februari 2011


NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2011
www.ellen-engelman.nl

De wind neemt mijn gedachten mee
Ze vallen niet meer lastig
Maar twinkelen op het water
In de stralen van de zon …..

Net als je denkt: het moet niet gekker worden, blijkt het tij te keren. En hoe! Met open mond volg ik wat er allemaal nu weer in mijn leven gebeurt. Het universum laat zien dat ik zaken moest afsluiten en weer bij mezelf komen, zodat er plaats zou zijn voor het nieuwe. Ook met het werk is de impasse voorbij. De zaal bij de introductielezing op de open dag van Zenit zat bomvol en de nieuwe deelnemers en cliënten komen weer regelmatig binnen. Er zijn beurzen, een terugkombijeenkomst voor de cursus helen met hoogfrequente energie in Alkmaar en Amersfoort en in maart een Reconnexperience aan Zee. Daarnaast vliegen mijn vingers over de toetsen bij het schrijven van het boek wat inmiddels bijna af is. Alles stroomt!
Als cadeautje voor mezelf ga ik eind maart naar de weekendworkshop “Love, relations and you” van Bliz events. Je bent nooit te oud om te leren J
Verder was ik bij de zeer inspirerende en leerzame congresdag van Hartfocus, heb daar een workshop gedaan bij John van der Meij, een begeesterd man. Als het even kan ga ik in mei naar zijn workshop; van hem wil ik graag meer leren.
Op alle niveaus verkeert de wereld in chaos. In kleine dingen, maar ook in grote zaken, zoals de opstanden in Noord Afrika (die zich vooralsnog zullen gaan uitbreiden) om over de grillen van het klimaat en natuurrampen maar niet spreken. In deze wilde tijden zijn we op weg naar een nieuwe orde op aarde. Sommigen zijn daar al lang mee bezig, anderen beginnen nu te begrijpen dat “er wel iets aan de hand is”. Alles is goed, maar laat je niet bang maken. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Kiesha Crowther is iemand die zich al heel lang, vanuit haar verbinding met moeder Aarde, bezighoudt met de veranderende tijden. Ik wilde een samenvatting van haar artikel maken, maar dat zou geen recht doen aan alle wijsheid die ze op zo’n poëtische manier in haar artikel neerschrijft. Je kunt het artikel opvragen dan stuur ik het toe. Een goede raad van Kiesha, die ik ook las in een nieuwsbrief van “Het Lichtstraaltje” (edelstenencentrum in Bovenkarspel) is dat iedereen een stukje bergkristal bij zich draagt. Dit om ons te verbinden met het hart van de aarde en om de energie rondom ons te zuiveren. Dus heb je er nog eentje ergens liggen, hoe klein of hoe groot ook. Stop hem in je zak en anders kun er een kopen, een knuffelsteen van bergkristal kost een paar euro.

In deze nieuwsbrief:
- reconnexperience 5/6 maart in Egmond aan Zee
- Little Grandmother – Kiesha Crowther
- Dromen
- Soulmate
- Overcompleet
- Beurzen februari
Reconnexperience 5/6 maart Egmond aan Zee…. Er is nog één plaats.
In een romantisch vissershuisje in Egmond aan zee krijgen in het eerste weekend van maart een paar mensen hun Reconnection. Niet zomaar even, maar in twee uitgebreide bijeenkomsten met wandelingen, meditaties, heerlijke lunches, uitwisseling en natuurlijk de nodige RUST om die belangrijke gebeurtenis op je gemak te absorberen en na te zinderen.
De prijs? Inclusief consumpties, lunches etc. betaal je het standaard tarief voor een Reconnection; dat is 333 euro. Eventuele overnachting in een Egmonds pension en diner zijn voor eigen rekening.

