5 September 2016


5 SEPTEMBER 2016

 
   

 

 

 

 

 

De nieuwe uitdeelkaart


©Roos

 

Een glimlach kost niets

Maar kan heel waardevol zijn

 

 

Na twee maanden relatieve radiostilte ligt er weer een nieuwsbrief voor je. Na mantelzorg, verhuizen, studie, examen, zoeken en inrichten werkruimte en er achter komen dat het allemaal toch niet zo vanzelfsprekend is als ik dacht heb ik de tijd genomen om huis, hoofd en hart op te ruimen en ben weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

In september geef ik vijf lezingen (zie verderop in deze brief) over Moeiteloos leven en werken, daarmee help ik de toehoorder alvast op weg in de transformatie die hij of zij graag wil en geef ik wat meer bekendheid aan het coachen zoals ik dat nu doe. Ik vind het heerlijk om lezingen te geven en geef graag cadeautjes; een win-win situatie!

 

Twee festivals hadden we deze zomer, eentje Castlefest, helemaal fantastisch de andere iets minder ‘mijn ding’ maar altijd gezellig in het jonge team van Hats n Dreads. Mijn rol was iets groter deze keer, want dochter Roos had haar enkelbanden gescheurd en beleefde het festival vanuit rolstoel en op krukken, wat heel onhandig is als je bijvoorbeeld een kraam moet inrichten. Maar belangrijkste is dat we geweldige dagen hadden.

 

Als je zo rondkijkt op de wereld, dan heerst daar chaos. Het lijkt alleen maar erger te worden. Mensen die het weten kunnen zeggen dat dat ook de bedoeling is, maar dat uiteindelijk de grote verandering eraan zal komen. Ik voel dat dat voor mij waar is, maar ik weet dat niet iedereen er zo naar durft te kijken. Dezer dagen komt er weer een heel sterke energiestroom naar de aarde die je kan verwarren, uitputten, hoofdpijn bezorgen of andere ongemakken. Het hoort er allemaal bij, verzet je er niet tegen. Goed gronden, water drinken en bij jezelf blijven is het motto (dat is het altijd!).

 

Er komen hoe langer hoe meer (bescheiden) signalen dat dingen de goede kant op gaan. En vergeet niet, dat alleen slecht nieuws nieuws is. Het goede nieuws, waardoor we allemaal ongetwijfeld veel minder in angst en stress zouden leven, zie je niet of nauwelijks op het journaal.

Niet kijken naar alle   is één ding, geen kranten lezen een andere tip, maar hoe dan ook komen de indrukken wel langs. Ik zeg altijd tegen mijn clienten : “Ik kan de situatie niet voor je veranderen, maar wel de manier waarop je ermee omgaat”. En precies dát is wat je moet doen. Bouw je eigen feestje, geniet van het leven, in het nu. Heb lief en straal die liefde uit, dan werk je mee aan het verhogen van de energiefrequentie.Op zo’n evenement als Castlefest voel je ook meteen dat daar zo’n energie heerst. Geen gedoe met voordringen in een wachtrij, alles samen delen, dat voel je. Vandaar dat heel veel bezoekers ‘ontwenningsverschijnselen’ hebben na het festival. Zo zou het overal en altijd moeten zijn en als het goed is gaat dat ook gebeuren.

 

 

We zijn allen deel van het grote geheel, als jij positief in het leven staat, kan een ander dat weer oppikken. En als je het moeilijk vindt om er positief in te staan, kom dan naar een van mijn lezingen, want daar geef ik je handvatten waarmee je zelf stress en blokkades te lijf kunt gaan. Dat krijg je gewoon gratis van mij, omdat ik ook deel ben van dat grote geheel en ik wil dat het goed  gaat met die ander.

 

Lezingen: “Van overleven naar moeiteloos leven en werken!

 

10 september 15.00  uur op de beurs van Nicole van Olderen in Haarlem (entree beurs 6 euro)

15 september 20.00 Stadsring 2 Amersfoort, graag hier aanmelden

30 september 20.00 Centrum Zenit Alkmaar  graag hier aanmelden

12 oktober 20.00 Amersfoort graag hier aanmelden

24 november 20.00 Amersfoor graagt hier aanmelden

 

Zit er geen datum voor je bij? Geen nood in 2017 komen er nog meer.

Als je geïnteresseerd ben in de effortless coaching, ben je ook van harte welkom voor een vrijblijvende en kostenloze Ontdekkingssessie. Bel me even voor een afspraak.

Ook daarin leer je alvast om je stress te beginnen loslaten.

