je ook met ouders of een leraar die sociaal zo veel minder vaardig zijn dan jij en die veel minder wijze zielen zijn. Deze kinderen zijn zich niet bewust van deze onderliggende reden, maar het knaagt wel aan ze dat ze, omdat ze dwars door volwassenen heen kijken en zien wat er op intermenselijk vlak gebeurt en wat de grote verbanden zijn, maar daar geen invloed op hebben. Daar word je natuurlijk erg gefrustreerd van en als kind is dan je enige gereedschap om die gefrustreerdheid te uiten, dwars, onrustig of ongehoorzaam zijn. Als we deze wijze kinderen in hun waarde laten, naar hen luisteren en ze zelf verantwoordelijkheden laten dragen, en zich laten uiten in creativiteit, dan zullen we eindelijk eens ervaren wat voor waarde ze voor onze planeet hebben. Ooit, over niet al te lange tijd worden zij de regisseurs van de wereld. Dan krijgen ze het nog moeilijk genoeg, dus laten we nu met hen meestromen. Maak je geen zorgen, ze zullen niet in zeven sloten tegelijk lopen. Daar zijn ze veel te wijs voor.

Onlangs ontmoette ik zo’n diamantje. Twee jaar en vier maanden was hij. Hij was in een groep volwassenen en de manier waarop hij observeerde, communiceerde en ook leerde was onvoorstelbaar. Graag had ik hem ingepakt en meegenomen, maar hij had al een moeder en een geweldige. Een die hem de ruimte gaf, hem liet ontdekken, communiceren en ook leren. Precies zoals dat met die nieuwetijds, kristal, of hoe je ze ook wilt noemen-kinderen de bedoeling is.

 

We moeten constateren dat op de grote schaal van de wereld, er veel schrijnende dingen gaande zijn. Door de onmacht om in landen met veel onrust orde op zaken te stellen, is het leven in deze landen een hel voor bepaalde groepen bewoners. Vaak zien zij als enige uitweg een vlucht naar veiligheid. Dat dat tegen astronomische bedragen in gammele boten gebeurt, onder de terreur van willekeurige mensensmokkelaars, neemt men dan maar op de koop toe; de wanhoop overheerst. We zie met pijn in ons hart wat daar op de middellandse zee gebeurt en zijn niet bij machte om dat te veranderen, maar accepteren is ook geen optie. Logischerwijs zou DE oplossing zijn dat in die landen het evenwicht wordt hersteld, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan want daarvoor is een mentaliteitsverandering nodig; hier en daar. En hoewel het niet mijn gewoonte is om in deze nieuwsbrief de nadruk te leggen op het leed in de wereld, kan ik niet anders dan ook mijn zorgen uitspreken over de situatie na de aardbeving in Nepal. Naast geld is het ook belangrijk daar liefde en heling naartoe te sturen. Het is de onrust van en op de aarde die vooraf gaat aan het nieuwe. Dit is geen dooddoener. Ik sprak daar al over in de aanloop naar ‘2012’. Als de chaos op zijn grootst is, zal de transformatie plaatsvinden. Geen dreiging, maar veeleer een belofte.

 

Toch pleit ik ervoor om, hoeveel ellende er ook op je beeld- en tvscherm voorbijkomt. Bij jezelf te blijven. Verlies je niet in angst, zorgen of woede. Die emoties brengen jou in een lagere energietrilling en de kosmische wet is dat je aantrekt wat je uitstraalt. Dus als je lage energiewaarden uitstraalt, zul je ook gebeurtenissen en mensen met die waarden naar je toe trekken. En je kunt daar somber van worden. Blijf vertrouwen en leef in liefde. Voel die liefde en straal liefde uit, dan trek je ook mensen en gebeurtenissen naar je toe die mooi en liefdevol zijn. Van piekeren en tobben is nog nooit iemand beter geworden. Als je vertrouwt en liefhebt zal het Universum je begrijpen. En als wij allemaal liefde uitstralen zal dat uiteindelijk bewerkstelligen dat het gaat veranderen. De energie van liefde is veel krachtiger dan die van haat, zorgen en negativiteit. De berichten zijn positief, hoe ongelooflijk dat ook moge klinken, maar geloof me. Er gaat een einde komen aan alle negativiteit op aarde!

