april 2011


NIEUWSBRIEF APRIL 2011
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Leven doe je pas ten volle
Als je leeft vanuit je hart,
Liefde delen met heel velen
Verzacht wat was verhard

Hoeveel kun je in één weekend groeien? Veel meer dan ik ooit gedacht had! Het weekend “love, relationships & you” heeft me veel meer gebracht dan ik al had gehoopt. Zelfvertrouwen, hartenergie, 40 aardige mensen, inzichten te over en levensenergie “juice” zoals Christian Pankhurst dat noemt. In de aanloop zowel als de afwikkeling van het weekend heb ik oude zaken losgelaten, afgerond, weggegooid en afgebroken. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar wel in liefde. Het is goed zo. Nu heb ik zin om mijn huis op te gaan ruimen…. en mijn leven! Zodat er ook daadwerkelijk ruimte is voor …….
Ik heb inmiddels besloten dat ik het vervolgtraject inga bij Christian Pankhurst. Ik wil meer, veel meer leren van deze “typical english” en nog zo jonge, maar zeer wijze man. Leven vanuit je hart, wezenlijke verbinding maken met anderen, je energie laten stromen en uitstralen wie je werkelijk bent. Het is heerlijk!
“Op weg naar 2012” is de titel van mijn lezing over de tijden waarin we leven. Natuurlijk stopt het allemaal niet bij 2012, de klok tikt gewoon verder en wij gaan al dan niet vanzelfsprekend, door met ademhalen. Maar inmiddels moet je wel van erg sceptische huize komen wil je de alom aanwezige tekenen van chaos niet waarnemen. Blijf rustig en laat je niet gek maken. Alles zal op zijn pootjes terechtkomen. Het is een periode die ook weer voorbij gaat.
En terwijl mijn eigen leven er weer hoe langer hoe leuker begint uit te zien, maak ik me kwaad over handtastelijke therapeuten en masseurs. Vriendinnen en cliëntes vertelden me hun ervaringen en ik heb er hieronder een stukje over gemaakt, want ik vind dat dit niet kan, en ik hoop dat jullie, lieve lezers daar net zo over denken.
Maar er is ook goed nieuws! Op 27 april begint weer een nieuwe cursus om deze woelige tijden door te komen met de rustige begeleiding van je gidsen. En in mei/juni een splinternieuwe activiteit met impact! Klaar voor de ware! Ben je single? Overweeg serieus deze workshop mee te maken. Hij is ontstaan vanuit eigen ervaring en bevat kennis en wijsheid van veel personen van aanzien op het gebied van liefde en relaties (en van mezelf natuurlijk J)
Bij een goed bezochte lezing over 2012 in het Zaanse probeerde ik, alleen voor de zaal staande en mijn handen gericht op het publiek, de ongeveer 40 aanwezigen de Reconnection energie te laten ervaren. Blossen op wangen, tintelende handen, warme golven ….. bijna iedereen had wel een sensatie ervaren, ook diegenen die achterin zaten. Een beter bewijs van de enorme kracht van die energie kun je niet geven. Wat heb ik toch een mooi vak!
Oh ja, het boek is nu echt af (is het werkelijk ooit af?) en het traject van beoordeling gaat binnenkort beginnen. Spannend! Ik houd jullie op de hoogte.

In deze nieuwsbrief:
- Love, relationships & you and Christian Pankhurst
- Klaar voor de ware
- Eckhart Tolle op zijn best
- Gronden
- 9 mei en 13 juni spelen met spiritualiteit in Amersfoort
- Goede bedoelingen en over eenheidsbewustzijn gesproken
- Reconnexperience aan Zee
- De grenzen bij therapie en massage

