september/oktober 2010


NIEUWSBRIEF SEPTEMBER/OKTOBER 2010
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL
Vroeg of laat gebeurt toch
Wat je eigenlijk al wist,
Maar niet wilde zien…….

Onder het motto ‘beter niet dan half’ heb ik voor september geen nieuwsbrief verstuurd. Vanwege onrust in mijn huis (schilder) en de sterk verslechterde toestand van mijn moeder, ontbrak het me aan rust, energie en tijd om de nieuwsbrief de aandacht te geven die daarvoor nodig is. Vandaar een nieuwsbrief voor september en oktober.
Terwijl ik me had voorgenomen helemaal tot rust te komen, wist de verwarring mij te vinden. Er waren wat probleempjes in mijn huis en leven. Ik treed niet in details maar kan jullie verzekeren dat het heel moeilijk was deze weken mijn goede raad aan iedereen op mezelf toe te passen: blijf rustig, laat je niet van de wijs brengen…….
Maar in diezelfde periode heb ik ook verschrikkelijk genoten van mijn weekjes vakantie. De Ardennen zoals ze moeten zijn, met zoveel regen als België in 80 jaar niet had gehad, en Engeland zoals ik het het liefste heb. 25 graden, zonnetje ……. Ik heb plaatsen bezocht die ik al lang wilde zien, de stenenkringen in Avebury, heb met eigen ogen een graancirkel in Wiltshire gezien, maar de topdag van deze vakantie was een totaal onverwacht bezoek aan een park waar roofvogels de hoofdrol spelen. Natuurlijk met een prachtige voorstelling waarin ze vrij rondvliegen, maar het mooist vond ik toch om, weliswaar met gaas tussen hem en mij, maar toch, zo dicht mogelijk bij zo’n indrukwekkend beest te zijn. Ik voelde me een kind in een snoepwinkel J.
In Glastonbury was ik de laatste dag van de vakantie verschrikkelijk ziek, de volgende ochtend was ik weer helemaal opgeknapt, had het gevoel een jas te hebben uitgetrokken die ik daar mocht achterlaten. Ik kon meteen de krukken, die me al twee maanden vergezelden op mijn reizen, in de auto laten en heb ze nadien ook niet meer nodig gehad ………. Over de energie in Glastonbury valt veel te zeggen, maar deze keer kwam de goede variant wel erg sterk “binnen”. Dat kan ook te maken hebben gehad met het feit dat we logeerden bij een healer …..
De afgelopen twee maanden heb ik even de tijd genomen om pas op de plaats te maken. Mijn leven en werk her te bezien. Mijn liefde voor Noord-Holland en haar bewoners is niet afgenomen, integendeel en het verlangen om me op een dag daar te vestigen is er zeker nog, maar voor de korte termijn moet ik zuinig zijn met mijn (reis)tijd en de bezoeken aan Alkmaar beperken tot één à twee dagen per week. Niet meer heen en weer reizen voor één of twee consulten, economisch omgaan met mijn tijd en zakelijk worden. Ik realiseer me dat er in deze tijd mensen zijn die financieel weinig ruimte hebben, daar zal ik zeker rekening mee houden, maar wel op een realistische basis.
Verder heb ik wat geschoven in de agenda om ruimte te creëren. Dus wellicht is jouw favoriete cursus nu in het weekend wanneer je wel kunt!

In de maatschappij doet de verwarring ook zijn best. De chaotische formatie, pensioenen die in gevaar zijn, mensen die hun baan kwijtraken en een niet te tellen aantal natuurrampen. Het is moeilijk om het vertrouwen en de rust te bewaren als je je onzeker voelt, toch is dat het beste. Blijf rustig en vertrouw dat het allemaal goed komt.

In deze nieuwsbrief:
- Agenda september/oktober
- Lezingenavonden over 2012
- Hartcoherentie
- Noorse prinses praat met engelen en doden
- De moeder
- The Power
- Change Think+

Nieuw! Vast telefoonnummer: 033 7850389

Agenda
Meer informatie op de agenda op de website en natuurlijk op de betreffende pagina op de website (bv bij familieopstellingen)

In september:
28 Interactieve lezing Dialoog met je gids in Amersfoort aanmelden noodzakelijk info@ellen-engelman.nl
29 START cursus Dialoog met je gids in Zenit, Alkmaar. Er is nog een enkele plaats beschikbaar; laatste mogelijkheid om deze cursus in 2010 in Alkmaar te doen. Volgende is in april 2011.

In oktober
4 prachtavond over 2012 aan de Utrechtseweg 66 in Amersfoort.
8 lezing over 2012 en alles wat daarmee samenhangt. Zenit Alkmaar aanv 20.00 uur;
11 Dezelfde lezing over 2012 in het kerkje in Westerland (NH) meer informatie op www.openlotuswieringen.nl
12 START cursus Dialoog met je gids in Amersfoort
16/17 cursus helen met hoogfrequente energie in Alkmaar
21 lezing Dialoog met je gids in Mec Spirit in Baarn
30 familieopstellingen in Amersfoort

NB Reconnexperience is niet op 25/26 september maar later in het jaar!

