Oktober 2012


Liefde en vrede zitten niet in woorden,

Maar in wezenlijke betrokkenheid

Bij mens, dier en Moeder Aarde…..

 

Oktober alweer! Het jaar raast voorbij. De herfst laat zich zien in het weer en de kleuren in de natuur. De dagen korten en de zomerkleren gaan weer voor een tijdje de kast in. Als je de vergelijking doortrekt zitten we ook in de herfst van de tijden waar we in leven. De bladeren vallen en na een korte winter mogen we straks een nieuwe lente beleven.

Het wordt hoe langer hoe meer duidelijk waar we in deze tijd nu eigenlijk naar toe gaan. Inmiddels is bij de lezers van deze nieuwsbrief bekend dat ik niet geloof in het einde der tijden in december 2012. Nee, het is juist een nieuw begin. Wij, de mensen, worden door de steeds hoger wordende energietrilling teruggebracht naar de staat waarin we ons ooit bevonden. Eén van een hoog bewustzijnsniveau. We worden weer licht, ver“licht”. Het terugvinden van die staat van zijn voor aarde en mensheid gaat gepaard met chaos. Deze chaos zal zeker de komende tijd aanhouden, maar uiteindelijk zal de wereld mooier worden. Je kunt nu al een duidelijke tweedeling waarnemen in de maatschappij. Er komen hoe langer hoe meer mensen die zich bewust zijn van wat we eigenlijk met de aarde, en daarmee ook met onszelf aan het doen zijn. We gaan nadenken over de kwaliteit van ons voedsel, over de manier waarop we met elkaar omgaan en over een bewuster gebruik van de aanwezige grondstoffen.

De tegenstellingen tussen diegenen die hoe langer hoe bewuster worden en zij die zich laten leiden door ego, hebzucht, macht en geweld worden groter. Maar uiteindelijk zal het goede overwinnen. De wereld zal een stuk groener, liefdevoller en vreedzamer zijn als alles weer op zijn plek is gevallen.

Doordat de frequentie van de energie in deze tijd zo hoog is, is datgene wat je uitstraalt krachtiger dan ooit. Zeker als er hoe langer hoe meer mensen komen die de juiste gedachten en gevoelens uitstralen, zal dat hoe langer hoe meer mensen wakker maken. Dat is geen spiritueel fabeltje, maar wetenschappelijk bewezen.

Hoe liefdevoller en vreedzaam een persoon is, des te hoger is zijn trillingsfrequentie. En als je die hoge frequentie uitzendt, zal de frequentie van anderen daardoor worden verhoogd. Er komen er daardoor hoe langer hoe meer mensen die wakker worden, betrokken zijn bij de aarde en haar bewoners en hoewel er (ik had het liever niet gezegd, maar het is de waarheid en die moeten we onder ogen zien) duistere krachten zijn voor wie niets te ver gaat om dit proces te stoppen, teneinde hun eigen macht te handhaven, zal uiteindelijk het goede overwinnen.

Hoewel het belangrijk is, de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien, is het nog belangrijker bewust te leven in en te genieten van het NU. Leef bewust en deel alle liefde die je in je hebt met anderen. Dat is dubbel mooi, want: wat je uitstraalt, krijg je ook weer terug.

 

Zelf ben ik weer terug bij mijn werkelijke ‘ik’. Deze zomer was ik afgeleid. Eerst door een heftige sloop/verbouwing van het pand naast me, zo heftig en grof dat ik me in mijn eigen huis letterlijk niet meer veilig voelde. Dat maakte dat ik even niet bij mijn creativiteit en rust kon komen. Maar inmiddels is alles weer op zijn plek gevallen, intenser en intensiever dan ooit. En hoewel ik in mijn werk hierdoor wat achterstand heb opgelopen, denk ik dat het ook goed is geweest. Ik heb veel geleerd deze zomer. Nu, terwijl de creativiteit weer stroomt (wat te zien is in een nieuwe website die er nu eindelijk aan het komen is) en de workshops weer gaan beginnen, stromen er opeens ook weer cliënten binnen. Precies op het juiste moment. Alles gaat weer stromen en ik ben er klaar voor.

Ik heb jullie niet lastig gevallen met een extra nieuwsbrief over hart-intelligentie en de activiteiten daar omheen, één nieuwsbrief per maand is al mooi genoeg. Alle informatie leven vanuit je hart staat op heel korte termijn op de nieuwe site.

