januari 2011


NIEUWSBRIEF JANUARI 2011
www.ellen-engelman.nl

Life is what happens to you,
while you’re busy making other plans…..
John Lennon

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Het zal een memorabel jaar worden in veel opzichten. Echter, uiteindelijk is het een opmaat naar een mooiere wereld!
Terwijl de goede wensen voor het komende jaar mijn digitale en fysieke brievenbus binnenvielen, knalde het behoorlijk in mijn leven rond de jaarwisseling. Of het positief of negatief is zal ik later zeggen, vooralsnog ben ik even niet in staat om hier een oordeel over te vellen. Zo zie je maar, heb je het net voor elkaar dat de wereldse chaos redelijk aan je voorbijgaat, wordt de persoonlijke je op een presenteerblaadje aangeboden. Rustig blijven is de boodschap. The show must go on. Met de leuke groepen die in het traject van “slanker met je hartritme” zitten, met de cliënten die met datzelfde hartritme wondertjes meemaken en met de cursisten die inmiddels al weer druk met hun gidsen aan het schrijven zijn; schriftjes vol met wijsheden en liefdevolle aanwijzingen. Daar kan ik van genieten! En dat boek dan? zul je zeggen……. Het is inmiddels zo ver dat het boek bij een aantal goede vrienden en vriendinnen ligt, ter lezing. Om te bepalen of het wel iets is waar ook anderen interesse in zullen hebben. Dat ga ik horen. Daarna beslis ik of ik het manuscript naar een uitgever stuur.
In de laatste week van december was ik nog even met zoon Dimitri in Valkenburg, waar hij moest werken. Met dertig centimeter sneeuw deed dat oord niet onder voor het eerste het beste ski-oord in de Alpen. Met de verlichte burcht op de achtergrond had het bekende straatje een zeer hoog wintersportgehalte. Dat hebben we dan maar meegepikt, want bruintje trekt dit jaar geen sneeuw vakantie. Mooi geregeld door het universum……..
De foto van deze maand is de magnolia in mijn achtertuin, die in het voorjaar, volop in bloei, ook al eens de nieuwsbrief sierde. Ik vond hem nu minstens zo mooi, vandaar dat hij weer dat ereplekje krijgt.
Rest mij dan nog één keer jullie allemaal een gezond, gelukkig, liefdevol, spiritueel, en succesvol 2011 te wensen. Mogen je dromen uitkomen!

9 januari 10.30 – 17.00 open dag Centrum Zenit, Spoorstraat Alkmaar; 16.00 – 16.45 lezing Ellen over “Dialoog met je gids” en “Op weg naar 2012”
(voor programma zie www.centrum-zenit.org)

In deze nieuwsbrief:
- cursussen dialoog met je gids in Alkmaar en Amersfoort
- lezing op weg naar 2012 op 21 januari in Zenit, Alkmaar
- Sneeuw
- Rust in de chaos
- Coherentieavonden
- Kindermisbruik en het onderbewuste
- Nog even The Secret

Goed voornemen?
Dit jaar dan maar eens dat contact maken met je gids? En via automatisch schrift zijn of haar wijsheid en liefde ervaren? De cursus in
Amersfoort: start op 15 februari 2011 en
Alkmaar: start op 9 maart 2011.
Zie voor alle informatie de website onder “dialoog met je gids” of de “agenda”

Vrijdag 21 januari in Zenit, Alkmaar: lezing “op weg naar 2012”
Een lezing waarin de aanloop naar en ontwikkelingen in het huidige tijdsgewricht worden verduidelijkt.
Een breed beeld waarbij de mens in de tijd van nu als uitgangspunt wordt genomen.
Aanvang 20.00 uur.
Zie voor meer informatie de agenda op de website.

