maart 2012


NIEUWSBRIEF MAART 2012

Is alleen werkelijk maar alleen?

Zijn niet altijd, zichtbaar of onzichtbaar

Zij die van je houden

Om je heen?

 

Het leven dendert verder. Maart is een drukke maand met veel gereis maar dan wel naar plekken waar ik prachtige mensen ontmoet en mooie dingen meemaak. Soms is het ook dichtbij, zoals Klaar voor de Ware in Amersfoort, waar ik met zeven prachtvrouwen een intense, leerzame en ontroerend mooie dag had. Ik ben in die setting begonnen om mijn vaardigheden als hart-gerichte coach in te zetten en dat resulteerde in een nog intensere verbinding tussen de aanwezigen die ervoor zorgde dat iedereen optimaal kon groeien die dag. Daar word ik dan helemaal gelukkig van.

Om ons heen begint het voorjaar zich hoe langer hoe meer te manifesteren. Vogels in mijn tuin sjouwen met takjes, de magnolia zit vol knoppen en soms hangt die specifieke voorjaarsgeur al weer buiten. Ik ben, zoals de trouwe lezers wel weten, dol op sneeuw en ijs, maar nu zijn we wel weer toe aan een koesterend zonnetje. Laat de lente maar beginnen!

 

Mijn studie aan de Accelerated Awakening Academy brengt me deze maand de eerste ‘challenge’. En die is niet mis! Met mijn nieuw verworven video-camera moet ik een filmpje van (precies) tien minuten in het Engels maken van ….. mezelf. Als ergens je weerstand om de hoek komt kijken is het wel daarbij. De confrontatie met jezelf is in dit geval een veel sterker leerproces dan het bepalen van een zinnige inhoud J.

In de volgende nieuwsbrief komt een url-tje naar het filmpje. Niet als “kijk mij nou” maar gewoon omdat het een goed beeld moet gaan geven van wat deze vorm van werken nou precies inhoudt.

 

Nu het jaar 2012 ook daadwerkelijk is begonnen, tuimelen de reguliere media over elkaar heen met het geven van quasi inside informatie over de gebeurtenissen van deze tijden. Bij thuiskomst van Klaar voor de Ware op 3 maart, viel ik midden in een item bij 1-vandaag. Een dorpje in Katharenland (Pyreneeën) schijnt een berg te hebben waar Ufo’s in verborgen zijn. Als op 21 december 2012 de hele wereld vergaat, dan blijft dat dorpje gespaard, gaat de berg open en komen de ufo’s te hulp …….. jaja welterusten. Wat een onzin! De klok en de klepel ….. Verderop in deze nieuwsbrief mijn verslag van de lezing van Kiesha Crowther in Zeist, een paar weken geleden, daar heb ik informatie gekregen waar ik veel mee op durf te vertrouwen. En die heeft ook wel te maken met dit soort dingen, maar dan wel op een heel andere manier. Geloof alsjeblieft niets van die doemverhalen, maar zorg wel, en ik zeg het nog maar een keertje, dat je voor een dag of drie (mineraal) water in huis hebt én voldoende eten (denk ook aan je dieren).

 

Wanneer er 50.000 !! leerkrachten, mensen die het belang van hun leerlingen altijd voorop stellen, een dag de school sluiten en naar de Arena gaan, dan kun je je enigszins voorstellen wat een onderstroom er aan het ontstaan is als reactie op rechtlijnige bezuinigingen. De leraren staan niet alleen, de natuurbeschermers, verloskundigen, museumdirecteuren, podiumkunstenaars, docenten aan HBO opleidingen, schoonmakers, ambtenaren …… allemaal vinden ze dat het de verkeerde kant opgaat. Tel daar de groeiende groep mensen bij die bewust leven en vanuit hun hart. Dan realiseer je je wat het woord onderstroom inhoudt. Deze onderstroom is groeiend, en zoals het in deze tijden van immer verhogende frequentie van energie, en versnellen van de tijd gaat, wordt deze groei hoe langer hoe meer versneld. Dit, voor alle duidelijkheid is geen dreigement, slechts een constatering. Want daar waar die verhoogde frequentie van de energie er enerzijds voor zorgt dat sommige mensen een kort lontje krijgen, zorgt die er ook voor dat het bewustwordingsproces van anderen in een stroomversnelling komt.