 

 

Nog meer goed nieuws

Er zijn in het kader van wereldvrede veel geweldige initiatieven van energetisch sterke mensen die al dan niet in het geheim naar de brandhaarden op de wereld gaan om hun kristallen te plaatsen, of voor vrede te mediteren, gesteund door duizenden van over de hele wereld. Duizenden vrijwilligers die vluchtelingen helpen om te integreren in Nederland. En TTIP (een handelsovereenkomst met de VS) waarvan de progressieve mens dacht dat we het door onze keel geduwd zouden krijgen, blijkt nu toch op weerstand van niet de eerste de beste Europese leiders te kunnen rekenen. Blijf alsjeblieft al die lichtpuntjes zien. Laat je niet bang maken. Angst heeft in deze geen enkele functie. (Behalve dan dat het jou uit je groeimodus haalt) Leef in vertrouwen en in verbinding met het grote geheel. Leef vanuit je hart. Wees aardig tegen degene die je ontmoet dat is de enige manier om onze samenleving weer in energie omhoog te trekken. Wij zijn allen één, allen met elkaar verbonden. Geef dat voorbeeld; goed voorbeeld doet goed volgen! Jouw en mijn liefde zal de energiefrequentie verhogen en uiteindelijk zorgen voor de grote ommekeer.

en

In 1990 was extreme armoede in ontwikkelingslanden 50%, nu 14%.
In 1990 ging 50% naar school, nu 91%.
In 1990 stierven 9 op de 100 kinderen voor zijn vijf jaar oud waren, nu 4,3 op op de 100, dat is de helft.
Het aantal moeders dat in het kraambed sterven is sinds 1990 ook gehalveerd.
Aan malaria stierven in 2000 839.000 mensen, in 2015 waren dat er 438.000. Ook de helft.
En ze hebben veel meer mobieltjes, volgen college via internet en we beschermen de regenwouden tegen ontbossing veel beter, het gat in de ozonlaag is trouwens bijna dicht.
Bron: UN/Millennium goals

 

Watervoorraad(je)

Toen ik een jaar of zeven was, dronk mijn vader op een avond  een kopje koffie maar na 1 slok zette hij, die zo dol was op koffie zijn kopje weg. Wat was aan de hand? Iemand had een foutje gemaakt bij de inlaat voor het Rotterdamse drinkwater en er was zout (zee) water bij gekomen. Wassen, douchen ok, maar drinken was niet aan de orde. Wij woonden vlakbij de ‘melkfabriek’ die een bron hadden. Urenlang hebben we dagelijks met een jerrycan van tien liter in de rij gestaan voor vers water. Ik moet daar steeds aan denken als ik weer waarschuwingen lees dat (ook door de energieverstoringen door de grote activiteit op de zon) de computers van bv drinkwaterbedrijven (en misschien wel vervoersbedrijven) kunnen worden verstoord.. Dus ik herhaal mijn advies van vele voorgaande nieuwsbrieven: haal wat flessen of pakken mineraalwater in huis zodat je een dag of twee, drie in je eigen drinkwater en dat voor je kinderen en huisdieren kan voorzien. Van die pakken bv nemen weinig plaats in en het kost ook geen kapitaal. Een goed gevulde voorraadplank is ook geen overbodige luxe. Beter mee, dan om verlegen zou mijn vader zeggen.  (en voor de goede orde; dit valt niet onder de categorie angst zaaien, maar praktisch denken)

 

 

Ellen Engelman 2.0

“Ik doe nu wat ik ben” zei de Belgische schrijfster Griet op de Beecke vorige zondag in Zomergasten. En net als zo vaak die avond voelde ik precies wat ze bedoelde. Wat een prachtmens en wat voel ik me met haar verbonden.
In januari begon ik de prachtige studie voor Effortless Coach, op 1 april examen en geslaagd. Per 1 mei dan maar hoppa een nieuwe praktijk. en omdat die een wat andere insteek heeft dan mijn werk hiervoor; een nieuwe naam, een nieuwe locatie, een nieuw logo.

Maar…. ik ben ik. Ik ben niet ineens iemand anders. En mijn andere aanbod is net zo met mij verbonden als de Effortless Coaching. In sommige gevallen loopt dat (natuurlijk) ook door elkaar.

Top naam, Piece of Cake Coaching, maar, zoals een goede vriendin al zei. Ik heb zelf een mooie naam en op die naam en de reputatie (het netwerk) die ik daarmee heb opgebouwd ben ik trots.

De website en facebookpagina Piece of Cake Coaching zullen worden ontmanteld. De Effortless Coaching krijgt een prominente plek op mijn website.

Om een kleine variant op de uitspraak van Griet te hanteren: Ik ben weer wie ik ben.

Ellen Engelman, effortless coach.