Sneeuw
Op zaterdag 4 december was ik in Alkmaar en moest terug met de trein. Die zou om half twee rijden en uiteindelijk stapte ik om kwart voor vijf uit op Amsterdam centraal.
En hoeveel kilometer kansloze file stond er op die sneeuwdagen? Hoeveel mensen hebben armen, polsen en benen gebroken door alle gladdigheid?
Het is de trouwe lezer van de nieuwsbrief vast bekend dat ik een fervent sneeuwganger ben. Helaas niet dit jaar maar bijna elk ander jaar sinds mijn huwelijk in 1979 ben ik wel een weekje in Oostenrijk geweest. Toegegeven, op de dag dat er een metertje valt, dan is het wel filerijden om in Oostenrijk te komen, maar zodra de sneeuw begint te vallen ontvouwt zich in de steden en dorpen in de Alpen een bijzonder fenomeen. Iedereen, gaat aan het ruimen. Ja, iedereen. Particulieren scheppen hun tuinpad en het voetpad schoon, de overheid zorgt voor voldoende schuivers en ook boeren met trekkers worden ingezet om de enorme ladingen sneeuw te verplaatsen. Grote bergen verrijzen aan de randen van steden, wijken en dorpen.
Zodra het stopt met sneeuwen en de boel een beetje geruimd is, gaat men strooien; geen pekel, want daarmee wordt sneeuw alleen maar een vieze massa die je schoenen ruineert, nee, men strooit “split”. Kleine flintertjes leisteen. Die maken de sneeuw “anti-slip”. Dat werkt al zo lang als ik in Oostenrijk komt, en vast ook daarvoor al ……
Bijkomend voordeel van deze steentjes is dat ze na de dooi weer kunnen worden opgeveegd en gebruikt voor volgend jaar. Last but not least is het natuurlijk veel beter voor het milieu dan de bergen pekel die hier in de bodem verdwijnen.
Als ik dan zie wat er hier gebeurt bij 10 centimeter (nou vooruit in Amersfoort lag er wel 20) sneeuw. Dan kan ik niet anders dan me afvragen hoe lang het duurt voordat er eens een afvaardiging van ons ministerie van infrastructuur gaat praten in de landen die ervaring met sneeuw hebben.
Ik heb genoten toen ik op die zondagochtend met mijn eigen sneeuwschuiver (waar men mij regelmatig om uitlacht, want die gebruik ik voor het scheppen van bladeren) de sneeuw op mijn paadje, het stuk trottoir voor mijn huis en de parkeerplaats die daaraan grenst aan het ruimen was, maar ik stond daar wel (bijna) alleen.
Ik hoop dat de lezers van de nieuwsbrief de botten de afgelopen weken heel hebben gehouden; indien niet: dan wens ik je een snel herstel toe!

Rust
In Australië staat een gebied zo groot als Frankrijk en Duitsland bij elkaar onder water. In december hebben we een maximaal portie sneeuw over ons heen gekregen, en er komen nare zaken boven tafel bij instanties en personen waarvan je zou denken dat nou juist daar je kind (van welke leeftijd ook) veilig zou zijn. Dit is slechts een kleine bloemlezing. Als je alle natuurgeweld, nare berichten en terroristen-alarmen bewust in je opneemt, dan kan dat voor veel onrust en ongerustheid zorgen.
En ook in ons persoonlijk leven werkt de onrust van deze tijd door. Er is momenteel een sterke magnetische invloed op aarde vanuit de kosmos. Dat resulteert niet alleen in klimatologische ontregeling, maar ook bij de mensen is de onrust groter dan ooit. En die onrust zaait ook weer angst, zelfs bij de instanties die het hoofd koel zouden moeten houden, zoals de AIVD. Er worden mensen gearresteerd op verdenking van het plannen van een terroristische aanslag, maar driekwart van hen blijken daar niets mee te maken te hebben. Ook tegen de mensen van AIVD zou ik willen zeggen: blijf rustig en laat je niet gek maken. De enige manier om door deze tijd heen te komen is om positief te blijven denken, liefde uit te stralen en de rust te bewaren.
Als je het moeilijk vindt de ellende buiten te sluiten, stop dan met het kijken naar journaals, of het lezen van kranten. Je kunt er in je eentje toch niets aan veranderen. Er gebeurt wat moet gebeuren, maak het niet erger door daar dan ook nog zelf door in paniek te raken.
Ik realiseer me dat ik teksten van deze strekking al lang in deze nieuwsbrief schrijf. Ik lees ze wel eens terug en zie dan wat er b.v. een jaar geleden speelde. Dat was nog eens rustig en veilig, maar ik blijf roepen dat wanneer iedereen zijn of haar rust bewaart, en liefde en vertrouwen blijft uitstralen, we het tij kunnen keren. Er zijn veel mensen op aarde die deze informatie moeten ontberen, dus we moeten daar hard in werken, maar als we het doen zullen we beloond worden. Dan stevenen we niet af of de door doemdenkers voorspelde inferno. Maar wordt de aarde en het leven hier een stuk mooier dan het was.
Volhouden dus. Nog even, want het schijnt dat in 2011 er een paar tijdsgaten zitten (die wij overigens niet bewust merken) zodat dit jaar in een zucht voorbij is. We gaan het zien.

