november 2011


NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2011

WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

 
  
Wat verwarring, stagnatie of regelrechte waanzin lijkt,

Is misschien wel de weg naar helderheid ….

Bovenstaande tekst verscheen op mijn beeldscherm toen ik koortsachtig aan het werk was om de tweede bijeenkomst van Klaar voor de Ware van 5 november te elfder ure te verplaatsen van Weesp naar Amersfoort. Nieuwe werklocatie, ander restaurant, iedereen op de hoogte brengen, bevestigingen inventariseren, niets aan het toeval overlatend. Het universum vond het blijkbaar nodig dat ik even op de proef werd gesteld.

Maar wat was het een gouden greep! Het Qi Centrum in Amersfoort met de mooie energie, waar iedereen al dan niet ontroerd zijn of haar ervaringen deelde, het bruggetje bij de in licht badende Koppelpoort voor het slotritueel en ons stadsstrand Zandfoort aan de Eem als locatie voor borrel en een heerlijke tapasmaaltijd. De mailtjes die ik al op zaterdag maar ook op zondag kreeg logen er niet om. Wat doet dit veel met en voor de deelnemers. Daar kan ik erg blij van worden! En het motiveert me nog meer om deze workshop breed in de markt te zetten. Het werkt!!!!!

 

Regelmatig vertel ik over de ‘grote regisseur’, die ervoor zorgt dat zielen elkaar op enig moment weer ontmoeten. Dat kan zijn in het licht van een liefdesrelatie, maar ook als een prachtig weerzien, een eeuwenoude herkenning. Onlangs werd voor de derde keer in dit leven dezelfde persoon “toevallig” op mijn pad gebracht. Hoewel onze ontmoeting een zakelijke reden had, wisten we beiden vanaf het eerste moment dat we elkaar in de ogen keken dat we elkaar al eeuwen kenden. En wat delen we veel. Beiden leraren, helers en ook weer hier in deze periode om onze bijdrage te leveren aan de transformatie. Het was thuiskomen, voor ons beiden. Een terloopse opmerking van hem bij de eerste ontmoeting heeft me doen besluiten om een behandeling bij hem te ondergaan. Het mooie is dat hij met heel andere, veelal oosterse, technieken werkt dan ikzelf. En zonder op details te willen ingaan deel ik graag met jullie dat het stukje van mezelf wat ik na wat vervelende gebeurtenissen was kwijtgeraakt, weer heb teruggevonden. Terwijl  ik deze nieuwsbrief schrijf, geniet ik van deze staat van zijn. Mardou van Loohuizen schreef in haar laatste nieuwsbrief dat ze zichzelf had teruggevonden, dat ze zich realiseerde dat ze niet meer hoefde zoeken en dat het nu zo goed is. Voor mij voelt het precies hetzelfde.

 

Onlangs zag ik een foto: 100.000 (het stond erbij!) boeddhistische monniken, die bidden voor een betere wereld. Wat een kracht moet dat geven. In de vorige nieuwsbrief heb ik al uitgelegd dat positieve gedachten en de liefde van velen de wereld wezenlijk kunnen (en gaan) veranderen. Denk daar nog eens over na en probeer je aan te sluiten bij die steeds groter wordende stroom van mensen die zich realiseren dat het ook anders kan, nee anders moet. Weg met angst, onderdrukking, macht(smisbruik) en onvrijheden. Laten we werken aan de nieuwe wereld. Het ultieme duwtje daarbij krijgen we vanzelf.

 

In de afgelopen maand zijn veel onderwerpen over mijn beeldscherm gerold waar ik graag iets over zou schrijven in de nieuwsbrief. Sommige liggen heel dichtbij, anderen zijn wat theoretischer, maar het is altijd intrigerend. Ik heb er maar een lijstje van gemaakt, in de eerstvolgende nieuwsbrieven komen ze stuk voor stuk aan de orde.

Het lijkt bovenaan de nieuwsbrief alsof er weinig gebeurt deze maand, maar het tegendeel is waar. De cursussen lopen door, inmiddels zijn er cliënten die willen werken aan hun relatie, of een één op één “Klaar voor de ware” prefereren boven het werken in een groep. Een nieuwe vorm van therapie waarbij ik in ongeveer twee uur het programma doorloop. Net als bij de groepen is het resultaat verbluffend.  Liefdescoach J zei iemand laatst …… ik vind het een compliment! Wat ik dan ook maar als een compliment opvat is dat er opeens workshops worden aangeboden met vergelijkbare inhoud als “Klaar voor de Ware”. Er wordt zelfs een prijzig weekend georganiseerd om te leren je zielsverwant te vinden. Mijn goede vader zou gezegd hebben: “Nou El, dan weet je dat je wat goeds verzonnen hebt.” En zo bekijk ik het maar. Het positieve is dat er nu nog meer singles in staat zijn zich te verbinden met die zielsverwant en dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

