januari 2010


NIEUWSBRIEF JANUARI 2010
www.ellen-engelman.nl

Een warme kerst en alle goeds voor 2010!

“Elk nadeel heb zijn voordeel” Doordat sneeuw en ijs me beletten om deze week naar Alkmaar en Rotterdam te reizen, heb ik tijd om voor de vakantie deze nieuwsbrief te maken en versturen. Reconnective healingen kunnen gelukkig ook op afstand gegeven worden; zij zijn dan even krachtig als in een één op één setting. Het wintert in Nederland, en ik geniet. Heerlijk wandelen door de sneeuw met een soms onzichtbare hond. Ze is al niet zo groot en dan ook nog voornamelijk wit, dus soms was het zoeken, want hier in Amersfoort lag een behoorlijk pak sneeuw.
Het jaar loopt ten einde. Nee, ik ga niet zeggen dat het snel is gegaan. In zekere zin wel, maar ik vind wel dat ik de tijd heb gehad om het bewust mee te maken. Het was een bijzonder jaar. De Reconnection heeft zeker mijn leven en werk veranderd. Op de valreep gebeurt er nog iets belangrijks. Dochter Roos gaat in een prachtig klooster wonen (anti-kraak hoor!), niet ver weg, maar toch. Zeven jaar heb ik met haar in een huis gewoond, lief en leed gedeeld en nu laten we elkaar los. Het is tijd dat we onze eigen weg gaan………Nou ja, laat ik nou net met mijn kinderen een werkovereenkomst hebben gesloten. Hierover elders in deze nieuwsbrief. Zoals gezegd ga ik er even twee weken tussenuit. Het is mooi geweest. Ik ben toe aan rust, even niets hoeven. Kerst en Nieuwjaar in mijn geliefde Serfaus. En als ik dan op 11 januari weer begin, dan kan ik er weer tegenaan.
In mijn mailbox vandaag een lang bericht van de lichtwerkers. Er is doorgegeven dat de veranderingen die werden geacht in 2012 te gaan plaatsvinden inmiddels al in gang zijn gezet en voor een groot deel in 2010 hun beslag zullen krijgen. Gaat de tijd toch weer sneller dan we dachtenJ
Hoewel mijn wens hier al boven staat, wil ik besluiten met iedereen een warm en gezellig kerstfeest te wensen en de hoop uit te spreken dat er voor iedereen een liefdevol, gezond en bijzonder Nieuwjaar in het verschiet ligt.

Van oud naar nieuw
Niet alleen het jaar gaat van oud naar nieuw. Ook de periode waarin we ons nu bevinden is een periode van overgang van oud naar nieuw. Een soort super oudejaarsavond zou je kunnen zeggen. In de inleiding van de nieuwsbrief heb ik het al genoemd. De transformaties, die al voorzichtig (en soms minder voorzichtig) zijn ingezet komen wat sneller op ons toegerold dan we eerst dachten. Dat geeft niet. Ga er maar van uit, en dat geldt zowel voor een persoon als voor een wereldbevolking, dat we niets op ons bordje krijgen wat we niet aankunnen. Het universum heeft daar in al zijn (of is het haar?) wijsheid een beeld van. Het volk mort. Bijvoorbeeld over 40.000 drachtige geiten die grotendeels zinloos worden gedood. Trok ik op dit platform twee maanden geleden nog ten strijde tegen vaccinaties tegen een niet bestaande pandemie-griep, nu schud ik mijn hoofd over zoveel zinloosheid. We kunnen aan de gang blijven. Als je een beetje kritisch kijkt naar de maatschappij zul je vaak je hoofd schudden. Op de grote schaal (Kopenhagen! Ik maak er maar geen woorden aan vuil) maar ook op de kleine schaal. Nederland op zijn smalst bij ontsnapte boeven, gemolesteerde treinconducteurs, hooligans die niet eens meer de moeite nemen om op een proces te verschijnen en een kersverse burgemeester die nog net zijn nek kon redden. Om maar een paar dingen te noemen. Gelukkig zijn er ook mooie dingen gaande, vooral in het kader van de bewustwording. Laatst was er een grap in een Nederlandse comedy, waarbij gezegd werd “oh joh, dat maak ik in een volgend leven wel weer goed!”. Daar moet ik dan om grijnzen, dat blijkbaar het bestaan van meer levens zo is ingeburgerd. Daar hebben we toch wat bereikt! Met kleine stapjes en soms met sprongen als de mensen op de proef gesteld worden zoals in deze weken. De bewustwording van de mens gaat in een rap tempo. Dat is ook nodig want om die transformatie door te maken moet je wel meewerken, degenen die zich ertegen verzetten zullen niet worden getransformeerd. Vraag mij niet wat er met hen zal gebeuren, als ik het wist zou ik het niet vertellen. Ik ben van het vertrouwen, van “go with the flow” en niet van de bangmakerij. (Vandaar dat ik ook zo fel was op de indianenverhalen over grieppandemie)
Langzaam en vanzelfsprekend schuiven we allemaal steeds weer een beetje door naar wat we in de toekomst gaan worden. Inclusief veranderingen in ons fysieke gestel. onze celstructuur zal veranderen, het wit van onze ogen zal verkleuren om maar wat te noemen. We zullen hoe langer hoe “lichter” worden, in ons denken en in ons bestaan. Zonder dat we daar iets voor hoeven te doen. Geen examens, geen boeken lezen. Alleen maar “doorgaan met ademhalen”.
In 2010 gaan al veel dingen veranderen. Mocht je dat ervaren, weet dat het goed is, dat het de bedoeling is. Laat je zeker niet bang maken. Het universum zorgt voor “ons”, en daar hoor jij ook bij!

