februari 2012


11 Kiesha Crowther in Zeist, 26 beurs Agaphe in Den Helder, ¾ maart Klaar voor de Ware in Amersfoort
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Daar waar je struikelt,
Ligt je schat 

Terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf, staat een cd op van Secret Garden. Hun muziek raakt me. Het kan mijn stemming veranderen. Ben ik boos, dan word ik rustig, ben ik verdrietig, dan kan ik weer dankbaar zijn voor hetgeen er toch is. Voor mij is muziek erg belangrijk. Zelf muziek maken, wat op de piano doen of zingen geeft me de mogelijkheid om als ik bruis van gevoelens, die te kanaliseren. En in deze periode bruis ik nogal eens van gevoelens. Niet altijd even mooie, maar ik heb zeker het gevoel dat ik LEEF. Ik heb mooie dagen, avonden, maaltijden met vrienden en vriendinnen en ik ga er op uit: wandelen, dansen, museum etc. Door omstandigheden kon ik met dochter Roos naar een voorstelling van Soldaat van Oranje, de musical. Mensenkinderen wat een belevenis, en wat is het de makers ondanks het theatrale aspect, gelukt om met respect voor hen die hun leven gaven voor onze vrijheid, dit neer te zetten. Het was een onvergetelijke avond! 

Wat je uitstraalt, trek je naar je toe en als je gelooft in het leven en in de toekomst, gebeuren er prachtige dingen met en rondom je. Als je goed in je vel zit, straal je meer en krijg je ook meer terug van hen die je pad kruisen. 
Al jaren kijk ik tv met digitenne, maar plotseling ging dat een aantal weken geleden ontzettend storen. (Over wie of wat daarvoor verantwoordelijk is, denk ik maar even niet na J) Zodanig dat ik een nieuwe provider heb gezocht (dat moest toch al omdat ik geen mails kan sturen aan mensen bij upcmail en chello). Gevolg is dat ik geen tv kijk, omdat er gewoonweg niets te zien is en het geluid verschrikkelijk stoort. De schaarse keren dat ik wel eens nieuws zie ben ik verbijsterd over bijvoorbeeld weer een nieuwe maatregel van de regering. Neem nou de vuilverbranding in Rijnmond. Bij het verbranden van vuil, komen schadelijke stoffen vrij, dat is al stuitend als je het ‘eigen’ vuil verbrandt, maar nu heeft men besloten dat er weet ik hoeveel ton aan Italiaans vuilnis en in de toekomst ook liefst nog Duits vuilnis bij komt. Voor de goede orde, dan wordt de uitstoot van schadelijke stoffen dus nog veel meer doordat wij de rommel van anderen verbranden. En dat alles omdat het wat geld oplevert. Geld belangrijker dan de gezondheid van de bevolking??? Het moet niet gekker worden. En dan hebben we het nog maar niet over de chemtrails, want dat doe ik later in deze nieuwsbrief al. Noord-Nederland beleefde een paar benauwde dagen met extreem veel water. Ik gok dat velen van jullie daarbij al dachten aan die voorspellingen dat een deel van Nederland gaat onderlopen. Ik geloof niet in doemscenario’s, maar dat weten jullie inmiddels vast al. 

We leven in bijzondere, en voor sommigen ook in bijzonder moeilijke, tijden. Het is gemakkelijk om te zeggen dat we daar zelf voor gekozen hebben, maar dat is wel zo. Jouw ziel wil in deze periode van transformatie op aarde zijn om het allemaal mee te maken, sterker nog om daaraan een positieve bijdrage te leveren. Zo’n bijdrage hoeft niet wereldschokkend te zijn. Je kunt ook gewoon de kennis die je hebt over deze periode delen met anderen. Zorgen dat zij net zo goed worden geïnformeerd buiten de reguliere media als jij bent. Kennis is macht, ik heb het hier al vaker gezegd. Hoe meer je weet, hoe minder je voor verrassingen komt te staan. Geef diegenen waarvan je denkt dat ze ook graag geïnformeerd worden, gerust een abonnement op deze nieuwsbrief. Kijk eens om je heen, wellicht weet je zo een aantal mensen waarbij je daar aan denkt. Volgende maand is er een speciale actie met zelfs een cadeau bij het aanbrengen van één of meer nieuwe abonnees. 

