mei 2012


MEI 2012

Geniet van gisteren,

Droom van morgen

Leef vandaag ..... 

Dank, dank jullie allemaal voor de lieve en troostende woorden in mailtjes, kaarten, per telefoon en persoonlijk, zelfs met bloemen. Het heeft me gesteund in de dagen tussen de verschrikkelijke boodschap dat Richard was overgegaan en de crematie. In de tussentijd hadden zowel hij zelf als een collega medium me verzekerd dat ons contact in een andere dimensie op intensieve wijze zal worden voortgezet. Dat maakte het definitieve fysieke afscheid niet makkelijker, maar het perspectief gaf/geeft wel rust.

 

De dag na de crematie was de tweede bijeenkomst van Klaar voor de Ware. 15 mannen en vrouwen hebben een middag gewerkt aan contact maken op een andere manier. Hierbij heb ik voorzichtig en voor het eerst in mijn eigen praktijk de technieken van de ‘heart intelligence’ ingezet en mensenkinderen wat gebeurden daar een bijzondere dingen. In korte tijd waren de afzonderlijke personen aaneengesmeed tot een hechte eenheid waarin ieder zich veilig voelde. Zo veilig dat er van hart tot hart contact werd gemaakt tussen de deelnemers. Prachtig om mee te maken. Een voorproefje van de hartgroepen die binnenkort aan het werk gaan. De middag werd afgesloten met een mooi ritueel bij de Amersfoortse Koppelpoort, waarna de totale groep genoot van een drankje en een tapas maaltijd in het paviljoen op het Amersfoortse stadsstrand Zandfoort aan de Eem. Een dag als een cadeau.

 

En terwijl ik probeer authentiek te zijn en vanuit mijn hart te leven en te verbinden, loop ik op tegen personen en gebeurtenissen die me verschrikkelijk op de proef stellen. Een paar keer per dag roep ik mezelf tot de orde. Stop! Haal even een paar keer bewust adem en denk en blijf positief. Dat valt niet mee als men uit alle macht aan je veiligheid en zekerheid rukt. Ik sta in mijn recht, maar dat recht wordt door hen niet gerespecteerd, en ze doen maar …..  Een les, dat wel, om los te laten, het materiële te laten voor wat het is, en dankbaar te zijn in het nu. Mijn bloeddruk vertelt me dat ik er niet helemaal in slaag, maar ik leer snel……… Soms maakt het me treurig dat ik dit alleen door moet, een andere keer vervult me dat dan weer met trots …… ik kan het alleen. Ik heb het laten zien, dus stuur dan nu die andere helft van mij maar langs J.

Ik realiseer me dat ik niet de enige ben die in deze periode op de proef wordt gesteld. Er wordt gerammeld aan onze basis. En dat is niet voor niets, we mogen laten zien dat we er klaar voor zijn, voor de veranderingen die komen. De chaos die nu in onze levens, de economie, de politiek, de aarde en het weer regeert is de voorbode van de verandering. Hoe moeilijk het soms ook mag lijken, houd vertrouwen. Het universum zorgt voor ons en uiteindelijk zullen we de rust weer vinden en nog veel meer dan dat.

 

De kogel is door de kerk: mijn huis staat te koop. Hoe moeilijk ik het ook vind om er afscheid van te nemen, het staat ook voor een bepaalde periode. Ik heb er mooie jaren gehad met de kinderen, maar voor mij alleen is het huis te groot. Ik wil ergens op een andere plek een nieuwe start maken. Wel in Amersfoort zoals het er nu uitziet, maar in principe is alles nog open.

Zin in? Amersfoort: zes grote kamers, rustige, zonnige en groene achtertuin, toplocatie vlak bij station, middeleeuwse binnenstad en naar de uitvalswegen zonder stoplichten…..

http://www.funda.nl/koop/amersfoort/huis-48468060-utrechtseweg-66/

 

De agenda voor mei is nog wat bescheiden, ook omdat een website samenstellen en vullen met verantwoorde tekst, een behoorlijke klus is. In juni gaan ook nog wat activiteiten plaatsvinden. Dan komt er ook nog een Klaar voor de Ware in Amersfoort.

