31 december 2016


 

 

31 december 2016

 

 
   

 

 

 

 

  

 

2017

moge het een prachtjaar worden voor jou

en diegenen die je lief zijn.

Liefde, vrede en verdraagzaamheid voor de wereld!

 

 

Happy new year!

 

En zo komen we dan aan het eind van 2016. De Top 2000 leidt onafwendbaar het aftellen naar 12 uur op 31 december in. Het was een bijzonder jaar, heftig en ook mooi. Voor de wereld en voor mij. Het is me nog nooit overkomen, maar op de drempel naar het nieuwe jaar is er onzekerheid. Ik kan daar slecht tegen, het is een les. Maar ik blijf vertrouwen dat het universum voor mij zorgt. Ik blijf leven in het nu en genieten van en dankbaar voor wat er is. Geweldige kinderen, een bejaard hondje, een fijn appartement en jullie allemaal waarvan ik veel liefde en waardering ontvang. Ik ben dankbaar voor dat alles.

 

Op naar:

2017

Het numerologisch getal voor 2017 is

1

(2 + 1 + 7 = 10; 1 + 0 = 1)

1 is het getal van een nieuw begin.

Dat nieuwe begin mag jij zelf invullen. Voor de grote schaal, vrede, respect voor moeder aarde, mens en dier, en op jouw niveau: gezondheid, liefde, vrede, innerlijke rust en voorspoed.

Een aantal jaren geleden waarschuwde ik in deze nieuwsbrieven voor de onrustige tijd die we tegemoet zouden gaan. Ik wist dat het zou komen maar had toen geen idee hoe heftig dat zou worden ingevuld. Toch blijf ik zeggen dat het de opmaat is tot een betere wereld. En ook dat het geen zin heeft om bang te zijn. Wie bang is zit in zijn verdedigingsmodus, of stressmodus en groeit niet. Durf te leven in het nu en geniet (net als ik dat doe) van wat er is. Koester de momenten met je geliefden, zie de pracht van de natuur, lach om die grap en leef in en vanuit liefde. Ik zag op de televisie een grote groep mensen (ja mensen, geen moslims, christenen, joden of wat dan ook, maar mensen door elkaar) zingen voor vrede. Dat was in Berlijn, minder dan 24 uur na de aanslag. Het raakte mij diep. En hoe tragisch het ook is, zo’n aanslag, dat is de manier waarop je erop moet reageren.

Er zijn mensen die deze gebeurtenissen aangrijpen om ons minder liefdevol te laten worden, maar bedenk dan eens bij jezelf waar we dan naartoe gaan. Ik kies ervoor om die liefde te blijven leven. Ook omdat ik diep van binnen weet dat dat de enige weg is; vergeving en liefde in plaats van verdeling en haat.
Blijf bij jezelf, blijf in je kracht en laat je niet gek maken! Wees een baken voor de mensen in je omgeving. Als ze zien dat jij het kunt, kunnen zij het ook en dan komen er hoe langer hoe meer die het begrijpen en hebben de angstzaaiers en stokers geen kans meer.

Op het nieuws zie je de chaos, en daar is veel van. Maar daarnaast zijn er miljarden mensen die hun gewone dagelijkse leven leven. En voor hen gebeuren heel veel mooie dingen. Maar, dat is geen nieuws, dus dat zie je niet in het journaal. Je zou denken dat er alleen maar ellende is op de wereld, maar niets is minder waar.

Er gebeuren prachtige dingen Kijk eens naar deze knuffeltjesman van Aleppo.
Ik hoop van ganser harte dat er geen kinderen meer zijn in Aleppo, maar hij heeft ze in ieder geval heel wat zonnestraaltjes bezorgd. Wat een kanjer. Als ik hem zo zie, dan zal hij niet bij de pakken gaan neerzitten en een ander doel kiezen om Syrische kinderen, al is het dan maar voor even, een blij gezicht te bezorgen.
Of deze veteranen die vergeving vragen aan de stamhoofden van de Indianen. Vergeving voor alle verwoesting die men heeft aangericht zowel in de natuur, als in de mens en hun emoties. Dit alles bij Standing Rock, waar de Natives (indianen)  met steun van heel velen, soms met gevaar voor eigen leven, proberen de aanleg van een oliepijpleiding over hun heilige gronden en door de Missisippi tegen te houden.  Vooralsnog lijkt alsof het gevaar is afgewend.

Positief, laten we positief blijven denken en spreken, want dat werkt! Blijf geloven in een betere wereld; die komt er heus!

Sponsorhealing
De meesten van jullie kennen vast mijn hondje Floor. In de 12½ jaar dat ze bij ons is, heeft ze al heel veel lezingen, cursussen en zelfs coachingsessies (vooral met kinderen) meegemaakt. Een maand of negen geleden ging het ineens slechter met haar en na allerlei onderzoeken bleek ze de ziekte van Cushing te hebben. Een aandoening waarbij door een verstoring in de hypothalamus en/of de bijnieren de hond teveel cortisol (stress hormoon) en pretnison aanmaakt. In principe is dit ongeleeslijk, maar gelukkig is er een goed medicijn en een reddende engel in de vorm van een onderzoekster aan de afdeling diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht, die een expert is op dit gebied. Floortje heeft haar haren weer terug, drinkt niet meer manisch veel en kan weer lopen en rennen als een jonge hond.