De eerste lezing “Klaar voor de ware!” op de open dag van centrum Djoj in Rotterdam was een groot succes. En ja, wat voelde ik me daar tussen al die Rotterdammers weer thuis. Opvallend was dat. Misschien wel dat ik daarom in plaats van de verwachte “stuk of acht” , drieëndertig bezoekers had; bijna een gelijk aantal mannen als vrouwen. Daar waar in de rest van het land de mannen toch wat koudwatervrees hebben bij deze workshop, waren de Rotterdammers open en enthousiast. Dat was een prachtige ervaring, niet alleen voor mij, maar blijkbaar ook voor de aanwezigen. Hieronder één van de mailtjes die ik de volgende dag ontving……
Hoi Ellen,
Ik vond jou workshop zo leuk.......vooral de eind conclusie...je moet niet zoeken maar vinden!!!
Ik ben degene waar je aan het begin mee zat toen je nog dacht dat er maar 4 kwamen....je doet het echt vanuit je hart...mooi om te zien!! 
Ik wens je alle goeds met je werk en al je kennis!! 
Lieve warme groet,
M

En terwijl het aantel ufo-meldingen de pan uitrijst, de ijsmeester van de Friese Elfsteden de volle maan in zijn overwegingen betrekt over het al dan niet doorgaan van de tocht, Egyptische ‘voetbalfans” zich laten gebruiken om progressieve landgenoten een kopje kleiner te maken en de aardas weer een stukje is verschoven, gaan wij gewoon door met ademhalen. Hoe lastig het soms ook is, blijf vertrouwen, leef vanuit je hart en deel de kennis die je hebt met anderen. Neem het zekere voor het onzekere. Zorg dat je belangrijke spullen altijd klaar zijn om mee te nemen en haal nou echt dat water en die voedselvoorraad voor een paar dagen in huis, inclusief zaklamp, kaarsen en misschien een camping-gasstelletje. Beter mee, dan om verlegen!!!

11 februari, 13.30 uur in De Ark in Zeist:  KIESHA CROWTHER, little grandmother.
Mijn hartcirkel laat ik ervoor lopen (en dat wil wat zeggen!), want ze is maar zelden in Nederland. Ik wil haar weer zien en vooral haar bijzondere energie ervaren. Als je kunt, probeer nog een kaartje te bemachtigen. En als je niet kunt, dan is hier een filmpje van deze begeesterde en wijze vrouw. 
http://www.youtube.com/watch?v=vv83H4evKiM&feature=share 

26 februari, Beurs Agaphe in Hotel Den Helder.
Voor alle informatie over deelnemers, aanvangstijd en mijn activiteiten daar (ik ga waarschijnlijk een hart-kring geven, waarin de hart-energie haar werk doet. Er kan geheeld en gedeeld worden. Een prachtig en heel krachtig fenomeen; zit inbegrepen bij de entreeprijs van vijf euro), houd de website van Agaphe in de gaten. www.agaphe.nl .

Vanaf maart op TWITTER, en elke week een BLOG op de website over een actueel onderwerp.
Deze nieuwsbrief is een prachtig platform voor het filteren van de actuele situatie in het kader van het transformatieproces van mens en aarde. Maar dit proces gaat inmiddels met zo’n snelheid dat daar veel meer over te schrijven valt dan hier wenselijk is. Er staat al heel veel informatie in deze nieuwsbrief. Vandaar dat ik binnenkort begin met BLOGS op de website (die op korte termijn volledig wordt vernieuwd) en ik sla aan het twitteren. Volgers welkom en natuurlijk mogen de BLOGS met bronvermelding worden overgenomen. Veel van de tekst zal tot stand komen in nauwe samenwerking met de lichtwereld. Alles op www.ellen-engelman.nl 

Coaches bij Netsamen
Spirituele Ontmoetingssite Netsamen is geheel vernieuwd. Was het eerst een ‘dating’ site, nu is het ontmoeten voor iedereen die zich daar thuis voelt. Er is een nieuw magazine met vragenrubriek. Daaraan zijn drie coaches verbonden, één daarvan is ondergetekende. Wij zullen relevante vragen beantwoorden in goed leesbare artikelen die in het magazine worden gepubliceerd. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Maar ik zou zeggen, nu het een site voor iedereen is, neem er eens een kijkje: www.netsamen.nl 