 

AGENDA MEI/JUNI

19/20               Keltfest, in de Hollandse Biesbosch, www.keltfest.nl

29                    Hartcirkel Amersfoort, 20.00 uur Utrechtseweg 66, bijdrage 10 euro.

30                    Hartcirkel Alkmaar, 20,00 uur, Centrum Zenit, Spoorstraat Alkmaar, bijdrage 10 euro

2 JUNI              Dialoog in één dag! Leer in één dag communiceren met je gids(en). 10 – 17 uur Amersfoort. Bijdrage 75 euro incl. koffie/thee, lunch en materiaal.

Voor deze activiteiten (behalve Keltfest) aanmelden op info@ellen-engelman.nl

 

HARTCIRKELS IN AMERSFOORT EN ALKMAAR; één avond ‘ervaren’.

Het is een geweldige sensatie, belevenis, het sterke veld van hartenergie ervaren wat de mensen in een hartcirkel verbindt. Daarbinnen kunnen met het grootste gemak wonderen worden verricht, paden worden verlegd en verdriet verwerkt. (om maar wat te noemen) maar het hoeft niet, niets hoeft. Maar hoe leg je dat nou uit?

Omdat het moeilijk is het uit te leggen, heb ik besloten dat ik een aantal kennismakingsavonden ga organiseren. Dan weten jullie meteen wat het inhoudt. De ervaring bij de workshop Klaar voor de Ware heeft geleerd dat het binnenkomt bij de aanwezigen. Wil je het ervaren, voelen, beleven? Meld je dan aan voor zo’n avond.

Vooralsnog zijn er twee data: 29 mei in Amersfoort, 30 mei in Alkmaar. Hierboven in de agenda meer informatie erover. En geloof me als je het een keer hebt gedaan, dan wil je heel graag vaker, niets zo prachtig en allesomvattend als hartenergie!

 

Drie donkere dagen

De sociale media. Het is een zegen maar soms denk ik wel eens terug aan die mooie tijden dat we gewoon één of twee tijdschriften lazen en zodoende op de hoogte werden gehouden van wat er speelde. Dagelijks verschijnt in het licht van de Transformatie op Youtube en op mijn beeldscherm, alsmede in Feestboek een schier oneindige stroom van filmpjes van mensen die het allemaal denken te weten. Het ene verhaal is nog fantastischer dan het andere. Met name het moment waarop wij vanuit het donker naar het licht zullen gaan als aarde en haar bewoners veroorzaakt een berg aan varianten van “het valt wel mee” tot aan “zie maar dat je het overleeft”. Dit alles al dan niet gelardeerd met buitenaardse hulp, die ook weer varieert van liefdevol tot vijandig.

 

Ik krijg ze langs, bekijk ze (nou ja soms zet ik ze na een paar seconden uit) en ik voel even in wat dit dan nu weer is. Is het voor mij, die er redelijk “in” zit al moeilijk om uit te vogelen wie je nu wel en wie niet serieus moet nemen, voor de welwillende maar niet zo ingevoerde lezer is dat lastig zo niet onmogelijk. En als je alles leest kom je terecht in een soort flipperkast van emoties en informatie. Tijd voor een nuchtere samenvatting. (Althans een poging daartoe J) Dit is MIJN waarheid, althans voor wat ik er nu van weet. Zoals hierboven omschreven ben ik me ervan bewust dat er nog ontelbaar veel andere versies zijn, maar op dit podium deel ik deze versie.