 

En dan ineens verschijnt dit filmpje van Mooji op mijn beeldscherm. Hoewel ik geen specifieke Mooji fan ben, ben ik vanaf de eerste woorden geraakt, de energie stroomt en ik krijg kippenvel. Hij zegt precies wat ik jullie altijd probeer over te brengen. Hoor je het ook eens van een ander J Ik deel dit vanuit het diepst van mijn hart met jullie.

 

Hoewel de media ons anders willen doen geloven is er ook nog goed nieuws: Bijvoorbeeld een Turks bruidspaar dat, in plaats van voor hun gasten, een maaltijd serveren aan 4000 Syrische vluchtelingen, 30.000 Argentijnse artsen en gezondheidswerkers die hun regering oproepen Monsanto uit te bannen. Een landelijke campagne op tv; Ronald de Boer, tegen wegwerpflesjes, en nog meer BN-ers met milieuvriendelijke aanbevelingen. In Malawi zijn 300 kindhuwelijken ontbonden en hebben de meisjes in kwestie de kans gekregen om weer naar school te gaan.  Een initiatief voor recyclebare tentjes en kampeerspullen op festivals, http://www.onenightstent.com/ En nog veel meer als je er oog voor hebt.

 

Paniek

Al bijna twee jaar woont mijn dochter, die een (straat)angst- en paniekstoornis heeft bij me. Een vrij abstract begrip waarbij het moeilijk is je er een voorstelling van te maken. Natuurlijk had ik er tijdens mijn opleiding over geleerd en gelezen. Ik had zelfs al een paar clienten gehad met een al dan niet ernstige vorm van deze verstoring, maar zelfs als moeder-therapeut was het soms moeilijk me volledig in te leven in haar wereld.

Dat dat voor derden nog moeilijker is, kan ik begrijpen. Maar wat doen mensen dan? die zorgen dat ze de confrontatie niet aanhoeven. Ze laten niets meer van zich horen...... vrienden, studiegenootjes en zelfs familie; pijnlijk, maar het is blijkbaar niet anders. Het onbegrip van instanties, ambtenaren en zelfs diegenen die zich bezighouden met de sociale voorzieningen in dit land, vond en vind ik ronduit stuitend en ongebrijpelijk! Wat ze daar heeft meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Maar dat gaan we toch doen.

Die muizen krijgen nog wel een staartje .......

 

Dat deze wijze van handelen geen uitzondering is in onze maatschappij, omschrijft dit artikel op pijnlijk accurate wijze. Waar gaan we naartoe?

 

En hoe ga je dan wel om met iemand met een angst- en paniekstoornis? Laat ten eerste weten dat je van ze houdt, ze respecteert en ze alle ruimte geeft. Pols regelmatig hoe het met ze is, laat merken dat je aan ze denkt, door ze een kaartje te sturen, een mailtje of misschien zelfs een cadeautje. En laat het moment van werkelijk ontmoeten aan hen. Het kan zijn dat een uiteindelijke ontmoeting een paar keer wordt uitgesteld, dat heeft niets met jou te maken. Als je echt om iemand geeft dan kun je dit, hoe lang het ook duurt, opbrengen. En als die persoon er dan weer bovenop komt, dan is de vriendschap nog precies hetzelfde; de basis verandert niet.

 

Healing

Als je met grootse verwachtingen een healing in gaat, zal deze altijd ‘ tegenvallen’ . Welk soort healing je ook ondergaat; laat gebeuren wat er gebeuren mag, stel geen eisen tevoren.

Bij Reconnective Healingen geeft de healing zelf een heerlijk ontspannen gevoel en, op veel verschillende manieren, kun je de energie die zo krachtig is, voelen en ervaren. Maar ook hier geldt net als bij alle soorten healingen dat het geen ‘ genezing op bestelling is’ .Je krijgt wat er voor je bestemd is op het moment dat het universum daarvoor bepaalt. En stel je eens voor: een kwaal of aandoening heeft lang de tijd gehad zich te ontwikkelen. Dan is het ook zaak om geduld te betrachten na het ontvangen van een healing. Als je bijvoorbeeld al jaren onvruchtbaar blijkt te zijn is er langer dan twee weken na een healing nodig om je systeem te herstellen (vooropgesteld dat het hersteld mag worden). Meteen dan weer testen gaan doen en constateren dat de healing ‘niet heeft gewerkt’  doet geen recht aan de prachtige helende energie. Natuurlijk begrijp ik dat je gefocused bent op dat herstel, maar hoe moeilijk dat ook is (net als in veel andere gevallen) het is belangrijk dat je het loslaat. Want ..... wat je loslaat komt naar je toe.

