december 2011


NIEUWSBRIEF DECEMBER 2011

WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL 

 

Net als je denkt dat het

Altijd zo zal blijven,

Is daar die bevrijding…….

 

Deze zomer, op dat stenen bankje naast de Chalice Well in Glastonbury hoorde ik een stem die me vertelde dat dingen zouden gaan veranderen, ten goede. Maar dat eerst ík zou moeten veranderen en dat die veranderingen snel, heftig en ingrijpend zouden zijn. Twee dagen later belandde ik in een graancirkel die mijn energiesysteem zo’n boost gaf, dat ik er duizelig en misselijk van werd, een paar maanden later ontmoette ik iemand die me energetisch bevrijdde van de gevolgen van mijn ongeluk en het afgelopen weekend heb ik in een prachtige maar inderdaad zeer heftige sessie iets kunnen loslaten wat al jaren in mijn systeem zat. Wat een bevrijding. Maandenlang had ik er naar uitgekeken de “accelerated awakening retreat” met Christian Pankhurst. Met dertig mensen ruim drie dagen in een klooster. Deelnemers uit alle windstreken, voertaal: Engels. Hart-energie, liefdevolle verbinding, intens delen, veel lachen, maar ook hard werken en veel emoties. Wat zijn we met ons allen gegroeid, en ook naar elkaar gegroeid. Er is een oprechte band ontstaan die zonder uitzondering door elke deelnemer wordt gekoesterd. En het kon niet uitblijven. Ik wil ook zo gaan werken. Ik heb al eens laten vallen dat het werken met groepen me veel meer aanspreekt dan individueel, omdat (en ik zie dat al bij Klaar voor de Ware) het energieveld van de groep ook enorm bijdraagt aan het helingsproces. In januari begint de opleiding. Daar valt nog wel wat over te zeggen, want in eerste instantie was het bij lange na niet mogelijk om die te financieren, echter anderhalve dag voor de sluiting van de aanmelding krijg ik het nieuws dat een gespaard bedrag vrijvalt en dat bedrag is ‘toevallig’ het bedrag wat ik nodig heb voor opleiding en kosten van de bijeenkomsten. Ik begrijp de hint: dit moet je gaan doen! Thank you universe!

 

En terwijl ik met een grijns van oor tot oor en zinderend van de energie rondloop, regeert de chaos. In het tweetalige België hebben ze eindelijk een regering, maar wel met een premier die (bijna) geen Nederlands spreekt. Over de Euro en de parlementariërs hebben we het maar helemaal niet. Bij Ajax woedt een hanengevecht tussen dikbetaalde commissarissen en trainers, die zich zouden moeten schamen hun fans zoiets voor te schotelen, als om aan te tonen dat het energetisch niveau daar onder nul is, wordt de club op dubieuze wijze uit de Champions League geknikkerd. De Nasa komt met een officiële verklaring dat er geen buitenaards leven is, terwijl ik ergens las dat een Amerikaanse piloot heeft verklaard dat spreken over waarnemingen van buitenaardsen een boete van 10.000 dollar oplevert alsmede vier maanden hechtenis. En in Italië, een democratie naar ik dacht, maakt men maar even een kabinet van onbekende en ongekozen zakenlieden (met belangen in de bankwereld). Tel daar de nodige natuurrampen bij op en we hebben de chaos die ons voorspeld was, maar wel: aan de vooravond van de transformatie.

Inmiddels zijn we door de 11.11.11 poort gegaan. Dit heeft tot gevolg dat de frequentie van de energie weer explosief is gestegen. Wat ikzelf ga merken is dat er hoe langer hoe meer een tweedeling komt tussen mensen die het wel, en zij die het niet begrijpen. Zij die voelen wat er gaande is en daar ook informatie over inwinnen, deinen mee op de golven van de gebeurtenissen. Maar zij die de macht hebben, houden daar star aan vast en weigeren te luisteren naar hen die andere inzichten hebben. Onzichtbaar wordt de stroom van ‘begrijpers’ groter en groter. Tijdens mijn cursussen vertel ik zijdelings over chemtrails, griepvaccins, ufo’s en energietrilling. Tijdens die verhalen zie ik in de ogen van de aanwezigen de vraagtekens in uitroeptekens veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er ook maar een beetje ruimte zou zijn in de reguliere media voor onze inzichten, deze veel breder gedragen zouden worden. Maar dat is natuurlijk niet in het belang van hen die nu aan de touwtjes trekken. We moeten nog werken in het klein, maar de onderstroom die nu aan het ontstaan is, kan niet worden gestopt.

