14 februari 2017


NIEUWSBRIEF

ELLEN ENGELMAN

 

 

14 februari 2017

 

Vandaag is het Valentijnsdag. Velen gaan vandaag verrast worden door hun geliefde. Bloemen, chocola, lingerie .... de middenstand vaart er wel bij. Maar als je het goed beschouwd is het elke dag Valentijnsdag, want laten we elke dag merken aan hen die we lief hebben hoe we tegenover hen staan. Echter ..... de belangrijkste (en eerste) om van te houden, dat ben je zelf! En nee, dat is geen egoisme, maar pure noodzaak. Jij moet goed voor jezelf zorgen en jezelf op de eerste plaats stellen, want een ander doet dat (in de meeste gevallen) niet. In mijn coachingstrajecten en bij de workshop Klaar voor de Ware heb ik een lijflied, oorspronkelijk van Harrie Jekkers. Een rake tekst, die onlangs werd gecovered door Bart van der Weide (Racoon) in De Wereld Draait Door, ‘Ik hou van mij’. (even accepteren dat er cookies zijn, anders doet ie het niet) Een mooie versie, klein en toch groot. Vergeet niet van jezelf te houden! Fijne Valentijnsdag! 

 

In januari 2007 was er alle reden om zowel in mijn prive leven, als op zakelijk gebied opnieuw te beginnen. In de voorliggende kerstvakantie was dochter Roos uit logeren en heb ik de tijd genomen om eens even heel zielig te zijn, me te herpakken en mijn lijnen voor het nieuwe jaar uit te zetten in een visionboard en een klein ‘dankbaarheidsboekje’.  Ik doorzocht mijn mailbestanden en wist ruim 100 adressen boven tafel te krijgen aan wie ik de allereerste nieuwsbrief toestuurde. Inmiddels krijgen ongeveer 1000 ontvangers maandelijks dit bulletin en als het aan mij ligt worden dat er in de komende tijd nog veel meer.

In die tien jaar heb ik bijna elke maand een nieuwsbrief geproduceerd, dat gaat niet zonder slag of stoot. Het groeit onder mijn handen en ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere en ontroerende muziek en filmpjes. Gelukkig heb ik veel bewuste facebookvrienden die ook van dat soort mooie dingen delen, dus ik heb altijd wel een stuwmeertje met materiaal. Het is al een feest om de nieuwsbrief te maken en dan ook nog eens teruggekoppeld te krijgen dat men er zo veel aan heeft. Dank jullie wel voor al die fijne reacties, elke maand weer.

 

Als ik terugdenk aan al die nieuwsbrieven herinner ik me dat ik waarschuwde voor chaos op aarde en dacht: maar we gaan nog gewoon door met ons leven. Echter naar gelang de jaren verstreken werd de chaos hoe langer hoe meer zichtbaar en soms ook voelbaar. De wereld om ons heen schijnt nog immer chaotischer te worden en onverdraagzamer. Totalitaire leiders trekken aan de touwtjes, niet gehinderd door enige terughoudendheid en soms ook menselijkheid. De wereld ziet er inderdaad heel anders uit dan tien jaar geleden.

Toch is het zaak om je niet te laten meetrekken in die stroom. Om niet ook hufterig te gaan worden, negatief, kortzichtig, maar om vanuit liefde en verdraagzaamheid te blijven leven. Zo alleen kunnen we het tij keren. Als er maar voldoende mensen zijn die weten dat de liefde zal overwinnen en die zich daar ook naar gedragen dan zal die liefde ook uiteindelijk overwinnen. Ik geef het toe, (dat heb ik al eerder gedaan en het zal ook nog best wel eens gebeuren) soms vind ook ik het moeilijk om optimistisch te blijven, maar uiteindelijk lukt het me altijd weer. Ook omdat ik om me heen zulke prachtige mensen zie, die het ook zijn. Het antwoord is liefde! Punt uit!

