mei 2011


9 mei Spelen/spiritualiteit in Amersfoort; 21/22 mei Klaar voor de Ware Egmond; 24 mei start cursus Dialoog Amersfoort; 28/29 mei Klaar voor de Ware Amersfoort; 1 juni Spelen/spiritualiteit Alkmaar

alle info over locatie, aanvangstijd en bijdrage in de agenda op de website

NIEUWSBRIEF MEI 2011

WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

 
  

 

Het hart is als een bloem,

Als je het opent,

Is het op zijn mooist.........

Een rode ballon in de vorm van een hart heeft voor mij een bijzondere betekenis. Ooit kwam er op een plek waaraan ik een mooie herinnering heb, eentje gewoon uit zee waaien, hij cirkelde daar een paar keer en stuiterde naar mij toe, als om te zeggen “heb je het gezien?” Ja, ik had het gezien en was sprakeloos. Onlangs hadden we de droeve taak afscheid te nemen van een heel klein maar verschrikkelijk dapper mannetje. Na afloop van de bijeenkomst kregen we …… een rode ballon in de vorm van een hart. Ik heb hem daar niet opgelaten, maar gekoesterd en hem in mijn tuin gefotografeerd terwijl een engeltje de wacht hield…..

 

Het is vreemd om na bovenstaande anekdote over te gaan tot de orde van de dag, maar dat is wel zoals het gaat. We halen een paar keer diep adem, sturen regelmatig energie en troost naar de ouders en gaan weer aan de slag. En dat is hard nodig, want alles stroomt. De extra cursusgroep “Dialoog met je gids” in Alkmaar is net van start, met maximale bezetting. De voorbereidingen en pr-campagne voor Klaar met de Ware zijn in volle gang, nieuwe therapie- en Reconnectioncliënten stromen binnen en ook het boek vergt nog de nodige aandacht. Ik kan alle bordjes (vergelijk Chinese jongleur) nauwelijks omhoog houden. Maar je zult me niet horen klagen. Ik ben in mijn element! Ik leef (weer)!

 

En hoe staat het er met de wereld voor? Net als je denkt dat het wat rustiger is met natuurrampen, wordt de VS geteisterd door een ongekend aantal tornado’s. Maar ook de mensen laten zich niet onbetuigd. Er is geweld, dictators (laten) schieten op hun eigen bevolking in meer dan één land en ook worden nog behoorlijk wat beerputten geopend. Niettemin zijn er ongemerkt in de loop van de afgelopen tijd een aantal dingen veranderd die moesten veranderen. De energietrilling is weer naar een hogere frequentie; de transformatie van de aarde is weer een stapje verder en wij, de mensen, gaan al dan niet ongemerkt mee. We moeten nog wel even door, maar we hebben ook al heel wat achter ons liggen. Er is ook goed nieuws. Obama, die tijdens een banket bij wijze van videoverslag van zijn geboorte, het begin van de Disney film De Leeuwenkoning laat zien; wat een kracht en humor heeft die man! En wat dacht je van een avond stappen van een groep Marokkaanse jongeren met homo’s die elkaars uitgaansgelegenheden bezochten en na een aanvankelijke reserve in tweede instantie een heel gezellige avond hadden. Als ik zo’n bericht hoor kan dat me ontroeren. Zo moet het toch gaan? Leven vanuit je hart, liefde geven in alle relaties die je hebt en (proberen om) niet te oordelen. Is dat dan niet vermoeiend? Nee! Het wordt een tweede natuur en je krijgt er veel voor terug. Er zijn in deze tijden veel collega’s van mij en andere wijze personen die, al dan niet doorgekregen vanuit het universum, prachtige boodschappen uitdragen over liefde. Sommigen verliezen zichzelf daar een beetje in. Maar beter te veel dan te weinig liefde zullen we maar zeggen. Denk er eens over na, doe alles met liefde dan heb je echt veel meer plezier en voldoening in je leven. In de trein zag ik een moeder met kinderwagen en extra peuter nerveus worden toen ze eruit moest. Ik sprak haar aan en zei, “zal ik hem mee naar buiten nemen? Ik moet er ook uit!” Ze putte zich uit in bedankjes, vooraf, en ook erna. Het mannetje was volledig op zijn gemak bij me en de grijns van de baby in de kinderwagen was onbetaalbaar. Een klein feestje op zomaar een dag! Leef vanuit je hart en verbind je met die ander! 

