Maart 2016


 

 

 

MAART 2016

 

 

Vol liefde, hoop en vertrouwen

Op weg naar een betere wereld

 

 

 

 

Een leermeester in angst kan de aarde geen vrede brengen. We hebben dat duizenden jaren geprobeerd.

Degene die innerlijk geweld omkeert, degene die in zichzelf vrede vindt en het in de praktijk brengt, is degene die ons leert wat ware vrede is.

We hebben daar maar één leraar voor nodig; dat ben jij!

 

Byron Katie

 

 

Toeval bestaat niet. Door omstandigheden wachtte deze nieuwsbrief op kleine correcties en verzending. Te lang naar mijn gevoel, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Ik weet nu waarom.

 

Brussel 22 maart 2016. Dichtbij, dat is het zeker. Ik ken lieve mensen in Brussel. Omdat ze er wonen, werken of zelfs naar een congres zijn. Gelukkig hebben ze gisteren allemaal laten weten dat ze veilig zijn. Het nieuws overviel me, en ik heb met een knoop in mijn maag gekeken toen dat zich op mijn beeldscherm ontvouwde. Om daarna meteen rechtop te gaan zitten en me te realiseren dat dit weliswaar verschrikkelijk nieuws is, maar dat we ons niet moeten laten bang maken. Dat we gewoon moeten doorgaan met waar we mee bezig zijn. Want als angst regeert, is er geen sprake van groei en belanden we in een negatieve spiraal.

Houd alsjeblieft voor ogen dat het geen enkele zin heeft om je te onttrekken van het openbare leven omdat je alle risico wilt vermijden. Blijf vertrouwen in een betere wereld. En deel, als je weer helemaal met beide benen op de stevige aarde staat en vertrouwt in het goede, je standpunt met iedereen om je heen.

Wees begripvol, aardig, spontaan, optimistisch, liefdevol, behulpzaam en laat iedereen zien dat het zo ook kan. Dat geeft jou en diegenen die je op je pad treft een positieve boost. Dat hebben we nodig in deze tijden. Blijf vertrouwen in betere tijden want hoe ingrijpend het nieuws ook moge zijn, het is een klein stukje van al het nieuws. Het is belangrijk dat er mensen zijn die positief zijn (en blijven!)

 

De media zullen deze gebeurtenis minitieus weergeven en uitpluizen. Schokkende beelden op journaal en in nieuwsrubrieken. Lange beschouwingen en kansberekeningen. En daarmee nog meer angst zaaiend.

Natuurlijk, we zijn met ons hart bij de slachtoffers en gewonden en hun familie. En niet te vergeten bij diegenen die er fysiek zonder kleerscheuren zijn afgekomen, maar een zeer traumatische ervaring hebben. Ik heb meteen liefde gezonden naar de plekken waar het was gebeurd en de zielen de weg gewezen naar het licht. Dat is een positieve flow. Maar niemand is erbij gebaat, noch voor gemaakt om al die schrikbarende beelden keer op keer tot zich te nemen. Wees verstandig. Je weet wat er gebeurd is, je weet hoe, dus gebruik je energie om positieve gedachten de wereld in te sturen, niet om je angstig te laten maken.

Laat het journaal voor wat het is. Je helpt niemand door daarnaar keer op keer te kijken.

 

En dan zie je op de markt in Brussel heel veel mensen die de aanbeveling om ‘ binnen te blijven’  naast zich neer hebben gelegd. En daar in stilte, maar met liefdevol vertrouwen staan. Op de straat schrijven ze met krijt (zie foto) dat liefde de oplossing is en we allen een zijn. Ze zeggen dat ook recht in de camera en hebben geen idee hoe ze anderen daarmee (kunnen) inspireren. Wat een kanjers! Als zij, zo dicht bij de ellende het kunnen (en durven) dan kunnen wij het ook. Het ontroerde me. Want zij zijn degenen die handelen in het belang van de mensheid en de wereld. Zij durven te blijven geloven in een betere wereld. Laten oorlogstaal achterwege. Als we dat maar met voldoende mensen ondersteunen dan KAN dat ook. Positief denken is daarvoor onontbeerlijk.

