Augustus/september 2015


 

Don’t try to rush things

When the time is right, it will happen

 

Het was een lange en warme zomer. Heerlijk, soms in mijn torenkamer wel wat té warm, maar het gaf me de gelegenheid om te mijmeren. Plannen te maken en een aantal knopen door te hakken.

De top van deze zomer was voor mij om weer samen met dochter Roos naar het Castlefest in Lisse te gaan. Hoewel maar twee dagen een aantal uren, heb ik genoten van de geweldige atmosfeer van liefde die er hing en van Roos die zich daar weer helemaal thuis en op haar gemak voelde. . Het was een feest! En als klap op de vuurpijl is er dan begin oktober dat huisje voor haar. Waar ze langzamerhand weer helemaal zelfstandig kan gaan leven.

Nu ik over niet al te lange tijd weer een alleenwonende single J zal zijn, komt ook om de hoek kijken wat dan het werk is dat ik wil gaan doen. Twee jaar lang heb ik gezorgd, met liefde. Het zal best een beetje afkicken zijn, stil ook. Maar ik ben niet bang voor dat ‘empty nest syndroom’ dat iemand me plagend voorspelde. Mijn leven is altijd vol geweest, letterlijk en figuurlijk en dat zal het zeker weer worden. Na ontelbare vergeefse sollicitaties op part time functies waarvoor ik geknipt was, maar toch werd afgewezen, heb ik besloten dat ik dat signaal maar oppik. Ik ga weer voor een volledige week werken als ‘levenscoach’, ik ga mijn boek afronden en weer de boer op met workshops, lezingen en cursussen.

Ik heb de wereld wat te vertellen en dat ga ik ook doen! In januari ga ik een mooie coachingsopleiding van drie maanden volgen.Een dubbel nieuw begin. En hoeveel past een opleiding bij je als je zeven van de tien aan te schaffen boeken al in je kast hebt staan? In de volgende nieuwsbrief zal ik hier nader op ingaan, want het is een prachtige en zeer krachtige manier van coachen. Kom maar op clienten, cursisten, toehoorders, leven en lessen, want die laatste moeten toch ook altijd weer geleerd worden!

 

Het uitgangspunt van deze nieuwsbrief is altijd om het leven en de wereld van de positieve en hoopvolle kant te beschouwen. Er zijn al ruim voldoende media die jullie met de neus op de feiten duwen. En daarmee angst en verwarring zaaien. Ik wil daar een beetje tegengas geven. Ook omdat het belangrijk is, voor de mensen zelf en voor het grote geheel dat men niet in een lage energie (trilling) wordt getrokken door alle woede, angst en zorgen, maar vol liefde en vertrouwen in een hogere energie blijft. Wat je uitstraalt trek je aan, dus logisch gevolg is dat je mooiere dingen aantrekt wanneer je in een hogere trilling bent, dan in een lage.

Maar denk daarom niet dat ik me nooit zorgen maak over, of geen empathie heb met wat er op de wereld gebeurt. Natuurlijk doe ik dat! Het is echter niet mijn taak hier om jullie in verwarring, zorgen en angst te brengen, maar om te zorgen dat we met ons allen het vertrouwen blijven houden in het goede. Geloof me, ik zie de foto’s, lees de zieke grappen, realiseer me ten volle wat er gebeurt en dat de politici en wereldleiders het laten liggen. En dat politiek en media tweedracht zaaien. Ik weet en zie. Maar tegelijkertijd durf ik te blijven geloven in de goedheid van de mensen, in compassie en stuur ik de liefde die ik in mij heb naar iedereen die daarvan een beetje kan gebruiken (en wie kan dat niet?). Daarin word ik ook gesterkt door wat ik doorkrijg over de periode waarin we leven. De chaos voor ‘de overwinning van het goede’, na de chaos volgt rust en liefde.

Dat is ook mijn boodschap aan jou, lieve lezer van deze nieuwsbrief. Hoe lastig het ook is. Je bent geen slecht mens als je probeert alle ellende, haat en geweld waarmee je geconfronteerd wordt juist niet te integreren. Niemand, vooral jij niet , is erbij gebaat als we allemaal al die ellende op onze schouders dragen. Zet je onmacht om in liefde en, als je wilt, positieve actie. Er valt in dat kader meer dan voldoende te doen op vrijwillige basis. Maar ga niet als een dood vogeltje zitten wachten totdat de grote klap komt. Want ..... die komt niet als wij dat niet willen! Ga door met je leven, straal liefde uit, wees liefde want liefde is de sterkste energie en kan, nee zal uiteindelijk overwinnen!

