juni 2010


NIEUWSBRIEF JUNI 2010
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Jouw liefde is niet slechts voorbehouden
Aan diegenen waar je van houdt
Als je liefde uitstraalt naar iedereen
Want …… wat je uitstraalt komt weer naar je terug!
En dat is puur geluk……..

In deze roerige tijden van verkiezingspropaganda, olielekken, overstromingen, onbegrip en geweld lijkt het hoe langer hoe moeilijker om de rust te bewaren. Ikzelf heb na mijn reconnection nog meer vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen dan daarvoor. Bovendien krijg ik dat ook regelmatig door van hen die heel wijs zijn. Maar niet iedereen heeft dat steuntje in de rug. De reguliere media zwijgen nog steeds over verhoogde energiefrequenties; aandacht voor “2012” beperkt zich over het algemeen tot flauwe grappen. Wij, lieve lezers weten dat het ernst is. Dat er werkelijk dingen gaan veranderen en dat voor die veranderingen er nu heilige huisjes moeten worden afgebroken. Dit zodat we andere, veel stevigere huizen, zeg maar paleizen kunnen terugbouwen. Paleizen waar we met ons allen in het eenheidsbewustzijn van mogen genieten. In liefde. Hoe zou je dat vinden? Een maatschappij waar je weer gewoon treinconducteur kunt zijn zonder angst te worden gemolesteerd? Dat is toch geweldig? Maar we moeten nog even door de laatste eindjes van het vorige era worstelen. We zijn er bijna, zeker omdat we in een tijdsversnelling zitten en een jaar ook geen jaar meer is. Dan werkt ook de tijd in ons voordeel. Maar zonder gekheid. We zijn er nog niet. Hoewel ik nog steeds doorkrijg dat in dit stuk van de wereld grotendeels zal worden gespaard, zie je dan toch dat Nederlanders elders op de wereld worden getroffen.
Maar …… we weten waar we het voor doen. Over enige tijd mogen we de vruchten plukken van Aquarius. Blijf rustig, go with the flow en wees lief voor elkaar. Meer kun je echt niet doen.
In deze juni-nieuwsbrief wat reflecties die bij me zijn opgekomen naar aanleiding van wat ik de afgelopen week heb meegemaakt. In de volgende nieuwsbrief een stukje over het boek van Ervin Lazlo, Worldshift 2012 en de plannen voor het najaar. Ik heb al een paar mooie locaties gevonden voor hetgeen ik dan ga aanbieden. Gedurende deze maand worden de programma’s uitgewerkt en op de website geplaatst.
Een tipje van de sluiter??????
- Huiskameravonden, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen
- Reconnexperience, een weekend in duin, bos of heuvels met daarin geïntegreerd je Reconnection
- Lezingen over de aanloop naar 2012 op verschillende locaties
- Dialoog met je gids (staat al gepland), ook in één weekend voor hen die van ver komen. (op verzoek)

De agenda staat op de website:
http://www.ellen-engelman.nl/index.php?page=agenda
Kinderen
Het zijn prachtige wezens. Ik kan er enorm van genieten. Heb ze graag en zo veel mogelijk om me heen. Niets mooiers dan een gelukkig kind!
Soms echter zijn er in een kinderleven omstandigheden, veroorzaakt door anderen, waardoor het kind minder of zelfs niet gelukkig is. Dat is vaak het moment waarop ik zo’n kind in mijn praktijk krijg. Eerst zelden, maar later hoe langer hoe vaker kan ik dan zien wat een prachtkind er onder het masker van woede, onwrikbaar- of onverschilligheid zit. Zoals R. die na een aanvankelijke weigering ook maar iets met mij te maken te hebben, een snoephartje met “lief” voor me neerlegt. Ik was er ontroerd van……….
R komt uit een letterlijk gebroken gezin. Ene kind bij vader, andere bij moeder. De ouders hebben alle binding verloren, woede, onbegrip en misschien zelfs haat overheersen.
Ooit zet je zo’n kind op de wereld omdat je van elkaar houdt. Meestal is een kind het resultaat van een geslaagde verhouding, als er twee kinderen zijn mag je toch aannemen dat er ooit zoveel binding was, dat zij zelfs twee keer hun liefde omzetten in iets tastbaars. Uit eigen ervaring weet ik dat een scheiding je ernstig kan raken. En ik realiseer me dat ik het nog redelijk rustig heb gehad in dat geval, er gebeuren veel verschrikkelijker dingen. Maar lieve mensen, realiseer je alsjeblieft dat de kinderen in geval van “vechtscheiding” worden vermalen tussen de partners. Dat ze niet WILLEN maar ook niet KUNNEN kiezen tussen twee ouders, van nature, maar dat ze daartoe vaak wel GEDWONGEN worden. Als je werkelijk van je kind houd, zorg dan dat hij of zij uit de wind wordt gehouden. Hoe gefrustreerd en boos je ook bent, deel die boosheid en frustratie niet met je kind. Het kind wordt er vaak door beschadigd. Het kan daar nu, of zelfs veel later nog veel problemen door krijgen. Stap over je woede en frustratie heen, doe dat uit liefde voor je kind!

