augustus 2009


NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2009
WWW.ELLEN-ENGELMAN.NL

Verbeter de wereld,
Begin bij jezelf …..

Dit weekend was het Castlefest in Lisse. Ik was er op zaterdag, het was prachtig weer. Tussen duizenden “gelijkgestemde kelten” genoot ik van Rapalje en later van Omnia toen het grote houten takken-beest waarin wij allemaal onze wensen en “offers” hadden gelegd in brand werd gestoken. Bij de metershoge vlammen was ik niet de enige die kippenvel had ………
Wat een mooie reacties heb ik gekregen op de vorige nieuwsbrief. Dank jullie allemaal wel voor jullie openhartigheid, het begrip, de liefde en warmte die uit de mailtjes sprak hebben me gesterkt dat het goed was om dit op dit platform te plaatsen. Vooral de herkenning die velen uitspraken heeft me getroffen.
Inmiddels ben ik hard aan vakantie toe. Mijn lijf laat me dat weten en, in tegenstelling tot wat ik hiervoor gedaan zou hebben, luister ik daar naar. De laatste dag voor de vakantie in Alkmaar moest ik verstek laten gaan. Gelukkig kunnen reconnective healings ook op afstand worden gedaan, dus degenen die het “live” misliepen hebben hun portie nieuwe energie toch ontvangen.
Als uitsmijter voor de vakantie nog het nieuws dat het huis in Amersfoort voorlopig uit de verkoop is. Even rust, even pas op de plaats. De “druppel” van de emmer was de mededeling van zoonlief dat ie vanuit Groningen per 1 augustus weer in Amersfoort woont ….. bij mij in de straat. Tsja dan is de knoop snel doorgehakt. Heeft de moederkloek haar kuikens weer onder haar vleugels J Blijkbaar is het nu (nog) niet de tijd voor de verhuizing naar Noord-Holland. Dat wordt in de toekomst wel duidelijk. De Engelbak is mijn “thuis” in Alkmaar, de rest van de week ben ik in mijn sfeervolle woning in Amersfoort, een beetje verbaasd dat veel van mijn winkelier-buren me onomwonden laten weten dat ze het fijn vinden dat ik voorlopig blijf …….

Agenda najaar 2009
Het was druk, heel druk de afgelopen weken. De plannen voor het najaar groeien maar het programma is nog niet helemaal rond. Oktober gaat als het aan mij ligt “lezingen/workshop” maand worden in De Engelbak. Met elke week een lezing of workshop die door een gastdocent wordt verzorgd. Ik ben daarover nog in overleg. In de nieuwsbrief van september zal het definitieve programma worden vermeld. Verder worden alle afzonderlijke activiteiten zodra ze bekend zijn op de agenda op de website opgenomen.

Werken met Reconnection en Reconnective Healing; de ervaringen.
Ruim twee maanden ben ik nu aan het werk met The Reconnection en Reconnective Healing. Ik ben enthousiast, heel enthousiast. Zie mensen veranderen, ook uiterlijk. Ogen twinkelen,er komt rust in de persoon, vertrouwen, zekerheid. Met name de Reconnection werkt op een heel diep niveau. Soms zo diep dat de cliënt het niet direct merkt. Dat kan verschillende redenen hebben. Een daarvan is dat een proces van verandering op een diep niveau ook tijd nodig heeft. Sommige blokkades op fysiek, emotioneel of mentaal gebied worden nu eenmaal niet van de ene op de andere minuut geheeld; ze zijn ook niet in één dag ontstaan…….
Ook bij mezelf bemerk ik al die kleine en grote veranderingen in mijn systeem. Ik ben dichter bij mijn kern, ken en bewaak mijn grenzen, emotioneel maar ook fysiek. Ik hoor, proef, zie en ruik beter. Mijn eet- en drinkgewoonten zijn veranderd. Littekens (fysiek en emotioneel) zijn verdwenen. Ik voel me één met het geheel en heb, en wellicht is dat wel de belangrijkste verworvenheid, geen last meer van de onrust, het constant rennen achter de tijd aan. De tijd gaat nu netjes met me mee, omdat ik meetril op die frequentie. Dat klinkt ingewikkeld, maar het voelt heerlijk rustig!
Ook bij mij staan nog een aantal dingen op mijn verlanglijstje, maar ik ben ervan overtuigd dat deze, als de tijd daar is zullen helen of verdwijnen. Ik heb geduld. Dat is een schone zaak en een onontbeerlijke eigenschap voor een mens.