De planningen voor het voorjaar 2012 worden inmiddels weer gemaakt. Zie de agenda op de website voor activiteiten. De lijst zal zeker nog groeien.  Raar eigenlijk. 2012 was een paar jaar een heel beladen jaartal en nu zitten we, net als anders, avonden, cursussen, workshops in te plannen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. En dat is het ook! J

 

De energietrilling is “besmettelijk”

Net als een steeds groter wordende groep al dan niet spiritueel denkende aardbewoners, heb ik al maanden een ongemakkelijk gevoel in mijn onderbuik. Geert Kimpen verwoordde het mooi in een brief die hij rondstuurde. Het gaat over een breed  scala van onderwerpen als de verhuftering van de maatschappij, afbraak van cultuur en onderwijs, de vergroting van tegenstellingen tussen arm en rijk, het gebrek aan liefde en inlevingsvermogen bij velen, het uit de publiciteit houden van voor de bevolking essentiële informatie over risico’s voor gezondheid, gemanipuleerd voedsel en nog veel meer. Dat rommelende onderbuikgevoel hebben wij niet alleen hier, dat is wereldwijd. De naam van de beweging is “occupy” maar het woord bezetting dekt zeker de lading niet. Gelukkig zijn er steeds meer oprecht betrokkenen (James Twyman, Kiesha Crowther b.v.), die er hun dagtaak van maken om de aarde te redden en vrede te bewerkstelligen. Zij zetten een energie in beweging die wordt overgenomen door vooralsnog tienduizenden, maar ik voorspel dat het er over niet al te lange tijd honderdduizenden zijn. Na ‘Occupy Wallstreet” is Occupy Amsterdam, Amersfoort en naar ik hoor ook Assen een feit. Een hoopvol signaal.

Wij maken ons hard voor een betere wereld. We werken vanuit liefde en feit is liefde altijd zal overwinnen. En daarmee bedoel ik niet dat er strijd zal zijn, maar liefde is gewoon de sterkste emotie. Het trillingsgetal voor liefde is veel hoger dan dat voor angst, onderdrukking of schaamte. Dus door liefde uit te stralen, kun je schaamte, angst en onderdrukking uitbannen. Dat is een prachtig gegeven. Wat zal het mooi worden als we in liefde samenleven.

Soms maak ook ik me zorgen of kwaad. Over de financiële crisis of over de agressie in maatschappij (en verkeer L). Maar dan realiseer ik me dat ik door die negatieve gedachten alleen maar in een lage trilling ga zitten en dan haal ik diep adem en vertrouw dat alles zal goed komen. Dan voel ik de energie weer door mijn lijf stromen. Daarmee ‘straal’ ik die energie ook uit en kan een ander die overnemen, waardoor diegene ook dat vertrouwen kan hebben. En het wonder is, dat wanneer iedereen vertrouwen heeft, dat vertrouwen ook zal worden bevestigd. Want zo werken de kosmische wetten.

 

Transformatie, the continuing story

We leven in bijzondere tijden. De transformatie van mens, heelal en aarde schrijdt met rasse schreden voort. Er gebeurt veel om ons heen met de steeds hoger wordende frequentie van de energie, maar ook binnen ons fysieke gestel. Ons lichaam wordt voorbereid op die andere manier van zijn in de toekomst. Dat brengt met zich mee dat mensen zich soms moe voelen. Dat lijkt onverklaarbaar, maar neem maar van mij aan dat wat nu aan het gebeuren is, veel vergt van je. Geef daarom rustig toe aan dat gevoel van moeheid. Als gevolg van de tijdsversnelling zijn de dagen ook daadwerkelijk korter en kun je écht minder doen dan eerst. Forceer niks. Als het je niet lukt…morgen is er weer een dag. Neem je rust, slaap voldoende, want vooral tijdens de uren dat je ’s nachts rust, vinden de veranderingen plaats. Steeds een klein beetje zodat je heus niet op een ochtend zult opstaan en merken dat er zaken veranderd zijn, maar toch …… uiteindelijk zul je klaar zijn voor die nieuwe manier van leven.

