Juni 2016


 

 

JUNI 2016

 

 Stress is an alarmclock that lets you know

you are attached to something that is not true for you.

 

Byron Katie.

 

 

Zomer. Op mijn balkonnetje bloeien de geraniums weelderig en (ik kon het niet laten) in grote potten zie ik paprika-, tomaten- courgetteplanten en verschillende kruiden groeien en er is zelfs een doperwt :-). Het wonder van de natuur, zelfs op vijf vierkante meter.

 

Met de zonnewende (21 juni) en een bijzondere volle maan (20/21 juni) is er op energetisch gebied heel veel gebeurd (en nog aan het gebeuren) Krachtige energiegolven infiltreren de aarde en de mensen. We worden aangemoedigd om los te laten, een nieuw begin te maken, sterker en liefdevoller te worden, maar het kan in eerste aanleg ook wat somberheid tot gevolg hebben, zorgen, om wat of wie dan ook, die niet altijd nodig zijn. Ook op de wereld lijkt het alsof de polarisatie nog weer is aangescherpt. Terrorisme op grote en kleine schaal en als nieuw fenomeen voetbalhooligans. Ook allemaal mannen die zich geen raad weten met de opstapelende energie in hun systeem, en geweld dan maar als enige uitlaatklep zien. Behalve de Ieren, die uiten zich door middel van zingen en ruimen zelfs hun rotzooi op. Wat een helden. Ik heb het al vaker gezegd, en zeg het weer. Geef ze de opgefokte mensen een Reconnection zodat ze kunnen meetrillen  op die hoge energiefrequentie, dan komen ze tot rust. Blijven ze stoer, en dronken, maar zijn niet meer zo opgefokt als nu.

Heftige energiegolven hebben ook in mijn leven de nodige impact. Als niet-zaken-mens dreig ik te worden vermalen tussen de belangen van anderen. Dat valt soms hard op me en het kost me veel (negatieve) energie zodat ik dan even niet kan genieten van het maken van bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Hoewel het mij meestal wel lukt om zaken te relativeren, is dat in dit geval even niet zo gemakkelijk. Maar ik vertrouw op het universum, dat heeft tot nu toe altijd voor mij gezorgd en zal dat nu zeker ook weer doen. In ieder geval ga ik op korte termijn werken op een andere locatie, maar daarover in de volgende nieuwsbrief meer J

 

Maar wie goed kijkt, ziet ook dat er hoe langer hoe meer mensen komen die het WEL begrijpen. En, belangrijker nog, die zich niet bang laten maken.

Zij trekken hun eigen plan van liefde en vrede (en free hugs) en trekken zich niets aan van de angstcultuur die niet alleen door de terroristen, maar ook door de media wordt geïmplementeerd. Juist in deze periode waarin wij vanuit het universum keer op keer golven energie krijgen toegezonden om ons sterker en liefdevoller te maken, wordt van de andere kant geprobeerd dat te ondermijnen. Maar …. voel eens hoe krachtig je bent, Voel eens hoe je in het NU staat. Voel eens hoe vanzelfsprekend het is om liefde te geven en te VERgeven. Dát is pas wijsheid. Verderop is een filmpje over waar je roots liggen. Daaruit blijkt dat we de meest uiteenlopende gemeenschappelijke bloedlijnen hebben. Dat kan ook niet anders. Wij zijn allen EEN!

 

Het is niet de eerste keer dat ik in deze nieuwsbrief jullie probeer te overtuigen dat kijken naar journaal en nieuwsrubrieken niet verstandig is. Journaals en nieuwsrubrieken vol waarschuwingen, beschouwingen en angst aanjagende beelden. Men vindt het nodig om ons veel ellende, dreiging en geweld voor te schotelen. Iemand die in een staat van angst is (en wie wordt dat niet, al is het maar tijdelijk, na het zien van alle ellende op het journaal) kan niet groeien. Zo hebben dictators zich eeuwenlang in het zadel gehouden. Ons wordt verteld voor wie we bang moeten zijn. Gelukkig zijn er onder ons in deze tijden heel velen die zelf wijs zijn en die zich niet meer laten beinvloeden door welk nieuws dan ook. Leef in het moment, in het NU, en geniet van de mooie dingen. Het ‘lot’ kun je toch niet beïnvloeden. Leef in liefde, voor jezelf, je medemens (ja,ook díe medemens) en voor alles wat leeft. En kijk dan eens wat je terugkrijgt.

