mei 2010


NIEUWSBRIEF MEI 2010
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Eén schreeuw en stilte zal nooit meer hetzelfde zijn ……..

Dank, dank, dank!! Voor alle lieve en betrokken mails. Het was me er niet om te doen, maar het was wel een warme douche om al die reacties te krijgen van mensen die de nieuwsbrief nauwgezet lezen, uitprinten, doorsturen en er veel uithalen. Dan weet ik dat ik een beetje op de goede weg ben.
Met pijn in mijn hart heb ik de spullen in de Engelbak ingepakt en verhuisd. Ik heb er twee fantastische jaren gehad, prachtige dingen meegemaakt, die neemt niemand me meer af! Naast deze noodzakelijke bezuiniging neem ik dezer dagen ook afscheid van mijn “statement”, de pt cruiser (auto). Het milieu, de benzineprijs en zijn leeftijd zijn hier de oorzaak van. Zijn opvolger is nieuwer, zuiniger en totaal anders …..
Het goede nieuws is dat ik zeker nog in Alkmaar blijf werken, maar ook op andere locaties in Noord-Holland. Ik heb mijn hart verpand aan die regio dus ik blijf!
De afscheidsavond in de vorm van een bonte spirituele bijeenkomst was een onverwacht goed bezocht evenement. Ik vond het geweldig om nog een keer de toko zo vol te hebben!
We hebben een enerverende avond gehad met activiteiten in wisselende samenstelling. Voor herhaling vatbaar. En dat gebeurt zeker, let maar op de agenda!
Inmiddels hebben we zowel in Amersfoort als in Alkmaar de cursus “helen met hoogfrequente energie” gedraaid. Twee dagen waren de deelnemers aan de slag met die ongelooflijk krachtige energie. In Alkmaar en Baarn lopen de cursussen “dialoog met je gids” weer ten einde. Altijd jammer, te meer daar ik besloten heb om tot en met de zomervakantie even rust te nemen. Pas op de plaats te maken, en een afwisselend programma voor het najaar in elkaar te draaien met nieuwe elementen, en die in de markt te zetten. Er komen nog wel een paar beurzen voor die zomervakantie en natuurlijk gaan de therapietrajecten en Reconnections gewoon door. Werk genoeg dus, maar ik zou niet anders willen J
Inmiddels weten we natuurlijk dat dingen altijd met een reden gaan zoals ze gaan; deze nieuwsbrief moest veel eerder verschijnen; maar de grote verhuizing zorgde ervoor dat hij na “de schreeuw” in jullie mailbox valt. Dan kan ik die nog even meenemen. Hieronder meer daarover.
En terwijl de olie nog steeds met grote hoeveelheden de oceaan instroomt, de vulkaanas weer een deel van het vliegverkeer stil legt en Griekenland in brand staat, gaan we gewoon door met ons leven. We tellen de zegeningen (Jeroen en Ilse gefeliciteerd met de geboorte van Ivar) genieten van het lentezonnetje en blijven positief denken. Ik weet het, het is soms moeilijk, maar blijf alle mooie dingen zien die het leven te bieden heeft, pluk de dag, want in je eentje kun je aan al die grote dingen toch niks veranderen. Als de massa positief blijft denken en die gedachten het universum instuurt, komt alles op zijn pootjes terecht.

Werken …..
Het is nog even zoeken. De eerste cursus ‘dialoog met je gids” in het najaar is in Zenit gepland, evenals drie lezingen. Wat betreft de healingen en therapie-consulten ben ik nog een beetje zoekende. Bij het huren van een dergelijke ruimte is er vaak een verdeling in dagdelen. Dat betekent als je van 10 tot 2 wilt werken, je twee dagdelen moet huren en dat is onnodig prijzig. Mooi zou zijn als ergens iemand een praktijkruimte zou hebben in haar garage (of zo) net als die amersfoortse collega, die een aantal dagen per week leegstaat en die dan op uurbasis te huur is ……. Ik ben er zeker van dat ik die nog ga vinden. Of helpen jullie me daarbij? Ik hoor het graag. Voor de gouden tip is er een passende beloning!

