maart 2010


NIEUWSBRIEF MAART 2010
www.ellen-engelman.nl

Soms als het langer duurt dan je gedacht had,
Voordat iets gebeurd is,
Wijst dat je er voorzichtig op
Dat je meer tijd hebt dan je dacht
En dat je kunt genieten van de weg er naartoe!

Na de verkeerde wissel van Sven Kramer is een nieuwsbrief van Ellen Engelman maar een saaie bedoeningJ Maar wat reageerde die man (na aanvankelijke, begrijpelijke woede) volwassen en krachtig op wat er gebeurd is. Petje af! Hij had wat mij betreft recht op een tweede gouden medaille, maar …… we hebben kunnen zien hoe dat afliep.
Niettemin ligt hier weer een nieuwsbrief met wat data van activiteiten van of namens mij, een stukje over ego, over buitenaardsen en voorspellende dromen en nog veel meer. In het kader van alle in- en externe verhuizingen en opknapbeurten ben ik mijn hele huis aan het opruimen, karrenvrachten spullen gaan naar de kinderen, mijn ex, goede doelen of toch maar naar de vuilstort. En het is waar …… ook van binnen begin ik me hoe langer hoe meer “opgeruimd” te voelen. Komt er ruimte voor nieuwe plannen en inspiratie voor het boek. Ik had me voorgenomen het huis op 1 maart klaar te hebben; dat haal ik niet helemaal, maar het universum stuurt per die datum wel een aantal nieuwe cliënten, cursisten en veel nieuwe lezers van deze nieuwsbrief. Welkom!
Terwijl de aarde zindert onder bevingen en stormen blijven we gewoon doorgaan met ademhalen. Lees verderop maar wat mijn (hoofd)gids Godan daarover te melden heeft. In de eerste plaats heeft angst geen zin, die kost slechts energie. Maar in de tweede plaats leren de spirituele wetten ons dat vertrouwen in het goede, dat ook naar ons toetrekt!
Hieronder de highlights van Maart en een preview van April; maak je keuze en geniet!

MAART
(alle informatie vind je op de agenda van de website)
8 terugkomavond Dialoog cursus in Amersfoort
12 lezing over de weg naar 2012 en hoogfrequente energie (Reconnection dus) door Ellen in Zenit, Alkmaar; inclusief proefbehandeling voor elke deelnemer (zie stukje hierover)
15 avond over Kristallen Schedel Energie in De Engelbak, gasten zijn Coby en Johan de Grijs van edelsteencentrum Kristalijn in Alkmaar (zie elders in de nieuwsbrief)
23 start cursus Dialoog met je gids in Baarn
29 start cursus Dialoog met je gids in Alkmaar

PREVIEW APRIL
7 Bonte Spirituele Avond voor iedereen in De Engelbak (zie elders in de nieuwsbrief)
11 beurs in Den Helder

12 maart in Zenit, lezing over de aanloop naar 2012, hoogfrequente energie en de meteen gelegenheid om die te ervaren.
Als je komt, kun je er in ieder geval over meepraten…... Op 12 maart geef ik in Zenit een lezing over hoogfrequente energie. De energie zoals we die bij Reconnective Healing genereren en naar jouw systeem sturen en die waar we je bij de Reconnection mee verbinden. Dit is je kans om voor een prikkie een korte healing te ondergaan, want nadat er een lezing van ca een uur is geweest, zijn er twee practitioners (Hans Meijer en ondergetekende) die alle aanwezigen een korte healing met deze energie zullen geven. Gewoon om er “even aan te ruiken”.
Mocht je na deze avond besluiten om één of meer echte Reconnective Healings te nemen, dan krijg je het tientje wat je nu aan entree betaalde als korting op de behandeling.
Als dat geen mooi aanbod is ……
Vrijdagavond 12 maart, Zenit Spoortstraat 63, Alkmaar
Aanvang: 20.00 uur
Bijdrage 10 euro (later evt in mindering op healing)
Aanmelden: zeker wel! info@ellen-engelman.nl

15 maart in De Engelbak, een avond over Kristallen-Schedel Energie.
Coby en Johan de Grijs van Edelsteencentrum De Kristalijn uit Heerhugowaard zijn autoriteiten op het gebied van Kristallen Schedels. In hun centrum staan ze in alle soorten en maten. De eerste reactie die mensen hebben bij Kristallen Schedels is: “eng” maar als je eens goed uitgelegd krijgt wat die schedels voor de mens/aarde betekenen dan ga je daar anders tegenaan kijken. De schedel is van oudsher de plaats waar bij de mens (in de hersenen) de informatie is opgeslagen. Ook deze schedels zijn een medium voor informatie opslag. Het gaat met name om de vorm. Deze schedels brengen je in contact met je hoogste zelf. Hierdoor zie je wat de waarde is van het leven.
Dit even in het heel kort waar de avond over gaat. Natuurlijk zijn er schedels in alle soorten en maten. Die kun je ervaren, onder begeleiding aanraken en als je je zakgeld meeneemt ook kopen. Naast een goed verhaal over de kristallen schedel energie, is er ook een mooie lange meditatie.
Kortom, een avond om mee te maken!
Locatie: De Engelbak, Alexander Flemingstraat 5, Alkmaar
Bijdrage 11 euro.
Aanmelden: info@ellen-engelman.nl
Aanvang: 19.30 UUR want we hebben veel te doen!!!
Zie ook www.kristalijn.com

