april 2012


April 2012

 
Nooit meer filosoferen samen

En delen in je wijsheid,

Nooit meer “doe mij maar een bakkie”

Nooit meer geintjes op facebook en

Kletsen op Skype

Nooit meer je armen om me heen ……..

 

Soms haalt het leven je rechts in. Dan is er een punt waarop je het allemaal even niet meer weet. Na een prachtige week met eerst een seminar in het kader van mijn studie aan de Accelerated Awakening Academy met daarna als kers op de taart en intensieve en ingrijpende retraite met dezelfde technieken in een groep met prachtige mensen, bereikte me op de late avond van eerste paasdag in het hotel in Amsterdam een telefoontje waarin zijn partner mij meedeelde dat mijn lieve en bijzondere vriend Richard Colenbrander op 35 jarige leeftijd in de paasnacht totaal onverwacht in zijn slaap is overleden. Richard met wie ik zoveel deelde, de slappe lach kon hebben, samen naar Keltische festivals ging, avonden kon doorpraten over hoe het dan allemaal zou gaan worden in die nieuwe tijd, en met wie ik zo’n bijzondere band had, dat hij de broer was, die ik altijd heb gemist. Hij is er niet meer! En hoewel ik inmiddels heb vernomen dat hij op de plek waar hij nu is het werk kan gaan doen waarvoor hij bestemd is, is dat een té beroerd idee om ook maar enigszins troostend te kunnen zijn. Ik zal hem zo missen!

Normaal gesproken zou ik nu in de euforische staat zijn van de prachtige hartgerichte energie na zo’n retraite, maar ik voel alleen maar leegte. Heb ook even tijd nodig om dat te verwerken en voor mezelf weer op te vullen. Ik hoop dat iedereen daar even rekening mee wil houden. Ik zal de komende week de meeste van mijn afspraken afzeggen. Zaterdag is de tweede bijeenkomst van Klaar voor de Ware, die gaat gewoon door. Daar kan en wil ik me op focussen. Informatie daarover gaat vandaag de deur uit.

Vrijdag is de crematie van Richard, dan staat mijn telefoon uit!!!

 

The show must go on …… De nieuwsbrief in een nieuwe layout, een nieuw geluid (gezicht) in deze lente. Over niet al te lange tijd zal de website, helemaal vernieuwd, ook in deze vormgeving online staan. Het ontwerp is van mijn onovertroffen vormgeefster én dochter Roos, en de technische uitvoering in handen van Thomas Hop. Ik krijg een doe het zelf website. Kan zelf naar hartenlust pagina’s aanmaken en evt weer verwijderen. En …… ja hoor er komt een Blog! Want inmiddels komt er zoveel in mij opborrelen dat, hoe vol de nieuwsbrief ook is, ik nooit voldoende plek heb om mijn inzichten en avonturen met jullie te delen. Ik hoop dat op mijn verjaardag (2 mei) de website de lucht in kan. Een mooi kadootje!

 

De vorige nieuwsbrief kende veel ontroerende reacties. Dank voor het delen, ik vind het fijn dat deze nieuwsbrief naast informatie soms ook troost biedt. Het ontvangen van zulke mailtjes geeft een enorm warm gevoel. Ook in mijn leven gebeuren dingen die ik liever zou mislopen, maar de voldoening van werk wat er toe doet, maakt veel goed.

 

Wat is het toch mooi als je vanuit je hart leeft. Hoewel. Soms vergeet ik naast het authentiek zijn en voelen, ook in mijn kracht te blijven staan en walst er toch weer iemand over me heen. Wanneer ik achteraf echter, weer vanuit mijn hart, met die persoon deel wat het met mij heeft gedaan, valt het kwartje meestal en is die persoon zich bewust van wat er gebeurd is. Het mooie is dan dat je BEIDEN hebt geleerd hiervan. Dat werkt natuurlijk alleen bij mensen die een beetje bewust leven; voor hen die daarmee niet bezig zijn, maar volledig in hun ego leven, zijn zulke lessen parels voor de zwijnen.

 

Mijn studie aan de Accelerated Awakening Academy vordert met rasse schreden. Hoewel ik wist dat alle sessies tijdens de retraite van december werden opgenomen en konden worden gebruikt als studiemateriaal voor de academy, was het toch wel erg confronterend om daar mijn eigen behoorlijk heftige sessie als lesstof terug te zien. Compleet met voice over met uitleg waarom de meester zelf wel of niet had ingegrepen en nog eens een aparte video met een analyse van het proces. Een beetje dubbel, maar aan de andere kant ook prachtig dat je van je eigen proces dan weer als coach kunt leren.

