maart 2011


Nieuwsbrief maart 2011

5/6 maart Reconnexperience Aan Zee; 9 maart start dialoog Alkmaar VOL; (volg. 27 april); 21 maart lezing op weg naar 2012 Westzaan;
NIEUWSBRIEF MAART 2011
www.ellen-engelman.nl

Soms moet men even
Door de zure appel heen bijten
Om bij het klokhuis
De smaak van honing
Te ontwaren
Het is alweer lang geleden dat de nieuwsbrief werd opgeleukt met een foto van ondergetekende. Daarom mag het voor deze ene keer weer. De nieuwe statie portretten zijn klaar. Met hartelijke dank aan Mathijs, die een regenachtige zaterdagmiddag opofferde om in en om het klooster in Amersfoort prachtige en vanzelfsprekende foto’s te maken voor website, LinkedIn, Facebook, MSN en natuurlijk de cover van het boek J. Hierboven een van de plaatjes in “ruwe versie”.
Inmiddels zit ik weer helemaal in de flow ! Dat is genieten! Op beurzen moet ik regelmatig ‘nee’ verkopen aan mensen die een consult willen, geen handen genoeg. Bij lezingen moeten mensen staan en op de grond zitten omdat er geen stoelen genoeg zijn. En dat terwijl het boek nog moet verschijnen J. Maar serieus, ik geniet van de dingen die nu aan het gebeuren zijn. Heb in mijn overmoed maar in zowel Amersfoort als Alkmaar een extra cursus Dialoog met je gids ingepland omdat de eerste in een mum van tijd volzaten. Mede dankzij nieuwe plekken waar mijn activiteiten worden aangekondigd. De vermelding van mijn praktijk en cursussen op de site en agenda van Netsamen bijvoorbeeld, gaven meteen resultaat.
Het boek is zo goed als af en wordt binnenkort verstuurd naar een uitgever. Zij die het gelezen hebben zijn erg enthousiast, maar ja die kennen mij allemaal. Nu maar afwachten wat de profi’s ervan zeggen.
Natuurlijk gun ik jullie een preview. Op de website staan het eerste en een deel van het tweede hoofdstuk onder het hoofdje “leesvoer”.
Het goede nieuws is dat ik deze zomer weer met dochter Roos naar Engeland ga. In Glastonbury is dan de Prophetsconference over 2013 (geen typefout). Het gaat me te ver om van mijn tien dagen vakantie er drie in een zaal een conferentie bij te wonen, hoezeer de informatie me ook trekt. Maar ik lift wel mee met de energie die de conferentie met zich meebrengt. Kan ik in ieder geval alle orbs fotograferen. Om toch een beetje het gevoel te hebben, heb ik een kaartje gekocht voor een drie uur durende lezing van …….. Kiesha Crowther, Little Grandmother. De lezing gaat over de rainbow worriors. Ik kijk ernaar uit!
Het is een drukke tijd, met beurzen, cursussen en de reconnexperience als pilot in Egmond aan Zee. Ik leer over liefde, hartenkracht en Emotional Freedom Techniques (ofwel tappen) en zal die combinatie in mei a.s. gaan bundelen in een workshop. De werktitel is: ‘ Klaar voor de ware!’ .
En terwijl de wereld langzaamaan verandert, er nog meer chaos lijkt te zijn en de verkiezingen nog meer verwarring dan duidelijkheid hebben gebracht, gaan we gewoon door met ademhalen. Blijf rustig. Als het soms te veel wordt, kun je je begeleiders om hulp vragen. Die zijn in deze tijden nog belangrijker dan anders.
In deze nieuwsbrief:
- De liefde + EFT + hartcoherentie + loslaten = workshop
- Van Apeldoorn via Egypte naar Amersfoort
- Meditaties voor vrede en liefde van James Twyman
- Het belang van goed contact met je gids
- Spirituele verdiepingsavonden
- De zonnevlam
Klaar voor de ware!
Om me heen zie ik mannen en vrouwen, die net als ik worstelen met relaties in hun zoektocht naar “die ene”. Omdat ik dat nu eens anders wil aanpakken, heb ik de eerste drie maanden van dit jaar uitgeroepen tot “liefdesmaanden”. Ik lees, volg webseminars en rond de periode af met een spraakmakend driedaags seminar van Christian Pankhurst eind maart.
Daarnaast heb ik hard gewerkt aan het loslaten van oude verbindingen, en de daarmee samenhangende emoties.