 

En terwijl één van de meisjes van K3 ongegeneerd met haar kleine fans deelt dat zij ervan overtuigd is dat in december de wereld vergaat en zelfs AXE een stoere Noach zich in een reclame laat volspuiten met een deo die 2012 heet en daarmee veel prachtige vrouwen zijn luxe ark inlokt, keurige Groningse studenten en scholieren zich ontpopten als angstaanjagende en nietsontziende hooligans (hoezo onrustig worden van de hoge frequentie van de energie?), gaan we gewoon door met ons leven.

 

De nieuwe WEBSITE is online! www.ellen-engelman.nl Nog niet helemaal gevuld, maar met voldoende informatie én de beloofde Blog, die regelmatig zal verschijnen. Bij elk agenda onderdeel rechtstreekse intekenmogelijkheid en nog meer trucjes. Het fijne voor mij is dat ik de paginastructuur volledig in eigen hand heb. Ik kan aanvullen en verwijderen naar hartenlust. Zoals gezegd is hij nog onder constructie, maar hij is er tenminste. Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties. J

 

Agenda (zie www.ellen-engelman.nl (onder NIEUWS) voor alle informatie)

 

Oktober

21        Festival van de Verbinding, Den Helder (een activiteit van Agaphe, zie verderop in deze nieuwsbrief)

24        start cursus vier avonden Dialoog met je Gids in Amersfoort (31okt, 14 en 28 nov)

28        eerste hartcirkel bijeenkomst Amersfoort (4, 18, 25 nov en 2 dec)

November

10        Workshop Dialoog met je gids (in één dag), Oase Nieuwland (bij leerdam)

11        Workshop Dialoog met je gids (in één dag) Luma Assen

12        Lezing “Klaar voor de Ware” , Relaties in deze tijd in Westerland.

17        Workshop Dialoog met je gids (in één dag) Wakker (voorheen Vitalenta) Alkmaar

December

1      De relatiewerkplaats. Werkdag voor koppels die min. 3 jaar samen zijn. Oase Nieusland (bij Leerdam)

 

(vanaf 6 tot en met 16 december ben ik ondergedompeld in de internationale Heart IQ community, dit keer heel basaal in Noordwijkerhout; eerst de Heart Summit, en daarna de eindsprint en examens van de opleiding tot Heart IQ coach)

 

 

      Uitnodiging kleine groep hart intelligentie op maandagavond (gratis)

Op korte termijn ga ik aan de slag met diegenen die zich naar aanleiding van de oproep in de vorige nieuwsbrief hebben aangemeld voor gratis sessies in het kader van hart intelligentie. Met hen heb ik ook groepje in Amersfoort opgezet. Dat draait op de maandagavonden en daar kunnen we nog één of twee deelnemers gebruiken. Leer je hart te openen en in een veilige omgeving authentiek te zijn. Herken wat je voelt en geraak vanuit je hoofd in je hart, het is een openbaring, geloof me. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker je het ook in het dagelijks leven kunt toepassen. En het hoort ook nog eens helemaal bij de tijd waarin we leven. Maandagavond 20.00, Utrechtseweg Amersfoort, 22 en 29 oktober, 5, 19 en 26 november. Even een mailtje is voldoende om je aan te melden.

 

Moeland, het rijk van de armen

Vorige zaterdag was ik in Zundert (of all places) bij de voorstelling Moeland, het rijk van de armen, van het Zundert’s Toneelgezelschap. Naast acteertalent, geweldige dansers en een unieke locatie (een tuinbouwkas). Raakte deze voorstelling over arbeidsmigranten in, in dit geval, de champignonteelt, mijn ziel. De avond begon in het zaaltje achter het dorpscafé, Perzische kleedjes op tafel, waar alle publiek zich verzamelde. Dan in het stikdonker de weg afleggen naar de kas (een klein half uur) net zoals al die migranten dat vaak zeven dagen per week doen. De voorstelling was confronterend en terwijl ik daar zat, realiseerde ik me dat dit een “ver van mijn bed show” is voor mij. De leef- en werkomstandigheden van hen die op hun knieën in de kassen het werk komen doen waar wij ons niet meer aan wagen. Ik kom ze wel eens tegen in de supermarkt in Egmond, waar ze in de bollenteelt werken.

En ineens moest ik denken aan mijn facebook pagina, die elke dag overloopt van mensen die hun mond en pen vol hebben over liefde en vrede en die dat natuurlijk allemaal heel oprecht bedoelen, maar we spreken vanuit ons aller ivoren toren. Want wie van hen trekt zich iets aan van deze wantoestanden onder onze neus? Gelukkig is in het Brabantse een woningcorporatie die de huisvesting, die tot nu toe erbarmelijk is geregeld van deze groep wil gaan aanpakken. Het is een begin.