Sommige bronnen beweren dat alleen zij die verlicht genoeg zijn, naar die nieuwe dimensie zullen overgaan. Daar komt een stukje ego om de hoek kijken, want natuurlijk vinden zij alleen zichzelf verlicht genoeg. Er wordt zelfs beweerd dat er sprake gaat zijn van twee werelden. Eén voor hen die het begrijpen en die daar verlicht zijn en eeuwig mogen leven, en eentje waar het zo mogelijk nog beroerder is dan hier op aarde, voor de ongelovigen. Ik hoor van mijn contacten in de lichtwereld dat deze verhalen slechts angst zaaien en angst is iets van de oude tijd. Er is voor iedereen een plaats in de nieuwe wereld. Sommigen echter zullen voordat daar sprake van is echter zelf kiezen om daar geen deel van uit te maken. Blijft de noodzaak om zorgvuldig met de aarde om te gaan, want we willen natuurlijk wel dat er een plek is om die nieuwe wereld te realiseren. Dat is prioriteit nummer één!!!

Hoewel velen inmiddels wel weten dat we in deze bijzondere tijden leven, is het voor het gros van de bevolking nog onbekend. Er wordt ook geen ruchtbaarheid aan gegeven in de media. Er is veel verborgen wat best zichtbaar zou mogen worden. Zoveel dat het hier even een brug te ver is om daarop in te gaan. Op www.wanttoknow.info lees je alles wat er wel is maar niet in de reguliere media komt, er is ook een Nederlandse versie, www.wanttoknow.nl. Ik geef altijd de voorkeur aan de oorspronkelijke teksten J

Overigens raad ik je aan, om kritisch te lezen en zelf te bepalen wat je wel of niet aanneemt.

 

Klaar voor de Ware! Apeldoorn; 19 (v) en 20 (m) november 2011

Vanwege praktische problemen heb ik met Klaar voor de Ware! In Apeldoorn moeten omzien naar een nieuwe locatie. Die heb ik gevonden in de prachtige ruimte van Max Tack. Hij geeft daar onder anderen Tai Chi lessen (www.maxtack.nl ) Deze ruimte was alleen niet beschikbaar op de eerder geplande datum; vandaar dat de bijeenkomst in Apeldoorn iets is doorgeschoven.

Zegt het voort!

 

Mauro moet blijven.

Het ontroerde me ze daar zo te zien zitten, terwijl Paul de Leeuw een liedje voor ze zong. Mauro en zijn ‘broertje’. Welke onverlaat haalt het in zijn botte hoofd om zo’n jongen terug te willen sturen naar een land waar hij niets meer mee heeft. Ik kan me daar mateloos boos over maken. Deze nieuwsbrief is geen politiek platform, maar wel een boodschapper over de nieuwe tijd. Waar liefde en eenheidsbewustzijn ‘regeren’. Hoe kan dit in een beschaafd land gebeuren. Mauro heeft nota bene dezelfde Limburgse tongval als de minister die hem wil los scheuren van zijn pleegouders, broertje en vrienden.

En ja, ik weet dat als Mauro mag blijven, er nog tientallen Mauro’s staan te wachten op een verblijfsvergunning. Tientallen? Dat is een fractie van de hoeveelheden asielzoekers die vanuit Noord Afrika de laatste maanden in Italië zijn geland. Kom op, laten we laten zien waar een klein land groot in kan zijn!

  

 
  

A vision of 2012!!!  7 december 2011

Alweer 2012? Ja! Maar wel in een heel ander kader. Nog een maand of twee en we kunnen dat jaartal weer boven onze brieven schrijven. Tijd om voor onszelf de lijnen voor dat jaar uit te zetten.

Want hoewel er rondom ons veel gebeurt, zal het dagelijks leven toch gewoon doorgang vinden. Er blijven kansen, uitdagingen en warme gebeurtenissen.

Met de wet van Aantrekking in de hand, aangevuld met de hogere trillingsfrequentie buiten én in onszelf (die geef ik je op die avond in een visualisatie) werken we voor de pauze aan de juiste mindset, en gaan we na de pauze aan het knutselen om een prachtig visionboard voor 2012 te maken.

Tevoren nadenken over wat je wilt uitzetten in de energie voor 2012  is alles wat je hebt te doen.

Locatie: Centrum Zenit, Spoorstraat Alkmaar

Aanvang. 20.00 uur

Bijdrage: 20 euro (laat die 12 cent maar zitten J)

Aanmelden? Jazeker: via info@ellen-engelman.nl

 

Mannenweekend

Soms komt er ineens iets langs waarvan ik denk: Dat is prachtig en ik zou zo een paar mensen weten die dat heel goed kunnen gebruiken.