Blijf vertrouwen, blijf genieten van de mooie dingen, hoe klein ook, en blijf in het NU.

 

Hemel, een lied over liefde van Bart Peeters.

 

 over tot de orde van de nieuwsbrief zoals die al was ....

 

Voor het eerst sinds lange tijd weer eens een ‘driedaagse’  studie bijeenkomst meegemaakt. Tijdens die drie dagen heb ik gesidderd op mijn grondvesten, in positieve zin wel te verstaan. Een van die dingen waar ik doorheen ben gegaan wil ik graag met  jullie delen. Velen van jullie weten dat ik ooit (in 2003) een motorongeluk heb gehad. Als je zoiets levensbedreigends meemaakt, dan schakelt je bewuste waarneming zich uit en wordt alleen op fysiek niveau de herinnering opgeslagen. Het is teveel voor het systeem. Je bent dat stukje van je leven dan ook echt ‘kwijt’. We noemen dat een spookcluster. Het werken daarmee en daaraan is een van de tools die ik leer in de opleiding effortless coaching.Want die spookclusters kunnen ons behoorlijk in de weg zitten, soms tientallen jaren lang. Zonder dat we ons bewust zijn dat het juist DAT is wat ons in de weg zit, want ons bewuste weet er niets van. Ik ben al een aantal keren naar die herinnering op zoek geweest binnen andere methoden, maar zonder resultaat. Deze keer kwam het zomaar opborrelen.

Zonder te weten waarnaar je zoekt, ga je via herinneringen (plaatjes noem je ze, maar het kunnen zowel beelden, als geluiden, geuren, muziek ..... etc. zijn) die spontaan opborrelen, op weg naar een spookcluster en ik kwam daarbij terug op het moment dat ik dat ongeluk meemaakte. Ik beleefde weer mijn angst, mijn pijlsnelle gedachten en weet nu precies wat er gebeurd is en hoe. Na bijna 13 jaar.

En niet alleen ik maar ook mijn klasgenoten gingen door wonderbaarlijke (en soms heftige) gebeurtenissen waarvan ze het bestaan niet vermoedden. We zijn allemaal een stuk ‘schoner’  uit die driedaagse gekomen. Gelukkig was er daarnaast nog plek voor goede gesprekken en gezelligheid.

 

Weer achter mijn laptop, viel het me op dat er veel positieve berichten langs kwamen. Bijvoorbeeld dat er een ware revolutie in duurzame energie gaande is, men kan de zonnepanelen niet aangesleept krijgen, ook voor particulieren. En dat in Afrika langzaamaan het besef doorbreekt dat men heel snel moet ingrijpen in de stroperij omdat er anders binnen afzienbare tijd geen ollifant meer in het wild te zien is. En wat te denken van de burgemeester van een stad in Limburg die zes PVV-ers die amok maakten bij een AZC heeft meegenomen naar de kampen in Libanon. Daar waren ze snel stil. Wordt vervolgd. En een lerares uit de Palestijnse gebieden die zag dat haar kinderen onderweg naar school met veel geweld werden geconfronteerd. Daardoor gingen ze zich anders (agressiever en angstiger) gedragen. Ze ging aan het werk met spelvormen. Dat hielp en ze heeft dat uitgebreid. Nu heeft ze 1 miljoen dollar gewonnen om dat op grote schaal in te zetten. Hoe mooi is dat. Van een klein gebaar naar iets dat voor velen het verschil maakt. Het jammere is dat het journaal volgepropt zit met ellende en men geen tijd heeft (of neemt) om ook de positieve berichten te delen met de kijkers. Dan doe ik het maar. Kende je deze al, van die kat uit Irak? En natuurlijk het onderstaande. Daar word ik blij van.