Waarschuwing
Het is heel verleidelijk. Internet biedt een scala aan informatiebronnen over dingen die je wilt weten. Maar, internet is ook het broeinest van stemmingmakers, zwartkijkers en fantasten. Blijf alert en kritisch! Laat je geen angsten aanpraten en ga zeker niet betalen voor nieuwsbrieven van “mensen zoals ik”. Een nieuwsbrief moet iets zijn wat je tot je KUNT nemen, de verzender heeft er behoudens tijd, geen kosten aan. Laat je niet gebruiken door mensen die een slaatje uit de groeiende bewustwording en nieuwsgierigheid van de mensen willen slaan. Blijf kritisch, hoe benieuwd je ook bent. Bij deze de laatste goede raad van 2009. Geloof me maar dat er in het nieuwe jaar nog veel meer gaan komen J

Zorgverzekeraars
Het heeft me wat hersengeknars gekost, maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik vond het hypocriet om lid te blijven van een beroepsvereniging waarin ik mij totaal niet thuis en vertegenwoordigd voelde. Na vijf jaar lukte het me niet meer om nog door hen geaccrediteerde bij- en nascholingen te vinden die relevant waren voor mijn vakgebied. Tenslotte ontbreekt het binnen deze beroepsvereniging aan visie en kennis met betrekking tot de veranderende tijden. Tijd om op te stappen! (Ik heb in een lange brief het bestuur van deze vereniging hiermee geconfronteerd; het antwoord was een standaard stenciltje over mijn opzegging ……..). Ik ben nog lid van een andere Beroepsvereniging, daar voel ik me thuis bij studiegenoten en gelijkgestemden. En ik ben geregistreerd in het RING register, waardoor ik door een aantal zorgverzekeraars wordt vergoed. Helaas niet meer door alle.
In ieder geval nog wel door:
Univé
Zilveren Kruis
Fortis
Achmea
Agis
VZZ
Groene Land
Iza
Bij deze de belofte dat ik in januari op de website een overzicht zal plaatsen met (onder voorbehoud van de juiste polis!) de maatschappijen die vergoeden.
Misschien een tip wanneer je van maatschappij zou willen veranderen………….
Het is triest dat terwijl ik dezelfde persoon blijf, met dezelfde therapievormen en dezelfde resultaten, ik door het verlaten van deze starre vereniging sommige cliënten tekort doe. Daar waar iemand hierdoor in de problemen zou komen, ben ik altijd bereid een regeling te treffen.

Personeel
Ik wens je veel personeel! Het is een oude uitdrukking waarmee wordt gezegd dat veel personeel niet altijd een zegen is. Maar ik ga het toch doen! Per 1 januari heb ik twee“jonge honden” die mij gaan assisteren:
Dimitri
De cijfertjesman doet de boekhouding, facturering en debiteurenbewaking; Zijn emailadres is dimitri@ellen-engelman.nl
Roos
Neemt de pr voor haar rekening. Inmiddels is een faceboek Ellen Engelman aangemaakt en zijn we op een aantal sites behoorlijk goed zichtbaar. Dat wordt alleen maar meer. Overigens was Roos al verantwoordelijk voor het grafische gedeelte. De huisstijl zal consequenter worden doorgevoerd. Hyves wordt anders (een groep en een profiel) Twitter en Linkedin gaan volgen.
Email: roos@ellen-engelman.nl

Van 25 december tot en met 9 januari 2010 is de praktijk gesloten.
Mail wordt gelezen, de telefoon is mee, maar alleen voor dringende zaken svp.

Een motto voor 2010?

Of je je nu druk maakt of niet …… het is nog steeds zoals het is!

Doe voorzichtig met vuurwerk, dan zien we elkaar in het nieuwe jaar gezond en wel terug!

Een warme groet,