Love, relationships & you and Christian Pankhurst
Daar sta ik dan ……. Op een soort dansvloer, met nog 39 anderen. Het is donker en er klinkt zachte, aangename muziek, ik heb mijn ogen dicht. We staan kris kras door elkaar en maken rustige bewegingen op de muziek. Voor het eerst ervaar ik letterlijk wat knikkende knieën betekenen. Ik kan bijna niet blijven staan; mijn handen trillen en mijn mond is droog van de spanning. Eerst moeten we ons concentreren op ons zelf, onze eigen energie, ons hart. In tweede instantie richten we ons naar buiten, nog steeds stil staand. Ik word al rustiger. Het naar buiten richten is vertrouwd. Dan mag, nee moet er bewogen worden in de ruimte. Nog steeds ogen dicht. Voel degene die je tegenkomt en maak contact. Niet alleen fysiek maar ook vanuit je hart ……. Bij de eerste hand begint mijn hart sneller te kloppen, maar voordat ik het contact met diegene heb losgelaten gebeurt er iets bijzonders. Ik betrap mezelf erop dat ik op zoek ga naar die volgende hand of schouder. Die gevonden hebbende kan ik genieten van de aanraking. Na al die jaren zonder, ervaar ik aanraking met aandacht en de tranen rollen over mijn wangen. Ik vind een vrouwenhand en we houden elkaar vast. Tot op dit moment weet ik niet wie dat was, maar dat is niet belangrijk, belangrijker is de intentie, de warmte en ja ….. de aandacht.
Als na de oefening de lichten weer aangaan zie ik dat ik niet de enige ben die geraakt werd…… Ik ben een brug over gegaan……….en reken maar dat ik niet meer terug ga!
Het waren niet de laatste tranen, maar tranen horen bij loslaten en processen. Ik heb geleerd mijn vrouwelijke energie weer te koesteren (sinds het weekend heb ik alleen maar jurken en rokken gedragen J), om vanuit mijn hart te communiceren en last but not least te genieten van aanraking. Ik ben de confrontatie aangegaan met mezelf en ook met dingen die ik liever niet over mezelf weet, laat staan dat ik ze aan derden vertel. Ik voel me vol, en heb toch meer ruimte. Ik voel me MENS in al mijn vezels, mijn levensenergie, JUICE zoals Christian die noemt, stroomt weer volop. En last but not least laat ik zien wie ik werkelijk ben, zodat ik die man aantrek die van mijn werkelijke ik houdt.

Ik ga het traject bij Christian vervolgen. Eerst digitaal en in november de Accelerated Awakening Retreat van vier dagen. Zijn benadering en hetgeen hij uitdraagt horen volkomen bij mij. Ik kan het geleerde dan weer doorgeven in workshops en therapietrajecten. Bijvoorbeeld in onderdelen van de workshop:

Klaar voor de ware!
Laat oud zeer los en maak je hart vrij zodat je de ware liefde kunt ontvangen!
Toen begin januari 2011 mijn relatie op een heel nare manier werd afgebroken, maakte ik, net als iedereen, de fout om meteen weer te gaan zoeken. Maar telkens werden oude frustraties, verdriet en pijn getriggerd door het gedrag van die ander. Een leermoment!
Ik weet zeker dat er lezers van de nieuwsbrief zijn die hetzelfde (hebben) ervaren. Die schrikken van hun reactie op het gedrag van die date, of die verdrietig worden bij de herinnering aan die man of vrouw. Dat is niet de staat van zijn om in een nieuwe relatie te stappen. Maar ook als je niet op zoek bent naar een nieuwe partner, is het leven veel aangenamer zonder de ballast van al die oude sores. Maak jezelf en je hart vrij! En als dat je doel is, zul je zien dat die ware veel sneller op je pad komt als je daar ruimte voor hebt gemaakt.
Kom een dag hard werken, in een intensieve workshop waar ook gelachen mag worden.

Er is een aparte dag voor vrouwen en voor mannen. Een paar weken later is er een gezamenlijke: EVALUATIEMIDDAG MET ONTMOETINGSMAALTIJD EN DISCO TOE!
Niet om te koppelen, maar om weer in vrijheid en veiligheid contact te leggen met die ander, gezellig, zonder lading.

De kosten zijn 111 euro voor de workshop plus evaluatie.
De ontmoetingsmaaltijd en consumpties op die dag moeten zelf worden betaald.
21 mei 11 – 17 uur vrouwen regio Alkmaar; 22 mei 11 – 17 uur mannen regio Alkmaar
28 mei 11 – 17 uur vrouwen Amersfoort; 29 mei 11 – 17 uur mannen Amersfoort
18 juni ergens halverwege Amersfoort en Alkmaar, de evaluatiebijeenkomst met daarna ontmoetingsmaaltijd en disco.

Data na de zomer zijn 1 en 8 oktober vrouwen en 2 en 9 oktober mannen; 5 november evaluatie. Weer op andere locaties in het land. Houd de agenda/pagina van de website in de gaten!

