augustus 2010


NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2010
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Zeven, zonnige, zwoele dagen
Zonder plichten, vrij van druk,
La douce France

Een week in een appartementje op het dak van Europa. Wat heb ik genoten, ik wilde nog graag blijven, maar helaas ….. Met zoon Dimitri was ik daar. Hij heeft een aantal cols met de fiets beklommen. Dan ging ik (in de auto!) mee en ik heb genoten van het prachtige landschap van de Alpen in de zomer. Voor herhaling vatbaar, dat is zeker. Verder heb ik de eerste maand “rust” achter de kiezen. Het is dubbel, aan de ene kant geniet ik van de rust, het binnenvallen van vrienden en vriendinnen, tijd nemen om te koken, op te ruimen, maar aan de andere kant mis in mijn werk. Het is stil, té stil! Nu volgen nog twee weekjes naar respectievelijk De Ardennen en mijn geliefde Engeland. Dan ben ik er weer klaar voor. In september een opleiding tot een nieuwe vaardigheid, op het raakvlak tussen reguliere en complementaire geneeskunde: hartcoherentie. Wellicht het nieuwe begin waar de Halo tijdens mijn verblijf in Vaujany me op wees, want ik begon op dat moment met het boek over daarover.
De wereld gaat nog steeds gebukt onder droogte en zware regenval, branden en overstromingen, stormen en windstiltes, de Nederlandse overheid voert het aantal spotjes op dat je een noodpakket in huis moet hebben , maar wij blijven bij onszelf. Go with the flow, bewaar je rust. En als je goed om je heen kijkt zie je dat elke dag wel minstens één wondertje brengt ……….
Deze nieuwsbrief is minder uitgebreid dan jullie van me gewend zijn. Ook hier doe ik het even rustig aan, niets hoeft deze weken, geen druk op de ketel. Maar die van september zal weer als vanouds worden. Met een stuk over Ervin Lazlo en zijn Worldshift 2012, informatie over hartcoherentie en veel actuele zaken, belicht vanuit een ander perspectief…….

Halo
Op de enige bewolkte middag die we in de Alpen hadden keek ik “toevallig” naar de lucht boven me. Ik zag een rand en volgde die met mijn ogen en tot mijn verbijstering bleek het een enorme cirkel rond de zon te zijn. Een Halo. Praktisch gezien staat zo’n halo (die een weerslag is van ijsdeeltjes) voor verandering van het weer. Ik interpreteerde het als een voorteken voor verandering. Zo’n grote halo is behoorlijk zeldzaam. Zoveel weet ik inmiddels. Is er een lezer van deze nieuwsbrief die de betekenis in bijgeloof of spiritualiteit van een (grote) halo kent? Ik hoor het graag.

Noodvoorraad
Bij mijn grootouders stond onder in de kamerkast een margarinedoos. Daarin zaten rijst, gecondenseerde melk, blikken en potten groenten en nog wat dingen. Toen ik klein was speelde ik er winkeltje mee, en later heb ik hen eens gevraagd waar die doos voor was. “Dat is voor als het weer oorlog wordt”. Vijf jaar had die generatie het moeten doen met vrijwel niets en ze wilden een volgende keer niet onbeslagen ten ijs komen met een margarinedoos vol levensmiddelen ……….
De spotjes van de overheid, waarin we worden gewaarschuwd om, al was het maar voor de baby, voldoende drinkwater voor een paar dagen in huis te hebben en wat eten, een zaklamp, radio, en …….. worden in frequentie opgevoerd.
Zonder ook maar iemand ongerust te willen maken is het natuurlijk wel zo dat de natuur tegenwoordig behoorlijk grillig is en wij ons als mens ook kwetsbaar hebben gemaakt, door daar vaak in in te grijpen. We hebben de loop van rivieren aangepast aan onze wensen en bomen gekapt waar ze erg functioneel waren om maar wat te noemen. Volgende maand zal ik een verslag maken van het boek Worldshift 2012 van Ervin Lazlo en sinds ik dat boek heb gelezen, heb ook ik een voorraadje in mijn kast staan. Flessen water, zaklamp, kaarsen en divers eten. Niet overdreven maar wel om een dag of drie mee door te komen. Het geeft me een rustig idee. Natuurlijk moeten we niet doemdenken, maar een kleine maatregel voor het geval dat is geen overbodige luxe. Twee dingen niet vergeten: regelmatig houdbaarheidsdata controleren en altijd programmeren dat je het weliswaar in je kast zet, maar dat dat slechts voor de zekerheid is. J

