oktober 2011


NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2011

 
  

Wie wijs is, is enkel wijs omdat hij liefheeft.

En wie dwaas is, is enkel dwaas omdat hij denkt

dat hij de liefde kan begrijpen.

           

(uit het boekje: Liefde, de mooiste citaten

            Van Paolo Coelho – een aanrader!)

 

 

De Magnolia in mijn achtertuin die me in het voorjaar bloemenpracht brengt, zit op dit moment al dagen vol met lijsters. Wat een sprookje! Een concert van gevarieerde zangmotieven waar je geen genoeg van krijgt. Ik denk dat ze nog even hier zijn blijven hangen omdat de temperatuur nog hoog is. Als het kouder wordt, zal ik ze moeten missen dan trekken ze, zoals dat hoort naar het zuiden. Het schijnt dat er wel meer segmenten van de natuur in de war zijn door het warme weer. “Gelukkig” lijkt de komende dagen de herfst ook wat betreft temperatuur in te zetten.

De afgelopen twee weekenden stonden in het teken van Klaar voor de ware. Ik heb geleerd van de pilots. Onder anderen wat betreft de groepsgrootte. Het is geen massa-workshop. Ieder heeft zijn of haar proces en daar moet ook ruimte voor zijn en aandacht. Dus er zijn maximaal acht deelnemers per groep. Het waren prachtige dagen. Ook die met de mannen. Hoewel die wel een uur eerder zijn afgelopen dan die van de vrouwen J Bij de tweede bijeenkomst op vijf november in Weesp is er een mooie groep met mannen en vrouwen. Dat wordt een prachtige middag. Ik kan daar nu al van genieten.

Het seizoen begint langzaamaan op gang te komen. Gisteren is weer een groep Dialoog met je Gids in Alkmaar van start gegaan. Over twee weken in Santpoort en nog een paar weken later waarschijnlijk in Den Haag. Engelman goes national, zullen we maar zeggen J

Het werken met groepen heeft mijn hart. Dat vind ik fantastisch om te doen. En hoewel ik de cursus Dialoog met je Gids al jarenlang geef kan bij zo een cursus nooit sprake zijn van een automatische piloot. Iedere groep heeft een andere dynamiek, iedere deelnemer is uniek, evenals zijn of haar gids.

Er zijn nog plannen voor een maandelijks spiritueel café in Amersfoort en een voorzichtig idee om een andere manier van (internet) dating in te passen in een groter geheel, maar daarover later meer.

Er is ook goed nieuws. Leven vanuit je hart wordt een steeds wijder verbreid begrip. Ik kom het tegen op plekken waar ik het niet zomaar zou verwachten. Des te beter. Ik ontmoet mensen die dat, net als ik vanzelfsprekend vinden en zo groeit de beweging. Denk er maar eens over na. Verbind je vanuit je hart met diegenen die je tegenkomt en je zult merken dat de mensen ook veel vriendelijker terugdoen. Het zogenaamde 100-nul principe. Als jij volledig aardig en begripvol bent, dan trek je (wat je uitstraalt, trek je naar je toe) ook zulk gedrag naar je toe. En ziehier …… de wereld wordt stapje voor stapje een stukje beter. En daar is het toch allemaal om te doen.

Om die wereld daadwerkelijk beter te maken, hoeven we niet met de handen in de schoot te blijven zitten. We kunnen met een paar minuten oprechte aandacht dingen veranderen. Echt? Ja echt! Lees het artikeltje “Visualisatie voor een doorbraak” maar, wat hieronder staat.

 

Activiteiten in oktober:

 

-       9 !!!      Klaar voor de Ware voor mannen in Amersfoort (ingelast); er is nog plaats

-       18        start dialoog in Santpoort (besloten)

-       19        start “spelen met spiritualiteit” in Alkmaar (vol)

-       22        Klaar voor de Ware voor vrouwen in Assen

-       23        Klaar voor de Ware voor mannen in Assen

-       29        Klaar voor de Ware voor vrouwen in Apeldoorn

-       30        Klaar voor de Ware voor mannen in Apeldoorn

Voor alle informatie over locaties etc. zie de agenda op de website.

 

Angst

De media en de politiek doen hun best. Er wordt gedreigd met financiële stormen en bankroet voor het eurogebied, en dus ook voor ons allen. Als er, zoals laatst bij Pauw en Witteman, een expert zich wat te optimistisch uitlaat, krijgt hij dat als verwijt over zich heen van beide presentatoren. Dit is niet de plaats voor gedetailleerde financiële discussies, maar ik wil toch even een artikel aanhalen wat ik laatst op facebook las (dank je Alain!). Dat ging erover dat de Amerikaanse en Britse Banken erg hun best doen om (concurrent) de Euro onderuit te halen, die met de onbewuste medewerking van de naïve europese politieke top. Het artikel deed mij de ogen openen. Zo had ik er nog nooit naar gekeken.