 

Op internet had ik een mooi filmpje gevonden over hoe het werkt met energie, en het uit je handen laten stromen daarvan. Het blijkt niet meer beschikbaar te zijn. Ik zal nog een vergelijkbaar filmpje zoeken; dat houden jullie tegoed in de nieuwsbrief van augustus.

 

En hieronder nog een mooi plaatje waarop je kunt zien dat je in ongeveer twee jaar een nieuw lichaam krijgt, omdat alle cellen zich uiteindelijk vernieuwen. Dan kun je ook begrijpen dat een cel niet van het ene op het andere moment kan helen, maar dat, wanneer deze vernieuwd wordt, er een gezonde in plaats van de beschadigde cel komt als gevolg van de healing.

 

 

 

 

Chemtrails

Op van die mooie zomerdagen met blauwe luchten zie je ze het best. In tegenstelling tot contrails (condens strepen, die elk vliegtuig kan maken) zijn chemtrails wellicht een mooi plaatje, maar hun uitwerking is minder mooi.

In het verleden heb ik er wel eens aandacht aan besteed. Het sproeien van chemicaliën door vliegtuigen. Het is een lastig onderwerp, maar inmiddels geven zelfs de landelijke overheden van onder anderen de VS toe dat het gebeurt. Wat er dan uiteindelijk gebeurt en wat dat voor gevolgen kan hebben kun je zien in deze documentaire. Geen kortertje, maar wel het bekijken waard.

 

Wespen

Augustus is de wespenmaand. We hoeven niet lijdzaam af te gaan wachten of en zo ja hoeveel wespen onze maaltijd of borrel komen verstoren. Met de trucjes die je hier  leest kun je ze op afstand houden. De citroenen met kruidnagelen (of alleen een klein schaaltje met hele kruidnagelen) werken als een dolle!

 

Twee schrijfsters en hun boeken

In het lezersbestand van de nieuwsbrief bevinden zich een aantal schrijvers. Ik heb al eerder aandacht besteed aan boeken van lezers, deze keer twee. Omdat het vakantie is en je misschien nog wel een aardig boek voor jezelf of je kind(eren) kunt gebruiken. Ruimte voor Kristien en Magda.

 

 

Tijdloze liefde, Kristien de Winter

 

 

 

 

The world is full of magic things, patiently waiting for our senses to grow sharper …..

 

Kristien de Winter, de Belgische schrijfster van het boek Tweelingzielen dat ik hier al eerder besprak, heeft met haar tweede roman in deze reeks me weer in mijn hart geraakt. Niet alleen met het vervolgverhaal over de twee stellen die op zo een diep niveau met elkaar verbonden zijn, en een spannend verhaal dat daar weer doorheen speelt, maar voornamelijk met het deel van het boek dat speelt in mijn geliefde Glastonbury. Ik dacht daar al veel over te weten, maar heb veel nieuwe informatie gelezen. Het allermooiste is echter de herkenning. Als Christien de energie omschrijft bij de Chalice Well (de rode bron), dan voel ik die weer helemaal door mij heenstromen. Net overigens als de energie die wordt uitgewisseld door zielsverwanten, die ik met name in het eerste boek ook weer helemaal oppikte. Prachtig. Je kunt als schrijver een mooi, spannend en boeiend boek neerzetten, maar als je bij je lezer(s) ook daadwerkelijk energie losmaakt, laat stromen en emotie opwekt, dan heb je een extra dimensie als schrijver. En dat vond ik hier. Een boek dus, dat ik (alweer, want dat was met Tweelingziel ook al zo) niet kon wegleggen. Ik heb Kristien nog nooit ontmoet, maar als ik voel hoe zij schrijft, dan weet ik zeker dat onze verbinding ver terug gaat. Zo zie je maar dat het weer ontmoeten van zielen die ooit in een vorig leven een rol speelden, niet alleen in het fysieke plaatsvinden, ook op schrift en virtueel (we wisselen wel mails uit) wordt die verbinding herkend. Wat is het leven toch mooi.

Een aanrader dus. Bestellen, ook van Tweelingziel kan via de website: www.kristiendewinter.nl

 

 

 

Trilogie Max Prince, Magda Fontaine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijken met je hart

 

Magda: Jaren geleden zat ik in de trein op weg van mijn werk naar huis en hoorde dat in Amsterdam raciale rellen uitgebroken waren tussen jongeren. 