 

Terwijl PowNews de kans om Niburu weg te zetten als een ‘sekte’ met beide handen aangreep, Minister Leers de euvele moed had om nadat duidelijk was geworden dat Mauro over o.a. zijn leeftijd had gelogen te zeggen “voor wie de boel bedondert is hier geen plaats” (Weten we het nog, de man die niet kon aanblijven als burgemeester van Maastricht?????), er zelfs op de eerste april een wirwar van chemtrails in de lucht hing en er inmiddels sprake schijnt te zijn van toegevoegde gifstoffen in de brandstof van zeetankers, gaan we gewoon door met ademhalen. Soms is het moeilijk om niet woedend te worden, dan krijg ik kippenvel van verontwaardiging over maatregelen die genomen worden, of mensen die weggezet worden. Maar laten we er alsjeblieft boven blijven staan. Ook boven al die mensen die, al dan niet onder invloed van deze tijden doorslaan in hun ego, die nog niet de vaardigheid hebben om vanuit hun hart te leven en koste wat het koste hun punt willen maken hoe onredelijk dat ook moge zijn. Binnen twee weken liep ik tegen een paar van deze zaken aan, en hoewel ik weet dat de tegenstellingen tussen de mensen die het wel en niet “begrijpen” hoe langer hoe sterker aan het worden is, vond ik het moeilijk, heel moeilijk om alles te blijven relativeren en loslaten. Uiteindelijk is het me wel gelukt, ook doordat ik de verantwoordelijkheid in één van die processen bij mijn rechtsbijstandsverzekering kon neerleggen. Diep ademhalen, loslaten, genieten van wat er dan wel is in het NU, en verder leven. Gezien de reacties die ik vaak op deze nieuwsbrief krijg, zijn er velen voor wie dit speelt. Vergeet nooit (nou soms misschien heel eventjes) dat het Universum voor ons zorgt! Leven in het NU met vertrouwen in de toekomst…….

 

2012

Inmiddels zijn we al weer een behoorlijk stuk op weg in HET jaar 2012. Zo op het oog lijkt er niet zoveel anders te zijn dan in met name in 2011. Echter, schijn bedriegt. De tegenstellingen worden scherper, de groep mensen die begint te begrijpen dat het allemaal ook anders kan, groeit. Ik was laatst bij een lezing van Johan Oldenkamp, een wetenschapper die zijn carrière eraan heeft gegeven om de tekenen van deze tijd te onderzoeken en dat te delen, en van burgerlijke ongehoorzaamheid een passie heeft gemaakt. Wij burgers laten ons als lammetjes dingen opleggen die men ons in feite wettelijk niet kan verplichten. Zijn lezing was een feest der herkenning. Hij sprak dingen uit die ik nog niet eens aan mezelf heb durven toegeven J laat staan delen op dit platform. Maar ze horen van iemand anders gaf me de geruststelling dat ik op het goede spoor zit.

Ook over de onwaarheden die we in het journaal krijgen voorgeschoteld was hij duidelijk, en daar waar ik altijd kijk om me dan toch maar een beeld te kunnen vormen van wat we voorgeschoteld krijgen, zei hij. Stop met kijken, want door te kijken geef je je energie mee aan die onwaarheden en dat is onverstandig. Tsja daar heeft hij wel een punt. Het is een keuze. Ik ben daar nog niet uit.

Eén ding heb ik in mijn oren geknoopt. 12 mei is een internationale dag waarop allen die een andere wereld willen zich daarvoor uitspreken. Er komen manifestaties over de hele wereld, natuurlijk ook in Nederland. Ik zal daar zeker zijn.

Hoewel ik nog velen tegenkom die vanuit ego leven en zich niet om de ander bekommeren, maar slechts zichzelf willen profileren, merk ik ook dat er hoe langer hoe meer mensen zijn die het “begrijpen”. Voor hen is er nog wat te leren. Natuurlijk is er voor iedereen wat te leren, we raken nooit uitgeleerd, maar jaloezie, egoïsme, onoprechtheid en stemmingmakerij zijn echt niet meer van deze tijd.