Geloof het of niet. Het afgelopen weekend heb ik ervaren hoe het gaat worden als iedereen zich afstemt op die ander, er wordt geleefd in liefde, en we samen delen. Ik kan niet wachten tot we in zo een wereld mogen leven.

Ik heb het op dit platform al eerder gezegd. Ook mij slaat zo af en toe de schrik om het hart. Soms pak ik de telefoon om de makelaar te bellen, maar realiseer me dan dat het al te laat is; de prijzen zijn al zo gedaald en de markt ligt bijna stil. Als het de bedoeling is dat mijn prachtige huis wordt verkocht, dan staat er binnenkort iemand voor de deur die het wil kopen. Zo moet het gaan. Zo ontmoet je ook die partner toch? Geen funda, geen relatieplanet, maar gewoon ‘toevallig’, georganiseerd door …… tsja door wie. Ik zeg altijd maar ‘de grote regisseur’. Het universum zorgt voor ons!!! In die wetenschap kun je in vertrouwen leven.

 

Natuurlijk is er ook goed nieuws. Op de site van Dierenpark Amersfoort heb ik een aantal dagen via de webcam in de “kraamkamer” de ontwikkelingen rond zwangere neushoorn Saar gevolgd. Als abonnementhouder ben ik goed bekend met de enorme kolossen die neushoorn heten, ik sla ze nooit over.

Maar zo, op een webcam en als sexegenoot die ook door het proces zwangerschap en bevalling is gegaan, kreeg ik ineens een heel andere band met de nu wat kwetsbare Saar. Ik meende inderdaad op die vrijdagavond een verandering in haar gedrag te zien, maar de duur van bevallingen indachtig ben ik rustig naar bed gegaan. Dom, want om half twee werd het meisje geboren. Gelukkig stond de herhaling van de geboorte online  J Een foto van mijn oogappel siert de kop van deze nieuwsbrief.

 

Het zijn warrige tijden. Blijf bij jezelf en laat je alsjeblieft niet van je stuk brengen. Veel rampenberichten zijn er slechts om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat. En dat is dat we langzaam maar zeker aan het verschuiven zijn naar andere tijden.

Deze maand in de nieuwsbrief zelfs drie youtube filmpjes. Gewoon omdat het ook een feestmaand is. We houden het maar een beetje luchtig. In januari 2012 bestaat de nieuwsbrief 5 jaar. Dat moet gevierd worden. Voor mij zou het een feest zijn als het bestand zou groeien van de nu 1200 naar …….

 

Klaar voor de ware! Het werkt!

Op de valreep bereikte me een mail van een deelneemster aan Klaar voor de Ware. Het ontroerde me, voor haar, maar ook omdat ik nou juist dat ermee beoog. Een betere aanmoediging om mijn schouders daar voor 2012 nog meer onder te zetten kan ik niet krijgen.  Dankjewel!

 

Nog even een update van mijn gevonden liefde.

Klaar voor de ware heeft mij geholpen! Door los te laten en mijn wensen de kosmos in te sturen!

Mijn date met J op de laatste cursus dag was helemaal geweldig. We zijn een stel en vanaf het begin was duidelijk dat we bij elkaar horen! Geen angsten of twijfels!

We hebben een fijne relatie op basis van wederzijds respect, humor en eerlijkheid.

 

Het is echt feest! Bedankt!

 

A vision of 2012, 21 december  in Alkmaar

Het is weer de tijd voor goede voornemens. Doe het eens anders. Investeer één avond om je te focussen op het komende jaar. Voor de pauze duiken we in de principes van de wet van Aantrekking en in de nieuwe inzichten die er sinds “The Secret” daarover zijn. We doen een meditatie om in de juiste trillingsfrequentie te komen en gaan dan aan het knippen en plakken om in een collage (vision board) de lijnen voor het komende jaar uit te zetten.

Investeer twee tientjes en ga voor de hoofdprijs J.

Locatie Centrum Zenit in Alkmaar, aanvang 20.00 uur, bijdrage 20 euro (laat die 12 cent maar zitten J)

 

Belangrijk?