 

En als we het toch over liefde hebben. De afgelopen maanden heb ik me toegelegd op de liefde, het hart, soulmates, tweelingzielen, helen, loslaten enz. Dat is inmiddels allemaal verweven in het dagprogramma van Klaar voor de Ware. Geen workshop van waaruit je per sé een nieuwe partner moet gaan zoeken. Je moet ook niet ZOEKEN, je moet VINDEN. Laat jezelf zien zoals je werkelijk bent en zorg dat je energie om je heen “leeg” is, dat er geen “oude” of “tijdelijke” verbindingen in je systeem zitten, dan zal die persoon vanzelf naar je toekomen. Stel geen eisen en randvoorwaarden aan die ander of aan de termijn, maar wacht af. Wanneer die verbinding er is, doen alle uiterlijke kenmerken er helemaal niet meer toe. En als je toch wilt daten via internet. Schrijf een profiel over wie jij bent en waar je voor staat. Laat wat betreft die ander leeftijd, lengte, roken, drinken en wat al dies meer zij gewoon leeg. Wacht af wie er komt en verbaas je over die leuke persoon die je anders nooit had ontmoet. Dit is wat ik de laatste maanden heb geleerd en ik wilde dat ik het al veel eerder wist. Vandaar de workshop Klaar voor de ware.

 

In deze nieuwsbrief

-      Klaar voor de Ware, eind mei Pilot in Egmond aan Zee en Amersfoort

-      De wet van aantrekking, continuing story….en gewichtsverlies

-      Zomeraanbieding Reconnection

-      2012 gelegenheid voor spirituele groei

-      Serie: Therapie belicht: regressie en reïncarnatietherapie

 

Klaar voor de Ware ………. Verlaagd tarief voor de pilot bijeenkomsten in Amersfoort en Egmond aan Zee (terugkom in Weesp)

Nog even voor alle duidelijkheid:

-      Bouw geen nieuwe relatie op het verdriet van de oude

-      Maak dat je “schoon” bent, dan zit je niet alleen zelf beter in je vel, maar ben je ook eerlijk naar die ander: DIT is wie ik werkelijk ben, zonder oud verdriet, oude beperkingen of wat dan ook!

-      Laat jezelf zien zoals je bent, en laat alle eisen ten aanzien van die toekomstige partner vallen; beter een prachtrelatie met een zesje dan veel ellende met een negen……..

Kom een dag werken aan jezelf! Laat alle oude sores, verdriet, frustratie en zelfs angst los met een aantal prachtige technieken. Het is vast soms emotioneel, maar er kan ook gelachen worden! Dit alles onder gelijkgestemden en in een veilige omgeving.

Na vier weken komen alle mannen en vrouwen van de twee locaties bij elkaar in Tapas Restaurant Alhambra in Weesp. Daar houden we een evaluatiebijeenkomst met daarna een tapasmaaltijd (anders kan ook), een drankje en een muziekje om in een veilige omgeving nieuwe contacten te leggen met mannen en vrouwen die in dezelfde situatie zitten als jij.