 

Verweer je tegen boosheid, angst en zorgen. Laat de liefde regeren over de angst. Angst is een slecht raadgever. Heb vertrouwen in de toekomst, leef in het NU en weet dat het universum voor ons zorgt. Ik ben ervan overtuigd dat wat er nu gaande is uiteindelijk zal zorgen voor een mooiere wereld/maatschappij. Met dat vertrouwen leef ik en geniet ik ervan dat ik in zulke bijzondere tijden leef. Ik ben hier niet voor niets, ik heb ervoor gekozen en jullie, hoe raar dat voor sommigen van jullie ook moge klinken, ook. En daarmee sluit ik dit af. De intro is langer geworden dan ik van plan was. Woorden stroomden uit mijn toetsenbord. Ik ga niets weghalen want het is allemaal bedoeld voor jullie…….. en er staat hier nog meer onder J

 

24 (v) en 25 (m) maart Klaar voor de ware!  In Alkmaar

Daar waar in Amersfoort de mannen het lieten afweten zijn er in Alkmaar al een paar die zich hebben aangemeld. Dat belooft een mooi weekend te worden!

Er is bij de vrouwen nog een enkele plek beschikbaar en mannen kunnen we zeker ook nog gebruiken.

Verleg je blik en ga voor de hoofdprijs! Gun jezelf een dag werken aan jezelf en aan het aantrekken van diegene die daadwerkelijk bij je hoort ……. Je zielsverwant!

Zaterdag 24 (vrouwen) en zondag 25 (mannen) maart, 10.30 – 17 uur in Zenit in Alkmaar. 14 april 2012 Tweede bijeenkomst met alle mannen en vrouwen uit Amersfoort, Alkmaar, Gorinchem en nog enkelen in Amersfoort.

Met een prachtig slotritueel bij de Koppelpoort!

Voor meer informatie, zie de website of mail me even info@ellen-engelman.nl

 

Dialoog in één dag! 28 april in Amersfoort.

Door de steeds hogere frequentie van de energie om ons heen, wordt het hoe langer hoe eenvoudiger (en over een tijdje vanzelfsprekend voor iedereen!) om te communiceren op zielsniveau. En dat is in feite ook wat je doet als je communiceert met je gids(en). Ik merk dat de resultaten van de cursus hoe langer hoe beter worden.

Omdat het voor velen een behoorlijke investering in tijd en geld is om de cursus in vier avonden te volgen, heb ik besloten om ook eendaagse workshops Dialoog met je Gids aan te gaan bieden.

In het najaar zullen die op verschillende plaatsen in Nederland gaan plaatsvinden, maar de pilot is in (hoe kan het ook anders) Amersfoort.

Datum: zaterdag 28 april. 10.00 (ontvangst) – 17.00 uur.

Wie: al diegenen die deze nieuwsbrief lezen en de cursus Dialoog met je Gids nu nog niet hebben gedaan (tijdgebrek?)

Waar: Utrechtseweg 66 Amersfoort

Bijdrage: voor deze pilot is 50 euro; incl. lunch, consumpties, syllabus én certificaat.

Aanmelden: graag zo snel mogelijk: maximaal 7 deelnemers, vol = vol!

 

Welkom UPCmail en Chello!

Welkom terug aan alle lezers die UPCmail en Chello als provider hebben. De problemen met de verzending mijn mailtjes (en dus ook van de nieuwsbrief) naar jullie zijn opgelost. Niet door welke provider ook, maar door mijn persoonlijke “computerjongen” een vriend van mijn dochter, die me zei dat het waarschijnlijk lag aan de handtekening onder de mails waarin een link naar mijn website staat. Die heb ik veranderd in gewoon ‘ellen-engelman.nl’ (zonder de www) en ziehier ……. UPC en Chello vinden ineens dat ik geen enge mails meer stuur. Probleem opgelost! Hoe simpel kan het zijn?

 

Het ei van Columbus! Waterbobble!  

Op deze plek heb ik al vaker een item gewijd aan plastic water- en frisdrankflesjes. In deze flesjes zit een film van nare stoffen, die loslaat wanneer de vloeistof uit het flesje is, maar ook wanneer deze (te)  warm of koud wordt. Als je je flesje in de auto in de zon laat liggen ….. drink het maar niet meer leeg; het is echt niet goed voor je.

Bijvullen is, omdat die laag dan loslaat, geen optie. Maar ja, wat doet het met het milieu als je telkens weer nieuwe flesjes koopt en weggooit. Er ligt al een continent aan plastic op de bodem van de oceaan, dat willen we toch niet erger maken. Ik recycle weliswaar mijn plastic maar voor frisdrank flesjes wordt geen gerecycled plastic gebruikt.

Inmiddels was ik de trotse eigenaar van een SIGG fles (aluminium) met draaidop. Daar gooi ik mijn (gefilterde) water in en neem die mee of zet hem op tafel en drink hem zo langzamerhand in een dagdeel leeg. Maar zo’n draaidop is wel onhandig, zeker in de auto.

