juni 2011


NIEUWSBRIEF JUNI 2011

WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

 
  

 

De werkelijkheid is soms mooier

Dan de mooiste fantasie

Open je ogen en geniet

 

 

Met een dubbel gevoel herschrijf ik de eerste regels van de nieuwsbrief. Gisteren kreeg ik mijn wake-up-call. Een aardige Alkmaarder bleek ons plotseling te zijn ontvallen. Iemand met wie ik meer contact had dan met de gemiddelde cursist en cliënt. Ik had hem lang niet gezien of wezenlijk gesproken en ineens is ie er niet meer. Ik realiseer me dat er in Alkmaar zoveel mensen zijn op wie ik net zo gesteld ben als op hem, die ik nauwelijks of nooit spreek of zie. En niet alleen in Alkmaar……. Vandaag heb ik besloten dat het allemaal anders moet. Dat ik ook ruimte wil hebben, nou ja maken, voor andere dingen dan de Engelman bv. Grenzen. Ik heb er mijn mond vol over tegen mijn klanten, maar ben er zelf erg slecht in. En dat moet veranderen. Meer over de consequenties daarvan in de nieuwsbrief van september.

 

De eerste twee dagen “klaar voor de ware!” zijn geweest. Totaal waren er in Amersfoort en Egmond 17 vrouwen en (jawel) 2 mannen. Natuurlijk heb ik geleerd van deze eerste editie, maar de basis is goed en de aanmeldingen voor het najaar beginnen al binnen te lopen. Op 1 juni was in Alkmaar een geweldige avond “spelen met spiritualiteit” waar de deelnemers de naam van de avond volstrekt eer aandeden en dingen deden en konden die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. Waren het wat betreft werk deze afgelopen weken al hectische tijden, het universum verraste ons ook nog met een onverwachte actie. Dochter Roos moet haar prachtige kloosterruimte uit en op zoek naar vervangende anti-kraak woonruimte en wel binnen twee-en-halve week. Gelukkig de smerigste maisonnette van Amersfoort toegewezen gekregen, dus verstand op nul, dweilen paraat en aan de slag…….

Daarnaast rommelt de tijd waarin we leven met grootse gebaren voort. Ik werd geraakt door een foto van een huilende “chief”Raoni in het Amazonegebied. De Braziliaanse president had een idioot prestigeplan goedgekeurd waardoor een enorm gebied regenwoud, compleet met alle inwoners, mens en dier, van de aardbodem verdwijnt. Ik vermoed dat de chief nog nooit in zijn leven had gehuild, of in ieder geval niet in het openbaar, maar dit, en dat kan ik me voorstellen, was werkelijk te veel voor hem. Hopelijk duren de voorbereidingen zo lang, dat het project nooit zal gaan worden uitgevoerd omdat we dan al in een andere wereldorde zitten……. (Onderaan de nieuwsbrief de foto van de chief )

Maar er is ook goed nieuws. Wat te denken van een “wereldkampioenschap voetbal” in Amsterdam met teams uit VEERTIG verschillende nationaliteiten, die twee dagen voetballen zonder enig onvertogen woord. Een pool met Israel en Iran om maar wat te noemen. En heel veel mensen die nog meer geld bijeen fietsen door een sponsortocht te maken de Alpe d’Huez op. Ik deed het vorig jaar met de auto, maar ieder die het op de fiets doet heeft mijn respect!

De liefde, zielsverwanten en het hart staan volop in de belangstelling. Ik heb net het boek Rachel, of het mysterie van de liefde, van Geert Kimpen aangeschaft. Verplichte kost voor een single die ook nog eens workshops over relaties geeft. Op 24 juni geeft Geert een lezing in Arnhem over zielsverwanten. Mijn stokpaardje! Ook besteld is het boek “tweelingzielen” van een Belgische schrijfster. Van beide boeken een review in de volgende nieuwsbrief die vanwege vakantie half juli verschijnt. En voor wie nog meer over liefde wil horen, op 23 juni een lezing “hoe mannen liefhebben” in De Roos in Amsterdam.