Eckhart Tolle op zijn best
Op You Tube een prachtfilmpje met een grappig gedicht, voorgelezen door niemand minder dan Eckhart Tolle
http://www.youtube.com/watch?v=oYZMeirGqAI
Ga er even rustig voor zitten ……… en geniet. Van de inhoud van het gedicht, maar ook van de performance van de grote meester. Met dank aan mijn goede vriend Co voor de tip!

Gronden
In chaotische tijden als deze is het van belang om goed gegrond te zijn. Verbonden met de aarde. Een goede verbinding met de aarde zorgt er ook voor dat je “steviger in je schoenen staat”.
Het allerbeste is om elke ochtend als je net bent opgestaan even vijf minuten te investeren om die verbinding met de aarde te zoeken. Eén manier is om ontspannen te gaan staan, voeten op heupbreedte, tenen wijzen naar voren, knieën van het slot. Dan concentreer je je op de onderkant van je voeten en je stelt je voor dat er wortels uit groeien, zo de aarde in. Steeds meer wortels, die steeds dieper de aarde in gaan. Op internet (even googelen op aarden of gronden) staan vast nog veel meer methoden. Deze werkt echter goed. Ik sprak al eerder over de bergkristal om bij je te dragen (in je zak of aan een hanger) om je met moeder aarde te verbinden, maar er zijn nog meer “grondingsstenen”. Voel altijd even zelf of dat voor jou de juiste is. Koop je stenen in een winkel waar ze er ook verstand van hebben, niet bij de sieradenwinkel waar ze drie steentjes in een bakje hebben liggen. In New Age- of mineralenwinkels heeft men verstand en worden goede stenen verkocht. Werken in de tuin, stevig sporten om maar wat te noemen zijn ook activiteiten waardoor je grondt. Zo combineer je het nuttige met het aangename ………

9 mei en 13 juni Spelen met Spiritualiteit in Amersfoort
Op veler verzoek zijn twee avonden gepland om te spelen met spiritualiteit.
Zelf psychometrie doen, aura’s en chakra’s voelen, gedachtekracht gebruiken, lopen met een wichelroede, nog veel meer en natuurlijk elke avond een lange, diepe visualisatie.
Het programma van beide avonden is complementair (er zitten geen overlappingen in). Je kunt één van beide of beide avonden volgen.
Bijdrage is 15 euro.
Wel graag tevoren aanmelden: info@ellen-engelman.nl

Goede bedoelingen en over eenheidsbewustzijn gesproken…….
We leven in woelige tijden. Ik heb het op deze plek al vaker gezegd. Maar die woeligheid is niet zomaar; we leven in tijden die er toe doen. De aarde en het universum zijn bezig om hun oude huid af te werpen en over een tijdje in een nieuwe vorm verder te gaan. Dat gaat niet zonder slag of stoot. We zien het om ons heen. Geweld in o.a. Noord Afrika, tsunami in Japan, kernramp (ben ik de enige die het al zo durft te noemen?) op hetzelfde eiland, natuurrampen over de hele wereld en onlangs was ik in mijn geliefde Egmond en zag dat mijn vaste strandtent voor dit seizoen zeker anderhalve meter is opgetild. Dat zal best iets met de stijging van de zeespiegel te maken hebben. Dit, om maar een paar dingen te noemen.
Hoe meer onrust en ellende op de wereld, hoe meer symbolische data van b.v. de mayakalender we passeren, des te meer individuen en organisaties zich inspannen om het leed iets te verzachten. Ik heb het in dit geval niet over het Rode Kruis of dergelijke, maar groepen, stromingen, zieners, spirituele leiders etc. die door middel van meditatie en gebed de gebeurtenissen trachten om te keren. Het was weer volle maan, het was 21 maart, het was vrijdag om 12 uur, het was zaterdag om 8 uur …….. en bij al die gelegenheden en op die tijdstippen werd me gevraagd te mediteren, mijn energie te sturen of te bidden.
Hadden we het niet over eenheidsbewustzijn? Kunnen we het nou niet zo aanpakken dat iedereen op zijn of haar tijdstip op zijn of haar manier kan mediteren voor een betere wereld. En dat we dan ALLEMAAL op één tijdstip in de week onze energie richten op die betere wereld. Dat alle goeroes, spirituele zieners, organisaties etc. dat ook propageren. Dan weten simpele stervelingen als ondergetekende waarvoor ze moeten kiezen. Want ik kan het me echt niet permitteren om elke dag minimaal twee keer mijn positieve liefdesenergie te sturen naar welke brandhaard op de wereld dan ook.
Ik ga vooralsnog mee met diegenen van de zondagavond om 8 uur. Voor mij is dat een fijn moment. Maar ik geef mijn mening graag voor een betere. Natuurlijk heeft een gebed voor vrede van 100.000 mensen meer kracht dan dat van één, maar het gaat ook om het principe en de liefdevolle overtuiging waar het mee gebeurt. Ik ben ervan overtuigd dat ook veel eenlingen het verschil kunnen maken. Dus lieve lezer, vergeet niet om regelmatig met je aandacht naar die plekken te gaan waar het minder vanzelfsprekend veilig en comfortabel is dan hier.

