voorjaar 2017


VOORJAAR 2017

 

 

www.thelittleshopofcolours.com

 

 

 

Leef je droom!

 

Zo vaak heb ik het tegen anderen gezegd; nu doe ik het zelf ..... en hoe!

 

Mensenkinderen wat een proces!  Nadat dochter Roos op die middag eind januari de plannen voor haar droom die ze samen met mij wilde verwezenlijken; een webshop en winkel met kleurrijke (in meer dan 1 opzicht) dameskleding, accessoires en unieke fantastische schoenen letterlijk op (mijn) tafel legde zijn we in eerste instantie gewoon begonnen, vanaf de bodem. Geen vrijblijvend winkeltje moest het worden, maar een uitgedacht concept, een goed financieel plan en veel, heel veel commitment. We wisten toen beiden niet echt wat we ons op de hals haalden, weken van zestig uren (ook fysiek, want we hadden een verbouwing) werken zijn in de voorbije periode geen uitzondering, maar inmiddels is de kale winkelruimte omgetoverd tot bijzondere ‘erlebnis’ winkel en op 8 april is The Little Shop of Colours geopend. Het was een groot avontuur maar gezien de mooie dingen die op ons pad kwamen en komen in de vorm van geldleners, redelijk betaalbare winkel op centrale plek in Amersfoort en het enthousiasme van velen, heb ik dat herkenbare gevoel dat dit ‘de bedoeling’  is. Het lukte me maar niet om een secretaresse baantje te vinden om een basisinkomen te vergaren; ik weet nu waarom. Nu runnen we heerlijk onze eigen winkel en maken vrouwen blij met vrouwelijke, vrolijke, vriendelijk geprijsde kleding. Natuurlijk verkopen we  kleding van maat 34 tot en met 56 en bijzondere damesschoenen van maat 36 tot 43, zodat we iedereen dat gevoel kunnen geven. Om die schoenen was het in eerste instantie begonnen en we zijn heel trots dat wij ze als tweede winkel in Nederland mogen verkopen. Dat ging niet vanzelf. In Engeland is Irregular Choice een begrip. Tienduizenden Engelse vrouwen hebben minstens 1 paar. Wij denken dat ook veel Nederlandse vrouwen er klaar voor zijn, evenals voor wat meer kleur in hun garderobe.

 

Op de website kun je foto’s zien van het interieur en een kijkje nemen in de webshop (vergeet de schoenen niet J) we hebben ook een facebookpagina (die kun je ‘leuk’  vinden zodat je van alle nieuwtjes op de hoogte blijft). Hoe hard we ook hebbben gewerkt de afgelopen tijd we hadden vleugeltjes. Natuurlijk waren er een paar momenten dat zelfs wij twijfels hadden of het op tijd af zou zijn, of dat we wel een heel groot risico hebben genomen, maar binnen een seconde won het vertrouwen in ons project het weer van de twijfels. Dit hoort bij ons en ik denk stiekem wel eens dat die bijna drie jaar dat we 24/7 samen zijn geweest een voorbereiding waren op die nauwe samenwerking die we nu voor jaren aangaan. We hebben beiden onze expertise. Ik doe de financien, communicatie met leveranciers en klanten, de voorraadadministratie en de organisatie, en Roos heeft het ontwerp van de winkel gemaakt en zorgt voor de dagelijkse styling, bepaalt de collectie, is verantwoordelijk voor het volledig geautomatiseerde kassasysteem van winkel en webshop (tegelijk) en de social media,  maakt foto’s en doet alle vormgevingswerk. We staan beiden (afwisselend) in de winkel. Ik heb nog zelden in mijn leven zo hard gewerkt en me tegelijkertijd zo gelukkig en energiek gevoeld. Dit klopt!

 

 

 

Mijn excuses dat ik zo uitwijd, maar ik wil dit heel graag met jullie delen. Die andere passie, mensen coachen ga ik beperken tot 1 dag per week. Maar blijf ik wel doen omdat ik dat ook fijn vind. En natuurlijk word ik geen ander persoon, dus deze nieuwsbrieven blijven er ook. De frequentie zal ongeveer 1 x per 6 a 8 weken zijn.

 

En die nieuwsbrieven zijn nog hard nodig. Steeds denken we weer: erger dan dit kan niet en dan verschijnen er een paar haantjes op het wereldtoneel die om zichzelf te bewijzen de vrede ernstig in gevaar brengen en over miljoenen mensen heenwalsen. Ik kan me voorstellen dat je wel eens denkt als je dit leest: ja ja, daar heb je haar weer. Maar ik blijf het zeggen. Blijf bij jezelf!!! Laat je niet van de wijs brengen door alle paniek- en angstzaaierij van de media. Soms ligt het er duimendik bovenop dat het zo is bedoeld. Natuurlijk, ik bagataliseer de situatie in de wereld geenszins, maar ik weet ook dat de werkelijke oplossing in de mensheid zit. Als men zich niet zou laten meeslepen in stemmingmakerij maar zou leven vanuit het hart, uit liefde en acceptatie dan hadden we een heel andere wereld. En dat kan nog steeds!