Terwijl de chaos op de wereld groter lijkt te worden, Greenpeace er helaas niet in is geslaagd de trein met radioactief afval te stoppen en het gelukkig weer een beetje heeft geregend, gaan we gewoon door met ademhalen. Blijf rustig en weet dat het universum voor je zorgt. Leef bewust en deel je liefde met iedereen, dan gaan we langzaamaan op weg naar een mooiere wereld.

In de volgende nieuwsbrief naast de review van de boeken ook het verslag van de lezing van Kiesha Crowther (little grandmother) die ik in Glastonbury ga bijwonen en ik hoop ook weer een foto van een graancirkel, want dan heb ik er eentje gezien.

 

In deze nieuwsbrief:

-      In memoriam Bert Helmink

-      Bacteriën en bewust leven

-      De wereld vergaat! Vergaat de wereld?

-      Angstige peuters                                                                                                                           

-      Mannen

-      Oude dames

-      Telefoon weg

-      Therapie van de maand: Reconnection en Reconnective Healing

 

 

In memoriam Bert Helmink

Het maken van een nieuwsbrief als deze is een organisch proces. Het groeit onder je handen. Maar deze keer wilde het maar niet “groeien”, waardoor de verzending vertraagde. En daar bleek een reden voor te zijn. Gistermiddag (maandag) bereikte mij het bericht dat vorige week Bert Helmink is overleden. Bert, die niet alleen een vaste gast was in de Engelbak, maar ook bij de inrichting en opbouw daarvan twee dagen IKEA meubelen  heeft zitten monteren. Wat er ook georganiseerd werd, hij was van de partij. Niet alleen in de Engelbak, want ik kwam hem voor het laatst ook tegen bij de open dag van Zenit in januari van dit jaar. Op talloze beurzen liep hij rond, genietend van de sfeer en de mensen om hem heen. Ik zal nooit vergeten wat een aardige en warme man hij was. Het was moeilijk om hem te bewegen te praten over de dingen die toch ook hem dwarszaten. Ach Ellen, ik red het wel, zei hij dan.

Ik zal het “Ha die Ellen!” nooit meer horen. Bert wordt in besloten kring begraven, maar ik heb het plan om met een aantal lezers van deze nieuwsbrief die net zulke prettige herinneringen aan hem hebben als ik, deze zomer een keer bij elkaar te komen en op bescheiden wijze Bert te herdenken.

Wil je daarbij zijn, stuur dan even een mailtje, dan houd ik je op de hoogte van de plannen.

Lieve Bert, ik weet dat je zo af en toe zult meekijken vanaf je wolkje. In gedachten ben je nog bij ons. De “hand van Fatima” die ik bij de opening van de Engelbak van je kreeg, hangt prominent in mijn praktijkruimte en zal daar altijd blijven hangen ………. Heb het goed daar!

 

Bacteriën en bewust leven

De rollercoaster met hele en halve waarheden daar waar het de ehec besmetting betreft maakt weer eens duidelijk hoe in deze tijd van nieuwe media de geruchten regeren. Telkens werd de beschuldigende vinger gewezen naar een andere bedrijfstak in weer een ander land, en telkens reageerde de consument en afnemer met embargo’s. Inmiddels zien de tuinders in Spanje en Nederland, een biologische teler van taugeh in Duitsland, en nog veel meer middenstanders hun omzet teruglopen, soms zelfs naar nul. En dat alles op basis van weer een gerucht.

Ik hoorde een expert zeggen dat de besmette partij van wat het ook geweest is, waarschijnlijk allang is geconsumeerd en dat er vooralsnog geen besmettingshaard zal worden ontdekt. Doodgewoon omdat die er niet meer is.

Maar is het eigenlijk wel zo erg dat de energieslurpende tuinbouw even pas op de plaats maakt. En is het slecht dat de consument eens nadenkt over wat hij of zij nu eigenlijk naar binnen werkt, en waar dat vandaan komt? Zou het toeval zijn dat de volkstuintjes niet aan te slepen zijn?