 

Ooit, duizenden jaren geleden, was op de aarde de hoogfrequente energie die we nu voor het gemak maar even aanduiden als Reconnection-energie. Alle mensen waren gelukkig, werden nooit ziek en er was geen oorlog en gebrek. Maar de mens verspilde zijn recht op deze ideale situatie en 13000 jaar geleden trad het donkere tijdperk in. De aardas kantelde, de stralende kristallen die de liefdevolle energie op aarde geleidden werden weggenomen en de mensheid verloor zich in ego, macht en drang naar bezit. De frequentie van de energie was laag, en dat had tot gevolg dat de aarde hoe langer hoe dieper zonk. Ik hoef geen voorbeelden te geven van de verwording van de mens en de aarde, die liggen voor het oprapen.

Nu (volgens velen op 21 december 2012) zullen de aarde en haar bewoners een nieuw tijdperk ingaan. We zullen weer in het licht gaan leven. Liefde, eenheidsbewustzijn en vrede zullen ons deel worden. Omdat geen menselijk lichaam er tegen bestand zou zijn als de frequentie van de energie om ons heen van de ene minuut op de andere zo zou verhogen, is die verhoging al een aantal jaren aan de gang. Wel samen met een tijdsversnelling waardoor de verhoging lineair oploopt. Ook ons fysieke lichaam is onderhevig aan veranderingen om die hoge energietrilling aan te kunnen. Op celniveau is er van alles aan het veranderen en ook hersenen en DNA structuur (om maar wat te noemen) worden aangepast. Dit is ook de reden dat heel veel mensen in deze periode last hebben van hoofdpijnen en andere onverklaarbare aandoeningen (ook hoge bloeddruk!)

Ook ons bewustzijn is aan het veranderen. Er komen hoe langer hoe meer mensen die vinden dat de wereld en de maatschappij moeten veranderen. Dat we beter met de aarde moeten omgaan, minder chemische troep moeten slikken, omdat er ook andere methoden zijn, en het woord LIEFDE wordt door velen met hoofdletters geschreven. Er is beweging!

De kristallen, die de liefdesenergie op aarde rondstraalden mogen weer uit de grotten gehaald worden waar ze eeuwenlang lagen opgeslagen en krijgen weer een plaats op markante plekken op de aarde. Er komt er ook eentje in Nederland (zie nieuwsbrief april). En last but not least komt er, als je logisch redeneert, weer een moment waarop die aardas weer terug gaat kantelen, zodat we weer in een lichte periode kunnen terechtkomen. Inmiddels is de aardas al een aantal graden verschoven (allemaal meetbaar niks mystieks aan!).

En dat kantelen op zich zou nu gepaard kunnen gaan met een paar dagen waarop het licht en het donker het allemaal even niet meer weten. Dan zal ook het magnetisch veld van de aarde verstoord zijn waardoor geen elektriciteit of communicatie mogelijk is. Daarnaast is er ook nog veel activiteit op de zon, waardoor er veel zonnestof vrij komt, dat ook richting aarde gaat. En tenslotte geeft het voortdurende aantal aardbevingen dat er nu is (laatst 34 op één dag! Over de hele wereld!) aan dat de aarde letterlijk in beweging is.

 

Dit lieve mensen is maar een kleine bloemlezing van het zeer complexe proces waar wij nu met ons allen doorheen gaan. De grote regisseur heeft het met ijzingwekkende precisie geregisseerd, dus vertrouw er maar op dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt.

Want zou men al die prachtige kinderen met die wijze zielen die nu geboren worden, hier neerzetten om te helpen bij het opbouwen van de nieuwe wereldorde, als zij meteen weer weg zouden moeten? Ik kan het me niet voorstellen….

 

Het is een lang artikel geworden en natuurlijk zullen er vragen zijn. Aarzel niet ze me te stellen, dan ga ik daar in een volgende nieuwsbrief op in.

Ik ben altijd heel terughoudend geweest met deze informatie op dit platform, maar de tijd is daar. Ik wil dit met jullie delen. En als je het niet ‘gelooft’ ? Even goede vrienden, maar keer je niet af van deze informatie. Kennis is macht!  Stel dat het toch gebeurt, dan heb je zoveel voorsprong op hen die het zomaar overkomt.