De Schreeuw
Net als ik me tijdens de dodenherdenking realiseer dat ik voor het eerst alleen ben op dit tijdstip stokt mijn adem. Ik hoor een schreeuw, gegil en de massa komt in beweging ….. paniek.
Uiteindelijk blijkt alle paniek te zijn veroorzaakt door een verwarde man die eerst wat prevelde en later schreeuwde. Hij is gekleed als orthodoxe jood.
Hoe verward ben je als je zo’n bijeenkomst wilt verstoren? Natuurlijk, de man was onder invloed van drank en waarschijnlijk ook drugs, maar het klonk als een soort ontploffing van opgekropte spanning ja wat? Op dit platform heb ik al vaker melding gemaakt van het feit dat door de steeds hoger wordende energietrilling om ons heen, er mensen zijn die soms de onrust niet meer binnen zichzelf kunnen houden. Ik roep dan altijd “laat mij hem of haar maar een reconnection geven, tien tegen één dat hij of zij de rust weer vindt”. Als je bent aangesloten op de energie met de hoogste trilling, heb je een “overkill” ten opzichte van de ons omringende energie, die die waarde nog niet heeft bereikt, dat komt je rust ten goede. Hoewel ik overtuigd ben hiervan, weet ik ook dat er meer oorzaken voor verwardheid kunnen zijn, maar zou het niet in alle gevallen werken, ik weet zeker dat het grootste deel van de verwarde, woedende, onberekenbare, gewelddadige enz. mensen gebaat zouden zijn bij die verbinding. En ik weet ook dat veel van diegenen die daar iets aan zouden kunnen doen, zeker van het bestaan van de reconnection op de hoogte zijn. Vraag dus niet mij, maar hen waarom daar niets mee gedaan wordt.
Tot het moment dat tot de autoriteiten is doorgedrongen dat de groei van het aantal hooligans, gewelddadige hangjongeren, verkrachters en messentrekkers (om maar wat te noemen) in veel gevallen deels het resultaat is van de verhoogde energietrilling, moeten we rekenen met het risico op gebeurtenissen als afgelopen dinsdag (en op het strand bij Hoek van Holland, en bij voetbalwedstrijden en …..). Mijn plan is om in de komende periode, bovenstaand gedachtegoed te verspreiden. Ik broed nog op een originele manier …..Wordt vervolgd

Stemmen
Onlangs nog stond in mijn ochtendkrant een lang artikel over een man met stemmen in zijn hoofd. Hij is blij dat hij per computer en webcam met een verpleegkundige kan praten die hem zijn medicijnen uitlegt. Niet dat van die medicijnen de stemmen weggaan, nee, maar hij kan er wel met die verpleegkundige over praten. Het komt niet zelden voor dat de “stemmen” in het hoofd blijken te komen van gidsen, die de aandacht van de persoon vragen. Ooit was in Amersfoort een jongen opgenomen op de gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek. Hij hoorde stemmen. Op een beurs kwam hij aan mijn tafeltje terecht en na een kopje thee thuis hebben we samen besloten dat hij zou meedoen met de cursus “dialoog met je gids”. Toen kon hij de stemmen thuisbrengen en er iets mee doen. Het resultaat was dat hij na enkele weken werd ontslagen uit de gesloten afdeling en inmiddels alweer tijden op zichzelf woont in Amersfoort.
Er is vaak een prachtige verklaring voor afwijkend gedrag. Dat kan worden omgebogen met andere middelen dan chemische.