Als je lokaal teelt en consumeert weet je wat je eet en bovendien wordt aanzienlijk bespaard op de kosten en vervuiling van het transport.

 

De wereld vergaat! …….Vergaat de wereld?

In de Verenigde Staten zijn 60 miljoen (!) exemplaren verkocht van een boek over het eind van de wereld; het laatste oordeel. Ergens in de bossen daar oefenen honderden christen-mannen met vlammenwerpers om Satan, wanneer die voor hen zou staan, te bestrijden. Mensen verkopen hun huis (of geven het gewoon weg), zeggen hun baan op en vermoorden zelfs hun kinderen om deze te behoeden voor het moment dat de aarde vergaat …… De gekte is compleet. (Deze info heb ik van een uitzending van Knevel en v.d. Brink). Met open mond heb ik zitten luisteren. En ja, de heren presentatoren geloven ook in een moment dat de wereld zal vergaan, maar dat zal nooit tevoren worden aangekondigd.

Heeft men de klok horen luiden? Feit is dat daar wij spiritueel denkenden deze periode “transformatie” noemen, en er  van overtuigd zijn dat de chaos waarin we nu leven uiteindelijk zal uitmonden in iets veel mooiers dan we hadden, maar toch gaan ook wij er stilletjes van uit dat het allemaal niet zonder letterlijke slag of stoot zal gaan.

Het heeft geen zin om bang te zijn voor wat er komen gaat. Hoewel er op dit moment wel het een en ander is om je zorgen over te maken. Maar ook dat zijn dingen waarop je als enkeling geen invloed hebt, dus haal rustig adem, wees in het nu en goed aanwezig en ga door met je leven.

De laatste periode was ik druk met zeer aardse zaken, maar had daarom ook veel tijd om na te denken en ik dacht aan alle punten die ik in deze nieuwsbrief aan de orde zou willen stellen. Ik heb besloten slechts een fractie te belichten. Want dit moet weliswaar een platform zijn van informatie, maar ook van rust, vertrouwen, hoop en bovenal liefde. Daarin past geen paniekvoetbal.

Mijn vader, de man van de oneliners, wees me in dit kader altijd op een tegeltje in de wachtkamer van zijn tandarts: “een mens lijdt meestal nog het meest, door het lijden dat hij vreest, maar dat nimmer op komt dagen.” En zo is het! Komt tijd, komt raad.

Onverlet bovenstaande wil ik jullie nogmaals aanraden ervoor te zorgen dat je eten en drinken voor een paar dagen in huis hebt, kaarsen, een zaklantaarn met batterijen en een campinggasje. Laat je niet verrassen, beter mee, dan om verlegen!

 

Angstige peuters

Binnen één week werd ik gebeld door de wanhopige ouders van twee peuters (2 en 3 jaar) die ver van elkaar wonen. De kinderen waren beiden ’s avonds in paniek wakker geworden. Hadden gewezen naar “iets” in de kamer en de oudste van de twee, die al wel goed kan praten vermeldde ook nog dat dat “iets” hem ook nog had pijn gedaan…… Bij het kleinste meisje had dit feit zich een aantal avonden achter elkaar voorgedaan. Als haar moeder binnenkwam lag ze onder haar dekentje wat ze tot ver boven haar hoofd had opgetrokken.

Naast de angst hebben deze peuters ook “last” van agressief gedrag. Ze slaan, bijten en reageren erg prikkelbaar, iets wat ze daarvoor zeker niet deden.

Ik weet dat kindertjes van die leeftijd bang kunnen zijn, niet willen of durven slapen, maar de verschrikkelijke paniek (ontroostbaar huilen en volledig over de toeren) heeft me wel aan het denken gezet.

In het ene slaapkamertje ben ik al wezen “voelen”. Ik trof daar een onrustige energie aan, niet van een entiteit, niet van een gids.

Ik heb inmiddels het een en ander om me heen gevraagd en zal hier in een volgende nieuwsbrief op terugkomen.