Belangrijk in deze tijd is om bij jezelf te blijven. Als er iets gebeurd, iets wordt gepubliceerd, tel tot tien en kom in die tien tellen weer bij jezelf. Vergeet je aanvankelijke reactie, want dat is een reflex en ook een spiegel van wat er gebeurt. Er gebeurt iets hufterigs en jij bent in eerste instantie misschien geneigd iets hufterigs terug te zeggen, of alleen maar te denken. Maar zo zullen we nooit iets veranderen. Door mee te gaan in die lage energie verlaag je de energie nog meer. Door eerst bij/tot jezelf te komen en op jouw energieniveau te denken en/of te reageren kun je het energieniveau weer omhoog trekken. En hoe hoger we de frequentie van de energie trekken met ons allen hoe beter we de hufterigheid kunnen pareren en deze uiteindelijk omkeren. Heb vertrouwen in je eigen denkvermogen en ga niet mee in stemmingmakerij; leef in en vanuit liefde en straal dat ook uit. Dan zul je mensen inspireren en komen er hoe langer hoe meer die liefde als credo hebben. Evengoed als ik jaren terug waarschuwde voor de chaos op aarde, weet ik nu (en deel dat weer met jullie) dat de liefde uiteindelijk zal overwinnen. Dat alle hufters zullen worden overstemd door de liefde. Hoe mooi is dat? Heb geduld en je zult het zien!

 

De energieen die naar de aarde komen en op aarde zijn kunnen voor verwarring zorgen. Blijf bij jezelf, ga naar binnen en wees niet bang om het oude los te laten en te onderzoeken wat het nieuwe dan zal zijn. Soms kan dat grote veranderingen met zich meebrengen in je leven, maar die zullen alleen ten goede zijn. Het is de tijd om het oude los te laten en ruimte te maken voor het nieuwe, ook voor jou! De energie om ons heen die ooit een frequentie had van bijna 8 bereikt nu bij tijd en wijle waarden van boven de twintig. Dat betekent dat, als je zelf niet stevig in je schoenen staat, je door die onrust kan worden geraakt. Korte lontjes zijn hiervan vaak het gevolg. Ik zeg het weer: stuur van die opgewonden standjes maar langs voor een reconnection zodat ze gaan meetrillen op de frequentie, dan zijn ze een stuk rustiger. Bij een Reconnectino verbind ik je meridianen en energiepunten met het veld van heel hoge trilling, zodat jij gaat resoneren op een hogere frequentie dan die om je heen is. Dan vind je je rust weer. Ik vrees dat de maatschappij zover nog niet is, maar jij kunt daar overigens wel toe beslissen. Ik heb altijd mooie aanbiedingen voor een pakket met twee reconnective healingen en een reconnection. In de slipstream van die verbinding met dat hoogfrequente veld vindt dan ook nog heling plaats op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Het overwegen zeker waard!

 

In mijn leven heb ik ook te maken met loslaten van het oude en een onverwachte, nieuwe en geweldige wending. Omdat ik in een inkomen moet voorzien ging ik solliciteren op het soort banen dat ik vroeger had, maar ondanks mijn prachtige sollicitatiebrieven op functies die op mijn lijf waren geschreven, kreeg ik telkens weer afwijzingen. Net op het moment dat ik de handdoek in de ring wilde gooien stapte op een middag dochter Roos binnen, zette thee en ging met een notitieboek voor me aan tafel zitten. Zij had goed doordachte plannen om een diepe wens van haar (en stiekem ook van mij) te realiseren. En of ik mee wilde doen, dan hebben we op termijn samen een inkomen en houd ik ook nog tijd voor wat coachingsklanten. Ik ben daar met liefde en enthousiasme ingestapt. In de volgende nieuwsbrief zal ik jullie daarover meer vertellen. Dat is nou precies wat in deze tijden aan het gebeuren is.

 

Goed nieuws is er hoe langer hoe meer. In Dehli (India) heeft men alle plastic verboden. Weggooi bestek wordt opeetbaar, zakken van papier of afbreekbaar plastic. Dat is een mooi voorbeeld. Het volgende filmpje is wat langer, maar niet minder ontroerend. Als ze zulke items eens in het journaal zouden laten zien, al was het maar eentje per dag ...... de dakloze veteraan dan zou iedereen eens zien dat er ook mooie dingen gebeuren.

En in Islamabad (Pakistan) is een ex brandweerman Ayub 30 jaar geleden begonnen met een schooltje op straat. Voor kansarme kinderen ...... zijn droom: een schoolgebouw!