Ik weet uit diverse betrouwbare bronnen dat de centrale en locale overheid, multinationals en andere bedrijven hun plannen klaar hebben liggen voor deze situatie, dan wel denktanks hebben ingesteld om het proces te volgen en als het moment daar is geëigende maatregelen te nemen.

Dus adviseer ik nog maar een keer: zorg dat je voor drie dagen (drink) water in huis hebt, en eten. Kaarsen en een zaklamp ook handig. Beter mee, dan om verlegen J

 

Christian Pankhurst en Accelerated Awakening

Medio dit jaar start Christian Pankhurst (de man van wie ik zoveel leer op de Accelerated Awakening Academy) met een nieuwe online cursus. Om diegenen die daar eventueel in geïnteresseerd zouden zijn een voorproefje te geven komt er een aantal gratis te volgen live uitzendingen via internet. Vijf in totaal waarin hij je meeneemt op een reis die je veel zal brengen. Op korte termijn zal ik aan de geadresseerden van deze nieuwsbrief een mail sturen namens Christian waarin ik jullie meer vertel over deze uitzendingen. Schrik dus niet als ik je naast deze nieuwsbrief nog een keer benader, ik zou het niet doen als ik er niet van overtuigd was dat dit je veel kan brengen! Houd dus je mailbox in de gaten. En mocht je het niks vinden, dan staat er altijd links bovenaan je scherm een kruisje waarmee je die mail snel kunt verdonkeremanen………..

 

Single activiteiten

Omdat er inmiddels een aardige groep singles is die Klaar voor de Ware hebben gedaan én ik in mijn vrienden- en klantenkring ook nog wat alleengaanden heb, heb ik besloten dat ik in de zomerperiode in ieder geval één single activiteit ga organiseren. Gaan we lekker een stuk wandelen met na afloop een drankje en een hapje.

Zoals gezegd, weet ik van velen dat ze in deze situatie zitten, maar niet van iedereen die deze nieuwsbrief krijgt. Wil je een uitnodiging voor zo’n  DOE-MEE dag, laat dat dan even weten, dan zet ik je op de lijst. Data zijn tweede helft juni en tweede helft juli. In de nieuwsbrief van juni meer informatie hierover.

 

Stel je eens voor ….

Hoe zal het zijn als we allemaal één zijn? John Lennon schreef er jaren geleden al een lied over. Nu uitgevoerd door artiesten van over de hele wereld, opgenomen in hun eigen omgeving. Mij raakte het zeker….. Imagine!

http://www.youtube.com/watch?v=J-t2ouOLYYw&feature=endscreen&NR=1

 

Reconnection en Reconnective Healing

In deze tijden waar de frequentie van de energie om ons heen in een versneld tempo hoger wordt, ervaren velen hierdoor een gevoel van onrust. Nog maar even voor alle duidelijkheid. Bij een Reconnective Healing stuur ik de hoogfrequente energie vanuit het universum je systeem in. Die energie is zo intelligent dat deze zelf zijn weg vindt naar plaatsen waar verstoringen zijn. Hij heelt op celniveau en laat de cellen zich herinneren hoe het was toen alles nog goed was. De Reconnection zelf is een “ritueel” wat in twee delen (binnen 72 uur na elkaar) wordt uitgevoerd. In dat ritueel verbind ik meridianen en energiepunten met datzelfde veld in het universum. Daardoor gaat jouw systeem meetrillen op die superhoge frequentie van dat veld. Ook helpt deze Reconnection ons DNA aan te passen aan de eisen van de toekomst.  Deze frequentie is zoveel hoger dat je geen last meer zult hebben van de invloed van de energie om ons heen. In de slipstream zijn er genezing van grote en kleinere verstoringen, slijtage-verschijnselen die worden teruggedraaid (ik heb sinds de Reconnection geen leesbril meer nodig!) en …. Tsja het is niet te voorspellen wat er gebeurt. Laat het maar gebeuren!

Tarief: Reconnective Healing 75 euro, Reconnection (twee sessies) 333 euro. Actietarief: 333 euro voor 2 healingen en de Reconnection.