Laatst kreeg ik een uitnodiging om “mijn rol te spelen, in het transformatieproces”. In mijn overmoed dacht ik “natuurlijk speel ik mijn rol, ik probeer zoveel mogelijk mensen bewust te maken van wat er gaande is”. Maar toen ik daarover nadacht, realiseerde ik me dat iedereen zijn of haar rol speelt in de transformatie. Ik, en met mij diegenen die proberen om anderen te informeren en activeren, maar ook jij, lezer van de nieuwsbrief, die over de inhoud hiervan soms praat met anderen, of hem doorstuurt en zelfs diegenen die zich onbewust zijn van wat er aan de hand is, en zich al dan niet met gemak door het leven bewegen, spelen een rol. Gewoon door er te zijn. Dat wij, de kwartiermakers, zoals men ons wel eens noemt, wat meer informatie hebben dan anderen, maakt ons nog niet belangrijker dan die ander. Integendeel. Ieder heeft in het geheel zijn of haar rol en die is even belangrijk als willekeurig welke andere. Veel mensen op invloedrijke posities bijvoorbeeld, ontkennen wat er gaande is, ook dat is een belangrijke rol. Door hun tegenspel, wordt de stem van hen die betrokken zijn bij en in het transformatieproces luider en luider, hetgeen dan ook weer doordringt tot de grote massa, die niet in contact komt met hen die al verder zijn, en door de reguliere media worden afgeleid van wat er werkelijk speelt.

Zo zie je maar dat we allemaal gelijk zijn. En dat is maar goed ook. Dan kunnen we vast een beetje wennen aan hoe het gaat worden. Hmmm allemaal gelijk, geen afgunst, geen onderdrukking. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het gaat werkelijkheid worden. Neem dat maar van mij aan.

 

Occupy en transformatie

Hoewel de vrijplaats-achtige kampen van de occupy beweging ook types aantrekken die de zaak, zeker in interviews met de media geen goed doen, is het fenomeen op zich een prachtige uiting van het borrelende bewustzijn bij velen. Vogels van divers pluimage verenigen zich in hun kritiek op die instanties in de maatschappij die zonder respect voor mens en Moeder Aarde zich rucksichtlos verrijken of hun macht ge- dan wel misbruiken. Er is een niet te onderschatten onderstroom aan het ontstaan van hen die het anders willen en vinden dat het ook anders kan. Over een tijdje zal het fenomeen occupy uitgegroeid zijn tot een factor om rekening mee te houden (zonder geweld!) en zal het wankele imago wat de beweging in deze beginperiode nog heeft, zijn vergeten. Intellectuelen, arbeiders, zorgers, ouderen en nog veel meer groepen hebben alle reden om zich teweer te stellen tegen de afbraak van voorzieningen en maatschappelijke verworvenheden. Hierbij is solidariteit het sleutelwoord, noem het dan maar eenheidsbewustzijn. En dan zijn we meteen weer waar we willen zijn …… bij de transformatie. Ook in dit geval zal er eerst iets moeten ‘schudden’ voordat het allemaal beter wordt. Geen revolutie, maar wel verandering en die kan alleen bereikt worden als die breed wordt gedragen en dat is alvast zo. Laat de tijd zijn werk maar doen. (of is tijd vrouwelijk?). Je hoeft niet op de barricaden te staan, maar een beetje bewust leven kan zeker geen kwaad. Naast respect en dankbaarheid jegens Moeder Aarde (ja, ook door je plastic te verzamelen), leven vanuit je hart en natuurlijk samen delen. Zeker in deze tijden is het mooi om diegenen die het net wat minder hebben eens te verrassen. Geven is al mooi, maar als je dan voelt wat dat met je doet, dat is geweldig. Het hoeft niets materieels te zijn. Geef eens een complimentje aan de cassière bij de supermarkt, groet de krantenuitdeler ’s morgens op het station, en bedank de bediening als je weggaat, voor de goede zorgen. Zo kunnen we alvast een klein beetje wennen aan de nieuwe manier van omgaan met elkaar want ikke ikke en de rest kan stikken ……. Dat is er over een tijdje niet meer bij; en maar goed ook!

 

Netsamen, vraag het aan ……..