Little Grandmother – Kiesha Crowther
"When birds fall from the sky and the animals are dying, a new tribe of people ...shall come unto the earth from many colors, classes, creeds, who by their actions and deeds shall make the earth green again. they will be known as the warriors of the Rainbow." —Hopi Prophecy
Wanneer de vogels uit de lucht vallen en dieren sterven, zal er een nieuw veelkleurig volk op aarde komen. Dit zal met zijn daden de aarde weer groen maken en zal bekend staan onder de naam Krijgers van de Regenboog. - een Hopi (indianenvolk) voorspelling.
Het was maar een kort berichtje in de krant. Duizenden vogels vielen dood uit de lucht, en dat nadat ook de dood van vele bijenvolken een feit is. In deze periode is er sprake van sterke magnetische golven die op de aarde afkomen. Het magnetisch veld rond de aarde is verstoord. Veel dieren raken daarvan ontregeld en aangezien de gezondheid van een dier staat of valt met zijn instincten, sterven er vele.
Het artikel van Keisha gaat onderanderen over de kristallen die zij in opdracht van “The Spirit” heeft geplaatst op een aantal prachtige strategische plekken op de wereld. En over onze rol voor de aarde. Een lang artikel met veel informatie. Het is in het Engels. Wie het wil hebben stuurt even een mailtje dan stuur ik het op. Het is werkelijk de moeite van het lezen waard.
Wat dan weer zo mooi is: Greenpeace heeft één van haar schepen Raibow Worrior genoemd.
Dromen
Een onverwachte ontmoeting met een aardige vrouw uit het voormalige Joegoslavië. Wijs geworden door alles wat ze heeft meegemaakt.
Ze weet waarmee ik bezig ben en heeft bergen vragen. Langzaam komt ze los en vertelt me over haar dromen. Over overledenen die haar daarin dingen komen vertellen. Dat is tenminste duidelijk, maar soms zijn de dromen metaforisch en dan weet ze het niet. Behalve toevallig gisteren ……. Ik droomde dat ik mijn zoon opnieuw baarde. Ik werd wakker en wist het meteen: er is iets met hem. Binnen het uur was er een telefoontje. Het was niet dramatisch erg, maar hij kon de hulp van zijn moeder heel goed gebruiken.
Zij heeft de kunst van het interpreteren al een eind onder de knie, ze laat het, zoals ze zegt gewoon bij haar binnenkomen. En zo moet het ook.
Ik zal haar in de komende maanden regelmatig tegenkomen. Daar kan ik me op verheugen!
SOULMATE
In deze tijden, waarin veel relaties na lange of korte tijd verbroken worden, gebruiken diegenen die ‘om een ander” de relatie verbreken regelmatig het excuus dat ze hun “tweelingziel” zijn tegengekomen. Ik zal hen uit de droom helpen: je tweelingziel ontmoet je pas als je beiden zo (spiritueel) wijs bent dat je hier niets meer te leren hebt. Een relatie die voor jou niets meer te bieden heeft, niet eerst afronden voordat je om je heen gaat kijken naar die ander, is een teken, dat je nog wel wat te leren hebt hier.
Geen tweelingziel dus. Maar je kunt wel je zielenmaatje, je soulmate tegen het lijf lopen. Jouw ziel en die van die ander herkennen elkaar na al die tijd gescheiden te zijn geweest. Meestal heb je met zo’n sterke herkenning meer dan één leven gedeeld. Over het algemeen wordt dat wel door de grote regisseur geregeld, maar je kunt daarin zelf ook een bijdrage leveren. Door je daarvoor open te stellen en door niet in een “onbeduidende” relatie te gaan zitten. Een relatie waarvan je weet dat die niet heel diep zit, maar ja “met zijn tweeën is leuker dan alleen”. Daardoor houd je energetisch je ruimte bezet en kan je ware soulmate niet dichterbij komen.
Omdat het bijna Valentijnsdag is, en omdat ik weet dat veel lezers van deze nieuwsbrief single zijn, in deze nieuwsbrief drie “cursussen en workshops” waarin je jezelf kunt voorbereiden om die ware liefde aan te trekken; moge dat niet je tweelingziel zijn, ik garandeer je dat een verbinding met je zielemaatje een hele diepe en intense is. Hierbij speelt leeftijd geen enkele rol!
Het weekend met Tony Pankhurst is niet alleen bedoeld voor singles die de juiste partner willen leren aantrekken, maar ook voor stellen die hun relatie op een hoger (spiritueel) niveau willen brengen.
Voor twee van de scholingen hoef je niet eens je stoel uit, want die gaan via internet. De derde is het weekend waarvoor ik mezelf meteen heb opgegeven toen ik het voorbij zag komen.
Voor mij komen ze precies op tijd, want ik heb besloten dat 2011 het jaar is dat ik aan de beurt ben voor een prachtrelatie!
Op 14 februari start The ultimate soulmate summit. Een gratis online seminar met lezingen en instructies van vele beroemdheden. Het is geïnitieerd door James Twyman, een prachtmens, jeweetwel die van de Mozes Code. Deelname is gratis. Elf dagen achter elkaar wordt elke dag een andere lezing 24 uur lang vertoond. Daarnaast veel handvatten om zelf aan het werk te gaan.
Zorg wel dat je die elf dagen elke dag tijd hebt om naar zo’n lezing te kijken. Je kunt zelf het tijdstip uitkiezen.
Meer informatie? info@soulmatesummit.net