Oproep voor deelnemers hartcirkels (Alkmaar, Amersfoort en ?)
In het kader van de studie aan de Accelerated Awakening Academy, moet (en wil) ik oefenen met het begeleiden van zgn hartcirkels. Deelnemers die zich verbinden om een paar keer bij elkaar te komen. Je betaalt een kleine vergoeding die in geen verhouding staat tot wat je ervoor terug krijgt: een geweldig gevoel, stromende energie én je hebt de kans om aan kleine of wat grotere zaken die je dwars zitten te werken. Natuurlijk gaat het ook hier zo dat het  ‘lot’ de groepen zo samenstelt dat er op voorhand al een verbinding is, maar omdat daar toch even een praktische kant aan zit, bij deze een oproep voor jullie: Wie wil zich voor vier avonden (één keer per twee weken) verbinden. Kosten 25 euro pp, incl. koffie, thee en wat lekkers. 
Ik zoek op elke locatie maximaal 10 deelnemers, maar ik heb ook nog collega-studenten, dus mochten er meer aanmeldingen komen dan kunnen jullie daar meedraaien. Geen nood, want de collega is zowel bij mijn hartcirkel als ik bij die van hem, dus je bent toch weer deels in vertrouwd gezelschap. J

Accellerated Awakening Community
Christian Pankhurst heeft een ideaal. Een gemeenschap van liefst zoveel mogelijk mensen die vanuit hun hart leven en in die geest met elkaar omgaan. Daarvoor heeft hij een internet site in het leven geroepen waar diegenen die zich daarbij aangesproken voelen zich kunnen aanmelden en een profiel aanmaken. Je kunt er foto’s, video’s en muziek delen, met anderen van gedachten wisselen of gewoon maar meelezen met al het moois wat wordt uitgewisseld. Als student aan de Accelerated Awakening Academy voel ik me op die site als een vis in het water, maar wie schetst mijn verbazing dat ik de afgelopen week ineens twee lezers van de nieuwsbrief daar tegen kwam, die nog nooit een weekend bij Christian hebben gedaan, maar zich zo aangesproken voelen dat ze een profiel hebben aangemaakt.
Aanrader: ga eens kijken, lezen en voelen en wie weet kom ik je dan daar ook tegen: www.aacommunity.net  Veel plezier en warmte daar toegewenst!

Genezen met liefde!
Onlangs zag ik in een filmpje dat een tumor werd genezen (in zeer korte tijd) door een aantal speciaal daarvoor getrainde personen te laten mediteren vanuit hun hart naast het bed van de persoon met het tumor. Op een echo was te zien hoe de tumor ver binnen het uur zo goed als verdween. De kracht van de liefde. Hoe mooi kan dat zijn. Geen giftige chemotherapie meer, geen celvernietigende stralen die vaak veel onherstelbare schade aanrichten …. Om maar niet te spreken van de besparing aan kosten. Ik zag laatst een filmpje met een zeer eenvoudige wind-energie-machine die op grote schaal heel gemakkelijk kan worden toegepast in de derde wereld. Het zijn maar twee voorbeelden van het in stand houden van de macht van de multinationals. De farmaceutische industrie voorop, maar vlak ook de medische stand niet uit. Dat therapeuten als ik mensen zonder afhankelijk te maken van pillen weer op de rail kunnen krijgen wordt van tafel geveegd met het feit dat wij “kwakzalvers” zijn. Toegegeven, sommigen van mijn collega’s hebben door ongelukkig handelen in negatieve zin de pers gehaald, maar is het ook in de medische wetenschap niet zo, dat waar gehakt wordt, spaanders vallen? Naar aanleiding van het ziekteproces van mijn moeder en de manier waarop daarmee is omgegaan heb ik ook een brief gestuurd aan de inspectie voor de volksgezondheid en het was dat het geheel inmiddels verjaard (4 jaar geleden) was, anders had men ook maatregelen genomen. En dan hebben we het maar even niet over het Maasstadziekenhuis waar door grove nalatigheid van de specialisten mensen zelfs zijn overleden. Kortom: we zijn geen van allen onfeilbaar. Logisch zou dan zijn in deze tijden waar de miljoenen niet meer voor het oprapen liggen, dat geldverslindende behandelingen eens tegen het licht zouden worden gehouden én dat de andere manier van helen een eerlijke kans zou krijgen.
Ik ben er van overtuigd dat het, net als bij de andere zaken die in deze tijd spelen (economie, politiek o.a.) deze zaken de laatste pogingen zijn om de nieuwe tijd buiten de deur te houden. Echter de energiefrequentie stijgt, de mensen zijn aan het veranderen, niet alleen wat betreft inzichten, maar ook fysiek, en het zal niet lang meer duren totdat die veranderingen zich gaan uiten in gedrag.
Het enige wat wij moeten doen is blijven leven vanuit ons hart, oprecht zijn, ons niet laten verleiden om mee te doen in de spelletjes van het oude, maar met open vizier en liefde de wereld en de mensen tegemoet treden. En dan gaat zeker weer gelden: wat je uitstraalt komt naar je terug en je zult zien dat deze manier van leven door hoe langer hoe meer mensen zal worden overgenomen. Geloof je het niet. Denk maar eens even terug aan een jaar of vier geleden, toen was alles nog heel anders. Er is al heel veel veranderd en gebeurd, in verband met de tijdsversnelling zal het allemaal hoe langer hoe sneller gaan. Blijf rustig en consequent. Wat je ook overkomt. Ik begrijp als geen ander dat je soms machteloos staat tegenover al die oude heilige huisjes van macht, maar laat je niet verleiden om daarin mee te gaan want dan verlaag je het niveau van je energietrilling weer en dat is niet goed. Blijf stralen, geduldig en liefdevol. En als dat even niet lukt, probeer het dan zo snel mogelijk weer op te pakken. Veel succes! 