En toen zag ik ineens het ei van Columbus: een fles van gerecycled kunststof die ontelbare keren te gebruiken is, die je kunt afwassen (niet in de vaatwasser) en waar ook nog eens een koolstoffilter in zit zodat elke slok water die je binnenkrijgt wordt gefilterd. Tel daarbij dat er een sportdop  op zit, de fles lekvrij (voor alle zekerheid zit er ook nog een plastic kapje over) is én verkrijgbaar in heel leuke kleuren (of zwart). Niet goedkoop, maar je doet er een eeuwigheid mee. Het enige wat je na ongeveer twee maanden moet vervangen is de dop met het filter. In vergelijking tot flesjes mineraalwater heb je hem binnen twee weken terugverdiend.

Ze zijn onder anderen verkrijgbaar bij de Vitamin Store, meer informatie op www.waterbobble.com Proost!

 

18 maart Onkruidbeurs!

Op 18 maart is er weer de Onkruidbeurs in Houten. Veel lezingen en een presentatie van de huidige stand van zaken wat betreft opleidingen, vakanties en cursussen.

Ik ga er zeker even kijken! Voor de liefhebbers heb ik nog een aantal vrijkaarten liggen.

Af te halen in Amersfoort, of tegen vergoeding van portokosten stuur ik ze op (en dat is altijd nog een stuk goedkoper dan een kaart kopen J)

Meer info over de beurs op www.onkruidbeurs.nl

 

Israel vs Iran

Hoe langer hoe vaker zie ik en hoor ik mensen in mijn omgeving die zich ernstige zorgen maken over de spierballen taal van Israel en Iran. Een oorlog tussen deze twee landen lijkt onafwendbaar te zijn.

Hoe zat het ook al weer met die wet van Aantrekking? ….. Waar je gedachten naar uitgaan trek je naar je toe! Tel daar de mooie uitleg van de trillingsgetallen bij op en dan weet je ook weer dat als jouw energie trilt op het niveau van angst (wat ver onder de 500 zit) je daarvan de bevestiging zult krijgen. Tril je op het niveau van Liefde (500) of hoger (bijvoorbeeld vertrouwen, geluk) dan trek je dat ook weer aan.

Bang zijn voor een oorlog heeft dus slechts tot gevolg dat we zo’n oorlog ook de kans geven te ontstaan (zo werkt het hetzelfde met crisis!). Leef in vertrouwen, concentreer je op vrede, geluk en vertrouwen, dan werk je er zomaar aan mee dat zo’n oorlog kan uitblijven.

Er zijn veel groepen die op gezette tijden in de week mediteren voor vrede. Dat kun je zelf ook doen. Straal liefde en vrede uit, en als we dat met voldoende wereldbewoners doen, dan zal dat het uiteindelijke resultaat zijn. Concentreer je op het positieve!!!!!

 

Als het een beetje moeilijk is om je gedachten weer in de positieve modus te krijgen, heb ik hier een prachtig filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=fvXghIPLyvI&feature=share

 

En als je op een andere manier een glimlach op je gezicht wilt krijgen, kijk dan eens hiernaar. Ik kreeg er ook kriebels van in mijn buik……..  http://www.youtube.com/watch_popup?v=hN8CKwdosjE

 

Lezing Kiesha Crowther 14 februari Zeist

De lezing van Kiesha Crowther die ik in Zeist bezocht was in alle opzichten anders dan die waar ik vorig jaar zomer was in Glastonbury. Daar was een doodvermoeide Kiesha, die wanhopig was omdat men ‘niet naar haar luisterde’. In tranen over het verdriet van Moeder Aarde en de korte tijdsspanne die wij nog hebben om alles ten goede te keren.

Hier, in een prachtig kerkje in Zeist, zat een stralende vrouw. Die ons vertelde dat het hele proces van de transformatie inmiddels al in een ver stadium is. De frequentie van de energie wordt hoger en hoger, en velen merken dat, ook door gezondheidsproblemen. Hoofdpijn bijvoorbeeld is een veelgehoorde klacht in deze tijd, die terug te voeren is op de fysieke veranderingen die wij mensen ondergaan. De aardas kantelt steeds een stukje verder, een onomkeerbaar proces.

Alle met het transformatieproces samenhangende aspecten spelen zich in een hoe langer hoe hoger tempo af, dat komt omdat de steeds hoger wordende frequentie van de energie rondom ons ook verantwoordelijk is voor een tijdsversnelling. Dat is een lineair proces, met andere woorden, alles gaat hoe langer hoe sneller.

We zijn volledig bijgepraat in de huidige stand van zaken wat betreft het transformatieproces. Ik zal me tot de hoofdpunten beperken. Dit omdat sommige zaken het redelijk algemene karakter van deze nieuwsbrief te boven gaan. Wie echter geïnteresseerd is in meer en diepgaander informatie mag dat aan me laten weten, als er voldoende belangstelling is, deel ik dat graag een keer op een avond met jullie.