Het is dat ik het organiseer, maar ik zou zo meedoen J

 

21(v) en 22(m) Wellness Center Egmond aan Zee (tegenover Super de Boer) 10.30 – 17.00 uur

28(v) en 29)m) De Studio, Kapelweg 12 Amersfoort 10.30 – 17.00 uur

Terugkom 18 juni Tapasrestaurant Alhambra in Weesp (evaluatie vanaf 14.00 uur, informele gedeelte vanav 17.00 uur) 5 minuten vanaf station Weesp

 

Introductieprijs geen 111, maar VIJFTIG euro. Incl. lunch, koffie/thee en intakegesprek (telefonisch)

Maaltijd en bijbehorende consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Locaties najaar 2011:

 

24(v) en 25(m) september, De Studio Amersfoort

1(v) en 2(m) oktober Centrum De Roos, Amsterdam (een prachtige locatie aan de rand van het Vondelpark!)

Terugkom 5 november Tapasrestaurant Alhambra Weesp

 

Oktober Deventer

Oktober Assen

Terugkom begin december in Zwolle

(locaties worden nog bekend gemaakt)

 

???????

 

Van deze workshop zijn mooie A6 flyertjes gedrukt. Wie daar een stapeltje van wil hebben om uit te delen of op te hangen hoeft maar te kikken ……. Dan stuur ik ze op. Vast bedankt!

 

De Wet van Aantrekking: the continuing story……en gewichtsverlies.

Een jaar of vier geleden zat ik tot over mijn oren in The Secret. Ik was dankbaar voor wat ik had, programmeerde van daaruit nieuwe dingen en daar waar het stoffelijke zaken betrof, kwamen die op soms verbazingwekkende wijze in orde. Echter, als het ging om emotionele of andere niet stoffelijke zaken die ik naar me toe wilde trekken, dan bleek het allemaal niet zo te werken. Ik ben er toen van uitgegaan dat ik daarvoor nog teveel reserves had, teveel twijfels. Ik durfde er niet voor 100% in te geloven dat ik iets voor elkaar kon krijgen of naar me toe trekken en dan werkte het ook niet, dacht ik.

Ik ben ervan overtuigd dat de dingen op je pad komen als je er klaar voor bent. Eerder begrijp je ze vaak niet, of zit je met teveel voorwaarden of achterdocht. Ik mocht weliswaar de stoffelijke vruchten plukken van de Wet van Aantrekking, maar de emotionele en grotere moesten nog wachten. Een paar weken geleden viel in mijn mailbox een aankondiging van een online-video cursus “The Habit of Attraction”. Nou daar wil ik wel een gewoonte van maken dus op een rustig moment heb ik het eerste filmpje bekeken.

Inmiddels ben ik ook een aantal weken bezig met een afslank-programma op basis van verandering van je mind-set, je programmering zullen we maar zeggen. De geestelijk vader van deze methode, Jon Gabriel,  spreekt van emotionele obesitas; ik ben het daar volledig mee eens. Hij vertelt dat ieder lichaam een vet-knop heeft, die aan of uit kan staan. Jon Gabriel is ruim 100 kilo afgevallen zonder enig dieet, alleen maar door zijn systeem zo te programmeren dat het niet dik meer wil zijn. Met het boek komen twee cd’s. Eén meditatie voor de ochtend en een voor het slapengaan (meestal hoor ik het eind niet eens, maar mijn onderbewuste wel!J). De ochtendprogrammering brengt je in de zogenaamde SMART-modus waarbij je jezelf vult met wit licht dat een bepaalde vibratie heeft.

Die vibratie neem je mee de dag in.

Toen ik dus met mijn latent aanwezige witte licht vibratie naar het filmpje over de Habit of Attraction zat te kijken gebeurde er iets prachtigs. Robert Evans vertelde dat, om ook die grote dingen naar je toe te trekken, je je energie op het niveau moest brengen van de trilling van de dingen die je graag wilt. Iedereen weet wel hoe het voelt als je verliefd bent, dan zit je in een heel andere trilling dan dat je honderden kopietjes moet maken. En ineens begreep ik het; nee, ik voelde het. Toen hij het over de trilling had die nodig is om ook die prachtige dingen als liefde, geluk, overvloed etc. naar je toe te trekken, voelde ik ineens die trilling weer die ik elke ochtend door mijn hele lijf ervaar. Ik zat er helemaal in! Wat een inzicht!