Chemtrails
Het is ergens midden oktober 2011. Ik ga naar buiten met mijn hondje. Ik ben nog geen vijftig meter onderweg en daar krijg ik het toch benauwd. Bij zulke kleine uitjes laat ik mijn pufje (wat ik altijd voor alle zekerheid bij me heb) thuis. Ik krijg moeilijk lucht binnen en het piept. Het wordt, helaas voor Floor, een klein rondje. Thuisgekomen biedt de van corticosteroïden (hormonen!) voorziene medicatie opluchting. De lucht die ik er weer door krijg is op dat moment belangrijker dan me afvragen wat voor gif ik nu weer in mijn systeem breng.
Die avond zit ik bij het journaal en daar laat weerman Gerrit Hiemstra een prachtige foto zien van de lucht die dag. Staalblauw en met een overdaad aan “vliegtuigstrepen”. Dat komt, zegt hij vanwege de luchtvochtigheid. En ineens word ik wakker. Mijn aanvankelijke scepsis over het sproeien van gifstoffen door vliegtuigen is a la minuut verdwenen. En ik sla aan het lezen. Bij elke pagina op internet gaat mijn mond een stukje verder open van verbijstering. Nu, een paar maanden later is het nog erger. Er zijn nu zelfs regeringen die toegeven dat er boven hun grondgebied chemicaliën worden uitgestort (b.v. in de VS). Ziekmakende chemicaliën uitstorten boven je bevolking??????? Wetenschappers die “willen weten”, onderzoeken en er worden op een flink aantal plaatsen meetapparaten geïnstalleerd en nu kan dus ook wetenschappelijk worden bewezen dat een deel van die vliegtuigstrepen bestaan uit gifstoffen, die na verdamping rustig neerdwarrelen op aarde. In de filmpjes en artikelen op internet worden ook namen van onder anderen farmaceutische bedrijven genoemd. Als ik, die in de regel zonder mijn pufje kan, op zo’n dag zeker drie pufjes moet nemen, dan is dat voor hen omzetverhogend. Ziek? Ja, niet wij, maar die industrie is ziek! Stel je eens voor dat je een volkstuintje hebt omdat je onbespoten groenten wilt …….. of dat je je kind zo lekker in de tuin kunt laten spelen op je grasveldje, want daar poepen geen honden …….of dat je de kinderwagen met je baby erin lekker in het zonnetje zet …….of dat je buiten eet omdat het zo mooi weer is. Alles besproeid met gif. Je moet er toch niet aan denken!!!!!
Ik heb lang (maanden!) geaarzeld of ik dit op dit platform aan de orde moest stellen, maar inmiddels zijn er regeringen die zonder blozen toegeven dat het gebeurt boven hun grondgebied, dus nu wil ik er ook over praten. Niet om jullie ongerust te maken, maar omdat dit een plek is waar alle verdraaide nieuwsfeiten, zoals nu bijvoorbeeld door het KNMI, die praten over vliegtuigstrepen, worden doorgeprikt. Natuurlijk zijn er ook “gewone”  vliegtuigstrepen, maar daarnaast worden ook chemtrails getrokken.  Ik ben er niet op uit om paniek te zaaien, of wie dan ook tegen wie dan ook op te zetten, ik wil alleen dat jullie de waarheid horen, want deze waarheid hoor je niet op het journaal.
Ik raad jullie aan om zelf eens aan het googelen te gaan op chemtrails. Daar kun je objectieve onderzoeken vinden die je zullen verbazen. 
En als je op dit filmpje kijkt, dan zie je dat in de VS door de regering wordt toegegeven dat er wordt gesproeid. http://www.youtube.com/watch?v=UiJ_R8JVpi4&feature=share 
Nog even voor de duidelijkheid, chemtrails zijn vliegtuigstrepen die niet oplossen, maar blijven hangen en dunner en breder worden. De gewone sporen vervagen, maar de chemtrails blijven hangen. In dit filmpje wat zeer amateuristisch is met onvervalst Amsterdams Engels kun je wel goed zien wat er bedoeld wordt. http://www.youtube.com/watch?v=AKGvuOSs6qU&feature=related Ik heb het gekozen omdat het ‘gewoon’ in Nederland is.