Deze nieuwsbrief wordt breed gelezen. Wellicht zijn er onder jullie die, wonend in een regio met dezelfde problematiek, deze voorstelling ook daar eens naartoe willen halen. De voorstelling heeft een geweldige pers gehad en ook internationale aandacht. Het niveau is ongekend hoog voor een locaal theatergezelschap. ……. Ik leg het hier maar gewoon even neer.

 

Dansen

In de voorstelling Moeland wordt op zeer professioneel niveau gedanst.

De dansers hieronder, een act uit het programma “Beat the Best”, zijn geïntegreerd in het decor, meer zeg ik er niet over Kijk maar even, het is echt de moeite waard!

http://www.youtube.com/watch?v=PuPoUmXBnME&feature=related

 

Deel je mening

Deze tekst verscheen op het nippertje vanmorgen op mijn beeldscherm. In een informatiestroom waar ik over het algemeen niet zoveel mee doe. Maar ik werd getriggerd door de eerste twee regels en las verder, om aan het eind tot de ontdekking te komen, dat dit precies verwoordt wat ik voel. Is dat arrogantie? Want een mens is toch nooit te oud of te wijs om te leren? Natuurlijk ligt het niet zwart/wit want er komen dingen langs die je interesseren of pakken (zoals jullie regelmatig kunnen lezen hier) Maar de strekking van de tekst, daar kan ik me zeker in vinden.

Ik ben benieuwd hoe jullie, de lezers van deze nieuwsbrief, die allemaal weer op een ander punt in hun levensreis staan, hier over denken. Laat maar weten, dan kan ik er in de nieuwsbrief van november op terug komen. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

 

"Je bestudeert de bewegingen van de sterren. Je telt je ademhaling. Je reciteert je koosnaam voor God. Je raadpleegt tarotkaarten. Je goochelt met getallen. Je vast. Je gebruikt drugs. Je bestudeert heilige geschriften. Je spreekt met geesten. Je wringt je lichaam in allerlei bochten. Je trekt van goeroe naar goeroe. Je neemt deel aan trainingen en retraites. Je oefent je wezenloos. Je koopt het ene na het andere boek. … Je bent pas waar je wezen moet, als je van dit alles genoeg hebt.” [Ram Tzu]

 

If I had my child to raise again

Er komen nogal wat filmpjes en diavoorstellingen langs op mijn beeldscherm. Vaak te zoetsappig, of met aan het eind het dreigement dat als ik het niet aan minimaal tig mensen doorstuur, er mij veel naars gaat overkomen, maar deze was er weer eens eentje die ik graag met jullie deel. Tsja, als we het konden overdoen….

http://www.flickspire.com/m/IAAW/RaiseAgain?Id=585006    

 

Dag van Verbinding, Den Helder 21 oktober 2012

Stichting Agaphe, voornamelijk werkzaam in Noordholland, met als basis Den Helder, heeft een prachtig initiatief ontplooid. Op 21 oktober vieren en ervaren we de dag van de verbinding. Verbinding is in deze tijd belangrijk, maar ook vanzelfsprekend en prachtig. Toen ik van het plan hoorde heb ik mijn medewerking meteen toegezegd.

Als één van de workshops zal ik (twee maal) een hartcirkel begeleiden. En verder heb ik ook een tafel waar ik consulten geef. Welke kant die consulten uitgaan kan per bezoeker worden bepaald.

Joke en Marcel Oosterbeek hebben veel werk verzet om hier een mooie dag van te gaan maken. Voor je toegangsprijs krijg je onder anderen een heerlijke lunch, twee gratis workshops, een prachtige meditatie, een gratis consult van één van de aanwezige aanbieders (wil je er meer dan zijn ze 5 euro per consult).

Je investering bedraagt 25 euro. Aanmelden (en natuurlijk ook betalen) vooraf en dat kan hier Opgave 'Dag van Verbinding'

Meer informatie op www.agaphe.nl

Dan zien we elkaar daar!

 

Over leven vanuit je hart gesproken.

Respect! Dat is het enige woord wat geldt voor deze man. Wat een prachtmens. En kijk ook eens hoe hij straalt bij wat hij doet. Dat is nou leven vanuit je hart!

http://www.youtube.com/watch?v=kq2YzilmYUE

 

De tijd gaat snel, sneller dan ooit. Leef bewust, in hete nu en vanuit je hart. Deel al die liefde die je in je hebt. Het kost je niets.

Ik wens jullie een mooie oktobermaand, vergeet niet te genieten van al die mooie herfstkleuren en doe alvast die das om, want het is frisser dan je denkt. De uitsmijter is er eentje die niet voor iedereen geldt, maar om weer eens met een gezegde van mijn vader te eindigen: “wie de schoen past, trekke hem aan” J

 

Speak only when you feel that your words are better than your silence…….