Leuk of verstandig?
“wil je doen wat verstandig is, of wat je leuk vindt?” Dat was de eindzin van de conference van Guido Weijers afgelopen dinsdag. Met Dimitri en Roos was ik naar Utrecht getogen voor een avondje ontspannen schateren. Dat hebben we ook gedaan, maar bij vlagen was de cabaretier erg serieus. Hij memoreerde dat we maar achter geld en succes aanhollen; hij zelf ook. Steeds grotere zalen wilde hij, en nu in het Beatrix theater, tsja, wat moet je daarna nog. Het had hem aan het denken gezet. En hij zette mij weer aan het denken. Ik was in geen jaren naar cabaret geweest ….. geen tijd. We blijven maar aanrennen achter weer een hoger doel, sneller, hoger, verder. Daar in die donkere zaal heb ik mijn wens het universum ingeworpen. Een huurappartementje in Amersfoort en een recreatieplekje in Noord Holland waar ik ook kan overnachten als ik in Alkmaar werk. Dat zou me rust geven, fysiek en financieel.
De dag na de voorstelling van Guido Weijers wordt er aangebeld; “dag mevrouw ik heb een brutale vraag. Staat uw woning nog steeds te koop? We waren erg enthousiast maar ineens was het bord uit de tuin…” Grijnzend zeg ik dat het zeker te koop is. Ze komen het binnenkort bezichtigen ……..wordt vervolgd.
Een jaar geleden zette ik het huis in de verkoop met het idee een huis in Alkmaar te gaan kopen. Dat lukte niet en na twee maanden heb ik besloten er zelf weer te gaan wonen. Het van mezelf te maken, mijn eigen energie er weer in te brengen. Bovendien wonen mijn oude zieke moeder, zoon en dochter binnen 1 kilometer van hier. Het was de manier om me in Amersfoort te houden. Nu, terwijl ik er helemaal niet aan dacht, wordt mij een kandidaat koper in de schoot geworpen. Ik luister altijd naar signalen en dit klinkt erg als een signaal. Er zijn nog meer aanverwante zaken die opeens in een stroomversnelling raken. Mocht het allemaal in elkaar vallen dan zou dat niet alleen prachtig zijn, maar ook weer een bewijs dat het universum voor ons zorgt. En dat je alles krijgt waar je recht op hebt, maar wel op het tijdstip dat en de manier waarop het voor jou goed is. Go with the flow……….