BUITENAARDSEN
Ze komen hoe langer hoe meer op mijn pad de laatste tijd. Ik heb al een aantal keren gelezen dat de wereldleiders op het punt staan te verklaren dat er al enige tijd contact is met buitenaardse beschavingen, ik droom over neerstortende vliegtuigjes waaruit leuke aardige mannetjes stappen, ik ontmoet mensen die ervan overtuigd zijn dat het niet lang zal duren voordat …… en als klap op de vuurpijl is nu in mijn lijfblad Spiegelbeeld een publicatie over buitenaardse contacten. Het is niet de vraag of, zegt men daar, maar wanneer de contacten in de openbaarheid gaan komen.
Hoewel je door mijn intensieve contact met gidsen, die toch niet écht tastbaar zijn, anders zou vermoeden. Ben ik wel van “eerst zien dan geloven”. Toegegeven, mijn dromen komen vaak uit. Een paar dagen voor de aardbeving in Chili, droomde ik over een weg die bezaaid lag met autowrakken; een beeld wat ik op de tv bijna in detail terugzag. Ik schrik daar wel van, maar het is niet voor de eerste keer dat het mij overkomt. En wie weet ben ik over een tijdje wel, net als in mijn droom aan de wandel en komt er zo’n zilveren vliegtuigje vlak bij me landen waaruit doodgemoedereerd een paar van die wezens stappen. Ik weet nu nog niet hoe ik zal reageren……….
Maar zonder dollen. Waar rook is is vuur. Dus als je binnenkort Obama in een wereldwijd te volgen toespraak hoort zeggen dat er buitenaards contact is, dan is dat geen practical joke. Met dit berichtje heb ik zeker niet de bedoeling onrust te zaaien. Het is net als bij al die andere dingen. We gaan gewoon door met ademhalen en spreken af dat niets ons meer zal verbazen J

IK
Het klinkt raar in deze tijd van het loslaten van het ego, een artikeltje over IK. En toch is het helemaal in de geest van deze tijd.
In veel artikelen en boeken wordt geroepen dat we het EGO moeten loslaten, we gaan naar een periode van eenheidsbewustzijn. Vaak is dat gemakkelijk ….. hoe meer zielen hoe meer vreugd is een uitdrukking die al eeuwen bestaat. Maar soms, bijvoorbeeld in het geval van “concurrentie” is dat een beetje moeilijker. Hoe ver ga je dan? Soms wordt de Engelbak verhuurd voor een dag of dagdeel. Als dat aan een groep voetreflextherapeuten is voor een nascholingsdag, dan is dat voor mij volkomen ongevaarlijk. Maar nu wil iemand de Engelbak huren voor een workshop in de geest van The Secret. Het is een vreselijk aardige dame, ik mag haar graag. Maar toch komt dan het duiveltje van het ego om de hoek kijken. “Dan moet ik haar activiteit in mijn agenda op de website opnemen” Fluisterde dat duiveltje me toe. Gelukkig heb ik ook nog zoiets als een hoger zelf wat me dan meteen terugfluit. Blijkbaar is het nu haar tijd om die workshop te gaan geven en jij hebt die al tijden niet gedaan. En wat als jullie die een week na elkaar zouden geven? Je krijgt de deelnemers die bij je horen. Dat staat buiten alle discussie. Ik verhuur haar derhalve graag de Engelbak! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Bij de Mozes Code heb ik geleerd om, als een soort reflex, mezelf bij mijn reacties af te vragen of het mijn ego is, of dat de reactie door iets anders wordt ingegeven. Een voorbeeld zijn lezingen. Soms komen er onverwacht veel mensen. Ik kan niet ontkennen dat mijn eerste gevoel is “wauw die komen allemaal om naar mij te luisteren”. Ja, ze komen voor mijn verhaal, voor wat ik te vertellen heb. Het is een eer om hen te laten delen in mijn kennis. Of dat nu over gidsen, hoogfrequente energie of wat dan ook is. Ik vind het fijn dat de mensen na afloop naar me toekomen om te zeggen dat het zo leuk en interessant was en als ik die twinkels in de ogen van de mensen zie, geeft mij dat een voldaan gevoel. Stiekem dan toch nog een stukje ego? Of blijdschap dat je nu met 50 mensen meer bent die dezelfde kennis hebben en kunnen genieten van wat ze weten. Ik houd het maar bij het laatste ……
Geen regel zonder uitzondering; vergeet zo bij het loslaten van je ego niet om je IK te respecteren. Claim je eigen plaats, zorg goed voor jezelf en laat in geval van andermans problemen die gewoon bij diegene die ze heeft, neem ze niet op je nek. Respecteer jezelf, dan doen anderen dat ook!

