augustus/september 2012


AUGUSTUS/SEPTEMBER 2012

Ik sta even stil
Luister naar mijn hart
En weet weer wat ik wil

Alweer een dubbele maand boven de nieuwsbrief? Inderdaad. In principe was hij klaar. Maar ik heb hem even vastgehouden omdat ik de programma’s voor het najaar helemaal wilde hebben uitgewerkt, met name de Relatiewerkplaats. Nu is het in mijn hoofd en op papier duidelijk wat daar gaat gebeuren. Dat kunnen jullie met een week of drie uitgebreid lezen op de nieuwe website. Daarnaast maakte ik veel mee en ontmoette ook nieuwe, totaal andere kansen. Ik heb er echter met hart en ziel voor gekozen om te blijven waar ik ben. Er zijn voor mijn cliënten en met een prachtig najaarsprogramma met de Relatiewerkplaats, Hart-cirkel bijeenkomsten (waarover jullie nog een aparte nieuwsbrief krijgen) én in het jubileumjaar drie cursussen Dialoog met je gids.

De toon in mijn leven wordt in deze periode voornamelijk gezet door de prachtige, warme, onverwachte en leuke dingen die ik meemaak. Daar zijn natuurlijk eerst en vooral de twee volle en bijzondere weken die ik met dochter Roos in Engeland doorbracht. Geen graancirkel dit jaar, maar wie maalt daarom als ze, na een best heftige wandeling door een totaal verlaten dalletje aankomt bij een bijna heilige plek, waar ooit ergens vele eeuwen terug twee labyrinten in de rotsen zijn gebeiteld. De energie op die plek is lastig te omschrijven, maar het zegt wat als zelfs Roos er stil én opgewonden van werd. We wilden er niet meer weg! En hoewel de vakantie kan worden gekenmerkt als de natste ooit, zelfs met een “Rain alarm” en een dag vertraging omdat onze bestemming was overstroomd, was het toen we in het kasteel van Koning Arthur in Tintagel waren, droog, zodat we alle kans kregen om de trappen, heuvels, overblijfselen en grotten te bekijken. Het was thuiskomen…….. Ontmoetingen met prachtige Engelsen (en een bijzondere Belg) en natuurlijk onze jaarlijkse excursie naar de SALE, maakten de vakantie heel bijzonder. De laatste avond hebben we heel banaal met bulldozertjes twee-pence munten geschoven op de pier in Brighton totdat we de trotse eigenaren waren van een beertje in een t-shirt met de Engelse vlag. Een breed scala van “fijn, mooi en ontroerend”.
Daarna een paar dagen “fietsen in Zuid-Limburg” met zoon Dimitri, waren de kers op de taart.

In de vorige nieuwsbrief had ik een verzoek gezet of iemand een mooie plek wist voor mijn caravan, naast een aantal aangename campings in Noord Holland (dank voor het meedenken), werd een totaal onverwacht voorstel gedaan. De Oase in Nieuwland (bij Leerdam). Daar ben ik inmiddels regelmatig, maar lees over mijn bijzondere kennismaking en de unieke krachtplek die De Oase is in het artikeltje hieronder
Ontroerd zat ik op zondag 29 juli voor de tv toen ik Marianne Vos goud zag winnen. Niet het goud op zich, ook niet die hug van de Prins der Nederlanden, maar de blik in de ogen van haar ouders. Of je kind nu haar eerste zwemdiploma haalt of Olympisch kampioen wordt ……. Een trotse ouder ziet er altijd hetzelfde uit.

Inmiddels is ook het Castlefest alweer voorbij. Een beetje anders dan andere jaren, ook omdat ik door ziekte van dochter Roos op donderdag samen met haar compagnon de pagodetent heb ingericht en net wat meer dan vorig jaar heb meegedraaid tijdens het festival. De door Roos gemaakte hoedjes gingen goed van de hand, maar de grote topper zijn altijd de wollen “dreads”, gevilte lokken in een breed scala van natuurlijke tinten die in het haar worden gevlochten. Bij wijze van experiment had ik dit jaar voor het festival al een volle bos dreads in vele roodtinten gekregen, ik was daardoor een soort levende commercial voor het bedrijf. Ik heb ze er nog een tijdje in laten zitten dat zorgde voor veel reaceits, stil, dan wel uitgesproken. Vooruit dan maar…… hier een fotootje. Als je dit (elke kleur is mogelijk) ook eens voor een speciale gelegenheid wilt: www.hatsndreads.com