Maar hoe dan ook. Door ons in miljoenennota, op tv, radio en in kranten met ons allen te programmeren dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren, gaan wij, de Nederlandse bevolking, daar ook in geloven. We passen ons uitgavenpatroon aan (dat zorgt weer voor teruggang in economie) en “denken” onszelf regelrecht de crisis in. Als iemand op tv zegt “ik fietste door Amsterdam en mensen liepen gewoon te winkelen, gingen uit eten en zaten op terrasjes alsof er niets aan de hand is net als vlak voor de eerste wereldoorlog…..” (Pauw en Witteman 3/10/11) Dan ruikt dat wel erg naar paniek zaaien.

Er is een veel betere manier om met die crisis om te gaan: blijf positief denken. Trek goede tijden naar je toe, zie voor je dat je voldoende middelen hebt om goed te leven en doorvoel dat ook. Als we dat met ons allen zouden doen zou het wel eens heel anders kunnen lopen.

Dat de paniekzaaiers bij Pauw en Witteman ook wel eens ongelijk hebben heeft de Mexicaanse griep bewezen!  Op voorspraak van de heer Coutinho, die regelmatig zijn alarmbericht bij dat programma kon filteren, werd ongelimiteerd vaccin ingeslagen. Nu blijkt dat voor 140 miljoen euro vaccins niet is gebruikt. Hoeveel PGB’s zouden dat zijn, of wat kunnen theater- of balletgezelschappen daar mee, of extra uren zorg voor demente bejaarden zodat die lekker in een snoezelbad kunnen  MET een knuffel, omdat daar dan tijd voor is.

Inmiddels is er een voorzichtige beweging van mensen die het allemaal anders willen. Ze kamperen op belangrijke pleinen en laten horen naar bankwereld en politiek dat het ook allemaal anders kan.

15 oktober is een dergelijke bijeenkomst gepland in Den Haag.

 

Hulp bij het positief denken

Bekijk dit filmpje maar eens om boven staand positief denken te integreren in je systeem. Een luchtig, maar oh zo waar filmpje!

 

http://www.flickspire.com/m/lstruth/AttitudeIsEverything?Id=205622

 

En het is waar wat ze zeggen : positiviteit is besmettelijk! Dus verlies je er gerust in J

 

Visualisatie voor een doorbraak

Het is al vaker gezegd; toeval bestaat niet! Het maken van een nieuwsbrief is geen handeling maar een proces en soms vind ik het nog net niet ok om hem te versturen. Zo ook nu. Gisteren was hij, min of meer klaar, maar ik miste nog iets. Dat blijkt, want vanmorgen kreeg ik van mijn Noordhollandse collega-vriendin Anne Westenbrink een mail waarvan ik dacht: “hier kan ik met zoveel lezers van de nieuwsbrief een verschil maken.” Laat me het uitleggen.

In de mail wordt de kracht van gedachten uitgelegd. Ik heb hier wel eens geschreven over James Twyman die met een paar mensen in Ivoorkust ging mediteren voor vrede tijdens de burgeroorlog daar, en ziehier, zeker in het gebied waar hij zich bevond, werd het vrede. De kracht van positieve gedachten is immens, zeker als duizenden, mensen diezelfde soort gedachten het universum insturen.

Het is op dit moment een enorme chaos op de wereld. In de mail wordt ons gevraagd om een item te nemen wat voor de WERELD van belang is. Stel je voor dat er iets gebeurt waardoor zaken ten goede worden gekeerd. Je mag dat helemaal zelf invullen. Sommigen zullen zich indenken dat Obama in een persconferentie de disclosure (contact met buitenaardsen) aankondigt, of dat (wat dichterbij) in Nederland het wetsvoorstel tot het schrappen van bepaalde Natuurbeschermingsgebieden van tafel wordt geveegd, of dat wordt aangekondigd dat iedereen gratis groene stroom krijgt, of dat grootschalige niet-biologische veeteelt wordt verboden. We hebben allemaal wel iets wat we belangrijk vinden voor de wereld, wat goed is, en wat nu wordt onderdrukt, genegeerd of ontkend.

En wanneer moet ik daar dan aan denken, zul je zeggen ……> nou NU. Besluit wat je zou willen, sluit je ogen, zie, hoor of voel hoe dat zou zijn, doorleef het en geniet daar ten volle van. 1 minuut. Meer hoeft niet en zo kunnen we met ons allen het verschil maken. Mooi he?