Op dat moment kwam de gedachte in mij op: 'Wat zou er gebeuren als iedereen van die groep morgenochtend wakker wordt en in de spiegel ziet dat hij of zij op onverklaarbare wijze van huidskleur is gewisseld? Hoe zou de wereld er dan uit zien?’ 

Uit die gedachte is het verhaal van Max en zijn vriend Ketut ontstaan. Want, ’het hangt er vanaf hoe je er naar kijkt …’.

 

Een spannend, bijzonder en magisch verhaal over de vriendschap tussen Max en Ketut, twee jongens afkomstig uit verschillende delen van de wereld. 

Max ontdekt dat de spiegel die hij van zijn opa heeft gekregen magische eigenschappen bezit. Hij maakt kennis met Anou en hoort dat hij een uitzonderlijke opdracht moet vervullen samen met zijn Balinese vriend Ketut.

Velen hebben eeuwen gewacht op dit moment, want als de jongens erin slagen deze bijzondere taak te volbrengen zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn. Het tweetal leert om te kijken met hun hart om de mensen bijeen te brengen die hen zullen helpen op hun pad. Ze ontmoeten de Indiase Nadine en reizen naar haar geboorteland. Maar hun grootste tegenstander Evelius wil helemaal niet dat de opdracht uitgevoerd wordt en doet er alles aan om dat te voorkomen. 

Na vreemde avonturen vinden Max en Ketut met hulp van het paard van Nadine de roze grot waar zich het eerste deel van hun opdracht voltrekt, ze verwisselen van huidskleur. 

Het nieuws van hun transformatie wordt razendsnel wereldnieuws en zorgt voor veel beroering. Hoe zit het met de pestkoppen die Ketut helemaal niet zagen zitten toen hij donker was nu hij ineens blank is geworden? Wat ervaren de jongens zelf nu Max donker en Ketut blank is geworden? Evelius geeft niet op, hij probeert met duistere magie te voorkomen dat de jongens weer terug transformeren. Als ze in Bali zijn blijkt dat een heel belangrijk voorwerp voor hun transformatie ontbreekt. Dankzij een ingenieus zendertje ontdekt het tweetal dat ze naar Japan moeten. Daar ontmoeten ze Sayuri. Zij ontdekt wat er in een afgelegen onderaardse ruimte van een klooster wordt verborgen. 

Slagen Max en Ketut erin om hun bijzondere taak tot een goed einde te brengen en lukt het om Evelius uit te schakelen? 

Als Max en Ketut in hun opdracht slagen, breekt een nieuw tijdperk aan. Wereldwijd ontwaakt het besef dat huidskleur onbelangrijk is. 

Want, als je leeft vanuit je hart dan verander je de wereld.

 

Een modern, spiritueel sprookje wat iedereen aan het denken zet. 

Voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook voor volwassenen.

 

Magda’s wens is dat het verhaal van Max en Ketut bijdraagt aan een betere wereld.

 

 

Hoe word je 100?

Hier een link met 12 tips van Juglen Zwaan van aHealthylife.nl om daar een bijdrage aan te leveren.

 

Liefde kan grillig zijn, soms zoet, en soms spat het van het scherm? Lizt wist dat perfect op te tekenen in muziek. Liebestraum

 

En dan zijn we alweer aan het eind van deze nieuwsbrief geraakt. Een nieuwsbrief die door een andere Ellen wat vertraging heeft opgelopen. De naam is toeval (!) maar zij was diegene die op een zonnige julidag niet oplette bij het stoplicht en keihard achterop mijn auto knalde. De hond kwam met de schrik vrij (die werd opgevangen door de voorstoel) Roos en ik hadden naast schrik aanvankelijk hoofdpijn, rug en nekklachten, maar die waren, naar het zich nu laat aanzien van tijdelijke aard. Maar met hoofd en rugpijn laat je je pc maar even een weekje voor wat die is. Dit is waarschijnlijk met een sisser afgelopen. Hoewel we de maand juli al achter ons hebben gelaten is de volgende nieuwsbrief gewoon in augustus. Ik heb nog veel te delen. Over energie, over deze tijden, over graancirkels in de breedste zin van het woord, onze transformatie, het werk en de verdwijning van holistisch artsen in de VS, maar ook dichter bij ons bed en ....... Heb een goed begin van augustus! We spreken elkaar later weer.

 

 

Wat het huidige moment ook inhoudt, accepteer het alsof je het gekozen hebt.

Eckhart Tolle

 

Warme groet,