Mooi was het deel van de lezing die ging over angst. Kiesha zei: ik pak mijn lijstje erbij, want ik vind dat jullie moeten weten dat dit allemaal zal gebeuren in het kader van de transformatie. Toen volgde een lange lijst met overstromingen Australië, Thailand, record aantal windhozen in VS, aardbevingen, waaronder de zwaarste ooit, 30.000 kinderen omgekomen door droogte in de Hoorn van Afrika etc.etc. We luisterden met ingehouden adem en toen ineens realiseerden we het ons, nog voor ze het zei: “Dat is allemaal al in 2011 gebeurd”. En jullie zitten hier nog rustig op je stoel te luisteren naar mij………. Er komt nog meer, maar laten we er nuchter onder blijven. Bovendien, en dat heb ik hierboven al opgeschreven, door aan rampen te denken, trek je rampen naar je toe. Denk maar aan vrede, heb vertrouwen.

Kiesha gaf antwoord op onder anderen de vraag waarom veel dolfijnen en walvissen zich tegenwoordig op het strand werpen, hetgeen duizenden dieren het leven kost. Dat komt omdat ONDERZEEBOTEN, hun sonargeluid op de hoogste stand testen, en dat is voor deze dieren met supergevoelige oren, zo’n marteling, dat ze liever een wisse dood tegemoet gaan, dan in het water met die ondraaglijke herrie te blijven.  De bemanningen van de onderzeeboten en de overheden weten wat ze aanrichten en weigeren er iets aan te doen. Het is maar één voorbeeld over het gebrek aan respect voor Moeder Aarde en haar bewoners wat op die middag aan de orde kwam.

Het mooiste nieuws had Kiesha tot het laatst bewaard (en ik dus ook). Toen, duizenden jaren geleden, ook de aardas kantelde, maar daardoor de aarde in een donkere periode liet belanden (de periode waar wij nu uit gaan komen), zijn alle kristallen die als een spinnenweb over de aarde verspreid waren, verzameld en opgeslagen in een grot. Dit omdat in de donkere tijden de kristallen van licht en liefde wellicht niet tegen alle negativiteit bestand zouden zijn. Zij heeft de taak om op strategische en energievolle, zorgvuldig geselecteerde plaatsen op aarde deze kristallen terug te plaatsen. In Egypte, Mexico, India en nog wat plaatsen heeft ze dat al gedaan. Ze legt uit dat als ze naar de wereldkaart kijkt, ze de landen waar veel liefdesenergie is ziet in goud. In deze periode zijn een aantal landen in West-Europa op de goede weg. Met name Zweden, Denemarken en …… Nederland. Ze stopt en kijkt even rond …..”jullie mogen trots op jezelf zijn!” We glunderen, in het publiek herken ik velen zoals ik. Gewone Nederlanders, die proberen, elk op hun eigen wijze, te leven vanuit hun hart en dat te delen met anderen. Niets meer en niets minder.

Omdat Nederland zoveel liefdesenergie uitstraalt, valt ons land de eer te beurt om ook zo’n kristal te krijgen! Inmiddels heeft Kiesha overleg gehad met prinses Irene over een plaats (op leylijnen, in de buurt van stromend water etc) en aan het eind van de zomer zal een kristal in ons land worden geplaatst, dan kan onze liefdesenergie worden doorgestraald in het web van kristallen wat inmiddels al op aarde aanwezig is. Dit gebeurt niet dan nadat een grote bijeenkomst is georganiseerd waar de Nederlanders die dat willen hun goede intenties, liefde en energie aan de kristal kunnen meegeven. Ik zal daar zeker zijn en ik wed een behoorlijk aantal van de lezers van deze nieuwsbrief ook!

Het was een prachtige middag waarin Kiesha ook nog met ons deelde dat ze op 11.11.11 was getrouwd met haar grote liefde Joyce, uit … Nijmegen. “Ik hou van jullie” en “Stroopwafel” kwamen er vlotjes uit. Hoewel ik in Glastonbury op rij 2 zat en nu vrij ver bij haar vandaan, was ze zoveel dichter bij en heb ik pas nu haar geweldige energie ervaren. Ik raad iedereen aan om als de kans zich aandient, haar een keer te gaan zien/horen. Wat een inspirerend mens!

Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van alle evenementen rondom de plaatsing van dat kristal. Wordt vervolgd.

 

Deze nieuwsbrief was al laat, maar een griep-aanval zorgde dat het nog later werd.

Ik wens jullie een mooi restant van de maand maart. Natuurlijk sluiten we niet af zonder uitsmijter.

 

De geest wordt rijk door wat hij ontvangt,

Het hart wordt rijk door wat het geeft

 
Hartegroet,