 

Chaos. Mensonterende toestanden. Hoe je er ook in staat, dit wens je je medemens niet toe. Velen van ons vinden dat de machthebbers er zo’n zooitje van maken dat we dan maar zelf de handen uit de mouwen gaan steken. Twee vriendinnen van dochter Roos hebben een periode gewerkt in een vluchtelingenkamp. Een op Lesbos en een in Calais. Onverlet wat deze ervaring al voor hen als mens heeft gedaan, tonen zij aan hoe we de wereld kunnen veranderen. Wij zijn allen een. Het is ieders verantwoordelijkheid. En als je niet persoonlijk ter plekke kunt gaan, dan is er hier ook ruim voldoende te doen. Kleine en ook grotere dingen. Mensen die angst hebben voor de onbekenden die in wanhoop hier naartoe komen, projecteren hun eigen angsten op de vluchtelingen. Angst, ik heb het al eerder gezegd, belet je te groeien en helder na te denken.

Laten we met ons allen het heft in handen nemen en op alle fronten (dus niet alleen de vluchtelingen, maar ook de kinderen, de senioren, de mensen met beperkingen etc.) een volwaardige en veilige plek bieden in onze SAMENleving. Dan zul je zien dat die samenleving stapje voor stapje milder en liefdevoller wordt. Want zelfs de meest doorgewinterde vechtersbaas is niet bestand tegen liefde en zachtheid. En maak je geen zorgen over de materiele kant, want er is in alle overvloed ruim voldoende voor iedereen.

 

We zijn allen EEN, allemaal met elkaar verbonden in energie. Liefde, vrede en positief denken kunnen het verschil maken. Daar kan geen bommenwerper tegenop! Er komen hoe langer hoe meer zieners die meditaties organiseren voor vrede en er is inmiddels ook onomstotelijk bewijs dat die meditaties ook daadwerkelijk helpen. Als we alle vreedzame mensen op de wereld mobiliseren (een beetje agressief woord maar ik weet geen beter) en liefde en vrede leven, dan kan de wereld veranderen. Niet zomaar ‘ kan’  maar ZAL de wereld veranderen. Het is aan ons allen. Weg met de angst. Iedereen heeft het recht om in vrijheid, vrede en veiligheid te leven, en dat recht kunnen we zelf bewerkstelligen. In vrede! Door liefde!

Bijkomend aspect als er weer vrede komt is dat veruit de meeste vluchtelingen weer naar hun land zullen terugkeren om dat op te bouwen. Dat is een natuurlijke beweging. Dat is in deze tijden de enige oplossing voor het vluchtelingenprobleem.

 

Begin met kleine dingen. Een glimlach naar iemand die je niet kent kan al zoveel doen. Je wilt niet weten wat een mooie dingen je vanuit een positieve instelling kunt meemaken. Ik spreek uit ervaring. Treed de wereld met een open vizier en vol liefde tegemoet. Dan zul je zelf ook veel liefde ontmoeten.

 

Waarom?

De vraag die velen zichzelf stellen in deze roerige tijden. Ook Declan Galbraith, die me kippenvel bezorgde. Tell me why De opname is al een paar jaar oud, maar nog steeds actueel.

 

 

“Met ‘n griepje in bed en

dan de Nieuwsbrief van Ellen lezen.

Beter medicijn is er nauwelijks”

 

 

Overvloed

Er is ruim voldoende voor iedereen in de status van vrij geven en ontvangen. Maak je niet druk over wat (en aan wie) je geeft en wat (en van wie) je ontvangt. Dan zul je in overvloed leven. Soms kan ik er van proeven en als je dan voelt dat het werkt durf je je er hoe langer hoe meer aan overgeven.

Hier een prachtige les van Tony Robbins over hoe je ook rijk kunt zijn (en worden)

 

Helen op celniveau.