Het is ook zaak om goed te weten wat je wilt en nog belangrijker is te weten WAAROM.  Wat is de diepere betekenis van het lijstje van jouw wensen? Ik ben daarmee aan de slag gegaan en inmiddels weet ik dat de meeste van die wensen zijn terug te voeren op één centraal gegeven. Dat inzicht is goud waard.

Probeer de trilling te pakken te krijgen die “geluk” jou zou geven. Leef je in in de situatie en VOEL hoe dat zou zijn. Het vergt enige oefening, maar het is het allemaal meer dan waard! Het is echter nog steeds zoals met alles ….. Het Universum bepaalt het tijdstip en niet jij!

 

Aanbevolen dus:

Robert Evans: www.habitofattraction.com; er zit ook huiswerk bij, maar daardoor ben je er intensiever mee bezig. Vier afleveringen. Je kunt je laten verleiden tot een verdiepingscursus, maar die is niet gratis.

Jon Gabriel: www.degabrielmethode.nl , Boek ca 20 euro, cd’s 10 euro per stuk. Voor 40 euro kun je slank worden. Het gaat niet snel, maar wel gestaag! En zonder strikt dieet!

 

 

Zomeraanbieding (mei t/m augustus) Reconnection® 333 euro incl. twee healingen!

 

Na de eerste bevalling hield ik bekkeninstabiliteit over en heb 34 jaar niet kunnen fietsen.

Toen ik 1 reconnective healing had gekregen, hebben mijn man en ik het weekend erna 14 kilometer gefietst. Ik ben dolgelukkig.

(n.a.v. een healing op  20 april 2011)

Voor meer informatie over Reconnection: zie de website!

 

2012 Niet alleen een keerpunt, maar ook dé gelegenheid voor spirituele groei.

Zoals al eerder op dit platform vermeld is 21 december 2012 een astrologisch bepaalde datum , omdat dan de planeet Niburu na 26.000 jaar een ellips moet maken. (Die beweging zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de aarde, men weet echter nog niet exact welke) Deze datum gaat officieel het Waterman (Aquarius) tijdperk van start, een tijdperk van liefde en eenheidsbewustzijn. December 2012 is echter ook het einde van het Atlantis-experiment. Het duurde 10.000 jaar om dat experiment op te zetten, het experiment zelf duurde 240.000 jaar en het duurde ook 10.000 jaar om dat weer af te ronden, totaal een periode van 260.000 jaar. De ontwikkelingen van de planeet en de bewoners van de aarde worden nauwgezet gevolgd. Echter, de reguliere media zwijgen nog steeds in alle talen over wat er aan de hand is. Na de transformatie (die niet binnen een uur zal plaatsvinden, maar een periode zal bestrijken) zullen de bewoners van onze planeet in een andere dimensie gaan leven. Ik heb het er al eerder over gehad. We krijgen dan ook zelf een veel hogere trilling en gaan dan onder anderen communiceren op zielsniveau. Dat is in feite hetzelfde als diegenen die nu al hebben geleerd om met hun gidsen te communiceren. Daar communiceer je al van ziel tot ziel. Onder de lezers van deze nieuwsbrief bevinden zich derhalve tientallen die kunnen begrijpen hoe dat gaat werken. Er zal geen sprake meer zijn van “verborgen agenda’s”. Dat is op zich al een hele verworvenheid. Maar bovenal zal op aarde een klimaat heersen van gelijkwaardigheid en liefde. Om deze zijnstoestand te bereiken zal de mens in zijn algemeenheid een enorme spirituele groei moeten doormaken, alsook enige fysieke veranderingen. Voor sommigen is die groei al, zij het aarzelend, begonnen. Anderen stromen in volle vaart in die richting. Ik merk, ook op beurzen dat hoe langer hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in zaken die niet meteen zijn te verklaren. Heel, heel velen echter zitten nog volledig in de Vissen-energie. Hangen aan ego, bezit en macht. Sommigen van hen lijken zich spiritueel ontwikkeld te hebben, maar handelen nog vanuit het Vissen-bewustzijn. In de nieuwe tijd is er geen concurrentie meer, dat lijkt tot sommigen maar moeilijk door te dringen. Leven vanuit je hart en je niet meer door je ego laten leiden is het credo. Heel velen zullen nog een stuk moeten groeien totdat ze op het niveau zijn waarop transformatie vanzelfsprekend zal zijn. Zie dit echter niet als een opdracht,maar als een kans om een grote spirituele groei door te maken. Het zou mooi zijn als we in ieder geval bij onze leefwijze zouden nadenken in hoeverre we onszelf toestaan vanuit ons hart te leven. Niet gehinderd door macht, ego of de drang naar (nog meer) bezit. Door de verhoging van de trilling van de energie om ons heen, gaat ook de tijd sneller. Het zal derhalve 21 december 2012 zijn voordat we het weten. Geen “bijltjesdag” maar een gewone dag die voorbij zal gaan als alle anderen, wij echter weten dat het de opmaat is voor de onomkeerbare veranderingen die eraan komen. Iedereen in het eenheidsbewustzijn en met liefde! Ik kan niet wachten!