 

Als de oorlog komt en als ik moet schuilen .... mag ik dan bij jou?

 

In het verlengde van het bovenstaande: op het internet en in de sociale media circuleren in deze periode filmpjes die er overtuigend uitzien. Ze kondigen het einde van de wereld aan. Ergens een dezer dagen. Met een meteoor, of veelheid aan natuurrampen. Maar we zijn juist op weg naar de positieve omwenteling. De Schumann resonantie (ofwel simpel gezegd de trillingsfrequentie van de energie om ons heen) stijgt naar zijn hoogtepunt. Die stijging is al jaren aan de gang, (ik heb er al vaker over geschreven) en deels de oorzaak van de onrust en de chaos. Het advies is om op 27/28 september wanneer er een eclips is van de volle maan, waardoor deze rood zal kleuren (bloedmaan) even bewust de tijd te nemen om de energie bij je binnen te laten komen. In tegenstelling tot wellicht andere keren is deze louter positief en rustgevend. Deze energie is gekend als die van (positieve) veranderingen. Als je die energie bewust ontvangt kan het beter integreren en kun je, eerder dan alle anderen weer (meer) bij je werkelijke zelf komen. Maar bewust ontvangen of niet, alle aardbewoners krijgen deze straling en dat zal niet zonder (positieve) gevolgen blijven. Men zal zachter worden en er langezamerhand zullen er hoe langer hoe meer mensen zijn die vrede willen. Lang gekoesterde negatieve geheimen zullen worden gedeeld en hersteld. Geforceerd in stand gehouden heilige huisjes en instituten zullen omvallen (volkswagen?). Mooi is dat de dierenwereld de tijd al vooruit is. Op Internet komen hoe langer hoe meer filmpjes voorbij met heel ongewone vriendschappen tussen dieren. Alles onder invloed van deze transformerende energie. Ook als je om je heen kijkt, kun je al veel voortekenen daarvan zien: goed nieuws, op het gebied van energie, betrokkenheid, ruimte voor bijzondere kinderen, hergebruik, winkels zonder verpakkingen en bijvoorbeeld het project om de plastic soep uit de oceaan te vangen. En als klap op de vuurpijl de Europese ministers die het eens worden over een constructief plan om het vluchtelingenprobleem aan te pakken. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar als je het wilt zien, kun je genieten! Van apathie naar empathie zoals gezegd wordt. Ik ben alleen de drager van de boodschap, maar ik wilde jullie deze boodschap niet onthouden. Dit gaat natuurlijk niet allemaal van de ene dag op de andere, maar de toon is gezet en uiteindelijk valt alles op zijn plaats.....blijf positief.

 

Trilling

Hierboven heb ik het erover dat het goed is om in een hogere trilling te zijn. Negatieve gedachten trekken je trillingsfrequentie omlaag. Omdenken helpt al een heel eind, maar er zijn ook een aantal praktische dingen die je kunt doen om je trilling te verhogen. Hier zijn er een paar:

-       Een goede nachtrust, minimaal 8 uur per nacht

-       Drink veel zuiver water (gefilterd, opgeladen of bronwater)

-       Wees zoveel mogelijk in de natuur

-       Eet zo zuiver (biologisch) mogelijk

-       Verbeter de wereld; al doe je maar een klein dingetje, je zult zien dat dat je een goed gevoel geeft

-       Zing, dans, lach ......

-       En tenslotte: maak je niet druk over dingen die je toch niet kunt veranderen.

En met een hogere frequentie/trilling trek je weer goede dingen aan, niet alleen voor jou, maar ook voor je directe en wijdere omgeving. Oh ja, vergeet niet in liefde te leven en die ook uit te stralen, want liefde heeft op zichzelf al een hoge trilling.

 

Gidsen

Koren op mijn molen is het dat ik in een aantal artikelen over de huidige tijden van hoge energietrilling en wat er allemaal staat te gebeuren, steeds weer tegenkom dat, als je je onzeker voelt, je je gidsen om hulp kunt vragen. Zij kennen ‘het boek van ons leven’, en hebben een goed beeld van het grote geheel. Ze kunnen je geruststellen, helpen om de zaken wat te relativeren en advies geven over hoe om te gaan met je eventuele angst en onzekerheid. Kortom, communicatie met je gids is hartstikke handig!