Cellen vernieuwen zich voortdurend. Dat kun je goed zien aan de huidcellen. Je komt lekker bruin terug van vakantie en na een week of drie is dat mooie kleurtje, vooropgesteld dat je niet meer ‘bijbruint’ , verdwenen. Juist, omdat alle cellen zich weer venieuwd hebben, in je eigen kleur zonder dat het pigment is geactiveerd. Sommige cellen vernieuwen zich voortdurend, andere nemen daar wat langer de tijd voor maar je kunt stellen dat je na een jaar een volledig nieuw lichaam hebt. Vandaar dat het de moeite loont om op celniveau te halen. In de volgende nieuwsbrief zal ik nader ingaan op hoe dat nou werkt. Want niet alleen je vakantiekleurtje, maar ook je bewuste en onbewuste trauma’s zijn opgeslagen op celniveau. Door ze op dat niveau te benaderen kun je die cellen helen. Wat een wonder! In de volgende nieuwsbrief zal ik hier nog nader op ingaan.

 

 

En dan dat transformatorhuisje in Grijpskerk. Wat een mooi verhaal. Zomaar een weetje, maar wel de moeite van het weten waard.

 

Homeopathie

Toen ik iemand (op haar verzoek) uitlegde hoe ik in drie maanden tijd 21 kilo was afgevallen met, onder anderen, gebruik van homeopatische druppels zei ze: “Oh daar heb ik laatst weer over gelezen. Homeopathie werkt niet! Dat ga ik niet nemen hoor. Dat is gewoon water en het werkt alleen als placebo .....” Pardon? Homeopathie kan wel degelijk werken en is, omdat het een natuurlijke substantie is, veilig voor mens en dier. In tegenstelling tot middelen als ibuprofen, diclefenac, hydrochloor enzovoort, die op hoge temperaturen uit chemische stoffen worden gemaakt en het lichaam kunnen schaden. Sommige chemische medicijnen worden alleen verstrekt samen met andere, die de bijwerkingen van de eersten weer tegengaan (bijvoorbeeld maagpijn). Het moet niet gekker worden.

Maar het wordt nog gekker want het is VERBODEN om informatie te verstrekken over homeopatische medicijnen. Op de flesjes, potjes en buitenverpakkingen mag niet staan waar het middel tegen kan helpen.

Homeopaten mogen, op straffe van een hoge boete niet publiceren over homeopathie en als er al een boek over verschijnt mag er op de flaptekst niet gerefereerd worden aan de gunstige werking of effecten van het in het boek behandelde middel of de methode.

Hoezo ‘de macht van de pharmaceutische industrie?’

De huidige minister van volksgezondheid, die zich in een speech voor de verenigiging tegen kwakzalverij op niet mis te verstane wijze uitliet ten nadele van natuurlijk genezers, onderschrijft alle beperkende maatregelen tegen homeopathie.

In een democratie, waar wij mensen de zeggenschap hebben over ons eigen lichaam zouden acties zoals bovenstaande niet moeten voorkomen. Hoe je er ook over denkt, iedereen moet vrij zijn om zijn eigen methoden te kiezen.

Ik blijf enthousiast over mijn homeopatische druppels, die me hebben geholpen mijn hypothalamus te herprogrammeren, zodat ik een ander en zeker veel gezonder mens ben geworden!

 

Walvis

En een natte en toch droge uitsmijter, een walvis in een gymzaal .....!?

De techniek staat voor niets. Een zeer overtuigend hologram. Zoiets zou ik wel eens in het echt willen meemaken.

 

Hierbij laat ik het voor deze keer. Op 1 en 7 april heb ik mijn examens voor de opleiding Effortless Coach. In de volgende nieuwsbrief zal ik jullie vertellen over die manier van coachen en de praktijk die ik daarmee ga opzetten. Uitgaande van de nieuwe energie, het feit dat iedereen in de grond ‘heel’  is en met de mooiste en krachtigste interventies die ik ooit gehanteerd heb. Nog even geduld dus.

Voor nu wens ik jullie een mooie rest van de maand maart, vol liefde, rust, vrede en vertrouwen in het goede van het leven en de mensheid. De uitsmijter is gewoon van mij:

 

Kijk maar niet meer naar het journaal

Je kunt het niet veranderen

Maar het verandert jou wel

 

Warme groet,

 Ellen Engelman