april 2010


NIEUWSBRIEF APRIL 2010
www.ellen-engelman.nl
Afscheid nemen,
pijn in je hart,
Maar diep van binnen weet je
Dat er ruimte komt voor iets nieuws
Iets moois …….

De maand maart is voorbij, het is nu echt lente. Ik zie lammetjes, knoppen in de bomen en ook in mijn cursusaanbod zit een “nieuw geluid”. Lees maar hieronder. De ervaringsavond over 2012 en energie in Zenit op 12 maart werd goed bezocht, beter had niet gemoeten want om 16 aanwezigen een healing van 10 minuten te geven is een behoorlijke klus, zelfs als je het met zijn tweeën doet. Maar het was de moeite waard, ook na zulke korte sessies hebben mensen enthousiaste mails gestuurd over wat er met hen was gebeurd. En daar doen we het voor. Deze avonden komen in het najaar weer in Zenit.
De wereld lijkt hoe langer hoe meer op zijn kop te staan. Natuurrampen, aanslagen, doodsbedreigingen voor voorstemmers van de nieuwe gezondheidswet in Amerika, geweld tegen controleurs in het openbaar vervoer en veel gestrande relaties om maar wat te noemen. Gevestigde instituten zinderen op hun grondvesten. Weet dat dit nu nodig is, zodat we deze tijd kunnen loslaten en overgaan naar een nieuwe era. Waar (naasten)liefde een grote rol gaat spelen. Nog niet voor te stellen????? Verheug je er alvast op! Probeer voor nu mee te deinen op de golven van deze woelige tijd. Blijf rustig en laat je niet boos of bang maken, want je kunt er toch niets aan veranderen. Het moet even zo zijn.
Gelukkig gebeuren er ook mooie dingen. Er worden schattige babies geboren als kleinkinderen van mijn vriendinnen, en ik lees in de krant dat vooraanstaande islamitische wetenschappers uitdragen dat de fatwa onterecht is en zou moeten worden afgeschaft. Zelf was ik afgelopen zondag bij het akoestische concert van mijn favoriete groep Faun (middeleeuwse folk www.faun.de) waar ik met vlinders in mijn buik heb genoten van de prachtige muziek. De kers op de taart waren de persoonlijke handtekeningen van de leden van de groep op mijn splinternieuwe cd. Het kaartje was een vroeg verjaardagskadootje van mijn dochter, een schot in de Roos J.
Met pijn in mijn hart moet ik mijn Engelbak loslaten. Maar wat blijft zijn de mooie herinneringen aan de prachtige dingen die daar gebeurd zijn. En, zoals hierboven in een tekstje vervat, er komt nu ruimte voor iets nieuws…….
Op deze tweede Paasdag is het precies drie jaar geleden dat ik, in aangenaam gezelschap, voor de eerste keer een wandeling maakte door de Schoorlse bossen en duinen. Toen werd ik gegrepen door het prachtige landschap en de bijzondere energie. De uitnodiging van Zenit vlak daarna om een lezing te komen geven gaf me de opening om ook hier te gaan werken. En reken maar dat ik dat blijf doen, al was het alleen maar om zo af en toe te “spijbelen” en heerlijk te gaan wandelen langs het strand of in de duinen………..

NIEUW! LEREN WERKEN MET HOOGFREQUENTE ENERGIE
Laatst vertelde een collega die astrologe is, me dat ik vooral goed ben in het werken met groepen. Lezingen en cursussen zijn helemaal mijn ding, en dat is ook zo. Ik geniet daar enorm van. Voor zo’n “leraar” als ik ben is het overdragen van kennis onontbeerlijk voor een mooi leven. Naast de immer doorstromende cursussen Dialoog met je Gids heb ik, samen met collega Hans Meijer, een cursus van twee dagdelen ontwikkeld waarin je leert werken met de hoogfrequente oerenergie. (ja, die van de Reconnection)
Je kunt natuurlijk alles voor jezelf houden, bang zijn dat anderen aan de haal gaan met jouw klanten, maar je kunt het ook loslaten en vertrouwen hebben dat diegenen die bij jou moeten zijn, toch wel komen. Hoe veel anderen er ook hetzelfde aanbieden. Ik kies voor dat vertrouwen en mijn kennis deel ik met liefde…..
Uit ervaring is gebleken dat diegenen die beslissen tot een Reconnection er ook daadwerkelijk aan toe zijn, niet zelden zijn het behandelaars die na de Reconnection voelen dat er een krachtigere energiestroom is. Of ze dat ook kunnen sturen? Ja dat kan en dat leren we ze ook. Niet alleen de behandelaars, maar iedereen die dat wil.
Zou dat wat zijn, zelf helen? Je geliefden, kinderen, collega’s kunnen helpen omdat je weet hoe je toegang krijgt tot de krachtigste helingsbron die nu voorhanden is?
Deze energie is de oerenergie, de energie die er was toen alles nog “perfect” was. De cellen worden, wanneer ze met deze energie in aanraking komen, eraan herinnerd hoe het was toen het nog perfect was. Het celgeheugen doet zijn werk en, wanneer dat mag en voorbestemd is, herstellen de cellen zich weer en is de blokkade van welke aard dan ook verdwenen.
We spelen niet voor God, het kan zijn dat iemand bepaalde lessen te leren heeft; dan moet hij of zijn door het (ziekte) proces heen.
Wanneer je de cursus met goed gevolg (wij zijn streng, want je hebt je verantwoordelijkheden) hebt afgerond krijg je een certificaat wat verklaart dat jij weet hoe je deze energie kunt genereren en doorsturen. Dat kun je privé doen, maar ook toepassen bij de massages, voetreflexbehandelingen, of welke behandeling dan ook die jij zelf aanbiedt. Echter, we laten je ervoor tekenen dat je niet zoiets aanbiedt als “reconnective healingen” want dit is nadrukkelijk anders.
Degenen die aan de cursus meedoen moeten een Reconnection hebben gehad. Natuurlijk bij voorkeur van één van ons J
(Er is een aparte package deal voor twee healingen, reconnection + cursus)
Kosten voor twee dagdelen 125 euro incl. handout, heerlijke lunch en certificaat.
De pilots lopen deze maand in zowel Alkmaar als Amersfoort. Voor de zomervakantie bieden we er nog meer aan. Houd de agenda op de website in de gaten.