Er komen nieuwe tarieven voor de praktijk en een aantal cursussen. Geen verhogingen, maar veranderingen. Kortere sessies voor lagere prijzen, of combinatietarieven. Een klein gebaar. Aan de andere kant zal ik elk gewerkt uur in rekening brengen. Nu ben ik wel eens geneigd om te zeggen “dit krijg je van mij”, maar daarmee snijd ik mijzelf in de vingers en neem ik bovendien mijzelf niet serieus. Ik heb iets te bieden en daar mag een vergoeding tegenover staan. Verderop in de nieuwsbrief een voorproefje van de nieuwe tarieven. In september is de nieuwe website beschikbaar daar staat alles duidelijk op.
In de aanloop naar de verkiezingen signaleer ik met pijn in mijn hart dat we hoe langer hoe meer de kant op gaan van het op de persoon spelen. Ik vind het beneden alle peil en mijd dan ook alle verkiezingsdebatten. Ik zal echter toch moeten stemmen. Ben vooralsnog een zwevende kiezer, want er zijn inmiddels ook drie partijen met spirituele signatuur.
Partij voor Mens en Spirit, Partij van de Toekomst (twintig kleine partijen verenigd!) en de SOPN (Souverein Onafhankelijke Pioniers Nederland), de partij van Johan Oldenkamp. Even googelen voor de programma’s en uitgangspunten dus maar. Ondergetekende heeft nog geen idee waar haar stem op 12 september heen gaat. Ik wens jullie, lezers van de nieuwsbrief veel wijsheid bij het stemmen, maar doe het in ieder geval, want ooit hebben burgers hard gevochten voor dit stemRECHT.

En terwijl in Afrika dierenbeschermers de hoorns van neushoorns afzagen om te voorkomen dat ze door stropers worden afgemaakt voor alleen die hoorn, er op Hawaï miljoenen krabjes ter grootte van een erwt aanspoelen waarvan niemand wist dat ze bestonden, de olympische gouden medailles zijn gedolven, gemaakt én gedoneerd door een Amerikaans bedrijf dat 1,5 miljoen omwonenden ziek maakt met haar giftige uitstoot en minister Schultz in de aanloop naar de verkiezingen maar roept dat ze (in strijd met eerder met de aanliggende gemeenten gemaakte afspraken) vindt dat er op de A2 nu zeker wel 120 of 130 km per uur gereden mag worden, gaan we gewoon door met ademhalen.
Go with the flow. Er gebeuren nog ruim voldoende prachtige dingen. Soms gaat dat niet vanzelf, maar probeer ze te zien en vergeet niet ervan te genieten …….in het nu!

Hieronder de voorlopige agenda voor de rest van dit jaar er komt nog meer bijvoorbeeld Dialoog met je Gids in het Noord-Oosten (Assen). Natuurlijk Hartcirkels in Alkmaar, Amersfoort en ……..

29 september Zenit Alkmaar 10 – 17 uur Dialoog met je gids in één dag 75 euro incl. materiaal, syllabus en koffie/thee.
13 oktober Oase Nieuwland 10 – 17 uur Klaar voor de Ware voor vrouwen 111 euro incl. lunch, materiaal en 2e bijeenkomst
14 oktober Oase Nieuwland 10 – 17 uur Klaar voor de Ware voor mannen 111 euro incl. lunch, materiaal en 2e bijeenkomst
3 november Oase Nieuwland 13 – 17 uur Klaar voor de Ware 2e bijeenkomst.
10 november Amersfoort 10 – 17 uur Dialoog met je gids in één dag 75 euro incl. materiaal, syllabus en koffie/thee
1 december Oase Nieuwland 10 – 17 uur De relatiewerkplaats (voor koppels) 150 euro /koppel, incl. lunch, materiaal en koffie/thee
24 en 31 oktober, Dialoog met je gids, oude stijl. Vier avonden met
14 en 28 november Amersfoort 20 – 22.30 een deel intuïtieve ontwikkeling in brede zin. 111 euro, incl. materiaal, syllabus en koffie/thee

Zorg dat je niet buiten de boot valt en meld je in principe alvast aan:
Vroegboekkorting (voor 20 september) is 10 euro per persoon. (dus 20 euro bij de relatiewerkplaats)