Nog even Healing Garden
Het vorige weekend stond in het teken van “Healing Garden”. Een spiritueel festival op het Erkemederstrand (in de buurt van Zeewolde). In the middle of nowhere waren we verenigd door onze denkbeelden, de manier waarop we in het leven staan. Vooral op de zaterdag, toen het prachtig weer was, was het druk en had ik het druk. Ik gaf een workshop over gidsen in een prachtige, overvolle circus-achtige bedoeinentent en ook mijn eigen optrekje was niets meer of minder dan dat. Een geel dak en rode wanden die wapperden in de wind. Ik hoefde mijn pink maar op te tillen en de energie gierde door de tent, zichtbaar zelfs. Het was geweldig. Toen ik daar zo rondliep realiseerde ik me dat het een ideale setting was. Een oase van andersdenkenden, vrije, liefdevolle mensen, geen onvertogen woord, ook niet toen het op zondag stormde en regende en de tenten (die normaal gesproken in Noord Afrika staan) daar niet tegen bestand bleken. We bleven vriendelijk, ook zij die entree hadden betaald en daar veel lege tenten voor aantroffen. Wat een bijzondere atmosfeer. Ik heb daar veel nieuwe contacten gemaakt, korte healingen gegeven die sterk aansloegen en een paar ontmoetingen gehad waarvan ik weet dat die een vervolg krijgen. Het mooie was dan weer dat die ontmoetingen waren met mensen uit Amersfoort en …… Alkmaar J
De sfeer werd niet in de laatste plaats bepaald door Sarah Schröder, organisator van dit festival. Gewapend met een portofoon, een nooit aflatende klaterende lach en een grote dosis geduld, leidde ze met zachte hand de tientallen standhouders en honderden bezoekers in goede banen. Zo kan het dus ook …… Relax!
Volgend jaar ga ik zeker weer, maar dan neem ik een (geleend) campertje mee, want het allerleukste is om daar dan het hele weekend te blijven. Het gedichtje hierboven is opgedragen aan Sarah. Dank je wel voor een heerlijk weekend!

11 juni in De Noordknoop (Amersfoort)
De Noordknoop is de praktijk- en cursusruimte van astrologe Tineke Boogaarts. Zij biedt regelmatig een platform aan collega’s die iets vertellen. Op 11 juni mag ik mijn verhaal kwijt over gidsen. Het begint om 10 uur. Het adres van het centrum is heel toepasselijk: Regenboog 86, in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Entree is 7 euro. (wel even aanmelden!)
Voor meer informatie over de bijeenkomst kun je op mijn agenda op de website kijken, of bij www.noordknoop.nl

Verkiezingen
Het kan niemand ontgaan…over een kleine week zijn er verkiezingen. De campagne van de partijen wordt meer en meer op de persoon gespeeld. Dat is te zien aan de vele portretten op de verkiezingsborden langs de weg, maar een nare bijkomstigheid is dat een aantal partijleiders en –sympathisanten met modder gooien en niet zo’n beetje ook. Degenen die daarin niet mee willen worden al dan niet in hun bijzijn gekleineerd en afgebekt. Het heeft mij deze week zelfs een mail doen schrijven aan het programma Knevel en vd Brink waar een journalist van de telegraaf veel ruimte kreeg om Femke Halsema af te katten en haar zelfs als “idioot” te bestempelen. Waar blijft de beschaving????? Maar goed, een positief punt aan deze verkiezingen is dat er nu ook spirituele partijen zijn. Spirituele PARTIJEN???? We gingen toch naar eenheidsbewustzijn? We zouden toch het ego loslaten? Kan iemand me dan vertellen waarom er DRIE spirituele partijen zijn???? Die elkaar wellicht zo de stemmen afsnoepen dat er niet één een zetel haalt?
Blijkbaar is het nog niet de tijd dat er één persoon opstaat die de politieke wereld ervan weet te overtuigen dat er in deze maatschappij een aantal bakens moeten worden verzet. Vanuit de nuchtere werkelijkheid van alledag, zonder wollig taalgebruik en gemeenplaatsen van doelen waarvan iedereen weet dat die, zeker in de huidige tijd, mijlenver van ons afstaan.
Hieronder voor de volledigheid een paar actiepunten van de spirituele partijen.
NIEUW NEDERLAND
Een spirituele partij met realistische benadering. Jan Frank Kroes is lijsttrekker. Een van de hoofdpunten basisinkomen voor iedereen, als vervanging van bijstand, studiefinanciering, uitkering etc. www.nieuw-nederland.nu
PARTIJ VOOR MENS EN SPIRIT
Partij rond astrologe Lea Manders. Toegegeven, zij waren de eerste! Al ruim een jaar geleden heb ik op deze plek aandacht aan hen besteed. Gewoon omdat het een goed initiatief is! Lijstduwer is ook Hans Stolp, in de laatste weken heb ik meer dan 50 mailtjes gehad over deze partij, hun pr is dus goed op orde. Streeft naar “politiek op basis van modern spirituele grondslagen”. Ook hier is een van de doelstellingen een door de overheid gegarandeerd inkomen voor huismoeders en mantelzorgers. www.mensenspirit.nl
HEEL NEDERLAND
Een initiatief van Daisha en zoon Sander de Wijs. Basisinkomen voor moeders die de eerste vier levensjaren van hun kind niet gaan werken en als logisch gevolg daarvan verschuiven leerplichtleeftijd naar zes jaar, zodat kinderen de “geborgenheid” van het gezin meekrijgen. www.heelnederland.org