Velen van jullie zullen zeker de naam kennen. Netsamen was een spirituele datingsite. Was, want met ingang van zo’n beetje nu, is dat veranderd in een spirituele ONTMOETINGSSITE. Dat betekent dat ook mensen in relatie, of diegenen die niet naar een partner zoeken zich kunnen aansluiten bij de zogenaamde community. Naast daten en chatten is er ook een magazine. Daar kunnen leden ook vragen stellen aan experts. Vragen over “ontmoeten” en over “relaties”. Als de vraag een hoog informatiegehalte heeft voor iedereen, dan heeft de adviseur de mogelijkheid er een artikel over te plaatsen in het magazine. Ondergetekende is verantwoordelijk voor het antwoorden op de vragen in de rubriek “ontmoeten”.  Wilde ik toch altijd al aan een tijdschrift meewerken….. het begin is er.

www.netsamen.nl

 

Hoera voor de HEMA

Dit is wel zo een onovertroffen goede manier om een winkeldief door de grond te laten zakken. Over liefdevol benaderen gesproken.

http://www.youtube.com/watch?v=kKzVWOKsNgU&sns=fb

 

10 jaar Dialoog met je gids!

In 2012 is het tien jaar geleden dat ik de eerste cursus “Dialoog met je gids” gaf. Er is in die tien jaar heel veel gebeurd, maar wat nooit zal veranderen is de onvoorwaardelijke liefde waar de gidsen je in laten baden.

Vooruitlopend op de festiviteiten hier een link waarvan ik weet dat ik heel veel lezers van deze nieuwsbrief een plezier doe. Het prachtige nummer van de opening en sluiting ……….

http://www.youtube.com/watch?v=60mEioCOmlY   Aïlein Duinn van Celtic Spirit

 

Pink Ribbon en A Sisters Hope

Een aantal jaren geleden (in 2007) heb ik via dit platform fondsen geworven (ruim 1800 euro!) voor mijn deelname aan de zestig kilometer wandeltocht voor A Sisters Hope. Dat is een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar en behandeling van borstkanker. Ik heb van binnenuit kunnen zien dat degenen die deze organisatie runnen, deugen. Wij hoorden meteen waar het aanzienlijke bedrag wat we bij elkaar hadden gelopen naartoe zou gaan, niet van de organisatie, maar van de onderzoekers zelf. A Sisters Hope heeft onlangs alle banden met Pink Ribbon verbroken. Dit omdat zij geen enkele aansprakelijkheid willen hebben voor de wijze waarop Pink Ribbon met haar subsidies omgaat.

Ben je een beetje sportief? In 2012 wordt weer een wandeling georganiseerd. Twee dagen dertig kilometer lopen en daarvoor betaald worden door je vrienden, familie, relaties en wie dan ook. En dat alles voor vrouwen (en mannen) die getroffen zijn door borstkanker. Meer informatie?

www.Asistershope.org 

 

Ook in 2012 een Reconnection, inclusief twee healingen voor 333 euro!!! (dus 150 euro korting)

Gewoon om de drempel voor iets wat heel belangrijk voor je is, wat lager te maken! Ik realiseer me dat het een hoop geld is, maar geloof me, het is een zeer verantwoorde investering. Natuurlijk zijn er meer wegen die naar een hogere energietrilling voor jou leiden. Dit is mijn bijdrage om zoveel mogelijk mensen klaar te maken voor de nieuwe orde.

 

A lovely day

Het zal je maar overkomen. Tijdens een ritje in de metro een serenade door een koor, én een aanzoek van je geliefde. Ooit zat ik in zo’n koor, misschien dat het me daarom dubbel kippenvel bezorgde. Veel geluk voor Adam en Lucy!

http://www.youtube.com/watch?v=3mWXrHi1Rks&feature=player_embedded

Zo zijn we weer aan het einde van deze nieuwsbrief en dit jaar gekomen. Op naar het langverwachte jaar 2012. Als ik iemand bijzonder vond, zei mijn goede en wijze vader altijd, joh hij (of zij) heeft ook gewoon een velletje over zijn neus. En daarom zeg ik, ach, het jaar 2012 heeft ook gewoon 366 (want het is een schrikkeljaar J) dagen. Maar gezien de voortekenen zal het wel een bijzonder jaar worden. In ieder geval bijzonder omdat jullie er allemaal zijn. Mijn plan is om de nieuwsbrief voor januari voor de kerst klaar te hebben, maar ergens kriebelt er iets zodat ik dat niet wil garanderen. Vandaar dat ik iedereen alvast een prachtig Kerstfeest wens, een gezellig oudjaar en alle goeds voor 2012. Maar wie weet spreken we elkaar voor die tijd nog ……….

 

Duw de rivier niet, ze stroomt vanzelf.

 

Hartegroet,