Al meer dan tien jaar breng ik mensen in contact met hun gidsen, breng boodschappen over en leer mensen ook om zelf met hun gidsen te communiceren in cursussen en workshops ‘Dialoog met je Gids’. Zeker in deze tijd  bied deze aan, op de locaties die hieronder staan vermeld, maar ook als je dat wilt in jouw centrum of zelfs woonkamer (vooropgesteld dat je een ruime eettafel hebt). Op de website kun je er alles over lezen. En als je meer wilt weten, bel me gewoon even. (06 10573117)

 

Dinsdag 20 oktober 2015 20.00 uur Lezing: Dialoog met je Gids, in Huizen,

Zondag 25 oktober 2015  11.00 uur Workshop Dialoog in 1 dag in Amersfoort

Vrijdag 30 oktober 2015  11.00 uur Workshop Dialoog in 1 dag in Huizen

Woensdag 11, 18, 25  november en 9 december de cursus Dialoog met je Gids in vier avonden. Hier gaan we dieper op de materie in en nemen ook een paar zijweggetjes op het gebied van intuitieve ontwikkeling.

Voor locaties, bijdragen en aanmelden zie de agenda op de website.

 

2016, zet je lijnen uit: Verder dan visionboard

Een heel goede manier om je bewust te worden van waar je heen wilt (in 2016) is het maken van een zogenaamd visionboard.

Een collage van materialen (stof, papier, getekend, geschreven) waar je vanuit je intuitie op zet wat je doelen zijn. Dat kunnen metaforen zijn, gewoon plaatjes die je aanspreken en voor jou voor iets staan, of heel gerichte kreten, foto’s etc. Het is nuttig, zo’n bord, maar het is extra leuk als dat bord er ook mooi uitziet. Zodat je het een opvallende plek in je huis kunt geven, want hoe vaker je het ziet, hoe beter je het integreert.

Op zaterdagmiddag 28 november 2015 is weer de workshop ‘ Verder dan visioinboard’

Vooraf doen we een korte meditatie (die begeleid ik) waarin je vanuit rust kunt mijmeren over wat je zou willen. Daarna ga je, onder leiding van een styliste, lekker aan de slag. Rommel maken mag!

Na afloop delen we de intenties van onze borden, zodat het extra krachtig het universum wordt gezonden, nog veel krachtiger dan het al was na een paar uur in die energie.

De hele middag zijn er hapjes en drankjes. Kortom een lekkere verwenmiddag voor jezelf en naast de energetische winst, neem je ook nog een tastbaar, authentiek en creatief werkstuk mee naar huis

Deze workshop kan overigens ook op aanvraag worden georganiseerd ook op andere locaties. Voor een vrijgezellenfeest, verjaardag, reunie ....... noem maar op!

Voor alle informatie kijk op de agenda van de website, waar je ook meteen kunt aanmelden met het formulier.

Vragen? Je mag altijd bellen!

 

Van hart tot hart.

Ik heb het hier al eens eerder gedeeld, van Secret Garden “You raise me up”. Van een heel andere dimensie is de versie van deze kleine engel Adele. Bij The Voice Kids in Portugal. Mijn graadmeter is altijd ....... kippenvel.

 

Dankbaarheid

Zo jammer! Op sociale media en in persoonlijke gesprekken merk ik steeds weer dat mensen vaak de nadruk leggen op het half LEGE glas. Helemaal in de slachtoffer rol, klagend, mopperend op alles wat niet loopt zoals men zou willen. Als ik dan de tip geef eens op te schrijven wat er is om dankbaar voor te zijn, is men verbaasd over de veelheid aan punten op zo’n lijstje. (Probeer dat maar eens!) Kom op! Natuurlijk, we krijgen allemaal ons portie,  maar ook in mindere tijden is er altijd veel, heel veel om dankbaar voor te zijn. En als je die dankbaarheid integreert, stijgt (jawel daar is tie weer) je trilling weer en ga je betere dingen naar je toe trekken. Zo simpel is het. Tel je zegeningen!

 

 

What is the difference between ‘ I like you’  and ‘ I love you’

 

Buddha:

When you like a flower, you just pluck it

But when you love a flower, you water it every day

 

One who understands this, understands life

 

 

Klaar voor de ware! In de reprise

Voordat je van iemand kunt houden is het belangrijk dat je van jezelf houdt, jezelf accepteert zoals je bent en respect voor jezelf hebt. En: als je uit een, al dan niet langdurige, relatie komt is het belangrijk dat je eerst de tijd neemt om weer bij jezelf te komen, in je eigen energie en niet te vergeten in je kracht, voordat je je opnieuw verbindt. Het zijn twee waarheden als een koe die we gemakkelijk vergeten als we ons afgewezen, eenzaam en niet gezien voelen, na het verbreken van een relatie. Dan willen we liefst meteen weer een arm om ons heen. Begrijpelijk, maar het leidt maar al te vaak tot weer een teleurstelling.