Bij deze de vraag of jullie, lezers van de nieuwsbrief ook peuters kennen met dergelijke verhalen? Ik ben daar erg benieuwd naar.

En natuurlijk zijn er ook lezers die een theorie hebben over wat die kinderen nou zien. Ook daarvoor sta ik open.

Vast dank voor jullie betrokkenheid.

 

Mannen …….

De nieuwsbrief is voor iedereen, maar dit filmpje op youtube is voor deze keer even alleen voor vrouwen. Als je de sentimentele muziek wegdenkt is het een verademing om dat allemaal zo maar even te horen. Hmmmm. ”Dear woman …..”   http://youtu.be/K_uRIMUBnvw En natuurlijk realiseer ik me dat deze nieuwsbrief ook gelezen wordt door mannen die al deze excuses nooit zullen hoeven maken, maar voor alle anderen………

Naschrift: lieve mannen, ik weet dat jullie ook de nodige ontberingen door en met ons meemaken. Als ik een keer een vergelijkbaar filmpje tegenkom over jullie, zal ik niet aarzelen dat te publiceren! Tips zijn welkom!

 

Oude dames …….

Ergens in mei van dit jaar woonde ik een bijzondere voorstelling bij. Mijn 84 jarige ex-schoonmoeder, actrice en enthousiast vertegenwoordiger van de Jiddische cultuur en taal, vertelde een zeer indrukwekkend verhaal, door haar uit het Jiddisch vertaald, op een locatie in Amersfoort. Daar dacht ik met weemoed en pijn aan mijn eigen moeder…… Al jarenlang wezenloos in een verpleeghuis bed, alle leven aan zich voorbij gaan latend. Wat een verschil. Onlangs op het journaal: De 84 jarige Juliette Greco, in Carré. Nog immer de ongenaakbare prachtige Francaise. Zou het echt schelen als je zo’n passie voor theater of misschien wel om het even welke passie, in je leven hebt?

 

Telefoon weg?

Nieuw abonnement en nog een “oude” telefoon zonder simkaartje? Daar is nog een mooi tweede leven voor.

Stuur hem gratis naar: Stichting GSM Retourplan, Antwoordnummer 45577 1040 WD Amsterdam. De netto opbrengst gaat naar het World Food Program en WarChild.

Met dank aan Peter den HaringJ

 

Therapie van de maand: Reconnective Healing en The Reconnection

Nu de grote Eric Pearl zich op slechts ettelijke tientallen kilometers van ondergetekende bevindt, kan ik niet anders dan de prachtige Reconnective Healing en de Reconnection op deze plek toelichten. En door wie kan dat nou beter gedaan worden door de meester zelf? In een filmpje van Youtube.

Inmiddels zijn mijn handen getekend door de littekens van de kracht waarmee deze energie doorkomt, soms doet het pijn, erge pijn als ik aan het healen ben, maar dan weet ik: het komt aan! En dat is een goed gevoel. Er komen hoe langer hoe meer mensen die zich willen verbinden met deze hoogfrequente energie, zodat ze op die frequentie gaan meetrillen en geen last meer hebben van de verhoogde frequentie van de energie om ons heen.

Zoals al eerder gezegd voor deze zomer (tot en met eind augustus) geldt een speciale aanbieding. Bij een Reconnection van 333 euro krijg je twee Reconnective Healingen gratis.

Inmiddels is er een lange rij grote en kleine wonderen die door deze healingen hebben plaatsgevonden. Maar het credo blijft: er gebeurt wat er mag gebeuren.

http://www.youtube.com/watch?v=0LzupTrM6pg

 

Met de gebruikelijke uitsmijter wens ik jullie een mooie juni-maand. Voor mij is juni deels vakantiemaand. De volgende nieuwsbrief komt medio juli en is meteen ook voor augustus.

Ik wens jullie voor zover van toepassing een heerlijke, ontspannen en vrolijke vakantie. Geniet ervan!

En bedenk altijd:

Protective measures will prevent costly disasters ……..

 

Warme groet, 

 

Ellen Engelman