Februari 2016


 

FEBRUARI 2016

 

 

 

Wij zijn allen deel van het grote geheel, allen één

bekommer je daarom ook om die ander

Al is het maar door het sturen van liefde

 

 

Om in de flow van je leven te zijn en blijven, is het belangrijk om alle ‘moeten’  los te laten. Voor mij is dat bijvoorbeeld het idee dat ik elke maand een nieuwsbrief zou moeten maken. De feiten hebben me inmiddels al zo vaak ingehaald dat ik het nu (eindelijk) heb losgelaten. Ik maak een nieuwsbrief als ik er de rust en inspiratie voor heb. Wees gerust; ik heb altijd ruim voldoende om te delen, maar soms wordt mijn aandacht opgeëist door andere zaken. Nu ben ik er weer eens rustig voor gaan zitten en heb genoten van het proces, ‘niet omdat het moet, maar omdat het mag’.

 

Er is veel gebeurd, sinds de laatste nieuwsbrief. Op het grote niveau van de wereld maar ook op het micro niveau van mijn leven. Na een hectische periode zit ik ‘ineens’ in een ander, huis. Weer een verhuizing achter de rug. Een huis wat onverwacht in mijn schoot werd geworpen. Nou ja, onverwacht. Nadat mijn dochter op zichzelf was gaan wonen wist ik dat ik niet lang in dat onrustige appartement wilde blijven. Ik zag een appartementje voor me op een rustige locatie, met buitenruimte en ook lekker ruim. Precies dat heb ik op wonderbaarlijke manier gekregen. Thank you Universe!  Het voelt hier goed en vertrouwd, een plek waaraan ik nu al gehecht ben. Een heel positieve wending in mijn leven, waar ik erg dankbaar voor ben. Ook is begin januari de opleiding begonnen tot ‘effortless coach’. Heerlijk om de grijze massa weer te laten werken en wat een prachtige inzichten krijg ik hier. Heel bijzonder is dat ik een aantal boeken al hebt gelezen en nu zie welke dwarsverbanden daar kunnen worden gelegd. Met veel plezier lees ik ze allemaal nog een keer en verslind en passant ook de nieuw aangeschafte. Wat een mooi avontuur! En tenslotte wijst de weegschaal inmiddels meer dan 20 kilo minder aan. Om te voorkomen dat jullie me niet meer zouden herkennen, prijkt voor het eerst sinds heel lange tijd, mijn foto boven de nieuwsbrief. J

Alle goede dingen bestaan uit drie! 2016 wordt geweldig!

 

De gebeurtenissen op wereldniveau krijgen verre van de schoonheidsprijs. Het lijkt alsof de wereld hoe langer hoe verder afglijdt naar een twijfelachtig niveau. Alsof de negatieve geesten aan het langste eind trekken. Toch is het zaak om positief te blijven denken. Want de oeroude Kosmische wet zegt nog immer dat daar waar je gedachten naar uitgaan, je naar je toe trekt. Dus denk in liefde, vergeving, vrede, compassie. Dan trek jij ook dat soort gebeurtenissen en mensen aan, en bedenk, hoe moeilijk dat soms ook moge zijn, dat mensensmokkelaars, terroristen, agressieve staatshoofden en doorgedraaide militairen ooit als een onbeschreven blad ter wereld kwamen. Dat ze net zoveel kans hadden om een liefdevol mens te worden als jij en ik, maar dat er ergens in hun leven iets is gebeurd waardoor ze zijn omgeslagen naar de andere kant. Want zo werkt het. Terroristen worden niet geboren, maar gemaakt. En aangezien wij allen deel zijn van het grote geheel, direct verbonden met iedereen, dus ook die terroristen, heeft het zin om liefde te verspreiden.