In de workshop Klaar voor de Ware werken we aan het loslaten van oude zaken, het weer in je kracht komen, vertrouwen hebben in jezelf en ook weten wat je wilt van die nieuwe relatie. Twee rijke, emotionele en leerzame bijeenkomsten. Een met mannen of vrouwen en de tweede met mannen én vrouwen. Niet om te koppelen, maar om in een veilige setting te werken aan een vanzelfsprekende communicatie met die ander. Niet gericht op uiterlijk, maar werkelijk invoelend wie die ander is, van hart tot hart en van ziel tot ziel. Want: als je je werkelijke levenspartner gevonden hebt, maakt uiterlijk, inkomen of afkomst geen verschil. De verbinding is vanuit het hart en de ziel!

Inmiddels zijn er heel wat vroegere deelnemers aan deze workshop die hun werkelijke ware hebben gevonden. Er is zelfs al een baby geboren ....

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze workshop heb gegeven. Een behoorlijke opdracht om een groep, waar veel met de deelnemers gebeurt in je eentje te begeleiden. Soms zou je graag even wat meer aandacht besteden aan iemand, maar daar is dan geen ruimte voor. Daarom heb ik een geweldige collega uitgenodigd om dit met mij te gaan doen, zodat er meer menskracht aanwezig is voor de begeleiding. Toen zij de inhoud had gelezen zei ze meteen ja.

Ook heb ik twee mooie locaties, geografisch zowel als qua energie, gevonden waar we deze dagen gaan faciliteren. Culemborg en Huizen.

Het enige wat ontbreekt zijn nog de deelnemers J

 

Wielwerk Opleidingen in Culemborg – data worden nog nader bekend gemaakt

 

De Godin in Huizen:

Zaterdag 21 november 2015, 12 – ca 17.00 uur Klaar voor de Ware voor mannen

Zondag 22 november 2015, 12 – ca 17 uur Klaar voor de Ware voor vrouwen (omdat daarvan meer werken op zaterdag dan de mannen J)

Zaterdag 12 december 2015, Tweede bijeenkomst Klaar voor de Ware voor mannen en vrouwen, met slotritueel en na afloop een drankje en een maaltijd (voor wie wil en voor eigen rekening)

Vooraf is er een telefonische intake.

Voor alle informatie verwijs ik naar de website en natuurlijk mag je me bellen als je vragen hebt. (06 10573117)

 

Happy in Amersfoort

Een grappige video waarin op de klanken van Pharell Williams een aardig beeld van Amersfoort en haar inwoners wordt geschetst. De breakdancers onder de colonade dansen 50 meter van mijn voordeur. Deelnemers aan Klaar voor de Ware in Amersfoort herkennen in de gauwigheid misschien het bruggetje waar we de ballonnen hebben opgelaten; toevallig danst daar nu ook een dame met ballonnen J Hier is Amersfoort

 

Max Prince

In de vorige nieuwsbrief wees ik jullie op de mooie boeken van Magda Fontaine. Ik vergat erbij te zetten dat ze te bestellen zijn op de website www.maxprince.nl 

 

Angelnumbers

Heb je dat ook wel eens? Dat je telkens dezelfde cijfers of getallen tegenkomt, of dat je vaak op precies dezelfde tijd op de (digitale) klok kijkt? Achter die zaken zit wel degelijk een betekenis. Iemand is zo vriendelijk geweest om er een hele site over te maken ....... angelnumbers. Heerlijk om op de grasduinen en je kunt er nog veel van opsteken ook. Kijk bv maar eens naar je eigen huisnummer (bij individual numbers)

 

Het staat er weer allemaal. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Misschien iets mee kunnen, of besluiten om te komen luisteren, plakken, knippen, (automatisch) schrijven of ....... Er is nog steeds het plan om een reunie te organiseren van al diegenen die ooit ‘Dialoog met je Gids’ hebben gedaan. Dat lijkt me geweldig en gaat er ook zeker nog van komen. In 2016 maar, want dit najaar zit al lekker vol. Ik wens jullie een mooie rest van september. Ergens in oktober laat ik weer van me horen. Vergeet niet naar je hart te luisteren. Tot de volgende nieuwsbrief!

 

 

sometimes what you are looking for comes when you are not looking at all

 

Warme groet,

Ellen Engelman