De Engelbak …….. doek!
Omdat de Engelbak stiekem toch een vrije interpretatie is van het Theater de Engelenbak, permitteer ik het me om het slot in een theaterterm aan te kondigen.
Op 15 mei komt er een einde aan een intensieve, zware maar toch prachtige periode. Niet zelden vergat ik mezelf en al diegenen die me lief zijn, om deze droom na te jagen. Het is mooi geweest. Het is, zeker in deze tijden niet meer levensvatbaar en een molensteen om mijn nek……….
De meeuwen en scholekster zitten weer te broeden op het dak, maar ik zal hun kuikentjes niet zien opgroeien en leren vliegen.
Maar ….. lieve Noordhollanders, natuurlijk blijf ik jullie trouw. Er zijn zelfs verschillende locaties in jullie provincie waar ik mijn activiteiten ga voortzetten. In de nieuwsbrief van mei zal ik daarover meer vertellen. Eén ding is zeker, het zijn allemaal plekken waar ook collega’s van diverse pluimage werken en op die contacten kan ik me erg verheugen.
Vooralsnog is, behoudens een aantal consulten en drie cursusavonden, de “bonte spirituele avond” van aanstaande woensdag 7 april, de laatste activiteit in De Engelbak. Vergelijkbare evenementen zal ik vanaf nu op andere locaties organiseren, maar ze blijven komen!
Het was een mooie tijd die ik voor geen goud had willen missen.

Angst en paniek
Eigenlijk zou op deze plaats een ander onderwerp staan, maar vlak voor het versturen van deze nieuwsbrief vond ik dat ik aandacht moest besteden aan het onderstaande.
In al hun wijsheid hebben tientallen ambtenaren “bezuinigingsvoorstellen” gemaakt om de vele miljarden die in het kader van de crisis moeten worden bezuinigd te kunnen realiseren.
Een goede vriend van me organiseert regelmatig workshops voor, onder meer, ambtenaren en leert ze te denken “outside the box”. Als je creatieve plannen wilt maken dan moet je even alle grenzen loslaten, je fantasie de vrije loop laten. Daarna ga je die geweldige ideeën toetsen aan de realiteit en stukje bij beetje lever je net zoveel van je fantastische plannen in totdat er een mooi, origineel en creatief plan overblijft, wat ook nog eens binnen de (financiële en logistieke) grenzen ligt.
Hier liet men de Nederlanders een rapport zien waarin de voorstellen van de ambtenaren waren verzameld. Torenhoge bezuinigingen, die als alles wordt doorgevoerd naar mijn mening wel honderden miljarden kunnen opleveren. Om er maar een paar te noemen, afschaffing hypotheekrente aftrek, 700 euro eigen risico bij zorgverzekering, 5 euro bijdrage bezoek huisarts en ga zo maar door. Het zijn allemaal MOGELIJKHEDEN en ik weet zeker dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. Alle beslissingen hierover moeten nog door de volksvertegenwoordiging worden genomen!
Echter, wat gebeurt is dat iedereen deze informatie selectief tot zich neemt en uit de bulk aan MOGELIJKHEDEN voor bezuinigingen, hetgeen wat op hem of haar van toepassing is, uitpikt en alvast bang wordt of in paniek raakt. Ik blijf geloven in de goede intentie van de overheid, maar dat is wel wat ze met het openbaar maken van de plannen van die brainstormende ambtenaren bereiken.
Lieve mensen, naast voorspellingen over het vergaan van de wereld in 2012 (wat op niets gebaseerd is) is dit ook een actie die het denken en het vertrouwen van de mensen ontregelt.
Natuurlijk moet er bezuinigd worden, daarover is iedereen het eens. Dat zal ook best “pijn” doen, maar het zal OF/OF zijn en niet EN/EN , of een soort grootste gemene deler van al die plannen. Leef in het NU, geniet van de mooie dingen die er zeker zijn en laat je niet bang maken. Blijf rustig! Er zal zeker wat moeten veranderen, maar als de tijd daar is is het vroeg genoeg om daar ongerust over te zijn.
Mijn vader was een man van volkswijsheden en oude gezegden. Een van zijn lijfspreuken was: “een mens lijdt dikwijls nog het meest, door het lijden dat hij vreest en dat nimmer op komt dagen ……” (Dat hing bij zijn tandarts in de wachtkamer J) .
Denk in dit kader ook nog even aan het gedachtegoed van The Secret. Waar je aandacht naar uitgaat, trek je naar je toe! Thoughts are things, choose the good ones! Dus denk positief!