 

De afgelopen jaren zijn er op energetisch gebied heel veel ontwikkelingen in het universum, op de aarde en in de mensen (en dieren) geweest.  Dat geldt zowel op het persoonlijk vlak als voor de wereld. Ik, en met mij veel collega’s zijn ervan overtuigd dat de nieuwe energie voldoende kracht heeft om de veranderingen die noodzakelijk zijn te bewerkstelligen. Als je er op let, kun je de voorbodes al zien. Politici die hun hart durven tonen, mensen die zich opofferen om anderen te helpen, nieuwe uitvindingen om moeder aarde te ontzien en te redden. Ik zag president Obama huilen bij een speech over wapenbezit. Dat raakte me diep. Laten we dat als ingang nemen. Iedeen heeft een hart!! Niet het mechanische maar het spreekwoordelijke en de crux is nu om een manier te vinden om dat aan te spreken. Wakker te maken, door zelf vanuit je hart te leven en te handelen. Zo kan stukje bij beetje de wereld veranderen. En zal er vrede en verdraagzaamheid komen. We zijn allemaal onderdeel van het energieveld, en dus ook met elkaar verbonden.

Een bijkomstigheid van de heftige energie kan zijn dat je soms moe bent. Daar mag je aan toegeven. Doe eens een dutje tussendoor, ga bijtijds naar bed, of neem wat minder hooi op je vork. Zorg goed voor jezelf!

Maar ook de weerstand tegen die nieuwe stroom op aarde is heftig. Je ziet dat er krachten zijn die proberen verdeeldheid te zaaien, maar uiteindelijk zal het ze niet lukken. De kracht van de liefde is vele malen sterker dan die van de haat. Ik begrijp dat er mensen zijn die schrikken van de huidige ontwikkelingen, zeker als die angst gevoed wordt door kromme informatie, verkeerde cijfers etc. Het is zinnig om je informatie (als je die daar al weghaalt) niet alleen uit de reguliere media te halen, maar ook je licht eens op te steken op andere plekken. Die zijn ruim voldoende voorhanden. Lees je breed in en vorm dan je (eigen) mening. Je zult zien dat die zeker niet altijd dezelfde is als die je wordt voorgeschoteld in de mainstream media. Blijf zelf nadenken. En ..... doe dat met je hart wijd open.

 

James Twyman, de vredestroubadour, ik heb al vaker over hem verteld, organiseerde op 1 februari, een wereldwijde meditatie. Hij was zelf in Syrie en riep zoveel mogelijk mensen op hem te vergezellen in een vredesgebed. Ik heb meegedaan. Omdat iedereen met elkaar is verbonden geeft een meditatie op die schaal een enorme impact op het wereldgebeuren. En ziehier. Een paar dagen geleden is er een (breekbare) wapenstilstand gesloten. Maar alleen het feit dat die partijen met elkaar hebben overlegd is al een enorme stap voorwaards. Je zou haast gaan denken ........

 

Er gebeuren ook nog steeds heel veel mooie dingen. Op milieugebied, waar bijvoorbeeld de regering van een zuidamerikaans land een miljoen zonnepanelen doneert aan de armsten onder de bevolking. Op het gebied van menslievendheid, vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers, Nederlanders die op de Griekse eilanden dag en nacht klaar staan om vluchtelingen te redden en op te vangen. (De beste vriendin van dochter Roos vliegt binnenkort naar Lesbos om vrijwilligers werk te gaan doen, wat een kanjer!) En wat te denken van deze mannen of restaurants waar je ‘ uitgestelde koffie’  kunt kopen. Je betaalt in plaats van je eigen koffie, er twee of drie, die zij dan later weg kunnen geven aan mensen (meestal daklozen) die zelf geen kopje koffie kunnen kopen. Kijk maar eens om je heen er zijn echt heel veel hoopvolle gebeurtenissen grote en kleine. Laat dat positieve nieuws binnenkomen, want vanuit de reguliere media worden we al voldoende bestookt met negatief nieuws. Omdat goed nieuws en dingen die gewoon rustig doorgaan nu eenmaal geen ‘ nieuws’  zijn.

 

NU

Angst voor wat er eventueel gaat komen is zinloos (want je weet helemaal niet of het gaat komen). Angst door wat er gebeurd is, ook, want daaraan kun je niets meer veranderen. Leef in het NU, in het moment van het nu is alles goed, geniet van de mooie dingen die zeker om je heen gebeuren, en leef in en vanuit liefde. Geef je aandacht aan positieve zaken en negeer de negatieve. Als je dat doet, zit je in een hoge energie en doordat je die uitstraalt, kun je ook je omgeving ‘ optillen’. In de eerste plaats voor jezelf, je naasten, maar in tweede instantie ook voor iedereen op de wereld. Heb compassie en wees verdraagzaam. Zo alleen kunnen we de wereld veranderen. Angst is niet alleen een slecht raadgever, maar ook een verlammende emotie.