 

 

Therapie belicht: Regressie- en reïncarnatietherapie

Inmiddels puilt mijn gereedschapskoffertje uit van de verschillende therapieën. Ik kan per cliënt kiezen welke het best bij zowel de persoon als het ongemak passen. De combinaties zijn legio en soms ook beperk ik me bij een cliënt of in een sessie tot één techniek. Om nu een beetje inzicht te geven in de gehanteerde therapieën, zonder dat dikke boeken hoeven te worden gelezen leek het me leuk om in een aantal nieuwsbrieven achter elkaar wat van die therapieën te behandelen. Deze maand is de Regressie- en reïncarnatietherapie aan de beurt.

Er is een nadrukkelijk verschil in regressie (terug in de tijd van dit leven) en reïncarnatie (terug naar een vorig leven). De termen worden vaak op één hoop gegooid maar het zijn nadrukkelijk andere technieken.

In het onderbewuste van een persoon ligt de informatie van alle levens die deze ziel heeft doorgemaakt opgeslagen. Van daaruit wordt ook het gedrag en de reacties van betreffende persoon aangestuurd, bijvoorbeeld wanneer bepaalde herinneringen uit dit of enig vorig leven worden getriggerd. Dat kan leiden tot “ongewenst” gedrag. Om rechtstreeks met het onderbewuste te kunnen communiceren en zo de zaken daar minder beladen te maken, is het nodig dat de cliënt volledig ontspannen is. We noemen dat in een lichte trance, en dat is niks engs, maar gewoon een aangemane staat van zijn. (Zoals gezegd; er zijn boeken over volgeschreven, maar dit is in grote lijnen wat er gebeurt)

 

Bij regressietherapie gaan we, terwijl de cliënt in een lichte trance (zeg maar ontspannen toestand) is, terug in de tijd. Regressie gaat tot het tijdstip van conceptie, dus zo’n negen maanden voor de geboorte.