Reconnexperience aan Zee
Het eerste weekend van maart was het zo ver. De eerste “Reconnexperience aan Zee”. In een iets kleinere setting dan ik oorspronkelijk bedoeld had, waardoor er net genoeg ruimte rondom de behandeltafel was J maar alles werkte. In een lief wit vissershuisje trotseerden we de aanvankelijke kou en regen, maar alsof het universum het had begrepen, klaarde de lucht op en hebben we daarna heerlijk langs het strand gelopen. Het geeft meerwaarde wanneer de deelnemers hun ervaringen kunnen delen, en wanneer er niet “op de klok” hoeft te worden gewerkt. Nog even een sapje, gezellig lunchen ……. Ook ik als uitvoerder heb daarvan genoten.
Het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik werk met een “stuwmeer”. Als er voldoende aanmeldingen zijn, komt er een volgende ronde. Dus neem de stap, laat je aansluiten op dat prachtige veld met hoogfrequente energie en kom tot rust!
Meer info op de website, aanmelden via: info@ellen-engelman.nl

De grenzen bij therapie en massage
Met de regelmaat van de klok loop ik in mijn vrienden- en cliëntenkring aan tegen verhalen over behandelaars die tegen de grenzen van wat kan aanzitten, of er zelfs overheen gaan.
Ik heb lang mijn mond gehouden. Ik wil en mag collega’s niet afvallen of zwart maken, maar ik ervaar dat er te veel en te vaak misbruik wordt gemaakt van de beschadiging, de verlegenheid of terughoudendheid van (voornamelijk) vrouwen. Bij sommige massagevormen en therapieën worden erogene zones benaderd, borsten nadrukkelijk gemasseerd en vaak loopt de intimiteit per sessie op. De grens wordt hoe langer hoe meer verlegd, zodat de vrouw in kwestie uiteindelijk ook niet meer weet wanneer het nou eigenlijk té ver is gegaan. Het geeft te denken dat een helper misbruik maakt van de kwetsbaarheid van zijn cliënt/patiënt.
We leven in roerige tijden. De vaste lezer van dit bericht weet dat ik woest kan worden over kinderporno, -misbruik en -mishandeling, maar mannen die kwetsbare vrouwen misbruiken voor hun eigen plezier onder het mom van een massage of therapie, zijn het niet waard therapeut of masseur genoemd te worden en moeten per omgaande uit het vak worden gezet!
Lieve vrouwen. Als je een erotische massage wilt, ga er lekker eentje halen, doe aan tantra of vraag of je vriend of man (als je die hebt) je eens verwent.
En mijnheer de behandelaar. Als je hier behoefte aan hebt, dan weet ik nog wel een paar adresjes waar je aan je trekken kunt komen. Maar blijf van je cliënten af!
Laten we er met ons allen voor waken dat de grenzen van wat kan en niet kan in therapie en massage duidelijk blijven. Als je zoiets overkomt, communiceer het, bij voorkeur naar de behandelaar zelf, maar blijf er niet mee rondlopen.
Overigens heb ik met bovenstaande tekst de volledige instemming van collega en vriendin Gien, die zelf een massageopleiding heeft en die de tekst nog best scherper had gewild!

Als je in het kader van bovenstaande de behoefte hebt om met iemand te praten over wat je bij een behandeling is overkomen, dan ben je welkom voor een consult. Zonder financiële consequenties. En dat geldt natuurlijk ook voor mannen!

Ik wens jullie allemaal een prachtige maand april. Neem de tijd om de zon op te zoeken! De uitsmijter is pijnlijk, maar onmiskenbaar waar:

Alles wat je op een voetstuk zet,
Zul je er met veel pijn en moeite weer af moeten halen …..

Warme groet,