Een prachtige doordenker: http://www.flickspire.com/m/LifeSecrets/LostGeneration?Id=205622

Kiezen tussen angst en liefde
We leven in bijzondere tijden, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Hoe je het ook wendt of keert, iedereen die hier nu rondloopt heeft daar zelf voor gekozen. Onze zielen zijn bewust geïncartneerd in deze periode. Wanneer er om je heen (en ook in je) zoveel gebeurt in het kader van de transformatie waarvoor je geen verklaringen hebt, zou het logische gevolg angst kunnen zijn. Maar, ik heb het in deze nieuwsbrief al eerder gezegd, angst verlaagt het niveau van je energietrilling en het kenmerk van die energietrilling is dat wat je uitstraalt, je ook weer aantrekt. Wanneer je derhalve door angstig te zijn, een lage trilling uitzendt, zul je op je pad ook zaken krijgen met een even zo lage trilling. De emoties bijvoorbeeld in de lagere trillingsregionen zijn angst, woede, achterdocht, haat, jaloezie etc. In principe trek je, wanneer je angstig bent, deze sensaties aan, al dan niet gekoppeld aan personen die in je leven komen. Wanneer je liefde durft te integreren in je leven en daaruit ook je kracht haalt, dan zit je met je trillingsniveau in een heel ander segment. Dan ben je in het prettige gezelschap van moed, succes, winst, compassie en genegenheid. Dat geeft een heel ander plaatje. Dus durf te leven, durf te vertrouwen en durf in liefde te ‘zijn’. Dat is niet alleen goed voor JOU, maar ook goed voor de mensheid, de aarde en het universum. Wanneer we allemaal liefde zijn, wordt het voor de negatieve machten hoe langer hoe moeilijker om angst te zaaien en zal de transformatie des te sneller gaan. Denk daar maar eens aan “doe alles met liefde!”, ook datgene wat eens een keertje niet zo leuk of aangenaam is. Wees je daarbij bewust dat je dan daadwerkelijk bijdraagt aan de positieve veranderingen op aarde! Dat is toch de moeite waard? 

En verder? Verder wilde ik nog schrijven over voedselproductie, relaties en liefde, duurzaamheid, innerlijke kinderen, hartgerichte therapie en nog veel meer. Dat zou teveel van het goede worden, dus vandaar dat ergens begin maart er elke week een BLOG zal verschijnen op de nieuw vormgegeven website. In de nieuwsbrief van maart de precieze datum waarop dat van start gaat.
Voor nu wens ik jullie een mooie februarimaand al dan niet met (vooruit dan maar, ik doe mee in de hype) een Elfstedentocht, maar in ieder geval met een witte wereld en krakend vriesweer. Toch weer eens lekker! 
We gaan er uit met een simpele maar doeltreffende uitsmijter: 


Everyone smiles in the same language! 

Hartegroet,Ellen Engelman