De relatiewerkplaats
Terwijl er nog hard moet worden gewerkt aan de certificering als “Heart Intelligence Coach” heb ik parallel een nascholingstraject gedaan op het gebied van relaties. Dat heeft geresulteerd in De Relatiewerkplaats. Een (veilige) omgeving waar je (bij voorkeur met je partner) eens op een andere manier naar je relatie kijkt. Bij een Relatie APK doen we (met zijn drieën) hetzelfde als bij je auto. Die rijdt nog prima, maar je hoort ergens een tikje. Met zo’n tikje kan de auto nog jaren rijden, maar het is toch verstandig om ernaar te laten kijken, want voor je het weet blijkt het tot iets meer serieus te zijn uitgegroeid. Zo doen we het ook met de relatie. In elke relatie geven beide partners een stuk van zichzelf weg, dat is helemaal ok, zolang het in balans blijft. Het is verstandig je relatie op gezette tijden door te lichten. En omdat het lastig is om dat met zijn tweeën te doen, bied ik je de mogelijkheid om dat traject te begeleiden. Niks zwaars, maar wel nuttig!
Anders wordt het als één van de, of beide partners zoveel problemen in de relatie ondervindt dat die onoverkomelijk lijken. Dan zeker is het hoog tijd om eens met een derde erbij een goed gesprek te hebben. In dat geval gaan we er open in. Ik ben er niet per definitie om de relatie te lijmen, of beëindigen. We kijken objectief of er nog een basis is om verder te gaan.
De APK bestaat uit twee sessies en een telefonische intake van beide partners. De relatietherapie bestaat uit minimaal 5 sessies, waarvan het eerste een persoonlijke intake is.

Relatie is een WERKWOORD, waarmee ik wil zeggen dat je niet kunt zeggen: “Zo we hebben elkaar gevonden, nu kunnen we eens lekker onderuit gaan zitten en genieten!” Ik weet uit eigen ervaring dat het van groot belang is om regelmatig stil te staan bij je relatie en dat het absoluut geen schande of zwaktebod is om daar een derde in te betrekken.

Laatste variant is, dat je met een paar stellen samenkomt. Daar doen we oefeningen waardoor je inzicht krijgt in wat belangrijk is in je relatie. Hoe je bijvoorbeeld je liefde aan die ander toont (en of die ander dat wel begrijpt). En door dat samen te doen, leer je dubbel zoveel. Hoewel de oefeningen intens zijn en je je soms kwetsbaar zult voelen, kan er ook gelachen worden. Dat garandeer ik je.
Deze begeleiding voed ik vanuit mijn vakkennis en persoonlijke ervaring met een lange en kortere relaties. We werken vanuit het hart, dat in feite alle wijsheid in pacht heeft, die hoef je alleen nog aan te spreken………..
Stap over dat drempeltje en gun jezelf én je partner deze opfrisser voor je relatie!
Locatie is in eerste instantie midden Nederland, maar als er voldoende aanmeldingen zijn komt er ook een dat in Noord Holland.

De Oase en het Vredesfestival
Ergens in het prachtige rivierenlandschap in de buurt van Leerdam, ligt bij het dorp Nieuwland een oude boerderij, die is getransformeerd tot een trefpunt voor bezinning, persoonlijke ontwikkeling en eenheidsbewustzijn: De Oase. Door de locatie op een vortex (krachtplaats) heerst er in de ruimten en het prachtige aangrenzende natuurgebiedje, een geweldige energie.
Naar aanleiding van mijn oproepje in de vorige nieuwsbrief nodigde Paul v.d. Sluijs me uit om eens te komen kijken (en ervaren).
De Oase krijgt een nieuwe impuls. Een steeds groter wordende groep prachtige mensen gaan het centrum weer in de markt zetten. Er zijn al mooie werkruimten, een geweldige vuurplaats, een volledig geoutilleerde keuken en bijna twintig slaapplaatsen. In het oeroude en authentieke natuurgebied achter de boerderij, met vennen, stroompjes en daardoor ook eilandjes gaan onder anderen een yurt (Mongolische ronde tent) en een chakra-station worden gerealiseerd. Naast het vakantie/retraite huisje, komen een drietal “earth ships” hutten, gemaakt van voorhanden zijnde materialen, (maar met voorzieningen) waar ook kan worden overnacht.
Mijn caravan heeft inmiddels tot half september een mooi plekje, in de rust en toch omringd door een aantal prachtige mensen die er al dan niet permanent wonen.