Dan is er een schriftelijke cursus bij daily OM courses. Dan ontvang je elke dag een nieuwe aflevering. Daarin staan meditaties, opdrachten en er is vaak een filmpje bij. De cursus heet “Find your true love in 27 days. Je mag tot op zekere hoogte zelf bepalen hoeveel je ervoor wilt betalen. Ik heb een aantal van hun cursussen gedaan en geef altijd 25 dollar, het gemiddelde. Daarvoor krijg je een hele stapel documentatie (zelf uitprinten!) Het is een mooie en toegankelijke cursus.
Informatie: www.dailyom.com
En last but not least is er in het laatste weekend van maart in Maarssen een workshop van vrijdagavond tot en met zondagmiddag onder de bezielende leiding van Tony Pankhurst die heet:
Love, relations and you. In dat weekend komen talloze aspecten van relaties, liefde en het jezelf zo presenteren dat je de juiste persoon aantrekt aan de orde. Ik zag de onderwerpen en wist dat ik dit weekend juist op dit moment nodig heb. Het werd me in de schoot geworpen. Zoals gezegd ook uitermate geschikt voor stellen die hun relatie, in welke fase die dan ook moge zijn, naar een hoger plan willen tillen.
Meer info? www.blizevents.com

Mooie dingen zo voor het voorjaar! Enige nadeel kan zijn dat alle bovenstaande trainingen Engels als voertaal hebben. Ik houd me aanbevolen voor tips over goede vergelijkbare trainingen in het Nederlands, dan kan ik die in de volgende nieuwsbrief opnemen.

Congres 11-01-11
Op 11 januari was ik op het congres van Hartfocus, het instituut waar ik mijn hartcoherentie opleiding heb genoten. Samen met ruim honderd collega’s heb ik een zinnige, warme en verrassende dag gehad. Met name de workshop van John van der Meij over de werking van het brein maakte diepe indruk. Zoveel dat ik het door hem aanbevolen boek inmiddels heb besteld; het is erg interessant en ik zal jullie, lezers van de nieuwsbrief hierover zeker bijpraten. Zijn workshop die inhoudelijk best pittig leek en ook was, begon met dansen, gewoon omdat hij het leuk vond om ons bij de aanvang van zo’n inhoudelijke workshop eens even op een heel ander been te zetten (ook letterlijk). Het was verwarrend en een eyeopener. Na een aanvankelijke afstandelijkheid in al die enkelingen die in een kring op een stoeltje waren gaan zitten, was er een lacherige, wij-stemming na het dansen, mensen waren van plaats verwisseld, de stoelen stonden door elkaar en de energie in de ruimte voelde heel anders.
Ga ik bij de eerstvolgende eerste cursusavond van “dialoog met je gids” ook maar eens proberen J om de onwennigheid eraf te halen.
Ik kom hier nog op terug; het boek heet overigens Mind Sight. Het is wel dik, dus ik beloof niet dat ik het voor de nieuwsbrief van maart heb gelezen…….

Overcompleet
Een mens moet haar energie niet verdelen over twee speerpunten. Twee werkplekken a la, maar dan een waar je verantwoordelijk voor bent en die andere, daar huur of leen je een ruimte zonder de sores van beheer. Dat is wat ik in ieder geval heb geleerd van mijn Engelbak avontuur. Een prachtig avontuur, maar teveel hooi voor één vork.
Inmiddels begint een nieuwe werkplek in Alkmaar zich af te tekenen. Maar op mijn zolder in Amersfoort bevinden zich nog de tastbare herinneringen aan De Engelbak. Herinneringen in de vorm van klapstoelen, een luxe, opvouwbare behandeltafel en nog meer.
Wie weet wie ik daar voor een zacht prijsje een plezier mee kan doen. Vandaar dat op de pagina www.ellen-engelman.nl bij “Activiteiten” op de “webshop” een overzicht staat van goederen die in de aanbieding zijn. Ga eens shoppen, misschien is er iets voor je bij.

Beurzen februari 2011
In februari zit ik twee zondagen op een beurs. Bij de beurs in Amersfoort is het, na twee jaar afwezigheid, een hernieuwde kennismaking, in Schagen mijn eerste PCP beurs.

6 februari, De Drietand, Neptunusplein Amersfoort, 11 – 17 uur.
13 februari, Groeneweghal Schagen, 11 – 17 uur.

Rest mij alle lezers van de nieuwsbrief een mooie februarimaand te wensen. Natuurlijk niet zonder de gebruikelijke uitsmijter:

We leven niet in een tijdperk van verandering;
We leven in een verandering van tijdperk……