 

Onlangs las ik iets waar ik van schrok, maar wat me niet verbaasde. Janneke Monshouwer, een redactrice bij het journaal heeft een boek geschreven over de manier waarop het journaal en de nieuwsrubrieken het nieuws ‘omvormen’:Ander nieuws Het interview is lang, maar heel zinnig om te lezen. Iemand van binnenuit die wakker is. Zo zullen er meer volgen (is de voorspelling) en heus niet alleen van het journaal…….

 

Nieuwe wetenschap, nieuwe mensbeeld, nieuw soort coaching.

 

Toen ik de opleiding deed voor ‘Effortless Coach’ en de informatie die ik kreeg aangereikt integreerde (en zelf de interventies onderging), werd ik toch wel zo ongelooflijk enthousiast. Vanaf 2004 heb ik heel veel cliënten begeleid, vrijwel altijd met succes. Ik heb er prachtige verbindingen met mooie mensen aan overgehouden. Nu echter kan ik, door de ontwikkeling van de wetenschap, een nog veel krachtiger proces aanbieden, waarbij de cliënt zijn of haar transformatie op een diep niveau en definitief kan uitwerken. De mens als gemeenschap van cellen, elke cel weer functionerend als een mensje, inclusief geheugen, heel anders dan men tot voor een paar jaar dacht. En dan de mens weer als onderdeel van het grote geheel, net als die cel, onlosmakelijk verbonden met dat geheel. Als je zo naar de wereld, het leven  en jezelf gaat durven kijken, dan kun je echt dingen omkeren. Dan  kun je stress en hobbels loslaten en kom je in een staat van groei en is jouw transformatie een “Piece of Cake”. Stel je eens voor dat je leven zo zou lopen als jij je dat voorstelt. Hoe mooi zou dat zijn?

 

Ik ga nu misschien een beetje hard. Kort door de bocht. Het is ook een behoorlijk verhaal. Maar niet getreurd, ik geef een (met visuele presentatie) duidelijke lezing over deze materie. Niet om coaching te ‘verkopen’ maar om jou deelgenoot te maken van die wijsheid. Bovendien doen we tijdens die lezing twee mooie interventies die je ook zelf thuis kunt voortzetten. Naast INformatie heb je ook handvatten om een beginnetje te maken met jouw TRANSformatie. Gewoon omdat ik graag mensen help, en ik je hiermee al echt kan helpen!

In eerste instantie heb ik een aantal data gekozen, maar bij veel belangstelling geef ik met liefde nog meer presentaties (ook op andere locaties dan Amersfoort). Ik gun jullie van harte dat je met deze informatie mooie dingen voor jezelf kunt doen.

Bijdrage voor koffie/thee en ‘frisje tijdens het napraten’ 5 euro

Wel graag even aanmelden. De lezingen staan in de agenda op de website (daaronder staat een aanmeldingsformulier). Breng vooral ook mensen mee, iedereen is welkom!

 

En natuurlijk ben JIJ ook welkom om een ontdekkingssessie te doen (gratis, ca 1,5 uur) waarin je kunt ontdekken waar je naartoe wilt in het leven en hoe ik je daarbij zou kunnen helpen. Maak daarvoor een directe afspraak met me. De meeste van jullie kennen me, hier een review van iemand die mij niet kende en voor het eerst een sessie bij mij deed:

 

“Ellen als coach

Een woord: een gigant! Ellen is heel ervaren, open minded, onbevreesd, vriendelijk en gewend om te dansen in het moment. Dat is voelbaar en zeer veilig voor de cliënt.”