Hier hoor ik hoe langer hoe meer vrienden en kennissen die een migrantengezin hebben ‘geadopteerd’ en door dingen samen te doen, of de migranten en hun kinderen te helpen, hun integratie versnellen en verbeteren. Zo leren ze sneller onze taal en gewoonten. En in de buurt van Leeds is de eerste supermarkt in Engeland geopend waar je ‘waste food’ kunt krijgen. Je mag ervoor betalen wat je het waard vindt, het is niet geprijsd. Mooi dat het voedsel dat anders zou worden weggegooid omdat het er niet meer helemaal fris uitziet (groenten en fruit) of iets over de datum is nu voor weinig of geen geld toch nog zijn weg kan vinden naar de mensen die dit soort besparingen goed kunnen gebruiken. 

 

Bedenk je eens hoe mooi het zou zijn als alles wat nu dreigt mis te gaan (milieu, handelsverdragen, vrede, tolerantie etc. etc) uiteindelijk het breekijzer is om de mensheid te doen beseffen dat liefde het belangrijkste is. Liefde voor elkaar, voor moeder aarde, voor de dieren ....... Toegegeven, het is een harde leerschool, maar ik zie toch op de kleine en grotere schaal dat mensen wakker worden dat dit niet de weg is. Ook mensen die eerst dachten dat dat wel zo was, blijken bij nader inzien te schrikken van wat de gevolgen zijn. Blijf bij jezelf, leef bewust, in het NU en vanuit liefde. Ik vertrouw erop dat het universum voor ons zorgt en dat de weegschaal weer naar de goede, liefdevolle kant zal doorslaan.

 

Een kind kan de was doen

Je kan lang studeren om coach of therapeut te worden, maar .... je hebt het of je hebt het niet. Deze kanjer heeft het zeker. Inlevingsvermogen en oprechte aandacht.

 

Groei

Het principe is dat de mens hier op aarde is om te groeien. Maar omdat we, zeker in deze tijd veel in angst en stress leven (om het maar niet over woede en onrust te hebben), komen we aan die groei niet toe, want waar angst is is geen plaats voor groei. Dat is natuurlijk niet goed voor ons en het allerbeste zou zijn als je, in een coachingstraject je die angst zou kunnen verwerken en zou leren om niet in die stress te leven. Vandaar ook ons motto: van overleven naar moeiteloos leven. Waar moeiteloos niet betekent dat je fluitend door het leven gaat, maar dat je alles wat je tegen komt op je pad door de handvatten die je hebt gekregen zelf kunt verwerken zodat het zich niet vastzet in je systeem. Daardoor kun je optimaal functioneren en genieten van het leven (in het NU)

Op de vijf beginselen van groei ga ik uitgebreid in tijdens de coachingssessies. Principes als leven in het nu, bewust onderdeel zijn van het grote geheel, je eigen unieke zelf met jouw inbreng neerzetten, ze komen allemaal voorbij en als je die gaat toepassen in je leven zul je zien dat je heel anders tegen het leven gaat aankijken. Praktische hulp daarbij is de Hartcoherentie die (voor je fysieke en mentale gezondheid) als rode draad door het traject heen loopt.

Wil je weten wat dit allemaal voor jou zou kunnen betekenen? Kom een keer een ontdekkingssessie doen. Gratis en vrijblijvend geef ik je twee uren van mijn tijd en energie zodat je al een begin kunt maken met jouw transformatie. Als dat je bevalt kunnen we daar nog een aantal sessies aan vastplakken.

Je bent van harte welkom!!

 

Sponsorhealing voor Floortje.
Mijn hondje Floor heeft de ziekte van Cushing. Een (goedaardige en kleine) tumor waardoor er veel te veel cortisol en prednison wordt geproduceerd, dat zorgt voor allerlei nare symptomen. Met goede medicatie en regelmatige(bloed)controle kan dit binnen de perken worden gehouden, maar dat is een kostbaar verhaal. Heel velen van jullie kennen Floortje. Al 12 jaar mijn onafscheidelijke maatje dat meegaat naar workshops, lezingen en ook soms bij consulten en healingen is.
Omdat in deze periode van mijn leven het geld voor de behandeling van Floortje niet vanzelfsprekend is, heb ik een plan ontwikkeld. Reconnective Healingen als sponsorbijdrage voor Floor. Eigenlijk kosten die healingen 75 euro, maar in dit geval betaal je 50 euro en dat gaat in het potje voor Floor. De kosten van haar behandeling zijn 100 euro per maand, dus twee healingen per maand zou al voldoende zijn.

