december 2009


NIEUWSBRIEF DECEMBER 2009
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Ik zal mijn vrienden niet vergeten,
Want wie mij lief is blijft mij lief
Maar waar ze wonen ben ik vergeten
Want ik verloor hun laatste brief
Ik zal ze heus nog wel ontmoeten
Misschien vandaag misschien over een jaar
Ik zal ze kussen en begroeten
Het komt gewoon weer voor elkaar ……..
(uit: “Laat me”)

Ramses Shaffy…… hij leefde grenzeloos en maakte prachtige, doorleefde muziek. We gaan hem missen……….

Het einde van het jaar komt met rasse schreden naderbij. Ik maak me op voor een korte vakantie in de sneeuw rond kerst en Nieuwjaar. Niks mooiers dan een witte kerst!
Ik merk dat ik ook toe ben aan rust en ruimte. Het was een veelbewogen jaar. Terugverhuizen van Alkmaar naar Amersfoort was vervelend, maar in tweede instantie vanzelfsprekend. Vooralsnog met mijn moeder, dochter en zoon in dezelfde straat, zij het op verschillende adressen wonen is blijkbaar nu de bedoeling. Dan kan ik ze allemaal nog een beetje in de gaten houden J. 2010 wordt het jaar van de beslissingen voor ons allemaal. We zien wel waar we volgend jaar om deze tijd staan en wonen. Verder was 2009 natuurlijk het jaar van de Reconnection. Mijn keuze voor deze krachtige helende methode is terecht gebleken. De kaarten en mails van cliënten die ik met Reconnective Healing heb geholpen en/of een Reconnection heb gegeven, blijven binnenkomen. Daar kan ik helemaal blij van worden. Dat ik dit mag doen is een voorrecht!
Voor de Regenboogbrug in Amersfoort waren nu niet voldoende deelnemers om van start te gaan. Die heb ik maar over het nieuwe jaar heen getild. Dan is er meer rust in ieders agenda.
In december zijn er nog wel een paar mooie activiteiten in Alkmaar.(zie boven) Begin volgend jaar ga ik voorzichtig beginnen met lezingen in Amersfoort. Daarover meer in de nieuwsbrief van januari.
De “er-klopt-iets-niet”stroom is inmiddels behoorlijk op gang. Steeds meer beerputten worden opengetrokken. Over de vaccinaties tegen mexicaanse griep hebben we het maar even niet meer, op het journaal zie je pallets vol vaccin verscheept worden naar andere landen en maakt de gezondheidsraad bekend dat het aantal grieppatiënten snel daalt ………
Aanstaande vrijdag geef ik voor het eerst een lezing over The Reconnection, die niet zo mag heten. Lezingen over de Reconnection mogen niet gegeven worden door mensen die daar dagelijks mee werken……. Ik noem de lezing dus werken met hoogfrequente energie in de aanloop naar 2012.
En tenslotte is er volgende dinsdag in de Engelbak een avond om tot rust te komen. Je hoeft even niks, alleen je steen neerleggen in een cirkel op de plek die voor jou goed voelt. Verder mag je wegdromen in al dan niet begeleide meditatie. Laat de rollen sintpapier even voor wat ze zijn en geef jezelf een cadeautje!

4 december 2009 – Zenit Alkmaar
Lezing over de werking van hoogfrequente energie in het licht van de aanloop naar 2012.
Deze avond was een geweldig succes en zeker voor herhaling vatbaar.
Wil je meer weten over de werking van Reconnective healing en the Reconnection, houd dan de agenda in de gaten.
Er komen nog lezingen hierover in zowel Alkmaar als Amersfoort.

2012
Terwijl de reguliere media nog steeds niet verder komen in hun berichtgeving over 2012, dan dat waarschijnlijk een “rekenfoutje” is gemaakt en het eigenlijk 2210 moet zijn, draait het secundaire circuit op volle toeren. Er gaat geen dag voorbij of ik ontvang wel een mail met al dan niet gechannelde informatie over de veranderende tijden. Mijn eigen gidsen doen natuurlijk ook een duit in het zakje en zodoende denk ik een redelijk beeld te hebben van wat ons te wachten staat. Toegegeven, zeker weten doet natuurlijk niemand het, dat weten we pas op het moment zelf.
Terwijl de radiospotjes over het aanschaffen van een “noodpakket” ons om de oren vliegen, is een van de weinige informatiebronnen de film 2012. Een rampenfilm over het einde van de wereld. Steeds vaker spreken vrienden en vriendinnen die geen enkele binding met spiritualiteit hebben mij aan over 2012. Dan vertel ik heel voorzichtig over de verhoging van de frequentie van de energie, over de verandering van de tijden, het loslaten van ego, het verliezen van macht en bezit, en dat ze dat al om zich heen kunnen zien. Niet zelden komen ze daar dan later weer op terug met nog meer vragen. Omdat de media het laten afweten, wordt het onze taak om de informatie te filteren.
Inmiddels heb ik jullie, lezers van de nieuwsbrief al aardig wat informatie gegeven en jullie er in ieder geval van proberen te overtuigen dat 2012 geen jaartal is om bang voor te zijn, maar dat, het leven gewoon zal doorgaan, hoewel er op aarde wel een aantal dingen zullen veranderen. Sommige channels spreken over een decimering van de bevolking van de aarde, door rampen. Maar de meeste die ik op mijn bordje krijg, inclusief mijn eigen gidsen geven aan dat de atmosfeer, de maatschappij en de natuur weliswaar in een onrustige periode verkeren, maar dat van een wereldwijde ramp geen sprake zal zijn. Mijn gidsen hebben me inmiddels al veel voorspeld en verteld en over het algemeen is wat zij zeggen waar. Ik vertrouw er dus op dat we weliswaar in de aanloop naar 2012 zullen veranderen evenals onze situaties, maar dat een rampenfilm als deze de plank volledig mis slaat en mensen alleen maar bang maakt. Zegt het voort!