Meer weten over 2012? Twee kansen in oktober in Noord Holland en een in Amersfoort
Er wordt in de reguliere media over gezwegen als het graf, en in de alternatieve media (internet en tijdschriften) is er zoveel informatie dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dagelijks vallen er in mijn inbox een aantal mails waarin ik het aanbod krijg om toch vooral op de enige goede manier mezelf voor te bereiden op de nieuwe tijd met deze cursus, dat weekend of dat ritueel. Daar hangen vaak behoorlijke en soms schandalige prijskaartjes aan.
Ik ben ervan overtuigd dat er meer wegen naar Rome leiden. En ook dat je naar de “wende” moet kijken met beide benen op de grond. Niks mystificeren of groter maken dan het is. Maar wel serieus nemen. Bovendien kun je meer genieten van alle bijzondere dingen die er om ons heen gebeuren, als je ook weet hoe je ze moet herkennen.
In de lezing: op weg naar 2012 zal ik proberen wat orde in de chaos van methoden, voorspellingen en doemscenario’s te scheppen. Op de mij bekende, nuchtere wijze. Geen wollige taal, maar gewone mensentaal. Boekenkennis, intuïtie, maar ook informatie die ik doorkrijg van hen die ons graag willen laten delen in hun wijsheid.
Wees welkom in:

AMERSFOORT dinsdag 5 oktober Utrechtseweg 66 20.00 uur aanmelden: info@ellen-engelman.nl
ALKMAAR vrijdag 8 oktober Zenit, Spoorstraat 20.00 uur aanmelden: info@ellen-engelman.nl
Westerland maandag 11 oktober Het Kerkje 20.00 uur gewoon komen! (locatie is in de buurt van Anna Paulowna)

Entree is verschillend, maar maximaal 11 euro (Amersfoort) dus goed te betalen! NEEM JE VRIENDEN EN VRIENDINNEN MEE, WANT OOK ZIJ ZIJN ONDERDEEL VAN DEZE VERANDERENDE TIJDEN!!
En kennis is macht!

HARTCOHERENTIE
Inmiddels mag ik mij bijna gecertificeerd heartQ therapeut noemen. Nog één dag opleiding en dan kan ik aan de slag. Wat een mooie, krachtige en eenvoudige methode is dit toch.
Ik ga me op dit platform niet uitputten in een gedetailleerde omschrijving van hoe het werkt. Maar kort gezegd: door een bepaalde tijd per dag met aandacht in een bepaald ritme adem te halen kun je je leven veranderen. Voor meer informatie en toepasselijke filmpjes verwijs ik graag naar www.hartfocus.nl

De methode werkt voor veel zaken, onder anderen:

Verlaging bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterolspiegel
Goede resultaten bij ADHD, concentratiestoornissen en autisme
Verminderen van het stresshormoon cortisol
Toename van het verjongingshormoon DHEA
Verbeterde emotionele balans
Verbetering van het immuunsysteem
Afname van slaapstoornissen
Afname faalangst
Verbeterde longfunctie bij astma, enz enz

Ik ben inmiddels in het bezit van een prachtig computerprogramma met sensor waarop hartritme en de mate van coherentie zijn af te lezen.
En ik heb een handzaam apparaatje bij wat ook kan worden “verhuurd” aan cliënten zodat ze zelf thuis aan de slag kunnen.
Ik ben erg enthousiast over deze methode, dat wil niet zeggen dat mijn andere “gereedschappen” nu in de kast gaan. Ook daar sta ik nog immer achter!

In de tweede helft van oktober gaat een eerste pilotgroep in Alkmaar aan de slag, dit onder het motto”slanker met je hartritme” . Er is een zelfhulpboek met deze titel, maar de methode vergt wel wat begeleiding en bovendien heb je in een groep ook “lotgenoten” waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. In de toekomst zullen deze groepen op meer locaties gaan draaien.
Mijn docent, Kees Blase, tevens de vertaler van het boek met dezelfde titel geeft op 14 oktober een lezing in De Roos in Amsterdam. Als je in de buurt bent, raad ik je zeker aan om eens te gaan luisteren.
Hij is een begenadigd spreker en een autoriteit op het gebied van hartcoherentie.
Wordt vervolgd!