Alleen .....de medicatie is prijzig en er moet elke drie maanden een bloedonderzoek gedaan worden. Dat brengt de kosten op zo’n honderd euro per maand. Elders in deze nieuwsbrief schrijf ik al over mijn veranderde situatie. Daardoor is het lastig om dit bedrag op te brengen. Maar ik heb iets bedacht. Een sponsorhealing.

Voor 50 EURO krijg je een reconnective healing van minimaal een half uur. Normaal gesproken kost deze 75 euro. Zo’n healing is heerlijk en werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een win-win situatie dus. Jij knapt er hoe dan ook van op, en Floortje is weer verzekerd van haar medicijnen. De healingen worden gegeven op het tijdstip dat jij wilt in Amersfoort. Boter bij de vis, ofwel contant betalen, het gaat in een apart potje. Ik geef graag healingen en hoop dat ik er in de komende tijd heel veel kan en mag geven; bel of mail even voor een afspraak en neem gerust je partner, vriend(in)of familie mee. (In overleg kan dit ook op afstand J )

 

Wat zijn je plannen voor 2017?
Een heel krachtige manier om je plannen uit te zetten voor het nieuwe jaar is het maken van een visionboard. Op zondag 15 januari is in Amersfoort de workshop: Verder dan Visionboard. Een middag heerlijk bezig zijn om een mooi visionboard te maken en je lijnen uit te zetten voor het nieuwe jaar. Je intenties en je energie bundelen in een krachtige boodschap naar het Universum. Het kan niet beter. Wij zorgen voor een mooie meditatie (Ellen) vakkundige creatieve inspiratie en begeleiding (styliste) en veel, heel veel materialen, koffie/thee/lekkers, en na afloop praten we na en bewonderen elkaars borden onder het genot van een drankje en een hapje. (Het duurt van 13 – 17 uur)

Je krijgt een professioneel foamboard zodat je je bord kunt ophangen of zelfstandig neerzetten en er vaak naar kijken zodat je de kracht steeds weer vergroot.

Locatie is Amersfoort. Voor aanmelden zie de agenda op de website.

Overigens is deze workshop natuurlijk ook leuk met je eigen groepje. Verjaardag, vrijgezellenfeestje, reunie met je oud collega’s ....... bedenk het maar. Gezellig, nuttig en met veel resultaat!

 

Samen
Zo aan het einde van het jaar neem ik tijd om te reflecteren. 2016 stond in het teken van mijn eigen leven weer terugnemen. En nu ik het weer terugheb zou ik het zo graag delen met die ene. Samen is zoveel mooier dan alleen. De voorbije jaren is er heel veel tussengekomen, maar ik weet dat het nu tijd is om te gaan genieten en dat doe ik het liefst met iemand samen. Ik werd geraakt door dit filmpje. Wat een prachtige song en dans. Zo gaat het worden!

Sorry of Dank je wel?
Ik las een geniale oplossing voor het ‘sorry’  zeggen. In plaats van ‘ sorry dat ik te laat ben’  zeg je ‘dank je dat je op me gewacht hebt’  Of in plaats van ‘sorry dat ik er zo’n zooitje van maak’  zeg je ‘ dank je wel dat je me accepteert zoals ik ben’ De schrijver signaleerde dat het de lading van de gebeurtenis afhaalt, maar, even belangrijk, jezelf ook een beter gevoel geeft. Sorry komt voor in mijn dagelijkse vocabulaire en ik erger me soms dat ik het zo vaak zeg, ook als die ander eigenlijk sorry had moeten zeggen. Ik heb het nu een aantal keren toegepast en moet zeggen dat het heel goed voelt om de zaken eens om te draaien. Het is even oefenen, maar dan heb je ook een krachtige methode voor zelfacceptatie.

Pijntjes?
In je oor zitten een aantal acupressuur punten. Die kun je heel eenvoudig activeren met een wasknijper. Tsja een kind kan de was doen. Excuses voor het irritante muziekje; maar de informatie wilde ik je niet onthouden.

 

Ik sluit af met deze oproep. Die geldt voor alle wereldbewoners, een mooi begin van 2017, om 2016 voor altijd achter ons te laten. Hij verloor zijn grote liefde, de moeder van zijn drie kinderen bij de aanslag op het metrostation in Brussel, maar roept op tot een jihad van liefde.

 

Ik wens jullie een mooie januarimaand. Mogen alle goede voornemens stand houden en indien niet, je kunt altijd weer opnieuw beginnen ........ Op 1 februari is er weer die lezing/workshop waar ik je uitleg hoe je van overleven naar moeiteloos leven kunt; inclusief twee krachtige handvatten om daarmee een begin te maken. En op 5 februari een dagworkshop waar je (na lang aarzelen?) het contact kunt maken met je gids(en) om er de rest van je leven van te genieten. Maar daarover meer in de nieuwsbrief van januari.


De uitsmijter is in deze tijden erg toepasselijk. Bedenk: Verbeter de wereld; begin bij jezelf.

 

 

I believe the only true religion consists of having a good heart – Dalai Lama

 

Warme groet,

 

 

Ellen Engelman