Bel of mail me even als je nog vragen hebt of als je die vier afspraken wilt maken.

 

Unique Selling Point

Don’t you have a Unique Selling Point? Vroeg mijn Engelse vriendin me toen we het over onze praktijken hadden. Nee, ik moest toegeven dat ik dat niet had. Ik doe veel, heel veel en veel verschillends en ik weet dat ik het allemaal kan, en ook goed kan, maar ik heb geen speerpunt. Jij bent een geweldige coach en leraar zei ze, maar je breekt niet door omdat je je te breed profileert.

Ze heeft gelijk! En ik hoefde niet lang na te denken. Kinderen? Geweldig om mee te werken! Pubers? Een feest om ze te zien veranderen! Burnout, depressie? Genieten als je je cliënt dansend de deur uit ziet gaan! Maar mijn hart ligt bij de LIEFDE! Dus mijn aandacht en energie gaan volledig gericht worden op LIEFDESRELATIES. Die zijn, waren of gewenst worden.

Daarin past natuurlijk “Klaar voor de Ware!”, maar ik help ook bij problemen binnen je relatie (of liever nog voordat er werkelijk problemen zijn), of om je relatie, als je beiden hebt besloten daar een einde aan te maken, goed af te ronden, zonder losse eindjes. Of bij bindingsangst, verlatingsangst, laag zelfbeeld. Eén op één of in kleine groepjes.

In het Engels kun je het mooi zeggen love-relations that are,were and will be. Ik zoek nog naar een leuke term om dat allemaal in één of twee woorden te vangen. Wordt vervolgd J

p.s. natuurlijk blijft Reconnection en Reconnective Healing op het menu staan evenals Dialoog met je Gids, wat al tien jaar zorgt voor veel moois in mijn leven!

 

Dialoog in één dag!

Door de hoge energiefrequentie is het gemakkelijker (in de toekomst vanzelfprekend!) om op zielsniveau te communiceren. Dat is ook wat je leert in een workshop Dialoog met je Gids. Op een verantwoorde wijze de dialoog aangaan met je spirituele begeleider(s). We hebben op 28 april een prachtige dag gehad bij de pilot. De formule werkt!

De vorige datum was in no time volgeboekt dus een nieuwe datum is geprikt 2 juni 2012!  (zie de bovenstaande agenda of de website voor meer details)

 

De Nationale Vacaturebank; jezelfzijn op het werk is slecht voor je carrière …….

In een achtergrondartikel op de Nationale Vacaturebank werd geschetst dat jezelf zijn op je werk af te raden is. Het komt je carrière niet ten goede, aldus het artikeltje. Je kunt je beter gedragen zoals er van je verwacht wordt. Pardon? Je zou haast zeggen dat nu duidelijk wordt waarom velen door hun werk in emotionele problemen komen. Als je 8 uur per dag niet jezelf kunt of wilt zijn, tsja dan weet je op een gegeven moment helemaal niet meer wie je nu eigenlijk bent.

Een bescheiden advies: Wees te allen tijden, je authentieke zelf! Dan alleen kun je waarachtig leven en gelukkig zijn. Doe geen concessies! Het mooiste wat je kunt zijn dat is JEZELF!

En als je jezelf durft te zijn, dan ben je een winnaar!

Dare! (durf!) http://www.youtube.com/watch?v=sb2YOg_dkQM&feature=youtu.be

Jonathan and Charlotte

Wat een ontroerend kippenvel filmpje als laatste item van deze nieuwsbrief.

http://www.youtube.com/watch?v=41IS2OKqq1w

 

Zo, de maand mei is inmiddels een aantal dagen op gang, maar niettemin wens ik jullie een mooie meimaand. De maand bij uitstek voor nieuw leven, nieuwe plannen en wie weet, nieuwe relaties. Blijf optimistisch en vol vertrouwen en geniet in het NU!

De nieuwsbrief is weer ouderwets lang, maar ik kon hier niets van weglaten J