Als het nieuws dat je gezien hebt je blijft achtervolgen, je daar benauwd of angstig van wordt ...... kijk dan geen nieuws meer. Ik ken heel veel mensen die daar allang mee zijn gestopt. Niet alleen in verweggistan krijgen de mensen gekleurd nieuws voorgeschoteld. Ook hier laat men alleen zien wat men wil en niet wat er uiteindelijk gebeurt. En als je goed om je heen kijkt dan zul je zien dat er ook heel mooie dingen gebeuren. Dat de polarisatie tussen Nederlanders en Medelanders wordt uitvergroot in het nieuws, maar dat er heel veel zinnige en positieve projecten zijn van die groepen samen krijgen we nauwelijks te zien. In 90 procent van de gevallen leeft en woont men probleemloos samen. De misschien tien procent die er een potje van maakt laat men zien op tv en zo werkt het met alles. Leef je leven, leef in en vanuit liefde, geniet van de grote en kleine dingen die er gebeuren en wees in het NU.

 

Respect

Er kwam een artikel voorbij over een vader van twee zoontjes die op de verjaardag van zijn ex naar haar huis ging. Hij had bloemen mee, een ontbijtje en voor de jongens cadeautjes om te geven.

Iedereen verklaarde hem voor gek. Dat doe je toch niet voor de vrouw met wie je gebroken hebt. Zijn antwoord: Zij en ik zijn rolmodellen voor die jongens. Wij bepalen hoe zij denken over relaties tussen mannen en vrouwen en hoe die elkaar behandelen.

Slotregel van het artikel was: Raise good men. Raise strong women. Please. The world needs them, now more than ever."

En daar sluit ik me van ganser harte bij aan!

 

Somewhere over the rainbow

Daar ligt die plek waar iedereen gelukkig is. Zo lang we die plek nog niet hebben gevonden maken we gewoon onze eigen feestjes.

Ik kreeg kippenvel en een grote grijns bij deze gewone doordeweekse spitsuur zangpartij.

 

Lente

Zo langzamerhand worden de bomen weer groen, bloeien de tulpen en andere bollen en zie je mensen in de weer om hun tuin of balkon op te fleuren. Het is Lente!

In dit Poolse dorpje zie je altijd bloemen. Want ze staan op (bijna) elk huis(je).

 

Red een hommel

Zo vroeg in het voorjaar zie je vaker een uitgeputte hommelkoningin in je tuin of op het terras.
Neem haar voorzichtig op met een papiertje en breng haar weer op krachten met een oplossing van een half theelepeltje suiker opgelost in lauw water.
Gewoon uit een lepel laten drinken en na een poosje is ze weer helemaal fit! 
Hiermee help je niet alleen dit diertje maar haar hele nageslacht! 
Kleine moeite groot effect!

Overigens schijnt een druppel honing ook wonderen te doen in zo’n geval.

 

Ontroerend en acrobatisch

Deze twee mensen vertrouwen blind op elkaar, wat een ontroerende acrobatische relatie hebben die twee. Volledig verenigd in de energie. En dan die muziek ... Ik was, net als velen in de zaal geraakt hierdoor. Gewoon even kijken en het over je heen laten komen. Zelf thuis proberen wordt ten strengste afgeraden J Je t’aime.

 

Een kwestie van interpretatie?

Vaak zien mensen hetzelfde en bekijken dat dan vanuit hun eigen standpunt, waardoor het lijkt alsof men een meningsverschil heeft.

Deze cartoon laat op prachtige wijze zien dat als je dan ‘ naast elkaar’  zou gaan staan, je dichter bij elkaars mening zou komen en zou zien dat het allemaal niet zo heel verschillend is. Vaak zitten hier emoties onder. Als je die laag zou kunnen weghalen, zou het hele meningsverschil te behappen zijn.

 

 

 

Teken?

Hier een gouden tip om verschoond te blijven van deze nare beestjes: etherische olie ...... hoe simpel kan het zijn

 

 

Als je het eerste deel van de nieuwsbrief hebt gelezen zul je (hopelijk) begrijpen dat ik mijn energie de afgelopen periode ook voor andere zaken nodig had. Zo langzamerhand krijg ik weer een beetje ritme in mijn leven en ook weer tijd voor het speuren naar interessante artikelen, mooie muziek en het schrijven van stukken over onze wereld en onszelf. Die gaan jullie weer lezen in de volgende nieuwsbrief. In de tussentijd zijn jullie van harte welkom op mijn nieuwe stek. Voor lezers van de nieuwsbrief staat de koffie/thee klaar in de Koestraat 14 in Amersfoort. Heb een goede maand mei, we spreken elkaar weer in juni. De uitsmijter is net zo wijs als de man zelf, Paulo Coelho

 

 

‘Want wie nooit alleen is kan zichzelf niet kennen. En wie zichzelf niet kent, zal de leegte gaan vrezen. Hoewel de leegte niet bestaat.
In onze ziel is een gigantische wereld verborgen die erop wacht ontdekt te worden, een ongerepte kracht, maar zo nieuw en zo sterk dat we bang zijn om het bestaan ervan te aanvaarden.‘

~Paulo Coelho~

 

 

Warme groet,

 

 

 

 

 

Ellen Engelman