 

Maar misschien eerst even komen luisteren naar hoe je je leven zelf ook al mooier en moeitelozer kunt maken:

Informatie over deze manier van coachen vind je ook op de website Piece of Cake Coaching

 

Vooralsnog staan de volgende data en plaatsen gepland

 

AMERSFOORT

dinsdagavond 5 juli 20.00 uur

maandagavond 29 augustus 20.00 uur

donderdagavond 15 september 20.00 uur

woensdagavond 12 oktober 20.00 uur

donderdagavond 24 november 20.00 uur

 

ALKMAAR

vrijdag 30 september 20.00 uur Centrum Zenit, Spoorstraat Alkmaar.

(Hier is de bijdrage 10 euro)

 

Als jij een setting (centrum, ruimte, winkel of  …..) hebt waar je jouw publiek dit verhaal wil laten horen, neem dan even contact met me op. Ik kom dat graag doen! Het is alleen maar mooi dat zoveel mogelijk mensen dit horen en er hun voordeel mee doen.

 

Een logisch vervolg op bovenstaande :

WE ARE ALL ONE

als deze informatie breed bekend zou zijn, zouden we wellicht een andere wereld hebben.

Ik deel het, om een beginnetje met de verspreiding te maken. Het past volledig in het nieuwe mens- en wereldbeeld. Wij zijn allen EEN

 

 

Vakantie!

 

Hieronder een aantal korte items die met zomer en vakantie te maken hebben. Ik heb nog geen plannen, maar na drie jaar zonder vakantie kriebelt het wel weer. Hoe dan ook, met het mooie weer komt ook het zomergevoel. En daarmee hebben de onderstaande items alles te maken

 

Als eerste een echte Franse vakantie hit in een mooie uitvoering . alderliefste

 

En natuurlijk is het ook weer tijd voor heerlijke koele flesjes water. Liefst neem je natuurlijk je eigen flesje mee om de productie van plastic terug te dringen, maar als je dan toch een flesje water ter plekke koopt, let dan even goed op.

Hier is een artikel over de soorten plastic die voor flesjes gebruikt worden. Sommigen ok, maar anderen echt af te raden! artikel

 

Heb je dat ook wel eens? Met name met warm weer kan het zijn dat je lichaam dan meer vocht vasthoudt. Meer (water) drinken is daarvoor, hoe tegenstrijdig dat ook moge klinken, de oplossing. Hier nog een aantal andere hulpmiddelen om op natuurlijke wijze vocht te verliezen. Die staat er niet tussen, maar ikzelf heb in deze altijd veel baat bij komkommer. En dat is bij warm weer sowieso lekker eten.

 

Op de volkstuin, in mijn jeugd zat in de schaduw naast het huisje “de put”. Een ingegraven kist met een loden deksel. Daarin bleef alles uitzonderlijk koel. Tegenwoordig is er de groundfridge. Graaf hem in in je achtertuin, deel hem al dan niet met je buren. Geen energieverbruik en toch je bederfelijke waar koel opslaan.

 

En tenslotte: tijd voor een lach, daar ontspan je weer van. Een klein beetje vakantie.

Kijk en geniet van deze ras performer die optrad in America’s got talent. Geniaal!!!

 

Machteloos

Ik kan er machteloos boos over worden; kindhuwelijken. Een mooi experiment op Times Square; zie de oprechte verontwaardiging bij de Amerikanen, maar in sommige staten mogen meisjes van 12 (!) inderdaad trouwen. Vraag dan maar liever niet met wie ......

 

Relax

En als Oprah het zo mooi kan zeggen, waarom zou ik dan proberen het beter te doen ....... relax,

 

 

Door wat tegenwind, net als een vliegtuig met wat vertraging deze juni nieuwsbrief. Wie al met vakantie gaat wens ik heel veel plezier, ontspanning en een goede reis. Wie nog blijft ziet over een paar weken mijn juli nieuwsbrief wel weer in de mail verschijnen.

Ik hoop een flink aantal van jullie te gaan treffen in het najaar (of op 5 juli) bij de inleidingen over het nieuwe coachen. Dat zou mooi zijn. Speciaal ook voor jullie omdat je er echt wat van meeneemt. De Dalai Lama mag dit keer het laatste woord hebben. Een mooie rest van de maand juni gewenst.

 

 

Give the ones you love wings to fly, roots to come back and reasons to stay,

Dalai Lama

 

Warme groet,

Ellen