Hartcoherentie en gewichtverlies
Vooruitlopend op de informatie over dit krachtige gereedschap alvast de aankondiging dat er in oktober in zowel Amersfoort als Alkmaar een pilotgroep gaat draaien. Hoewel hartcoherentie werkt bij vrijwel alle blokkades en verstoringen, pakken we in deze groep het OVERGEWICHT aan.
Je kunt je aanmelden als geïnteresseerde via info@ellen-engelman.nl. Begin september zijn locaties, data en prijs bekend. Dan kun je besluiten of je wilt deelnemen. Er wordt van jou zelf wel enige inspanning gevraagd; niet met het volgen van een streng of ingewikkeld dieet, maar door het trainen van je ademhaling en daardoor ook je hartslag.
In de nieuwsbrief van september een uitgebreid artikel over hartcoherentie.

The Power vervolg op The Secret
Binnenkort verschijnt het boek “the power”. Het beweert een antwoord te zijn op de problemen die mensen tegen zijn gekomen bij het verwezenlijken van de door hun geprogrammeerde wensen en uitgangspunten in het kader van The Secret. Ik zal het kopen en lezen en mocht het inderdaad het ei van columbus zijn, dan kom ik er op dit platform zeker op terug.

Website heeft nieuwe indeling
Het eerste zichtbare resultaat van een rustige zomer is een herindeling van de website. Met nieuwe pagina’s voor nieuwe activiteiten en andere die hun plaats moesten afstaan hebben onderdak gevonden in een andere cluster. Zelf vind ik het logischer. Maar dat moet natuurlijk in het gebruik nog gaan blijken.
De pagina Reconnection Review heeft het veld moeten ruimen voor de Hartcoherentie. De reviews zullen bij de Reconnection en Reconnective Healing worden meegenomen. Ook verdwenen is het gastenboek. Daar bleek weinig tot geen gebruik van te worden gemaakt. Mocht je nu willen laten weten wat je van de website vindt dan volstaat een klik op de “contact” button, of je schrijft het natuurlijk gewoon in een mail J

Programma najaar
Ik heb er zin in! Oude succesnummers (Dialoog met je gids) en nieuwe initiatieven (de “prachtavonden”) staan naast elkaar in de agenda voor het najaar. Een nieuwe locatie in Amersfoort, de prachtige workshopruimte van kleur- en stijladviseuse Regien Strategier. Voor de consulten en healingen een andere ruimte in Alkmaar. Allemaal positieve zaken die me doen trappelen van ongeduld om weer te beginnen.
Omdat het te ver voert om alles te vermelden, hieronder alleen het aanbod voor september:
Ik hoop je bij één of andere activiteit te zien!

5 open dag Zenit, om 16.00 uur geef ik een introductielezing over Dialoog en op weg naar 2012
10 lezing Dialoog met je gids in centrum Zenit, Spoorstraat 63, Alkmaar , aanv 20.00
12 beurs van Agaphe in Schagen. (zie www.agaphe.nl )
18/19 cursus helen met hoogfrequente energie in Amersfoort. Er zijn nog twee plaatsen!
28 lezing “Dialoog met je gids” in Amerfoort, Kapelweg 12. 20.00 uur
29 start cursus “Dialoog met je gids” in centrum Zenit te Alkmaar.

Behalve voor de open dag van Zenit en de beurs in Schagen, svp aanmelden via info@ellen-engelman.nl

Tot zover deze nieuwsbrief van augustus. Begin september verschijnt de volgende.
Ik wens jullie een mooie en zonnige augustusmaand.

Als je doorgaat met doen wat je altijd al deed,
Zul je krijgen wat je altijd al kreeg!