septmber 2009


NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2009
www.ellen-engelman.nl
 
 
De vakantie is voorbij……. Ik heb genoten van een (bijna) vrije maand augustus. De week in Engeland was heerlijk. We zijn inderdaad tot aan Hadrian’s Wall gekomen en hebben ook tussen de Engelsen vakantie gevierd, compleet met bingo, in Scarborough. We hebben geen moment onbenut gelaten. De week wandelen en fietsen in Zuid Limburg (spannend boek mee!) was, ondanks het vele “bewegen” een rustpunt. We logeerden in prachtige watermolen (zie foto), een oase van rust. Afgelopen vrijdag, de laatste dag, kreeg dit weekje een vreemde wending. In juni, toen we plannen maakten voor deze week hadden we een optie op een appartementje in Schoorl, aan de rand van het bos …… vrijdag, toen we het nieuws van de brand hoorden, realiseerde ik me waarom ik, eigenlijk zomaar opeens, had gekozen voor Wijlre; dit jaar maar niet naar Schoorl ……Mijn bijzondere band met het Schoorlse duingebied is er zeker debet aan dat ik me in Noord Holland wil vestigen. Ooit deed ik er een mooi ritueeltje onder een boom aan de rand van de heide. Wie weet hoe die plek er nu uitziet ….. maar de steen die ik er heb neergelegd zal er zeker nog liggen, want stenen branden niet ……..
In de maand september begint alles weer te draaien. In Amersfoort en Alkmaar. De eerste healingen zijn al weer gegeven en ook de cursussen beginnen weer en beurzen, lezingen en de eerste extern verzorgde workshop van de reeks in het najaar in de Engelbak. Ook wordt het begin van het seizoen van Zenit gevierd met een open dag. Op die dag geef ik korte reconnective healingen als demonstratie. Dus als je de 6e september tijd hebt, kom even kijken. Kun je zien wat ik doe, want bij de healing heb je zelf je ogen dicht J
Hieronder een overzicht van alle belangrijke data in september, op de website staat alle informatie over aanvangstijd, kosten etc. etc. Het vervolgartikel over de fysieke veranderingen op weg naar de nieuwe tijd komt in de nieuwsbrief van oktober.
 
Verder in deze nieuwsbrief:
* Onrust om ons heen; rust in jezelf!
* De Mexicaanse griep en the Secret
* Kleuren kunnen je maken
* Lezing “Relaties in de nieuwe tijd”
 
 
SEPTEMBER
6    open dag zenit met demo’s reconnective healing van Ellen, Spoorstraat Alkmaar
8    start dinsdagavond-cursus dialoog met je gids in de Engelbak in Alkmaar
12 familieopstellingen in De Engelbak, meld je aan als representant; het is een bijzondere ervaring!
13 beurs spiritueel west-friesland in Schagen, Spartahal aan de Zuiderweg 2a (11-17 uur)
18 lezing “Dialoog met je gids” in Zenit
23 Kleuren kunnen je maken; workshop kleur en stijl PLUS een persoonlijk kleuradvies in Engelbak
28 start cursus Dialoog met je gids in Amersfoort, Utrechtseweg 66
30 start cursus Dialoog met je gids in Alkmaar, Engelbak.
Preview oktober
2    lezing Mozes Code in Zenit
4    beurs spiritueel west-friesland in De Oever in Oudorp (een thuiswedstrijd!)
15 lezing “Relaties in de nieuwe tijd” door Yvonne Weeber in De Engelbak
?    lezing/workshop over kristallen schedels
Verdere informatie over kosten, aanvangstijd en voorwaarden in de agenda op de website.
Aanmelden via: info@ellen-engelman.nl
 