BELANGRIJK
De energie waar we mee werken bij de Reconnection en Reconnective Healing is van een heel andere kracht, orde en frequentie dan de tot nu toe gehanteerde. Ze kent geen vergelijk!
Lieve mensen, als je naast je homeopaat, je acupuncturist, het medium met de bloesemremedie en de energetisch therapeut óók een Reconnective Healing komt “proberen” dan zal deze niet of nauwelijks werken!
Als je deze, diepe en zeer krachtige energie in je systeem krijgt, is het verstandig dat je dat gedurende een periode ALS ENIGE HELING in je systeem toelaat. Ten eerste omdat je dan pas werkelijk en zuiver kunt ervaren wat het effect is, zonder stoorzenders, maar ook omdat de “oude” methoden het resultaat van deze energie kunnen afzwakken of zelfs teniet doen. (lees het boek van Eric Pearl er maar op na) Maak gerust eerst je traject af bij de acupuncturist of het medium met de bloesemremedies, en als dat klaar is ga dan VOLLEDIG voor de reconnective healing of de reconnection. Dat is ZUIVER.
Doe jezelf een plezier en sta volledig open voor wat dit wonder je te bieden heeft en dan zul je er ook optimaal de vruchten van kunnen plukken!
Ik begrijp dat, als je geplaagd wordt door een fysieke of emotionele blokkade, je alles (tegelijk) probeert om daar vanaf te komen. Maar realiseer je dat, ook bij de “oude” genezingsmethoden, de ene het effect van de andere kan ondermijnen. En bovendien je systeem dan niet meer weet waar het aan toe is en het wellicht helemaal niet meer reageert op welke heling dan ook!
Hierbij zij nadrukkelijk vermeld dat het innemen van medicijnen en het bezoek aan (reguliere) artsen en specialisten gewoon moet worden voortgezet tijdens de reconnective healingen; pas als die arts ook constateert dat de situatie aanmerkelijk is verbeterd kan hij of zij beslissen om de medicatie te verminderen of te stoppen.

In het licht van het bovenstaande heb ik besloten zorgvuldig om te gaan met aspirant cliënten die blijken ook nog bij één of meer andere alternatief genezers onder behandeling (al is het maar incidenteel) te zijn. Ik houd me het recht voor die niet te behandelen. Dat is slecht voor mijn girorekening, maar goed voor mijn geweten. Ik wil hier in zuiverheid mee werken!

Fysieke veranderingen van de mens in aanloop naar de “omwenteling”.
Ik heb geaarzeld of ik onderstaande tekst al in mijn nieuwsbrief moet opnemen. Maar ik doe het toch! Ik doe het omdat mijn bewustwordingsproces ook op gang is gekomen door dingen te lezen en te horen waarvan ik in eerste instantie dacht “ja hoor het is goed zo ……”. Maar toen ik zo langzamerhand in de praktijk alle voorspellingen die me op schrift waren toegestuurd zag uitkomen, ben ik wakker geworden en heb ik me verdiept in wat er nu eigenlijk aan de gang is. Het resultaat is dat ik nu mag fungeren als een van de boodschappers.
De onderstaande tekst is een eerste, algemene samenvatting van een zeer uitgebreid artikel op Niburu. Ik zal in een volgende nieuwsbrief wat dieper hierop ingaan. Voor nu beperk ik me hiertoe:
Gedurende deze overgangstijd zullen het aardelichaam en ons eigen fysieke lichaam veranderingen moeten ondergaan. De planeet aarde is aan het muteren en hetzelfde geldt voor alle wezens die erop aanwezig zijn. Tot in de celstructuur van ons lichaam treden veranderingen op. Ons DNA zal zich ontwikkelen van twee strengen tot 12 of zelfs 14 strengen (dat is wat bij de Reconnection onder anderen gebeurt) Deze strengen zijn gerelateerd aan en communiceren met onze energiecentra (chakra’s in en om het lichaam) die eveneens in aantal toenemen; van zeven naar 12. Deze energiecentra gaan er, samen het het DNA voor zorgen dat onze lichamen veel beter communiceren. We worden onderdeel van het grote geheel. Het eenheidsbewustzijn, waar over al veel gesproken wordt. (Bij de reconnection worden die DNA strengen en de energiebanen en chakra’s verbonden met het grote geheel; dat maakt voor de persoon de overgang een stuk vanzelfsprekender en vloeiender.)
In het volgende deel van de samenvatting (nieuwsbrief september) zal ik hier dieper op ingaan.
Hieronder een puntsgewijze opsomming van een aantal veranderingen en symptomen die met de overgang van compact fysiek lichaam naar “verlicht” lichaam kunnen optreden:

Hoofdpijn en plotselingen steken in je hoofd of ogen kunnen voorkomen. Dit zijn tekenen van aanpassingen in je energieën. Zicht van je ogen kan ook tijdelijk minder worden, maar daarna veel beter. Dit komt omdat delen van je hersenen die in het verleden inactief zijn geweest, nu worden geactiveerd en gebruikt.
Je kunt gevoelige en verzwakte spieren ervaren. Pijnen aan de wervelkolom.
In de lichaamscellen zijn de blauwdrukken of sjablonen voor ons lichaam aanwezig. Op dat niveau vinden nu veranderingen plaats in frequentie en lichtdoorlaatbaarheid. In de nieuwe constellatie zullen onze huidige leefpatronen en de wijze waarop onze cellen tot nu toe gestructureerd waren geen garanties bieden voor een voortbestaan op de huidige manier. Daarom moeten we veranderen.
Tengevolge van de moleculaire transformatie zal een herpigmentatie van het lichaam op treden. Zelfs de blankste mensen zullen in lichte mate een proces van “bruin worden”ondergaan.
Ook de lichaamsvorm ontkomt niet aan een verandering. Maar eerst verandert de binnenzijde van het lichaam (cellen, hersenen etc) Een prettige bijkomstigheid is dat we een soort verjonging ondergaan; we hebben minder rimpels, wellicht zelfs minder dan een jaar of tien geleden…..
Veel mensen ervaren al een verandering in hun eet en drinkgewoonten. Er is een verschuiving gaande van voeding met grote dichtheid (vlees en zware proteïnen) naar voeding van lichtere aard. (groenten en fruit). Zorg ervoor dat je gezond eet, voldoende vitamines (gewoon uit je voedsel!!) en drink veel water. Zodat al het oude in je lichaam wat moet worden afgevoerd ook daadwerkelijk wordt afgevoerd en je niet in de weg zit.
Tijdens de transformatie voel je een verhoogde energiestroming in het lichaam Vooral in de onderste delen van de ledematen, de aanhechtingen van de ruggengraat en bij de lumbalen in de lendestreek. Sommige mensen kunnen overmatig transpireren.
Het witte deel van de ogen kan langzamerhand van kleur veranderen. Het wordt minder wit, soms zelfs licht gekleurd.
En het muzikale gehoor kan dusdanig verbeteren dat we tonen horen die eerst voor de mens niet hoorbaar waren..
Omdat ons hart gelijk wil lopen met de steeds verder veranderende hartslag van de aarde, kun je van tijd tot tijd hartkloppingen ervaren.
Ook temperatuurswisselingen (het koud hebben en dan opeens weer heel warm) behoren tot de symptomen.
En tenslotte (voor nu) zijn steeds meer mensen in staat zich af te stemmen op het ontvangen van de ongeziene krachten of golflengtes van het universum.

Herken je hier wat van? Er zijn uitvoerige verklaringen voor dit alles, maar die voeren vooralsnog te ver. Voor wie benieuwd is op www.niburu.nl staat het hele artikel. Voor wie gedoseerd van deze informatie wil snoepen: in de volgende nieuwsbrief ga ik er wat dieper op in. En voor wie dit alles confronterend is of dit misschien wel onzin vindt …….. Laat het maar los! Probeer niet te sturen, krampachtig aan het oude (of aan het nieuwe) vast te houden….. De reguliere media zwijgen hier in alle talen over. Ook bijvoorbeeld over nieuwe graancirkels (eind juli was er weer een prachtige in Wiltshire) Vandaar dat ik dit platform gebruik om jullie hierover te informeren. Ik doe dat niet om interessant te doen, maar omdat me dat gevraagd wordt, omdat ik in die richting word gestuurd. En omdat ik weet dat dit klopt. Dit is niet alleen MIJN waarheid, maar die van velen.

Als je in volle rust en vertrouwen, afgestemd op de nieuwe frequenties de komende tijd doorwilt, geef jezelf dan een Reconnection cadeau. Ik heb een hekel aan doomscenario’s over 2012 en daarna, dat wil er bij mij niet in. Maar ik ben er wel van overtuigd dat iedereen erbij gebaat is te worden aangesloten op dat grote web wat tussen alles en iedereen in het universum loopt. Zo ondergaat iedereen deze overgang als onderdeel van het geheel.

Overigens geldt natuurlijk ook bij bovenstaande symptomen: bij twijfel altijd je huisarts raadplegen! Ga voor zeker!

Morgen ga ik met mijn dochter een weekje naar Engeland. De rest van de maand augustus houd ik ook nog voor mezelf, met als afsluiting een week lopen en fietsen in Zuid Limburg. Vanaf 1 september ben ik er weer voor alle cliënten. Maar als het nodig is kun je me altijd telefonisch bereiken; spreek de voicemail in en ik bel je terug!
Ik wens jullie een mooie augustusmaand. Degenen (Noord-Holland) die weer naar school en werk moeten, veel sterkte en voor hen die de vakantie nog tegoed hebben: GENIET!
Natuurlijk nog een laatste spreuk:

Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, zijn slechts kleine
aangelegenheden vergeleken met wat in ons ligt.

Een warme groet,