De Reconnection
“Sinds ik die Reconnection heb gehad, gaat het met mij veel beter, ik voel me beter, weet wat ik met mijn werk wil en ik heb succes!” Mijn overbuurvrouw en vriendin R. zegt wat ik zo vaak hoor. Een Reconnection maakt dat je de rust vindt, herkent wat je pad is en zorgt dat je je “anders” gaat voelen. Het belangrijkste vindt iedereen toch de rust. Die kriebel, onrust die ervoor was is weg. De tijd gaat weer “gewoon” en niet zo belachelijk snel. Ook “gewone” mensen hebben veel baat bij de Reconnection. Ik realiseer me dat velen aanhikken tegen het bedrag, maar, zoals in mijn folder ook staat, hoeveel heb je al uitgegeven aan beurzen, consulten, druppeltjes, stenen, olietjes enz. om een eind te maken aan je onrust, aan dat ongemakkelijke gevoel? Als je dat allemaal optelt is het vast veel meer dan de 432 euro van de package deal (2 healingen en een reconnection in twee delen) .
Wil je het dan helemaal mooi maken, dan is er wanneer je je reconnection hebt gehad, de mogelijkheid om mee te doen aan de cursus “helen met hoogfrequente energie” waarmee je zelf healingen kunt gaan geven aan je geliefde, kinderen, kleinkinderen, klanten en …….. De deelnemers aan de eerste twee cursussen zijn inmiddels aan de slag en sturen mij mails met daarin dezelfde prachtige resultaten als die ik hiermee bereik. Deze energie kent geen vergelijk! Een aantal deelnemers van de cursus is Reiki Master en zonder uitzondering waren ze verbijsterd over de enorme kracht waarmee hier gewerkt wordt. Hiermee wil ik zeker niemand diskwalificeren, Reiki is een prachtig gereedschap, evenals o.a. Quantum Touch, maar de energie die bij Reconnective Healing wordt gegenereerd is vele malen sterker. Voor dit alles geldt nog steeds dat iedereen terechtkomt bij de behandelaar die bij hem of haar hoort. Die kosmische wet is nog altijd van kracht.
Reconnections worden door mij gegeven in Alkmaar, Amersfoort en Amsterdam. Andere locaties zijn ook mogelijk, maar dan wel met een groepje tegelijk. Een healing kan ook heel goed op afstand worden gegeven.
En als ik dan toch over een groepje praat, dan hier een tipje van de sluier, want na de zomervakantie ga ik weekenden organiseren waarin je in een veilige, inspirerende en natuurlijke omgeving de Reconnection krijgt. Daarover meer in de nieuwsbrief van juni.

TOEVAL
Of eigenlijk “zinvol toeval”, of wel synchroniciteiten, of signalen. Van die gebeurtenissen of informatie die op ons pad komen en die ons in een bepaalde richting sturen. Toeval bestaat niet, heb ik altijd geleerd, maar soms zijn gebeurtenissen wel erg “toevallig”. Je zet bijvoorbeeld de radio aan, terwijl je loopt te denken over iets, en de tekst van het liedje wat klinkt geeft je precies het antwoord op je vraag. Er zijn ontelbare voorbeelden te noemen, sommige bescheiden en andere behoorlijk sensationeel. Ook ik dacht altijd dat toeval iets was wat van buitenaf werd “gestuurd”. Waarop je geen enkele invloed had, maar na lezing van een artikel en enig denkwerk moet ik de auteur gelijk geven. Je trekt dit soort dingen ook zelf naar je toe. Ooit, een paar jaar geleden was ik emotioneel erg betrokken bij die ene persoon. Meermalen per dag kwamen signalen op mijn pad. Van de liedjes op de radio tot een enorme bus met een toepasselijke reclame erop, die me bijna overreed. Nu ik in emotioneel rustiger vaarwater ben beland is het aantal signalen aanzienlijk verminderd. Soms vraag ik er wel om en krijg ik ze ook, in een droom of in de “praktijk”, maar het is niet meer aan de orde van de dag..
Het lijkt alsof ook bij de signalen de wet van aantrekking geldt. Hoe sterker de gedachte die wordt uitgezonden (je wilt iets of “iemand”J erg graag) hoe meer signalen binnenkomen. Soms ook signalen die voor velerlei uitleg vatbaar zijn (maar natuurlijk zie jij alleen die uitleg die past in jouw plaatje). Dat is een mooi gegeven. Hoe hartstochtelijker je bij iets betrokken bent, hoe meer signalen er over binnenkomen. Je trekt bij wijze van spreken aan het draadje in het enorme web van energiedraden wat naar het signaal loopt. Een mooie gedachte.
Ook hier een voorzichtige waarschuwing. Geniet gerust van het wonder van de signalen, maar, net als bij het contact met je gids, je hebt en houdt de verantwoordelijkheid voor je leven. Blijf zelf nadenken en neem je eigen beslissingen!
Laat ik nou onlangs zitten peinzen of dat boek schrijven wel een goed plan is; valt er door een onhandigheidje mijnerzijds zo een boek van de plank, wat geschreven is door ene Ellen, tsja, dan gaat het er toch van komen!