Op 21 en 22 september is op het hele terrein, en in de gebouwen een vredesfestival. Tientallen kramen, twee podia, muziek, lekker eten en drinken en de al zo prachtige energie vermenigvuldigd tot een krachtstation om de wereld weer een duwtje te geven in de richting van vrede en liefde. En gedurende beide dagen interessante lezingen over liefde, vrede en alles wat daarmee te maken heeft. (ook door ondergetekende). Er is mogelijkheid tot overnachten. In je eigen tentje of in één van de 25 echte bedden in een comfortabele tweepersoons kamer, of op een kamer met 6 bedden.
Inmiddels is er een website die volstroomt met informatie en waar je ook toegangskaarten kunt kopen. www.vredesfestival.eu. Er kunnen 350 mensen op het terrein, dus helaas kunnen niet alle lezers van de nieuwsbrief komen…….. Zonder dollen. Zet het vast in je agenda en kom je op 21 en/of 22 september laven aan de aanstekelijke atmosfeer bij het Vredesfestival op de Oase. www.oasenieuwland.nl

Het hart spreekt!
Van 1 september tot half december gaat het menens worden met de Heart IQ Academy. We worden dan door middel van seminars, opdrachten, uitdagingen en veel oefenen klaargestoomd om aan het eind van het jaar (na een heus examen door Christian Pankhurst zelf) bij gebleken geschiktheid gecertificeerd Heart IQ coach te worden.
Niet zozeer het papiertje als wel alle training en begeleiding hebben me doen besluiten dit intensieve traject in te gaan.
Onverlet dat zullen er in het najaar hartsbijeenkomsten plaatsvinden, in oktober, november én december. Zodat jullie kunnen ervaren wat het betekent om vanuit je hart, en daarom authentiek te handelen, ervaren en vooral te leven. Als je het eenmaal hebt leren kennen dan wil je er meer van, dat garandeer ik je.

Er zijn verschillende opties:
- Één op één: een soort therapie, maar dan helemaal anders met zo mogelijk nog sneller en dieper resultaat – je verbindt je voor 8 wekelijkse sessies.
- Groepje van 3, 4, of 5 personen; via skype (webcam vereist), of persoonlijk aanwezig. Ook 8 wekelijkse sessies,
- Grote groep 8 – 20 personen. Je kunt je voorstellen dat in zo’n groep het veld van hartenergie nog veel krachtiger is dan in bovenstaande gevallen. Zeker als de bijeenkomst ook nog eens op een energetisch krachtige plek is. (En daar weet ik er wel een paar van) Je gaat een verbinding aan van zes dagdelen (interval in overleg met de groep)
Je hoeft geen ervaring te hebben in het werken met hartenergie. We bouwen het op en je zult zien hoe snel dat gaat.
Uitgebreide informatie hierover, inclusief alle tarieven, komt natuurlijk op de nieuwe website. Maar omdat ik die eerst helemaal in orde wil hebben voordat ik die de wereld in stuur, zal medio september een extra HART NIEUWSBRIEF worden rondgestuurd. Daarin achtergrondinformatie over de werking van hartintelligentie, de vormen waarin ik jou daar in kan meenemen én alle tarieven en mogelijkheden. Natuurlijk komen er introductie aanbiedingen. Maar als je nu al gratis wilt ….. lees dan even verder!

OPROEP: voor de studie is het nodig dat ik een aantal sessies, zowel in kleine groepjes als één op één opneem op video. Dat is alleen om aan mijn supervisor en aan Christian Pankhurst zelf te laten zien.
Wil je aan zo’n video opname meewerken (is heel informeel hoor, klein cameraatje) dan is de sessie gratis! Dus wie hierin interesse heeft, laat even weten: info@ellen-engelman.nl
Dan snijdt het mes aan twee kanten. Jij hebt gratis ervaren hoe het voelt en ik heb mijn proefcliënten J

Plasticsoep
Ergens in de oceaan drijft een werelddeel van plastic. Zeevogels die worden gevangen of (dood of doodziek) gevonden, hebben veel plastic in diverse verschijningsvormen in hun maag. De hoeveelheid hiervan neemt zorgwekkend toe. Als we de bakens niet verzetten, gaat het fout!
Ooit schreef ik in deze nieuwsbrief over de gifstoffen die de mens binnenkrijgt bij hergebruik van voor éénmalig gebruik bestemde flesjes. Laatst las ik dat zelfs een NIEUW flesje wat warm is geworden in de auto, niet meer zou moeten worden leeggedronken omdat de kankerverwekkende stoffen zich door de warmte al met het water hebben vermengd. (geldt trouwens niet voor glazen flessen) En op deze plek rekende ik ook al eens uit wat een enorme hoeveelheid flesjes er zou zijn wanneer iedereen het flesje na één keer gebruiken zou weggooien.
Tijd voor permanente aluminium, gerecycled plastic of glazen flessen dus en ik zie om me heen dat er gelukkig hoe langer hoe meer weldenkende mensen zijn die dat doen.
En plastic recyclen? Altijd doen. Het is beter dan het bij het restafval gooien!