7 april Bonte Spirituele Avond in De Engelbak
We gaan een avond “buiten spelen”. Aan de gang met allerlei spirituele zaken. Er is een transformatiespel, engelenbord, wichelroede, we kunnen aan de gang met gedachtenkracht, gidsen en wat al niet meer. De groep bepaalt (tevoren!). Natuurlijk is het geen spirituele avond zonder een mooie lange en bijzondere meditatie.
Kom gezellig langs, en ontmoet oude en nieuwe bekenden.
Bijdrage 11 euro. Incl. consumpties.

GODAN
Hij blijft altijd een beetje op de achtergrond, mijn hoofdgids Godan. Alleen als er belangrijke zaken te melden zijn, hoor ik van hem. Zo ook die dinsdagavond 23 februari, toen we een heel bijzondere (derde) avond hadden bij de cursus dialoog met je gids in De Engelbak. Alle deelnemers overtroffen zichzelf in hun contact met de gidsen en ik stelde een experiment voor: we vragen allemaal aan onze gidsen of ze iets te vertellen hebben over 2012. Daar kwamen een aantal nuttige mededelingen naar voren, maar mijn Godan spande de kroon met onderstaande tekst.
“… In de aanloop naar 2012 zullen hoe langer hoe meer rampen en natuurrampen zich voltrekken, maar jouw deel van de wereld blijft daarvan grotendeels gevrijwaard. Dit omdat hier voornamelijk bewoners zijn die ver zijn in hun spirituele ontwikkeling en die in de toekomst de orde van de wereld moeten gaan dragen. Daarom worden in deze regio ook de meeste kinderen geboren die al zijn voorbereid op de nieuwe tijd.
Jullie kunt de nabije en wat verdere toekomst derhalve met vertrouwen tegemoet zien.”
Binnen een week na die verklaring is er een zeer zware aardbeving in Chili, overstromingen op Madeira, de dodelijkste storm in tien jaar in Frankrijk en Duitsland (die schampt net het puntje van Limburg) om maar wat te noemen. We houden vertrouwen en gaan gewoon door met ons leven ……..

Shoppen
Ik mag het graag doen …… een middagje met dochterlief naar een “andere” stad. Lekker winkelen, overal in en uit lopen en uiteindelijk met een paar oorbellen thuiskomen. Heerlijk!
In het geval van puur materiële goederen is dat alleen maar leuk. Anders wordt het wanneer het om je gezondheid of welzijn gaat. Hoe langer hoe vaker krijg ik in mijn praktijk cliënten die al een scala aan therapeuten, mediums en natuurgenezers hebben afgelopen, vaak nog aangevuld met reguliere artsen en therapeuten. Na elkaar, maar ook vaak tegelijk.
Ik begrijp dat wanneer je worstelt met wat voor blokkade of kwaal dan ook, je daar zo snel mogelijk van af wilt. Maar ……. Verschillende behandelingen en therapieën naast en door elkaar volgen biedt over het algemeen geen oplossing! Integendeel. Het kan zijn dat de ene methode, de andere ondergraaft. Het motto “baat het niet, dan schaadt het niet” gaat hier niet altijd op!
Onlangs sprak ik een vriendin. Haar dochter, moeder van twee kinderen had zelf problemen, ook met het oudste jongetje waren er problemen. Inmiddels waren wel zes verschillende genezers geraadpleegd en de problemen waren er nog steeds. Maar hoe goed of slecht een behandelaar ook is; als mensen na één of twee behandelingen al weer gaan verder shoppen (want dat is het) dan krijg je als genezer niet de kans om je traject ten volle af te maken. Nog erger is het wanneer simultaan twee, drie of zelfs vier helers worden bezocht, zonder dat dat wordt uitgesproken. Dan weet het systeem van de persoon in kwestie al helemaal niet meer waar het aan toe is.
Soms komt in mijn praktijk iemand die in het reguliere circuit wordt behandeld. Dit met de daarbij horende medicatie. Mijn advies is altijd de medicatie te handhaven. We gaan, eerst heel voorzichtig met gesprekstherapie en praktische oefeningen, aan de slag en naarmate diegene beter in zijn of haar vel komt te zitten zal ik in overleg treden met de reguliere behandelaar over het langzaam afbouwen van de medicatie. Inmiddels heb ik ontdekt dat ook personen die een langdurig traject in de reguliere geestelijke gezondheidszorg achter de kiezen hebben, hier goed op reageren en na verloop van tijd de medicatie (grotendeels) kunnen loslaten. Dit natuurlijk altijd afhankelijk van de situatie.
Een goede raad: inventariseer goed wat je probleem is en zoek daar de juiste genezer of therapeut bij. Kijk ook wat je het meeste aanspreekt. Er is een schier oneindig aantal mogelijkheden om geholpen te worden. Ga voor een kennismakingsgesprek. Dat hoeft maar tien minuten te duren, maar dan weet je of deze persoon je vertrouwen heeft.
VERTROUWEN is de basis van therapie! En eenmaal goed gekozen heb je aan één behandelaar voldoende!

Een mooie compacte uitsmijter; daar hoef ik niets over uit te leggen …….

Sometimes you have to move away to get closer…..

Ik wens jullie een mooi begin van de lente,
Voor nu een warme groet,