Ik vertrouw erop dat velen van jullie zo’n healing willen hebben. Het kan ook op afstand, dus jouw locatie maakt niet uit. En het is een win-win situatie. Jij wordt drie kwartier heerlijk verwend en er mag op mentaal, emotioneel, spiritueel en lichamelijk niveau geheeld worden, en Floortje kan vooralsnog zorgeloos doorgaan met haar leventje, waar ze zichtbaar van geniet.

 

Trouwen(s)

De datum kruipt dichterbij. Het vrijgezellenfeest is achter de rug en was hartstikke leuk en gezellig. de outfits hangen klaar en er is op vele fronten nog koortsachtig overleg om de laatste puntjes op de i te zetten.

17 februari is het zo ver dan trouwt Zoon Dimitri en mag ik getuige zijn. De 16e komt hij gezellig zijn laatste vrijgezellennacht bij zijn moeder doorbrengen, niet nadat we samen lekker uit eten en naar de bios zijn geweest.

Hij wil de volgende dag officieel met boeket aanbellen bij zijn bruid. Ik kan nog niet garanderen dat ik het de hele dag droog houd, maar verdrietig ben ik er niet over, want ik raak geen zoon kwijt, ik krijg er een lieve en betrokken dochter bij.

 

Alzheimer

Voor mij is het alweer een aantal jaren geleden. Mijn moeder had Alzheimer en zij belandde in een triest en langdurig proces met een mensonwaardig einde. Ik schreef er een Grijsboek (ik wilde het geen zwartboek noemen) over, om de misstanden aan de orde te stellen.

Vriendin B. heeft nu een vader met dezelfde ziekte. Ik herken haar verdriet en machteloosheid. Zij schrijft die op in gedichten waarvan ik er hier een met jullie mag delen.

 

Steeds verder
Zie ik je verdwalen
Ik neem je bij de hand
Verstrikt in een web van verwarring
Laat me je helpen jouw gedachten te vertalen
Naar logica
Je angst en je zorgen weg te halen
"Maak jij alles beter, 
weet jij hoe het moet"?
"Wees maar gerust 
Echt....alles komt goed".

 

B

 

12 maart 2017, 10.30 uur: Workshop Dialoog met je gids in 1 dag. Leer communiceren met je gidsen, deel in hun wijsheid en ervaar hun liefde! Meer info op de website

 

I can’t keep quiet

Het verhaal: een deelneemster aan de vrouwenmars  in Washington was haar vrienden en vriendinnen in de massa kwijtgeraakt; haar telefoon deed het niet meer door de kou en plotseling hoorde ze vlakbij zingen, en de tekst en uitvoering ontroerden haar, haar telefoon deed het opeens weer en ze kon het opnemen en de wereld in  sturen (alleen het eerste stukje mist daardoor). Zo zie je maar weer, dingen gebeuren altijd met een reden J De vrouwen die zingen hadden elkaar voor zaterdag nog nooit ontmoet, komen uit verschillende delen van deVS en hebben online hun partijen doorgestuurd gekregen en gerepeteerd. Zo hoort het te gaan in de wereld: eenheid en samenwerking. Het is nog niet te laat. Laat Trump de wakeup call zijn voor de wereld! Als het hier gebeurde zou ik ook mijn mond niet kunnen en willen houden: I can’t keep quiet

 

Zoutlamp

Het is een bescheiden investering, maar het levert een groot voordeel voor je binnenmilieu en gezondheid: een Himalaya Zout lamp. Kan met kaarsje, maar ook electrisch. Zie hier voor alle positieve eigenschappen

 

Lege panden

Soms hebben leegstaande panden wel iets romantisch, maar vaak is het een storende of zelfs sombere factor in de stad. Dat kun je op heel eenvoudige manier veranderen, namelijk zo. Overigens komt deze serie van Paradijsvogels. Een website bij uitstek waarop alleen maar goed en positief nieuws wordt gedeeld. Een verademing!

 

Dat was het dan weer. Een nieuwsbrief op Valentijnsdag, volgens mij is het een primeur, en dat na tien jaar. In maart weer een nieuwsbrief. Kom gerust in de tussentijd voor een ontdekkingssessie. Je hoeft niet per se een ernstige persoonlijkheidsstoornis te hebben om baat te hebben bij een coachingstraject. Als je gewoon even wat minder lekker in je vel zit, kan ik je goed en snel helpen om weer helemaal bij en tot jezelf te komen en te genieten van het leven. De uitsmijter is weer een waarheid als een koe.

 

Life is a series of thousands of tiny miracles

Notice them!

 

 

 

 

Ellen Engelman