Coherentieavonden
Het zal de lezer van deze nieuwsbrief niet ontgaan zijn. Yours Truly is door de hartcoherentie uit een fysiek dalletje getrokken. Conditie, stressniveau, bloeddruk, bloedwaarden en bloedsuiker zijn weer in puike toestand. En zelfs het gewicht gaat onder “slanker met je hartritme” de goede kant op.
De groepen “slanker met je hartritme” draaien op volle toeren.
Natuurlijk is hartcoherentie een geweldig gereedschap wanneer er iets even niet helemaal gaat zoals het moet (burn out, stress, pleinvrees, migraine, slapeloosheid, overgangsklachten om maar wat te noemen) maar ook voor “gezonde” personen is deze techniek een geweldig middel om nog gezonder en veerkrachtiger te worden.,
Je krijgt meer “ruimte” en “rust”. Je organen gaan (nog) beter functioneren en je voelt je vol energie.
Omdat niet iedereen een intensieve één op één begeleiding nodig heeft en er vaak met het integreren van de techniek al voldoende gaat veranderen, heb ik bedacht dat ik “coherentieavonden” ga organiseren. Daar kun je tegen een redelijk tarief kennismaken met de techniek. Je hartritme wordt gemeten zodat je kunt zien wat deze ademhalingstechniek voor je doet, ik leer je de techniek en geef oefeningen waarmee je die zelf thuis kunt perfectioneren. We doen op de avond zelf ook wat bewegingsoefeningen. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen.
Mij lijkt dat een prachtig idee, maar de vraag is even hoe jullie daar tegenover staan. Vooralsnog denk ik aan locaties Amersfoort en Alkmaar, maar bij voldoende belangstelling is een ruimte op een andere locatie ook snel gehuurd. (bv Deventer)
Ik hoor graag jullie reactie.