19 april dag tegen pesten; er zijn nog armbandjes op kinderformaat; even bellen/mailen en ik stuur ze op!

Peoples Trust
Peoples Trust is een organisatie die zich inzet om meisjes te bevrijden uit bordelen in onder anderen India. Ze bieden de meisjes een thuis en zorgen ervoor dat ze onderwijs krijgen. Als ze ouder zijn krijgen ze een beroepsopleiding (schoonheidsspecialiste, kapster). In sommige gevallen wordt bemiddeld bij terugkeer naar hun ouders. Maar veelal zijn deze meisjes verkocht aan bordeeleigenaars. Hun leeftijd varieert van 8 (soms nog jonger) tot 14 jaar. In kleine kamertjes die van buiten worden afgesloten moeten ze tot soms tientallen keren per dag 1 uur doorbrengen met een volwassen “klant”. Het is te walgelijk voor woorden. Het begint allemaal bij de mannen die sex met kinderen willen. Waren zij er niet dan zouden deze wantoestanden er ook niet zijn. Een stukje mentaliteitsverandering in deze zou ook geen kwaad kunnen. Maar de organisatie Peoples Trust begint bij de bodem. De meisjes!
Na persoonlijk contact met het bureau in Nederland heb ik besloten om hier wat mee te doen. Ik ben bescheiden sponsor en ik heb de beschikking over een hoeveelheid folders van deze organisatie. Het plan is om ergens dit jaar een fundraising actie voor deze stichting, die meer dan 90% van hun inkomsten doorstort naar de direct verantwoordelijken in India, te organiseren, maar daarover later meer.
Meer informatie op www.peolplestrust.nl

Waarvoor
Een nieuwsbrief schrijven kost de nodige tijd en moeite. Ik doe dat met liefde en plezier, maar vraag me wel eens af in hoeverre die gelezen en gewaardeerd wordt. Regelmatig spreken mensen me aan op de nieuwsbrief en wat ze eruit halen en telkens krijg ik weer van die aardige mails over de inhoud dat ze me nog meer motiveren om er de volgende keer weer iets moois van te maken. Ik pik er hier eentje uit die me raakte. Een uur na verzending viel deze in mijn mailbox…..

Dank je wel voor je mooie nieuwsbrief.
Het betekent wel iets voor me, een stukje aarding, weer een beetje ¨thuis¨ komen met mezelf. Zo op de vrijdag avond.

28, 29 en 30 mei, spiritueel festival aan het water.
Het laatste weekend van mei is er een mooi festival aan het Erkemederstrand in Zeewolde. Ik heb besloten daar zo’n prachtige oosterse tent te huren om mijn activiteiten te promoten. Ik geef daar ook één of meer lezingen. Schrijf het vast in je agenda. In tegenstelling tot het Eigen Tijds Festival, kun je ook gewoon een dag(deel) komen genieten van alle workshops, muziek, heerlijk (biologisch) eten en drinken en de atmosfeer. Kinderen en honden zijn zeer welkom; voor de kinderen is er een apart programma en voor honden aan aparte tent met drinken en (biologisch) eten J
Nadere berichten volgen, maar je kunt vast kijken op www.spiritueelfestivalaanhetwater.nl

Tot zover deze paasbrief. Natuurlijk nog een uitsmijter tot slot.
Ik wens jullie een mooie aprilmaand. In de nieuwsbrief van mei een overzicht van alle zomeractiviteiten!

Er is geen wolk zo donker of er zit wel een zilveren randje aan …….