Onrust om ons heen, rust in jezelf!
Rust in jezelf? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de media worden we onophoudelijk bestookt met doomscenario’s over financiële crisis en een grieppandemie. Een open dansfeest wordt een drama door een groep figuren die volledig de controle over zichzelf kwijt zijn. Degenen die voor hun werk de situatie in de hand moeten houden zijn zo in verwarring dat ze grote fouten maken. Ook zij hebben de rust verloren……. Bosbranden (zelfs heel dichtbij) die hele woonwijken verwoesten, overstromingen, veel onweer; het hele systeem is van slag. Ik heb het al vaker gesignaleerd, de trilling van de energie om ons heen (wetenschappelijk meetbaar, dus een basaal gegeven) verhoogt. Onze systemen zijn nog ingesteld op de “oude” trilling en passen zich over het algemeen niet vanzelf aan aan de nieuwe. Daar waar rustige mensen ook al de onrust ervaren, merken dat bv de tijd sneller gaat, wordt bij mensen met een kort lontje dat lontje bij wijze van spreken nog korter. Ze gaan over alle grenzen heen. Ik schrik van berichten in de krant over mensen die inrijden op politieagenten en verkeersregelaars. Normale mensen, zonder alcohol of drugs en dan ineens zo gewelddadig.
Inmiddels heb ik een behoorlijk aantal mensen een reconnection gegeven, hen verbonden met de nieuwe frequenties en zonder uitzondering is hun ervaring dat ze weer rust hebben. Ze zijn weer bij zichzelf.
Voel of je die onrust ervaart, dat knagende gevoel dat je het allemaal niet meer kunt bijhouden. En kijk dan wat voor jou de beste methode is om je aan te sluiten op de nieuwe frequenties. Dat hoeft niet per se met een Reconnection (hoewel ik daarvoor gekozen heb omdat dat de meest directe manier is) er zijn meer wegen die naar Rome leiden, maar doe jezelf het plezier en ervaar weer de rust in jezelf, net als “wij” terwijl om je heen de wereld een beetje de weg kwijt is.
Wanneer er hoe langer hoe meer mensen komen die aangesloten zijn, kunnen we met een gerust hart de nieuwe tijd tegemoet. Dan kunnen we ook weer  grote feesten organiseren waar liefde en saamhorigheid het thema zullen zijn…….. in een veilige wereld.
 
BOEKEN
Er zijn een aantal mensen die al lange tijd boeken van mij te leen hebben. Sommige heb ik weer zelf nodig en met andere kan ik ook anderen weer een plezier doen door ze uit te lenen. Willen jullie mij de boeken svp terugbezorgen?
 Vast bedankt!
 
De Mexicaanse griep en The Secret
We grijpen even terug op een oude succesformule. Een jaar of twee geleden was de film en het boek The Secret een hype. Het principe van The Secret is de “wet van aantrekking”. Waar je gedachten naar uitgaan, dat trek je naar je toe. Dat geldt ook voor negatieve zaken! Door de reguliere media wordt sterk de nadruk gelegd op negatieve zaken. Eerst de kredietcrisis en nu de Mexicaanse griep. Maanden tevoren worden evenementen zoals bv de dag van de verpleging (19 september), geannuleerd omdat dan “de ziekenhuizen vol zouden liggen. Als dat geen programmeren is ….
Als je verwacht, cq programmeert dat je ziek wordt, dan kun je daarop wachten. Als je gewoon doorgaat met je leven, plannen maakt, afspraken plant en LEEFT, dan is er een grote kans dat deze griep je deur voorbij gaat. Je kunt zelfs nog verder gaan. Je zou je cellen “gezond” kunnen programmeren. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan ook preventief werken. Dit is zeker mogelijk, maar gaat niet zomaar vanzelf. Dit voert te ver voor deze nieuwsbrief.
Ban de mexicaanse griep uit je gedachten! Ga er in eerste instantie van uit dat hij je deur voorbij gaat. Blijf, ook als je hem onverhoopt mocht krijgen, positief, denk vooruit en luister naar je lichaam. Dan ben je daarna ook weer snel opgeknapt. (Voordat ik reacties in die zin krijg: Ja, het kan ook zijn dat je ondanks het programmeren behoorlijk ziek wordt van de mexicaanse griep; bovenstaande is geen garantie dat je die buiten de deur houdt, maar de kans hem te ontlopen is groot, groter dan wanneer je ervan uit gaat dat je ziek wordt)
Bijna dagelijks krijg ik mails met informatie over de griepvaccinatie. Er zijn nogal wat krasse beweringen. Ik heb niet voldoende kennis van zaken om daarover een uitspraak te doen. Ikzelf hoor tot de “risicogroep” (allergische astma) maar weet nog niet of ik aan de oproep gehoor ga geven…….. Op internet is er voldoende over te lezen om je een afgewogen beslissing in deze te laten nemen.
Oh ja, als je voor jezelf “programmeert dat de griep je deur voorbij gaat……formuleer:
- in de eerste persoon enkelvoud
- zonder ontkenningen, dus positief formuleren
- in de tegenwoordige tijd.
Bijvoorbeeld: “ik ben gezond!” of “Ik blijf gezond” . Vermijd het woord “griep” want waar je aandacht …..
En tenslotte: VERTROUW erop dat dit zo werkt!
Veel succes!
 