 

 

Hartgroepen

De naam gaat nog veranderen, maar op dit moment weet ik nog even niets beters. Werkgroepjes met commitment waar je aan zaken kunt werken vanuit het hart.

Wat wel geldt is dat men zich verbindt voor een aantal keren. En afspraak is afspraak! Dat is in het gewone leven al zo, maar zeker wanneer het met je hart te maken heeft J

Er hebben zich al een aantal geweldige mensen aangemeld (Beatrix, Leonie, Daniel, Linda, Marlieke ….. om er maar een paar te noemen) maar mocht je dit lezen en ook mee willen doen aan bijeenkomsten waarin we vanuit ons hart dingen delen en uitwerken, dan ben je van harte welkom.

Vooralsnog kun je je vrijblijvend aanmelden, er komen drie groepen:

-       Een fysieke groep in Alkmaar (max 10 personen)

-       Een fysieke groep in Amersfoort (max 8 personen)

-       Een virtuele groep via internet (max 5 personen + ondergetekende) (webcam vereist!)

-       Hoogstwaarschijnlijk een fysieke groep in Rotterdam, maar die is besloten.

Het betreft vier avonden éénmaal per week.

De kosten bedragen 25 euro voor vier avonden. Dit is omdat het een pilot is. Hierna worden de prijzen marktconform aangepast.

Voor meer informatie over de werkvorm kijk eens bij Tej Steiner (www.tejsteiner.com).

 

Hierbij mijn eerste voorzichtige schreden op het pad van de video-promotie-filmpjes. Dit is het eerste filmpje voor mijn studie, waarin ik aan derden (in het Engels) moet uitleggen hoe het nou werkt met die hart-energie. Het was in meer dan één opzicht een challenge (uitdaging), maar ik ben er voldoende tevreden over om het hier met jullie te delen:

http://player.vimeo.com/video/38598755

Beide filmpjes zijn in het Engels, mijn excuses daarvoor, ik ga voor op de website natuurlijk ook een filmpje maken in het Nederlands.

Aanmelden??? Stuur even een mail, of gewoon een reply op deze nieuwsbrief. Dan houd ik je op de hoogte van locatie en data.

 

Kiesha

Op de valreep bereikte me voor deze nieuwsbrief nog de datum van de bijeenkomst van Kiesha Crowther met de Kristal die in Nederland gaat worden geplaatst. Niet na de zomer,maar op 16 juni 2012. Er is nog geen gedetailleerde informatie voorhanden, maar die komt in de nieuwsbrief van mei, die eind april zal verschijnen.

Dat de datum naar voren geschoven is, heeft wellicht te maken met het feit dat ik al een aantal keren heb gehoord dat 21 december niet meer door iedereen als datum van de “transformatie” wordt, gezien. Johan Oldenkamp sprak bijvoorbeeld over 14 juli. We laten dat maar over ons heenkomen.

 

Noodvoorraad

Tijdens mijn Accelerated Awakening week in Amsterdam heb ik gesproken met mensen van over de hele wereld. Eén van hen was een heel aardige man die in Japan woont. Hij woont 30 kilometer uit de kust, dus naast het feit dat alles in zijn huis wat breekbaar was, is gebroken, heeft hij tenminste nog een dak boven zijn huis. Iets wat, meer dan een jaar na de ramp nog voor veel Japanners niet aan de orde is. Die wonen nog steeds in gymzalen met honderden mensen. Hij vertelde dat hij in de begindagen urenlang bij de waterauto had staan wachten om een paar plastic zakken water te bemachtigen. Toen ik hem over mijn “heb in ieder geval drinkwater voor drie dagen in huis” advies vertelde, zei hij dat hij dat inmiddels ook altijd heeft. En zoals voor alles geldt: beter mee, dan om verlegen!

 

Love Language

De glimlach ging maar niet van mijn gezicht, wat een ontroerende en liefdevolle film…….de taal van de liefde is universeel.

http://www.youtube.com/watch?v=QyB_U9vn6Wk

 

De uitsmijter van deze niet zo lange nieuwsbrief is ook kort, maar krachtig. Heb een mooie april maand en vergeet niet te genieten van alle nieuwe leven om je heen. Laat de zon ook eens schijnen voor een ander: schenk een glimlach!

 

Maak niet steeds dezelfde fouten, er is keuze genoeg!

 

Hartegroet,