Collega Gerrit Nelissen uit Apeldoorn heeft een praktijk voor individuele en relatietherapie. Van 24 tot en met 27 november organiseert hij een mannenweekend met als thema: seksualiteit en relaties.

Hoewel veel mannen dat met schouderophalen zullen afdoen, raad ik ze toch aan om even naar de site van Gerrit te gaan en te lezen over dit weekend. Gun jezelf eens zoiets en kom er herboren uit!

Niet alleen leuk voor jou, maar ook voor je eventuele partner J

Op 7 november is er een gratis infoavond over deze workshop. Omdat je deze nieuwsbrief erg op het nippertje krijgt, wil Gerrit je vast ook wel per telefoon uitleggen wat er allemaal te gebeuren staat.

Meer weten? www.relatietherapieapeldoorn.nl

 

Kiesha

Op YouTube circuleert een filmpje van Kiesha Crowther. Met bombastische muziek eronder en in een soort videoclip doet ze haar emotionele oproep om Moeder Aarde te redden.

Ik (her)ken haar wanhoop, maar had graag gezien dat daar wat ingetogener mee was omgegaan.

Er staan gelukkig nog mooiere opnames van haar en informatie over haar op deze site bijvoorbeeld.

http://dutchamazingnewsblog.wordpress.com/2011/09/05/een-middag-met-little-grandmother-kiesha-crowther-video/

Wat een prachtig mens is het toch! Wat ze zegt komt recht vanuit haar hart.

Het interview is in vier stukken geknipt, en voor je in hapklare brokken verdeeld. Neem alsjeblieft even de tijd hiervoor. De boodschap is van het grootste belang!

Je zult er geen spijt van hebben.

(Dan heb je ook meteen weer één van die sites waar het nieuws is vermeld wat niet op onze tv en in de kranten verschijnt. Overigens geldt bij deze sites altijd: denk zelf na, neem niet alles voor zoete koek aan. Verifieer bronnen en blijf kritisch. )

 

Imagine

Kippenvel bij de Australische (ik geloof) X factor. En luister ook eens naar die nog immer actuele tekst van John Lennon………

http://www.youtube.com/watch?v=6dfc0EYktwI

 

Regressietherapie

We pakken de draad weer op. Deze maand behandel ik weer een therapiemethode die ik in mijn gereedschapskoffer heb zitten. Er is vaak verwarring over regressie- en reïncarnatietherapie. Bij beiden gaan we op zoek naar een gebeurtenis in het verleden waardoor iemand een bepaalde blokkade kan hebben opgelopen. Terug in de tijd. En wanneer dat is tot maximaal het moment van conceptie, heet het regressietherapie, gaat het terug naar een vorig leven, dan heet het reïncarnatietherapie. Zo simpel kan het zijn. Omdat we vaak niet precies weten ‘waar’ het zit, gaan we in algemene zin terug in de tijd.

In het onderstaande geval, zat het trauma in de jeugd van de betreffende persoon. Hier was dus sprake van regressietherapie.

 

Frits

Er was een man, die zich niet durfde over te geven aan volledige ontspanning bij meditaties. Ik nam hem mee, terug in de tijd en we belandden in zijn jeugd. Als zesjarig jongetje moest hij geholpen worden aan zijn amandelen. In die tijd geen moeder aan je bed en geen knuffel mee in de operatiekamer. Je werd weggereden, vastgebonden en zonder pardon met een kapje in slaap gebracht. Een traumatische ervaring.

Hij heeft als grote Frits, bij kleine Frits aan het bed gezeten. Zijn handje vastgehouden en hem verzekerd dat hij bij hem zou blijven. Zo had kleine Frits vertrouwen in wat er ging gebeuren. Het trauma was overwonnen.

De volgende dag kreeg ik een telefoontje dat hij heerlijk had gemediteerd en zich voor het eerst in zijn leven volledig had kunnen overgeven aan de ontspanning.

 

Zo eenvoudig kan het zijn. In één sessie weer het vertrouwen om je over te geven aan de lichte trance van meditatie. En dat na jaren ploeteren ………

 

Herfst

Met de hond in het bos, op zoek naar een mooie tak om een “talking stick” van te maken voor de groepsgesprekken bij Klaar voor de Ware, genoot ik van alle prachtige kleuren, de paddenstoelen, boleten, mossen en (natuurlijk) roofvogel. Vergeet niet om voordat alle blaadjes zijn gevallen te gaan genieten van de kleurenpracht van dit seizoen. Heb een mooie novembermaand.

 

 

Life is not a mystery to be solved, but a reality to be experienced.

 

Hartegroet,

 

Ellen Engelman