HEALING GARDEN
Een van de dingen die nog voor de zomervakantie gaat spelen is het laatste weekend van mei aan het Erkemederstrand een prachtig festival: Healing Garden. Vrijdagavond tot laat, zaterdag, tot laat en zondag overdag staat het recreatiegebied bol van de prachtige acts, workshops en aardige mensen. Ik heb een prachtige oosterse tent gehuurd waarin ik (samen met Hans Meijer) korte reconnective healings zal geven, maar daar is ook informatie over mijn werk. Ik geef lezingen over “2012 en de hoogfrequente energie” en over nieuwetijdskinderen (zondag). En een workshop over gidsen. De zondag staat in het teken van de kinderen, daarvoor zijn dan heel veel activiteiten. Toegegeven, ik ben er vorig jaar niet geweest, maar ik ken velen die er acte de presence geven en heb nu met de mensen te maken die het organiseren; ik weet zeker dat het een prachtig festival gaat worden. Ik zie jullie graag daar! (de koffie en thee staan klaar!) . Ik krijg overigens een aantal vrijkaarten. Belangstellenden gelieven zich voor 20 mei te melden, dan zal ik ze verloten en stuur ik ze op.
Alle informatie over programma, locatie enz. op: www.healinggarden.nl

Jij bent even belangrijk… als ik.
Het lijkt vaker voor te komen …… Cliënten en cursisten die ineens, zonder bericht, niet komen opdagen. Soms daarmee ook betaling (willen?) ontlopen van cursusgeld of therapiefactuur. Maar in een groep, al bestaat die maar uit twee, is iedereen even belangrijk! De cursist die na de eerste keer niet meer komt opdagen, wordt evenzeer gemist als de docente “zomaar” niet zou komen! Ik heb moeite om het te begrijpen, en dan denk ik nog niet eens aan de financiële consequenties. Ga ervan uit dat jij als cliënt of cursist minstens even belangrijk bent als ik, dan neem je de verantwoordelijkheid om gewoon altijd aanwezig te zijn en mocht je een keer niet kunnen, laat dat even met een telefoontje of mailtje weten. Logisch toch?

Agenda
Enige tijd geleden deed ik de agenda altijd als bijlage bij de nieuwsbrief. Dat maakte het bestand onnodig zwaar. Tegenwoordig staat een uitgebreide en actuele agenda op de website.
Daar staat onder het agendapunt ook alle praktische informatie, alsmede een inhoudsomschrijving. Omdat de activiteiten in Noord Holland soms op prachtige, maar niet eerder gebruikte locaties zullen zijn, zal ook aandacht aan die locatie en de route er naartoe worden besteed.
Op verzoek van velen zal ik dit in het vervolg ergens in de nieuwsbrief vermelden.

Kijk voor de AGENDA op de website; http://www.ellen-engelman.nl/index.php?page=agenda

URLS
En over urls gesproken ………Doe je zo je best op de inhoud en vorm van een nieuwsbrief en dan gaat door onhandigheid zomaar iets fout met de websites waarnaar verwezen wordt. Een typfoutje en “denk” foutje zorgden ervoor dat jullie op zoek moesten naar de juiste adressen van Peoples Trust en Faun.
Om dit voor eens en altijd te regelen, hierbij met excuses de juiste adressen: Probeer het nog een keertje je zult er geen spijt van hebben.
www.peoplestrust.nl
www.faune.de

Zo, dit was een beetje praktische nieuwsbrief met veel actuele informatie en even iets minder achtergrond artikelen. De volgende maand maak ik dat goed, want dan komt in ieder geval een volgend deel van het artikel over uiterlijke veranderingen in deze overgangstijd. Ik wens jullie een mooie meimaand, geniet lekker van de zon en tel je zegeningen!
Natuurlijk besluiten we met een uitsmijter, van Loesje deze keer,

Worrying is dreaming in the wrong direction ……..
(Loesje)