Zelfs al tijdens de zwangerschap kunnen er bij het ongeboren kind signalen en indrukken binnenkomen. Stemmingen van beide ouders, de sfeer in de omgeving en ook herrie, komen ongecensureerd binnen. Je kunt je dus voorstellen wat er gebeurt in een relatie met veel geweld en ruzie. Veel van de blokkades die mensen op latere leeftijd ervaren zijn terug te voeren op dingen die net voor of in hun kindertijd zijn gebeurd. Soms kan het zijn dat de oorzaak ligt in één opmerking van een juf op school of een ouder. Zoiets van”dat kun jij toch niet, daar ben je te dom voor” kan ervoor zorgen dat de persoon in kwestie later een vorm van faalangst krijgt, of het gevoel niet goed genoeg te zijn. Als we dan in zo’n lichte trance terug in de tijd gaan, komen we feilloos aan op het moment dat dat gebeurde. We herbeleven de situatie, soms met assistentie van de inmiddels volwassen persoon en ziedaar de blokkade is verdwenen. In één sessie!

Bij reïncarnatie is het signaal vaak dat in het leven van een persoon telkens weer dezelfde dingen misgaan of gebeuren. Met mijn inmiddels opgebouwde ervaring herken ik zo’n situatie over het algemeen goed. We gaan dan, ook in lichte trance, terug in de tijd. Dat kan op verschillende manieren, ook weer afhankelijk van de persoon, maar uiteindelijk komt diegene precies terecht in het leven waar het huidige probleem is ontstaan. Er zijn natuurlijk tal van overbekende voorbeelden. Iemand die nu watervrees heeft, kan in een vorig leven verdronken zijn, iemand met claustrofobie kan in een vorig leven zijn overleden in een kleine ruimte. Toch is het zaak om zonder verwachtingen een sessie in te gaan omdat het verhaal soms een verrassend andere wending krijgt. Zoals bij die jonge vrouw, die een relatie had waarbij zij en haar partner niet met en niet zonder elkaar konden. We gingen op zoek in het verleden en kwamen terecht op een groot plein, vol met mensen. Het was lastig, maar ze worstelde zich naar een standbeeld in het midden van het plein want daar moest ze zijn, zei ze. Bij het standbeeld was ze ineens stil. Daar stond haar zus in dat leven (en haar vriend in dit leven). Ineens wist ze het weer. Ze waren beiden bij andere gezinnen ondergebracht en mochten eigenlijk geen contact hebben. Ze misten elkaar verschrikkelijk en hadden hier in alle drukte stiekem afgesproken. Na een minuut of tien moesten ze weer afscheid nemen. In tranen. Geen wonder dat die zielen hadden afgesproken elkaar eeuwen later weer te treffen. Maar blijkbaar niet voor die intense liefdesrelatie, alleen maar om te ontmoeten. Met die wetenschap hebben ze een eind aan hun relatie gemaakt, als vrienden en ze zien elkaar nog regelmatig, terwijl ze beiden heel gelukkig zijn met een andere partner ……..

Het is maar een voorbeeldje, een niet zo heftig, want soms zijn de gebeurtenissen in een reïncarnatiesessie hartverscheurend. De situatie wordt als heel werkelijk en intens ervaren, compleet met geuren en geluiden. Maar achteraf is er zonder uitzondering die opluchting wanneer het inzicht er is en gewerkt kan worden aan de weg terug. Een prachtige techniek!

 

Voor de criticasters onder de lezers: natuurlijk kan het zijn dat de ervaring tijdens een reïncarnatie wordt beleefd vanuit een gemeenschappelijk bewustzijn/geheugen/energie. Feit blijft dat het een heel krachtige therapievorm is met geweldige en snelle resultaten. Dan is de route minder belangrijk dan de eindbestemming!

 

 

De maand mei is er één van geboorten. Laat een nieuwe “jij” geboren worden en doe jezelf een Reconnection cadeau deze zomer!

Maar vergeet sowieso niet te genieten van alle nieuwe leven in deze tijd. Kleine vogeltjes, groene bomen, de laatste bollenvelden in prachtige kleuren ………. Wat een weelde!

Ik wens jullie een mooie meimaand! De uitsmijter is uit mijn hart gegrepen……

 

Wees de verandering die je wilt zien in de wereld!

 

                                                                                              Mahatma Ghandi

 

Een warme groet,