 

Een dezer dagen zou Freddy Mercury 70 jaar zijn geworden. Als hommage aan deze rasartiest en bewogen persoon het, voor mij, mooiste nummer van Queen. Ik heb het ooit met een koor gezongen maar hield het nooit droog. Misschien wel omdat ik er ook eentje heb, een love of my life De versie is die van mijn lp uit 1975. Time flies :-)

 

Ritalin

Ik ga hier niet schrijven ‘ik heb het altijd al gezegd’  want het is al verdrietig genoeg. Uit onderzoek is gebleken dat het medicijn dat aan kinderen met ADHD wordt voorgeschreven, Ritalin, na het afbouwen langdurige (zo niet levenslange) verstoringen in de hersenen teweeg kan brengen. Triest. Temeer omdat veel kinderen met die symptomen prachtige nieuwetijdskinderen zijn, die zich niet in een harnas laten stoppen, maar vrij hun eigen ontwikkelingspad willen (en ook kunnen) volgen. Heel verdrietig allemaal. Weer greep de medische stand naar het onderdrukken van de gevolgen, in plaats van naar de oorzaak te kijken, door deze kinderen gewoon op een andere manier te benaderen. Te triest voor woorden. Een regeltje in het journaal wordt eraan gewijd.Dat snijdt door mijn ziel.

 

Hipporoller

Dit is voor gebieden zonder waterleiding het ei van columbus. Geen belasting van nek en rug en meteen negentig lieter water. De hipporoller

 

IN UTERO - een prachtige documentaire over het ontstaan van nieuw leven, het overdragen van stress op je nog ongeboren kind en nog veel meer. Ik ben soms verbaasd hoe stellen omgaan met hun ongeboren kind, en dan ook weer niet verbaasd dat uiteindelijk alles niet loopt zoals ze hadden gehoopt. Zwangerschap is een wonder en met wonderen moet je respectvol omgaan. Het ongeboren kind pikt stemmingen, trillingen, en geluiden op, die haar of hem, net als een kind dat al geboren is, kunnen verstoren. Omdat ik (zie de volgende nieuwsbrief) ook dingen ga doen met zwangerschappen en bevallingen, ga ik de film zodra dat kan ook aanschaffen. Het is zulke essentiele informatie. Dan zal ik voor degenen die geinteresseerd zijn besloten avonden organiseren met deze film.

De film draait in september in de filmhuizen in heel Nederland, dit is de trailer (op 20 september komt de maakster naar de presentatie in het Louis Hardloper Complex in Utrecht)

 

Het betere voetenwerk.

Wat je ook met je voeten kunt doen als je niet loopt ...gewoon omdat het heel grappig is!

 

Hoog tijd

John Denver zong jaren geleden al dat het hoog tijd was  om eens na te denken over waar we mee bezig waren. Hij kijkt vast hoofdschuddend toe vanaf zijn wolkje. It’s about time  

 

AGENDA

30 jaar Centrum Zenit Alkmaar Open Dag
11 september 10 - 17 uur .
Vanaf 13.00 uur in de benedenzaal een mini beurs waar Ellen ook een tafeltje heeft.
In 2006 ben ik daar mijn Alkmaarse carriere gestart met een druk bezochte lezing over gidsen in Zenit. Nu, tien jaar later, geef ik er op 30 september de lezing ‘Van overleven naar moeiteloos leven en werken’ De open dag is de gelegenheid bij uitstek om de banden met Alkmaar weer aan te halen. Ik hoop enkelen van jullie daar te treffen.
(van 10 - 13 uur ben ik er ook, dan is er ook gelegenheid om eens even bij te praten :-))
meer info www.centrum-zenit.nl

18 september Almere
P.C.P. Spirituele Wellnessbeurs
Ellen heeft een informatietafel (ik geef geen consulten, dus kom gezellig langs voor een praatje)
Op die dag geef ik ook een lezing over gidsen.
Voor alle info kijk hier

Workshop Dialoog met je Gids in één dag: 9 oktober 10.30 – 16.30 Amersfoort;
Meer info? hier

Cursus Dialoog met je gids: maandagavonden 30 oktober, 7, 14 en 21 november, Amersfoort
Meer info? hier

Klaar voor de Ware, een unieke workshop voor singles Amersfoort
12 november voor vrouwen
19 november voor mannen
Meer info? hier

Zoals je ziet veel plannen voor het najaar. Het stroomt weer. Daar kan ik heel blij van worden. De praktijk wordt ook gevoed vanuit de beurzen en lezingen. Daar doe ik het voor. Ik wil mensen helpen, dat kan ik en dat is ook mijn doel in dit leven. Na wat hobbels en bobbels vertrouw ik erop dat ik dit weer mag gaan doen; het verschil maken. Wat een feest!

De volgende nieuwsbrief komt ergens in oktober. Tot dan wens ik jullie een mooie en inspirerende septembermaand. Ik hoop jullie waar of  wanneer dan ook tegen te komen. En zo niet, dan spreken we elkaar in de volgende nieuwsbrief.

 

Having a soft heart in a cruel world is courage, not weakness.

 

Ellen Engelman