Natuurlijk hier geen stemadvies, jullie zijn volwassen mensen en zelf verantwoordelijk voor alle beslissingen in je leven. Eén advies wil ik wel geven: STEM!

13 juni Beurs in Schagen
Op 13 juni is er een kleinschalige beurs in Schagen. In de Groeneweghal aan de Wilgenlaan. Ondergetekende heeft daar een tafel.
Voor meer informatie, onder anderen de deelnemers: www.pcpbeurs.nl

Succesje voor de orang-oetan
Toen ik een tijdje geleden een programma op de tv hierover zag werd ik overmand door een gevoel van machteloosheid. Wanneer houdt het nou eens op? In Indonesië worden bossen gekapt om plantages voor palmolie de ruimte te geven. Dat zijn echter wel de bossen waar de orang-oetans leven. Deze rode mensapen moesten hoe langer hoe meer van hun leefgebied inleveren. De palmolie werd onder anderen gebruikt door Nestlé, bekend van onder meer de Kit Kat repen. Een actie van Greenpeace riep mensen op Nestlé te vragen te stoppen met het gebruik van deze palmolie. Honderdduizenden mensen (onder wie ondergetekende) hebben aan die oproep gehoor gegeven en Nestlé heeft toegezegd te stoppen met deze palmolie. Greenpeace kan dit dan weer gebruiken als voorbeeld naar andere grote producenten. De uiteindelijke winnaar is natuurlijk de familie Orang-Oetan. Die stond met een feestslinger en serpentines in de krant, terecht!

REspect
Na de meest recente (en laatste!) herinrichting van mijn huis heb ik een mooi kantoor op zolder. Zoonlief had een snelle computer “over” en die heb ik nu. Ik ben mijn twee oude computers aan het doorlopen op waardevolle plaatjes, muziek en documenten, de rest kan weg. Een paar jaar van mijn leven trekt aan me voorbij. Met name de mailbox maakt het nodige los. Berichtjes van dates (mannen dus), waarbij ik soms erg diep moet graven om er een gezicht bij te krijgen, maar natuurlijk ook mooie herinneringen aan die paar mannen waarmee het hartstikke leuk, of zelfs geweldig was. Mailtjes met diepgaande zielenroerselen, mooie gedichten soms, toespelingen op romantische gebeurtenissen. Ik heb me er een paar uur volledig in verloren ………
Wat me opviel was dat, bijna zonder uitzondering, de afzender mijn titel had gehandhaafd en er slechts het woordje “re” voor stond. Ook als de mail een heel andere inhoud had dan de mijne. Hoe intiem en zorgvuldig de tekst ook was, er was geen moeite gedaan om een nieuwe titel te maken.
Nu ik daar op let, zie ik dat het meer regel dan uitzondering is. Zou het nou niet veel leuker zijn als iedereen een paar seconden investeert en een zinnige titel voor zijn of haar mail maakt. Dat getuigt ook van een stukje respect voor de ontvanger. Bovendien weet je dan al een beetje waar de inhoud van de mail naartoe gaat. Het is maar een ideetje. Ik ben er zelf al mee begonnen. Tenzij natuurlijk je zestien keer heen en weer mailt over die afspraak van 9 juni, dan is het gewoon re: re: re: re: afspraak 9 juni J

In deze vakantieperiode een wellicht overbodige wijsheid. Ook als je gewoon in Nederland blijft kun je dit doen. Ga bijvoorbeeld eens naar het Erkemederstrand!

Bezoek minimaal één maal per jaar een plek waar je nog nooit geweest bent!
Dalai Lama

Ik wens jullie een zonnige junimaand. Wees voorzichtig met zon en barbecue.

Een warme groet,