23 september in de Engelbak: Kleuren kunnen je maken.
Regien Strategier is kleur- en stijl adviseuse. Niet zomaar ééntje, maar iemand die haar kennis en ervaring ook in cursussen deelt met anderen. Beginners, maar ook collega’s willen van haar leren!
Het stond altijd ver van me af, ik droeg veel zwart, dat is lekker spiritueel en handig combineren.
Op een avond in juni heeft Regien mij een “persoonlijk kleur en stijladvies” gegeven. Met open mond heb ik in de spiegel gekeken. De doeken in verschillende kleuren die ze me voorhield, hadden niet alleen effect op mijn teint en mijn uitstraling, maar ook op mijn stemming. Na drie uur (!) ging ik gewapend met een kleurenkaartje en o.a. het advies om mijn haar weer wat korter te dragen en warm donker te verven de deur uit. Ik heb het advies ter harte genomen en sindsdien krijg ik veel positief commentaar op mijn uiterlijk “Je ziet er fantastisch uit!” is een veelgehoorde uitdrukking en dat doet een mens goed!
Het kleurenkaartje zit inmiddels in mijn portemonnee en ik doe geen aankoop zonder het er even bij te pakken. Het is werkelijk waar “KLEUREN KUNNEN JE MAKEN”.
Wil je ook meer weten over kleuren en kledingstijlen. En je eigen persoonlijke (beknopte) kleuradvies krijgen inclusief kleurenkaartje??? Kom dan op 23 september naar de Engelbak.
Geen spiritueel onderwerp, maar wel iets waardoor je je echt veel lekkerder in je vel kunt voelen, en daar gaat het toch om! Vandaar dat deze avond helemaal past in De Engelbak en haar programma!
Locatie: De Engelbak, Alexander Flemingstraat 5, Alkmaar
Datum: woensdag 23 september 2009
Aanvang: 20.00 uur.
Kosten: 15 euro inclusief koffie/thee en wat lekkers, een drankje na afloop en een persoonlijk (kort) kleuradvies.
Aanmelden met een mailtje naar: info@ellen-engelman.nl
Zie ook de website van Regien: www.regienstrategier.nl
 
Relaties in de nieuwe tijd, 15 oktober lezing door Yvonne Weeber in de Engelbak
Yvonne Weeber heeft een praktijk waarin zij onder anderen polariteitsmassages geeft. Ze is (en zo heb ik haar leren kennen) echter ook een kei op het gebied van de “nieuwe tijd”. Ze mixt haar astrologische kennis met goede handvatten voor mensen over hoe deze tijd het beste door te komen. Ze geeft over deze onderwerpen veel lezingen en ik heb haar uitgenodigd om dat ook een keer in De Engelbak te komen doen. Dat gaat op 15 oktober gebeuren en het onderwerp van de lezing moet zekere veel mensen aanspreken. “RELATIES IN DE NIËÜWE TIJD”. In de nieuwsbrief van oktober zal een artikeltje komen staan waarin Yvonne zelf de lezing zal inleiden, voor nu raad ik je vast aan de datum in je agenda te reserveren. (en je aan te melden, want vol = vol!)
Datum: 15 oktober 2009
Aanvang: 20.00 uur
De Engelbak, Alexander Flemingstraat 5, te Alkmaar
Entree 12,50 euro incl. koffie/thee en fris.
 
Natuurlijk nog een uitsmijter voor de volhouders:
 
                   The best way to solve any problem, is to remove it’s cause…….    
 
Ik wens jullie een gezonde septembermaand!
 
Een warme groet,