Echter, er is ook sprake van veel “verborgen” plastic. Want, wist jij dat in die heerlijke scrub cream geen zand of iets dergelijks zit, maar klinkklaar plastic. En dat die micro deeltjes in het water terechtkomen en ……..
Ik vind scrubben heerlijk, maar het kan ook met een handschoen van sisal (bodyshop b.v.) Die moet je natuurlijk niet op je gezicht gebruiken, maar er is ook natuurzeep met zemelen die hetzelfde effect heeft.
Moeten we dan echt zo gaan denken en handelen? Ja, als we het hebben over respect voor moeder aarde, dan horen deze dingen er ook bij.
Dus koop een fijne fles die je minimaal 1000 keer kunt gebruiken (scheelt 1000 flesjes, weet je wat een berg dat is?) En lees de etiketten van je schoonheidsproducten, dan kun je ook meteen zien of ze dierproefvrij zijn J

Oorlogsveteranen in de VS
Gooien hun medailles naar het Nato gebouw. Niet ééntje, maar een hele rij.
Je hoeft niet het hele filmpje uit te kijken om kippenvel te krijgen.
http://www.youtube.com/watch?v=0ctEQqlf2xw&feature=youtu.be&t=2m37s

De energie en de Reconnection
Het is genieten! Soms moet ik even knipperen omdat de lamellen van de convector van de cv ineens lijken te golven. En de lichtflitsjes die ik soms waarnam zijn er nu regelmatig. Lichtbolletjes die heen en weer lijken te schieten. Het is de energie! Ik ondervind aan den lijve dat de frequentie veel hoger is dan een paar jaar geleden.
Maar het allermooiste is dat bij Reconnective Healingen de kamer binnen de kortste keren in een mist van energie is gehuld, terwijl ik heel duidelijk die energie uit mijn handen zie stromen. En dan te weten dat we er nog niet zijn, de frequentie zal nog verder oplopen.
Alles is in beweging dat is goed merkbaar. Ik heb de laatste tijd de praktijk van de Reconnective Healingen bijgesteld. Het is niet meer “zaligmakend” dat je er maar twee nodig hebt, want na zo’n tweede healing kan er een emotionele of fysieke beschadiging plaatsvinden, die geheeld mag worden met deze hoogfrequente energie. Of je vindt het gewoon heerlijk om zo’n healing te ondergaan (wat ook zo is!) en wil dat graag vaker beleven.
Dat met de kracht die de healingen nu hebben, een healing drie kwartier moet duren is (naar mijn mening en ervaring) niet meer opportuun. Soms is het na vijftien minuten al “klaar”. Dat voel ik ook. Ervan uitgaande dat diegenen die bij mij komen voor een Reconnective Healing vertrouwen op mijn inzicht, vakbekwaamheid en ervaring, zal ik in het vervolg de energie laten bepalen hoe lang de healing duurt. En daarvoor betaal je dan ook.

Duur: 20 minuten of langer: 50 euro incl. 19% BTW
Duur: 10 - 20 minuten: 25 euro incl. 19% BTW
Natuurlijk is er na afloop nog gewoon ruim de tijd voor het gebruikelijke glaasje water en het in alle rust delen van de ervaring.
De reconnection is nog altijd 333 euro, maar nu inclusief twee healingen ervoor en één een week of zes erna. (drie dus!)

Zo, het is weer een lange brief geworden. Veel praktische informatie dit keer, maar dat is noodzakelijk aan het begin van het nieuwe seizoen. In september komt de HART BRIEF, waarin ik zal uitleggen hoe dat nou werkt met die hart intelligentie. Daarnaast worden in die brief alle activiteiten aangekondigd die ik in dat kader ga ontplooien.
Geloof me, je kunt je leven wezenlijk veranderen door te leren leven vanuit je hart en je authenticiteit. Kortweg: TE VOELEN.
Eind september is er weer een reguliere nieuwsbrief voor oktober.
Reacties? Graag! Per mail of op mijn facebook pagina!

None of the secrets of success will work unless you do!

Hartegroet,