Inmiddels heb ik veel geleerd, heel veel. We zijn allemaal mensen dus “verkeerd’ doe je iets niet, hooguit onhandig. Maar het vervelende is dat bij dit onderwerp verkeerd handelen heel veel pijn kan opleveren voor jezelf en/of die ander.
Daarnaast ben ik ook nog therapeut en heb ik de neiging om mensen te helpen. In dit geval om weer “heel” te worden, en dat gaan we doen in een workshop.
Het doel van de workshop die ik in mei ga aanbieden is niet de selectie van de juiste partner. Dat is een zaak van jou. Wat we wel gaan doen is het loslaten van oude verbindingen, verdriet, frustraties en de woede, want die beletten je om met open vizier in een nieuw contact te stappen. Bovendien nemen die ruimte in, die eigenlijk voor heel andere gevoelens bestemd is.
We gebruiken daarvoor verschillende technieken, zoals hartcoherentie, EFT, NLP, visualisaties etc. Natuurlijk is er ruimschoots de gelegenheid om ervaringen te delen.
Een nieuwe lente een nieuw begin! In de nieuwsbrief van april meer informatie.
Overigens overweeg ik een aparte workshop aan te bieden voor mannen en een voor vrouwen. Ik weet dat veel lezers van de nieuwsbrief potentiële deelnemers zijn. Je hoeft je niet op deelname vast te leggen, maar ik stel jullie mening over het al dan niet gescheiden aanbieden van de workshop op prijs.
Van Apeldoorn via Egypte naar Amersfoort
Op vrijdagmiddag 11 februari rijd ik op de snelweg van Apeldoorn naar Amersfoort. In de donkergrijze lucht voor me, vormt zich in het westen, een soort brievenbus en daar schijnt precies de zon door. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Meteen hoor ik op de radio: “dit is een extra nieuwsbulletin. President Mubarak van Egypte is afgetreden ……”. Kippenvel en ontroering nemen bezit van me. De brievenbus aan de hemel trekt weer dicht, de grijze lucht neemt de macht weer over. Maar Egypte viert vooralsnog feest.
Meditaties voor liefde en vrede op aarde met James Twyman
Toen ik het mailtje kreeg van één van mijn goeroe’s James Twyman met het verzoek om op een bepaald moment te mediteren voor vrede in Egypte, aarzelde ik geen moment. En met honderdduizenden over de hele wereld heb ik een moment stil gestaan en mijn liefde en intentie voor vrede gestuurd naar deze onrustige plek op aarde. Het heeft geholpen. Natuurlijk pretenderen we niet dat dit het enige was, in die periode is er veel initiatief geweest in dit kader. In het verleden is al gebleken dat zulke acties erg veel kracht hebben. Dus nu ik een mail kreeg van James Twyman met het verzoek zoveel mogelijk mensen te mobiliseren in een soort netwerk waarin we vragen om af en toe gericht liefde en vrede te sturen naar brandhaarden op aarde, wist ik meteen dat dit het platform was waar ik dat zou aankondigen. 1500 potentiële deelnemers ……. Als je je aanmeldt op het onderstaande adres, krijg je als het aan de orde is een mail met het verzoek om op een bepaalde tijd mee te mediteren, stil te zijn. Het is maar een kwartiertje en met ons allen zijn we sterker. Nog sterker …….
Ga naar www.jamestwyman.com en kies voor “email signup”. Vul je gegevens in en dan krijg je bij de eerstvolgende meditatie-actie een mail. Zo simpel kan het zijn!
Wegens succes in de reprise: lentecursussen Dialoog met je gids. Start:donderdag 14 april in Amersfoort en woensdag 27 april in Alkmaar
Waarom een goed contact met je gids in deze tijden van belang is.
Het is hier al vaker gezegd en iedereen ziet en voelt het. We leven in bijzondere, maar ook heftige tijden. Hoewel ik er alle vertrouwen in heb dat uiteindelijk alles wel goed komt, zien we dagelijks met wat voor enorme kracht de transformatie op aarde een aanvang neemt. Een aanvang, ja, want we zijn er nog niet. Er gaan nog veel gekkere dingen gebeuren.
Voor mij, en voor vele anderen is het een rustige gedachte dat ik mijn gidsen heb. Mijn gidsen, die hun wijsheid en kennis over hetgeen er te gebeuren staat met me delen. (en ik deel dat dan weer met jullie). Mijn gidsen, die rust brengen wanneer mijn leven helemaal op zijn kop wordt gezet. Mijn gidsen, die me laten voelen en weten dat ze van me houden, onvoorwaardelijk.