Noorse prinses praat met engelen en doden
De Noorse Prinses Märta Louise (38) heeft zich de toorn van een deel van het koninkrijk op de hals gehaald, en zeker van de protestantse kerk in Noorwegen. Ze heeft nooit haar gave om te communiceren met “de andere kant” onder stoelen of banken gestoken. Dat heeft haar zelfs de aanspreektitel “Koninklijke hoogheid” gekost, want haar vader, koning Harald V vond dat haar uitlatingen onverenigbaar waren met het koningshuis. In een persconferentie zwakte de prinses haar eerdere uitlatingen wat af, het was allemaal opgeblazen.
De peperdure cursus “contact met engelen” blijft ze geven en haar helderziendheid kan ze niet onderdrukken, en dat is ook zo!
Leuk dat ik zo’n chique collega heb…………
Dus als je, net als de Noorse prinses met Engelen (en ja, ook doden) wilt leren communiceren, doe dan mee met de cursus:

Cursus dialoog met je gids; leer in vier avonden communiceren met je spiritueel begeleider(s).
Zenit Alkmaar, woensdagavonden vanaf 29 september 2010 (20.00 uur)
Amersfoort, dinsdagavonden, vanaf 12 oktober 2010 (20.00 uur) en
Baarn, donderdagavonden, vanaf 4 november 2010.

Volgende cursussen zijn er dan weer in 2011, dus grijp nu je kans!
Kosten 111 euro voor vier avonden, inclusief koffie, thee, syllabus en CERTIFICAAT!

De Moeder
De moeder is de afgelopen jaren weer kind geworden. Al voordat de dementie zich aandiende was ze kwetsbaar. Gedurende haar vijf jaar durende dementieproces heeft haar dochter haar, zo lang ze zich van haar aanwezigheid bewust was, elke dag bezocht in het gesloten verpleeghuis in Nijkerk waar ze toen verbleef. Door een “foutje” van het verpleeghuis moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen en daarna werd ze bedlegerig en gelukkig overgeplaatst naar een beter en veiliger verpleeghuis in Amersfoort. Ze werd hoe langer hoe verwarder en keer op keer belandde ze in een gezondheidscrisis, waar ze zich telkens weer uit “knokte”. Al een paar jaar herkent ze haar dochter en haar kleinkinderen, die alles voor haar betekenden, niet meer en ligt ze roerloos in bed. Brabbelend en vaak huilend. De laatste tijd is het stil in haar kamer.
Onlangs waren dochter en kleinkinderen op bezoek, maar ze voelde koel en was suf en ze bleek al tijden slecht of niet te eten en te drinken.
De verpleeghuisarts zei desgevraagd: “uw moeder zal niet lang meer leven.”

Ik ga mijn kind, die ooit mijn moeder was, verliezen, maar het is goed zo ……..

The Power
Rhonda Byrne, de schrijfster van het boek “The Secret” heeft een nieuw boek geschreven: The Power. Ik had beloofd dat voor jullie te lezen en een verslag hier neer te schrijven.
De schrijfster kondigde dit boek aan als een soort handvat voor diegenen die na The Secret nog moeite hadden met de realisatie van hun wensen. En zo kun je het ook zien. De basisinformatie van The Secret staat erin, aangevuld met wat toelichtingen over hoe het werkt en veel voorbeelden uit de praktijk. De inhoud is zo’n beetje vergelijkbaar met die van de lezingen en workshops die ondergetekende over The Secret gaf. The Power is eigenlijk niets meer of minder dan de kracht die je genereert als je de principes van The Secret toepast. De kracht die, aldus Byrne, iedereen tot zijn beschikking heeft, je hoeft hem alleen op de juiste manier op te roepen.
Ik vond het wel leuk dat mijn secret-bewustzijn weer even werd opgefrist maar basale nieuwe dingen heb ik niet uit het boek gehaald. Het leest prettig is grappig vormgegeven dus je schuimt er zo doorheen. Een leuk kadootje voor diegenen die nog niet secret-minded zijn, maar als je je in de secret hebt verdiept, is het geen noodzakelijke aanschaf.

Change Think+
Om met goed nieuws te eindigen…. Er is een nieuw tijdschrift. Een tijdschrift met goed nieuws, over positief denken en bewust leven. Nummer 3 ligt nu in de winkel. Ik vind het een prettig blad wat ik met een glimlach lees en dat is voor de verandering heerlijk!!! Er staat veel praktische informatie in en hoewel het wat betreft vormgeving een klein beetje aan een ander blad doet denken, mis je hier de reportages over onbetaalbare interieurs en verre stranden. Minder te dromen, maar wel erg informatief.
Gewoon te krijgen bij de boekhandel, supermarkt en warenhuis. (4,95)

Nog een uitsmijter en natuurlijk de wens voor een mooie rest van september en een oktobermaand met veel warme kleuren. Vergeet niet van de prachtige kleuren om je heen te genieten. Je hoeft niet naar het bos om bomen in herfsttooi te zien………

Success is not the key to happiness; happiness is the key to success!
Albert Schweitzer

Een warme groet,