Meer weten? http://www.visualizedaily.com/transcript-nl.html

 

Tweelingziel – Kristien de Winter

Soms lees je een boek wat nooit op de eerste plaats van de Libris Literatuurlijst zal komen, maar waarvan je weet dat je het altijd zult blijven herinneren. Het boek “Tweelingziel” van de Belgische schrijfster Kristien de Winter, is er zo één. De verhaallijn is niet eens het belangrijkste, het gaat om de gedachten die worden uitgedragen. Over eenheidsbewustzijn, het versmelten van de chakra’s bij zielsverwantschap en het gevoel wat je bij dat laatste hebt. De energie van het boek is zo krachtig, dat ik tijdens het lezen ook daadwerkelijk die energiestroom ervaren heb. Wellicht kwam dat omdat ik zoiets zelf heb meegemaakt en was het mijn eigen ‘echo’, maar toch. Een krachtig, leerzaam en duidelijk boek. In het nawoord vertelt Christien over de zielsverwantschap die zij en haar partner Alain hebben. Daar werd ik erg door ontroerd, en het sterkte me in mijn voornemen om iedereen wakker te maken en te laten weten hoe volkomen een relatie kan zijn. Niet gebaseerd op bijvoorbeeld invulling, (financieel) comfort, fysieke aantrekking, maar met een congruente trilling in twee wezens die samensmelten op alle niveaus van het leven. Prachtig!

In mijn nooit aflatende ijver om alles te weten te komen over soulmates, tweelingzielen, relaties, ontmoeten, verbinden enz. heb ik al menig boek gelezen, maar nooit werd ik zo letterlijk en figuurlijk geraakt.

Een aanrader voor iedereen die mee kan in of meer wil weten over het gedachtegoed van Klaar voor de Ware!

Tweelingziel – Kristien de Winter  - ISBN 978-90-223-2647-3

 

Grijsboek

Over het dementie proces van mijn onlangs overleden moeder, maar met name over de dingen die daarin pijnlijk mis gingen, heb ik een boekje geschreven. Een GRIJSBOEK, want zwartboek wilde ik het niet noemen. Het boekje gaat naar de directies van de betreffende verpleeghuizen, de thuiszorg, de cliëntenraden en naar instanties in de gezondheidszorg. Ook naar sommige media (Volkskrant, Omroep Max b.v.). Het is de bedoeling dat door het openbaar maken van deze zaken, in de toekomst zulke misstanden worden voorkomen.

Als je zelf belangstelling hebt, of iemand weet die er iets mee zou kunnen; ik stuur het graag toe!

 

Erica

Ooit heeft ze mijn hart gestolen, toen ze zomaar plompverloren in een interview bij Pauw en Witteman te kennen gaf dat ze uitgaat van reïncarnatie. Met name het gezicht van Jeroen Pauw kan me nu nog doen gniffelen. Erica Terpstra heeft een nieuw programma op Nederland één. Op de maandagavond. Het heet “Erica op reis” en ze bezoekt bijzondere landen en plekken en gaat daar op zoek naar antwoorden op vragen die ze heeft, meestal op het gebied van spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Vorige week was ze bij de Maya’s in Guatemala. Aan een aantal sjamanen en sjamanka’s (vrouwelijke sjamaan) vroeg ze of we bang moeten zijn voor 2012. Alles op zijn Erica’s. Met een schaterlach van tijd tot tijd, maar als het om een ritueel gaat, met groot respect voor de sjamaan én voor Moeder Aarde. Mooi om te zien en interessant om te horen.

Maandagavond Nederland één rond tien uur.

 

Lama Lobsang

Een bijzonder en wijs mens. Dat is hij, Lama Lobsang. Ik heb hier al eerder over hem geschreven.

In november is hij weer in Nederland. Als je de kans krijgt, ga eens naar hem luisteren. Je zult geraakt zijn door de eenvoud van zijn wijsheid en zijn geweldig mooie energie. Prachtig!

Meer info op: www.tulkulamalobsang.org

 

Oktober alweer. Het jaar gaat snel en dat is niet verwonderlijk omdat we alweer in de zoveelste tijdsversnelling zitten. Voordat we het weten is het december 2012.

Ik wens jullie mooie herfstdagen met prachtige warme kleuren, buiten en binnen. Vergeet niet op tijd die shawl om te doen J

De uitsmijter is een stokpaardje van me:

Wie liefheeft in de hoop liefde terug te ontvangen, verdoet zijn tijd!

 

Hartegroet,