In de grond is het zo dat de mens leeft in een staat van groei of een staat van angst. Als je in je angst zit, kun je niet groeien. Je bent dan in de overlevingsmodus. Als je in een gebied leeft waar dat ook letterlijk nodig is, dat je soms moet rennen voor je leven, of moet vluchten, dan is die staat van angst constructief. Maar als je in een situatie zit waar je leven niet direct bedreigd wordt kan het leven in angst ‘ voor wat eventueel gaat komen’  je groei beperken. Je neemt geen nieuwe initiatieven, je kunt niet meer genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft en je bent ‘bang’  voor de toekomst. Buiten het feit dat dat voor jou persoonlijk natuurlijk niet goed is (en voor je bloeddruk en verdere gezondheid), leef je in de lage frequentie van de angst, die je (omdat alles met elkaar verbonden is) ook uitstraalt naar je omgeving.

Ik weet en begrijp dat alles soms wel erg op ons af komt (reden te meer om niet meer naar journaals etc. te kijken) maar als je het letterlijk bekijkt hebben wij (althans de meesten van ons) geen reden om angstig te zijn. Geniet in het NU, blijf optimistisch en  vol vertrouwen dan trillen de draadjes in dat grote web die van jou uit komen ook in die frequentie. En zullen anderen ‘’ aansteken’. Zo verspreid je de liefde die zo hard nodig is.

 

OPROEP

Moeiteloos, zo moet het leven zijn. Maar soms heb je een periode waarin dat niet vanzelfsprekend is en kun je wel een beetje hulp gebruiken. De opleiding tot Effortless Coach die ik nu volg geeft mij, naast veel inspiratie, ook de mogelijkheid om mijn ruime ervaring als coach te integreren met nieuwe wetenschappelijke inzichten en met de bijzondere technieken die ik nu leer. De uitgangspunten van de opleiding zijn op mijn lijf geschreven. Maar hoewel ik al veel ervaring heb, is het toch noodzakelijk dat ik die nieuwe technieken integreer. Daarom zoek ik (oefen)CLIENTEN. Effortless coaching is zeker resultaatgericht, maar we doorlopen een gedegen traject dat enkele maanden kan duren. Alles afhankelijk van waar jij op dit moment staat. Binnen het raamwerk van co-active coaching werken we onder anderen met Hartcoherentie, The Work (van Byron Katie), de Helende Reis (van Brandon Bays) en PMA (progressive mental allignment). En natuurlijk met onze al aanwezige ervaring als coach.

Als je nu hulp kunt gebruiken bij zaken die in je leven spelen (op welk gebied dan ook) stuur even een mail. Dat kan in deze periode ook voor een enkele sessie waarin we een van die technieken toepassen. Ik reserveer twee uur voor jou in mijn agenda; jij betaalt mij een vergoeding voor mijn onkosten. Als dit je aanspreekt, stuur dan even die mail. Welkom@elllen-engelman.nl

 

Onder de zee ......

En over mooie dingen die ook gebeuren gesproken. Je kent ze wel. Die meisjes van drie, die prinsessen zijn. Gehuld in een glanzende jurk zingen ze (mee met) Frozen, Belle en het Beest of De Kleine Zeemeermin. En als je vader dan in de muziek zit, wordt je op verantwoorde manier opgenomen en kunnen heel veel mensen daarvan meegenieten. Ik werd ook even mee teruggenomen in de tijd. Bij ons waren altijd optredens in de maak en was verkleden aan de orde van de dag. Heerlijk! 

 

Jouw tijd!