Ze maken het beste in me wakker, hebben ervoor gezorgd dat ik bijna altijd liefdevol kan reageren op hetgeen er om me heen gebeurt. Als ik dat niet doe, dan heeft iemand het wel erg bont gemaakt.
Bij deze zij nogmaals gezegd dat een vanzelfsprekend contact met je gids, je spirituele begeleider, niet alleen een verrijking is van je leven vanwege de ervaring van zijn of haar onvoorwaardelijke liefde, maar dat het woord “gids’ zeker in deze periode op zijn plaats is. Jouw gids kan je met duidelijke en eerlijke informatie door deze periode heenleiden.
Mocht je besluiten een cursus te doen om vanzelfsprekend contact met je gids op en uit te bouwen, hierboven staan de nieuwe data.
Spirituele verdiepingsavonden
Op nadrukkelijk verzoek van drie Amersfoortse dames komen er in april/mei weer spirituele verdiepingsavonden. Bij voorkeur voor diegenen die de cursus Dialoog met je Gids al hebben gedaan, maar deelname staat ook open voor anderen.
Op die avonden kunnen we aan de slag met gedachten kracht, wichelroede lopen, kaarten duiden voor een ander, foto’s duiden, aura’s en chakra’s voelen en nog veel meer. Natuurlijk is er elke avond een lange visualisatie. Het programma wordt in overleg met de groep samengesteld.
De kosten bedragen 15 euro per avond. Incl. koffie/thee en iets lekkers. Mocht je geïnteresseerd zijn en een bepaalde voorkeursavond hebben, laat dat dan even weten. De avonden zijn nog niet ingepland. Locatie vooralsnog Amersfoort, bij voldoende belangstelling ook in Alkmaar.
Stuur even een mailtje naar info@ellen-engelman.nl als je in principe geïnteresseerd bent.
De zonnevlam
Met name in het boek van Ervin Lazlo, Worldshift 2012 wordt mooi uitgelegd hoe het zit met de activiteit van de zon in dit tijdperk. Daar wordt al gewaarschuwd dat die verhoogde activiteit kan zorgen voor extra “zonnestof” wat in de dampkring kan geraken en wat verstoringen kan geven in magnetische velden. Bijvoorbeeld kunnen storingen in het mobiele telefoonverkeer of het GPS signaal voorkomen. Op wat voor schaal dat gaat worden is nog niet bekend, maar het zou zomaar kunnen zijn dat er een korte of langere periode geen telefoonverkeer mogelijk is, want de stormen zullen in de aanloop naar december 2012 heftiger worden. Een telefoonstoring bijvoorbeeld zou veel gevolgen kunnen hebben. Denk maar alleen al aan de bevoorrading van winkels. Vandaar de flessen water en het noodrantsoen wat de overheid ons in huis laat halen. Dat komt voor de gemiddelde burger nogal uit de lucht vallen. Elke zinnige berichtgeving op dit gebied ontbreekt in de reguliere nieuwsmedia, maar een stukje bangmakerij (in de vorm van dat noodpakket) is er toch stiekem wel.
Niet dan op een avond ergens eind februari, toen ik tot mijn verbijstering in het late journaal (de andere had ik die dag niet gezien) hoorde over een zonnevlam die geweest was en waardoor zonnestof in de richting van de aarde kwam. Het zou problemen kunnen geven met mobiel telefoonverkeer en gps signalen. Man Bijt Hond had er de volgende dag nog een hilarisch onderwerp over toen ze een zakenman met een stadsplattegrond een adres in Amsterdam lieten opzoeken; hij zat te hannesen met een vierkante meter papier en kwam uiteindelijk veel te laat op zijn afspraak.
Het item in het journaal werd afgesloten met het veelbetekende zinnetje: “er is geen reden tot paniek”………
Lieve lezer: kennis is macht. Zorg dat je je ook op andere plekken informeert dan in de reguliere media. Daar krijgen we stof, uhm zand in de ogen gestrooid. Zonnezand………..
In het kader van de lente een spreuk met een waarheid als een koe. Ik wens jullie een zonnige en wollige maand maart. Vergeet niet om de lammetjes op te zoeken. Ze blijven maar zo kort klein.
Bouw nimmer een nieuwe relatie op het verdriet van de vorige…….
Warme groet,