Kindermisbruik en het onderbewuste
“Wat verborgen is wordt zichtbaar” is één van de uitgangspunten van deze overgangstijd. Nu zijn dan de “mensen” aan de beurt die hun macht en zieke fantasieën botvieren op onschuldige kinderen en zelfs babies. Er is NIETS waar ik zo woest om kan worden. Maar goed. Ik schrijf deze nieuwsbrief zodat jullie, lieve lezers daar ook iets mee kunnen en het filteren van slechts mijn verontwaardiging heeft in deze geen nut.
Ooit had ik in mijn praktijk een man, eind vijftig, laten we hem Geert noemen. Hij was in het proces van bewustwording en het leek hem heerlijk om te mediteren en visualiseren, alleen …….. hij raakte volslagen in paniek als hij ook maar een beetje in trance raakte.
Ik ben met hem teruggegaan naar die eerste keer dat hij in paniek raakte bij het “in trance raken”. En ziehier: Geertje van vier moest aan zijn amandelen geholpen worden. In de vijftiger jaren geen moeder mee, ook geen knuffels in bed, nee, je werd zonder pardon weggereden van je moeder naar de operatiekamer, daar werd je vastgebonden en –gehouden en kreeg je een kapje op waardoor je onder zeil ging. Een traumatische ervaring, voor je eigen bestwil weliswaar, maar toch.
Geert had zich de rest van zijn leven het hele voorval niet meer herinnerd, maar …… zijn onderbewuste wel. Dat werd, telkens wanneer hij weer in zo’n toestand van diepe ontspanning kwam, geraakt in het trauma, dat werd getriggerd.
In die regressie sessie heeft grote Geert aan het bed van kleine geert gezeten, zijn handje vastgehouden en hem gerustgesteld. Je zag hem ontspannen.
Daarna kon Geert naar hartenlust mediteren en visualiseren, hij was en bleef ontspannen……….
Wat deze kinderen, ook al is dat al op de leeftijd van een paar maanden, is overkomen heeft zich hoe dan ook vastgezet in het onderbewuste. Later, en hoeveel later is niet te zeggen, zullen deze verschrikkelijke herinneringen boven komen drijven, wanneer het systeem wordt herinnerd aan wat er nu gebeurd is. Dat kan zich uiten in een veelheid van symptomen van oppervlakkig tot zeer ernstig.

Een oplossing? Kinderen van deze leeftijd kun je geen therapie geven waarbij je tot het onderbewuste doordringt. Ik zou gaan voor reconnective healings voor al deze kinderen. Daarmee kun je het systeem bevrijden van zaken die daar oorspronkelijk niet horen, en dat zijn ook deze traumatische herinneringen. Ik zou ze die healingen met alle liefde gewoon cadeau GEVEN, dan heb ik tenminste IETS gedaan.
Dus mocht iemand een van deze kinderen kennen ……. Het kan op schoot bij de moeder of vader, of op afstand zodat er zelfs geen vreemde mevrouw bij te pas komt. '
N.B. het is me bekend dat het soms voorkomt dat iemand iets “moet meemaken” in het kader van zijn leertraject op aarde. Maar zelfs dan kan zo’n healing er de scherpe kantjes van afhalen.

Nog even The Secret
Regelmatig vallen in mijn mailbox de berichten van Rhonda Byrne, de vrouw die The Secret heeft geïnitieerd.
Deze keer was er een “aha moment” wat ik graag met jullie wil delen.
Rhonda schrijft: Zodra je niet langer de behoefte voelt aan geld, zal dat geld naar je toe komen.
Het gevoel dat je behoefte hebt aan geld komt vanuit de gedachte dat je niet voldoende geld hebt, dat betekent dat je gedachten uitgaan naar “niet voldoende geld”. En daarmee creëer je nog meer “niet voldoende geld”.
Het is maar een weet. Dus fantaseer er rustig op los ….. dat mooie huis, die camper, die wereldreis, maar denk dan niet aan het feit dat je daar nu niet voldoende geld voor hebt, maar aan het moment dat je er ruim voldoende geld voor hebt.
En zo, lieve lezer, gaat het natuurlijk ook met die andere dingen. Probeer geen partner naar je toe te trekken vanuit de leegte van het niet hebben van een partner. Wees daar neutraal in; en zie voor je hoe het zal zijn en hoe je zult genieten als die er is……..
En: wees altijd DANKBAAR voor wat je hebt en heb VERTROUWEN in een goed resultaat.
Het is even een andere manier van denken maar als je die consequent hanteert kun je er veel plezier van hebben.

Ik wens jullie een mooie januarimaand. Dat alle goede wensen en dito voornemens maar vorm mogen krijgen.

Geloof in jezelf!

Een warme groet,

Ellen Engelman