Vlak na de aanslagen in Parijs kwam een filmpje langs. Op dat moment vond ik het ‘ gewoon een zinnig filmpje’ , voor mij gesneden koek, maar naarmate de tijd verstrijkt en ik om me heen en in de media mensen hoor praten, wil ik de strekking van dat filmpje hier delen. De strekking was als volgt. Voor ons is al bepaald wanneer onze periode in het aardse zal eindigen en wij weer naar de lichtwereld terugkeren. Op de minuut nauwkeurig. Velen hebben in deze tijd angst om te vliegen, op stations te zijn, naar concerten en manifestaties te gaan om ‘wat er zou kunnen gebeuren’. Op die manier laat je je veel leuks in het leven ontnemen. Geniet gewoon van en in het nu. Als je in gevaar mocht komen, dan zullen je gidsen en engelen je altijd beschermen als het niet je tijd is om over te gaan. Een mooi voorbeeld hiervan is deze man (en er waren meer voorbeelden) wiens leven werd gered door zijn telefoon. Blijkbaar was zijn tijd nog niet gekomen.

 

 

 

 

Onder de Alpen

In Italie heeft een groep spiritueel denkers in de bergen een enorm tempelcomplex uitgehakt. Niet alleen uitgehakt, maar ook fantastisch gedecoreerd. Het is dat ik niet zo van grotten ben, anders zou ik er graag eens heen gaan. Zie en verbaas je.

 

 

Gewoon spreeuwen

Alles is door het energieveld met elkaar verbonden. Het lijkt een abstracte kreet. Dieren vertrouwen op hun intuitie, op hun instinct. Zij durven zich over te geven aan het energieveld. Weten daarom waar ze kunnen drinken om maar wat te noemen. En wat dacht je van deze gewone spreeuwen die zich blindelings overgeven aan de energie van de groep. En NOOIT botst er eentje op de ander. Zij zijn optimaal in de flow. Wat een wonder!

 

Zo mooi

Een aantal jaar geleden deed ze de cursus (vier avonden) Dialoog met je Gids. En onlangs kreeg ik dit berichtje, waar ik dan weer zo blij van werd .....

 

Hoi Ellen ik weet dat je druk bent met je verhuizing, heel veel succes er mee, maar wil je even vertellen dat ik je toen maar zeker nu erg dankbaar ben dat ik bij jou de cursus heb mogen doen Dialoog met je gids een aantal jaren geleden.

Heb er een hele tijd niets mee gedaan tot vanavond toen ik de drang in mijn arm voelde en nu net heb mogen schrijven met mijn moeder die 4 jaar geleden onverwachts is overleden, wauw wat mooi en emotioneel dat ik dit kan dankzij jou!!!

Thanks  en een gezond, gelukkig en liefdevol 2016!!”

 

Voeding

Sommige voedingsmiddelen kunnen ontstekingsremmend werken. Hier een overzicht, natuurlijk uit de keuken van aHealthylife.nl

 

888

En als we het dan toch over eten hebben. Deel ik graag met jullie dat ik sinds kort ‘dinnerhost’  ben bij Triple 8 dinnerclub. Acht mannen en Acht vrouwen (35+) ontmoeten elkaar om Acht uur in een restaurant om een hapje te gaan ‘eighten’. Gewoon gezellig! Er zijn diners door het hele land. Ik ben de host voor Amersfoort. Wil je meer informatie en zien waar je met welke gastheer of gastvrouw kunt gaan eten, kijk dan even op de website.

 

Aan het eind van deze nieuwsbrief nog de vaste uitsmijter en mijn wens voor niet alleen een mooie maand februari maar ook een prachtig jaar voor jullie, lezers van de nieuwsbrief. Het is aan de late kant, maar daarom niet minder gemeend. Verwacht vanaf nu weer regelmatig een nieuwsbrief. Mijn antennes om dingen op te pikken staan weer helemaal op scherp en vanuit mijn studie komen veel wijsheden die de moeite waard zijn om met jullie te delen. Na 1 april, als mijn agenda weer wat leger wordt, ga ik ook weer workshops aanbieden. Onder anderen ook weer Klaar voor de Ware en natuurlijk (weer) aan de slag als coach. Voor nu sluit ik af met de wijsheid van deze maand. Eentje die in deze dagen erg toepasselijk is.

 

Bij het recht om te zeggen wat je denkt,

Hoort de plicht om na te denken over wat je zegt.

 

Warme groet,