Reconnection en kinderen
Het is aan de orde van de dag. Kinderen die, hooggevoelig als ze zijn, overactief zijn. Zich slecht kunnen concentreren etc. etc. Naast de “gewone nadelen” hebben de nieuwetijdskinderen, vaak meer nog dan volwassenen die er gevoelig voor zijn, “last” van onrust door de steeds hoger wordende frequentie van de energie om ons heen. De trilling maakt dat ze overprikkeld raken. Ze in contact brengen met de hoogfrequente energie en die integreren is een prachtige oplossing. De kinderen staan qua frequentie als het ware “boven” de trilling om hen heen en daardoor worden ze niet meer overprikkeld. Inmiddels durf ik voorzichtig (uit ervaring!) te beweren dat ook kinderen met bv autistische stoornissen baat hebben bij de Reconnective Healing. Ik had daarover al een theorie, maar resultaten in de praktijk zijn bemoedigend. Helaas schrijft Eric Pearl daar niet zoveel over. Maar als je als uitgangspunt neemt dat de energie zeker geen kwaad kan, is het de moeite waard om het te proberen.

Durf te ontvangen
Nu de feestdagen er weer aankomen en iedereen wel één gelegenheid heeft waar ie zich mooi voor maakt, wil ik het even hebben over ontvangen. Geen geld, of cadeautjes, maar complimenten.
Hoe reageer jij als iemand je een complimentje geeft? Durf je het te ontvangen, of wuif je het weg? Geloof me het maakt een enorm verschil voor jou en voor die ander, als je een compliment herkent en in ontvangst neemt. Je voelt jezelf gaan stralen als je je bewust bent dat iemand je een compliment geeft, en je zult ook zien dat het iets met die ander doet. Kortom een win-win situatie als je het gewoon doet zoals het bedoeld is. Veel succes en geniet!

Gebroken relaties en een nieuw begin
O ja? Hoor ik jullie nu zeggen…… en waar begin ik dan? Ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt……. De periode waarin je denkt dat het nooit meer goed met je komt, dat dat gat wat er zit er altijd zal blijven. Dat het nooit meer “leuk” zal worden. Maar na korte of langere periode begin je weer te zien dat er ook leven is na een verbroken relatie. Wat belangrijk is, is dat je de tijd neemt om weer helemaal jezelf te worden, jezelf terug te vinden. Tijdens een relatie leveren we van beide kanten in. We groeien naar elkaar toe, heet dat, maar als je het van de andere kant bekijkt, lever je beiden een stukje van je autenticiteit in. Dat geeft niet; het is voor het goede doel: je relatie. Wanneer zo’n relatie om wat voor reden dan ook wordt beëindigt, ben je beiden niet meer helemaal je authentieke “ik”. Het is van essentieel belang om die “ik” weer helemaal terug te vinden, voordat je in een nieuwe relatie stapt. Je kunt je voorstellen dat als je in een relatie stapt als iemand die net even anders is dan je werkelijke persoonlijkheid, je nieuwe partner een “kat in de zak” heeft. Die valt op de persoon die nog net anders is dan jij. En voor jou is het ook moeilijk om dat masker de hele tijd op te houden.
Neem de tijd om weer helemaal jezelf te worden. Je voelt wel wanneer dat is, maar ooit las ik ergens dat dat zoveel maanden duurt als je voorgaande relatie aan jaren. En ja, als je een relatie van dertig jaar achter de rug hebt, kan het dus twee en half jaar duren voordat je jezelf weer gevonden hebt. Maar dan zal het dubbel zo fijn voelen als er om JOU weer van je gehouden wordt. En niet om diegene die je zou willen zijn, of dacht dat je was.

Geluksepidemie
Hij is al een paar keer per mail langsgekomen, maar nu stond zelfs in het serieuze blad Spiegelbeeld een waarschuwing voor de geluksepidemie. En dat terwijl de raad voor de gezondheid schoorvoetend toegeeft dat het aantal griepgevallen snel afneemt. De geluksepidemie kenmerkt zich overigens doordat mensen zich geen zorgen meer maken, aardig tegen elkaar zijn en positief in het leven staan……het moet niet gekker worden J. Ik hoop dat er snel heel velen besmet gaan worden met dit geluksvirus!

ICE
In Case Of Emergency; een slimme ambulanceverpleegkundige uit het noorden van het land stuurde een mail rond met de volgende strekking:
Het komt vaak voor dat bij b.v. een ernstig ongeluk, wanneer het slachtoffer niet aanspreekbaar is, er een lange zoektocht komt door diens mobieltje om erachter te komen wie moet worden gewaarschuwd. Daarvoor is een simpele en doeltreffende oplossing. Neem onder de naam ICE (in case of emergency) het telefoonnummer op van degene die je wilt dat in zo’n geval wordt gewaarschuwd. Als je meer mensen wilt alarmeren, geef ze dan de namen ICE1 ICE2 etc.
Het idee van het jaar! (wellicht bestond het al, maar ik kende het systeem niet)
Dank aan Corien voor de tip! Inderdaad Corien, als je wat doorstuurt is dat dan ook meteen iets waar we wat aan hebben!

Zo vlak voor het einde van het jaar nog een prachtige uitsmijter!

Liefde is het waard om niet voor te vechten …….

Ik wens jullie een mooi en vredig kerstfeest!

Een warme groet,
Ellen Engelman