November 2012


  NOVEMBER 2012 10, 11 en 17 Dialoog in één dag met 10 euro korting; 12 lezing over relaties in Westerveld; 1 december Relatiewerkplaats; 6-9 december Heart Summit

 

Wees klein, leef groot

Toegegeven, hij is maar heel klein op het plaatje, maar in het echt weegt hij 79 kilo. Het was een hele eer dat ik als abonnementhouder op kraambezoek mocht bij “onze” nieuwe olifantbaby van toen 28 uur oud. En dat nog wel op mijn ‘halve verjaardag’, (2 november) de dag die ik in mijn jeugd met mijn ouders altijd vierde met een bezoek aan een andere stad, een cadeautje en meestal een nieuwe winterjas. Vrijdagavond heb ik het feestje afgemaakt door met mijn kinderen naar de onovertroffen voorstelling “Ederveenzaamheid” te gaan van Arjan Ederveen, in Rotterdam, de stad waar ik ben opgegroeid. Een avond met onbedaarlijk lachen, maar ook herkenning, ontroering, verwondering en warmte. Wat een prachtig mens! De voorstelling loopt nog door heel Nederland, ik beveel hem van harte aan.

De klok tikt door. December 2012 komt dichterbij en de periode waar bijna iedereen wel een mening of voorspelling over heeft staat voor de deur. De tegenwoordige hoofdmannen van de Maya’s putten zich uit in geruststellingen en zeggen dat al dat Apocalyps (einde der tijden) gepraat en gereis niet nodig is. Wij wisten dat allang. Lieve lezers, ik geloof de Maya hoofdmannen. En mét hen ook de informatie die ik nog steeds vanuit de lichtwereld ontvang. Het kan zijn dat fysiologische omstandigheden ervoor zorgen dat wij een korte periode het licht zullen ontberen, en tegelijkertijd zal dat een verstoring van het magnetisch veld van de aarde met zich meebrengen, het zij zo. Als het gebeurt heeft het geen enkele zin om je ertegen te verzetten, net als bij alles is het “go with the flow”. Zorg echter (en ik zeg het nog maar een keer) dat je voor een paar dagen eten, met name veel water, kaarsen, zaklamp en batterijen in huis hebt. Beter mee dan om verlegen. De eerste persoon die MET ZEKERHEID kan zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren moet nog geboren worden, kijk maar eens naar al die verschillende lezingen over de nabije toekomst, die zo’n beetje het hele spectrum van niets tot het einde van de wereld omvatten. Wie moeten we nu geloven? Onszelf. Ga gewoon door met je leven, leef in en geniet van het nu en ook van het feit dat we allemaal in deze periode (nee niemand uitgezonderd, alleen zij (h)erkennen dat niet) zo’n enorme spirituele groei doormaken. We  kunnen steeds beter bij onze eigen wijsheid, onze kern, en het zal niet lang meer duren tot de liefde op onze planeet zal gaan heersen. Stukje voor beetje brokkelt de weerstand af. Het enige wat wij kunnen(moeten) doen is leven vanuit ons hart, straal liefde uit en het zal je omgeving ‘besmetten’. Telkens een stapje verder naar de nieuwe wereld. Hoe mooi kan dat zijn?

Hoewel ik op deze plek veel kwijt kan, borrelt het vaker van zaken die ik zou willen delen met de wereld. Niet vanuit ego, maar omdat ik hoop dat sommigen er iets aan hebben. Nee, niet als betweter, maar omdat het fijn is als je in een bepaalde situatie zit, je dan ook eens van een ander hoort hoe die daarmee omgaat. Dat kan je soms inzichten opleveren die je anders niet zou hebben gehad. En de ontwikkelingen in het kader van de tijden waarin we leven gaan snel, daarom is er veel te delen. Het komt een beetje traag op gang vanwege de studiedruk aan de Heart IO Academy, maar op de nieuwe website staan inmiddels twee blogs. En er gaan er meer volgen, reken maar. www.ellen-engelman.nl/blog/ .

En dan zijn we meteen bij de nieuwe website aangeland. Wat een luxe dat we zomaar vanaf hier kunnen doorklikken naar de plek waar we op die website moeten zijn. Dank aan Roos voor het mooie ontwerp en aan Thomas (van Ping Online) voor het bouwen. Hoewel ik naar de mening van mijn kinderen een digibeet ben, lukte het me om vanaf helemaal niets de website te vullen. Pagina’s aanmaken, teksten schrijven, plaatjes erbij zoeken ….. Het is nog niet helemaal af maar je kunt goed zien waar het heen gaat.
Voor diegenen die moeite hebben met het lezen of uitprinten van de nieuwsbrief, deze staat online voordat de eerste wordt verstuurd en is vanaf daar gemakkelijk te printen. www.ellen-engelman.nl/nieuwsbrief/ Een kind kan de was doen. Natuurlijk hoor ik graag jullie commentaar!

In november vinden de nodige workshops plaats, een lezing en op twee december ga ik iets moois doen in een kerk in Assen. Alles staat in de agenda op de website, www.ellen-engelman.nl/agenda/ waar je rechtstreeks kunt intekenen, maar hieronder nog even een klein geheugensteuntje.

Nog voor december 2012 communiceren met je gids(en)? Volg een dagworkshop “Dialoog met je gids” In één dag leren te delen in de wijsheid en ervaren van de onvoorwaardelijke liefde van je gidsen. Incl. alle materialen, koffie/thee, heerlijke lunch en certificaat. Nu voor lezers van de nieuwsbrief 10 euro korting! Dus geen 75 maar 65 euro.

10 november 2012 10 – 17 uur, De Oase, Nieuwland (bij Leerdam)
11 november 2012 10 – 17 uur, LUMA, Singelpassage in Assen
17 november 2012 10 – 17 uur WAKKER, Westerweg Alkmaar.

12 november 2012, Lezing “Klaar voor de ware” , relaties in deze tijd. Nicolaaskerk in Westerland (NH) aanvang 8 uur. Organisatie

1 december 2012, De Relatiewerkplaats Een dag voor koppels (die meer dan drie jaar bij elkaar zijn) om eens anders naar elkaar en naar de relatie te kijken. Ontdek wat je bindt, deelt, aantrekt en verstevig dat. Hulpmiddelen daarbij zijn de oefeningen die we naar binnen én naar buiten doen. Soms ontroerend en stil, dan weer uitbundig en ook hilarisch, maar altijd respectvol. Kom jezelf en je relatie verstevigen. Meer informatie op de agenda van de website en op de betreffende pagina.

2 december 2012 Zondagmorgen in de Zuiderkerk in Assen, thema Engelen De eerste zondag van de maand is er in de Zuiderkerk in Assen een mooie bijeenkomst. Er is altijd een thema. Op dat thema gebaseerd is er muziek, beelden, soms een gedicht en een lezing met een boodschap. Ik ben uitgenodigd om op 2 december de lezing te verzorgen met als thema “Engelen”. Mijn lezing zal afwijken van hetgeen ik normaal vertel, maar natuurlijk zullen naast de engelen, ook de gidsen er een prominente plaats hebben. Meer informatie op de agenda én op www.zininzondag.nl.

6 tot en met 9 december 2012 Heart Summit in Noordwijkerhout Vier dagen praten over en ervaren van je HART. Kom dichter bij je authentieke zelf, overwin je terughoudendheid, verleg je grenzen en begeef je onder een paar honderd prachtmensen van over de hele wereld (voertaal Engels). Er zijn nog een paar tickets van 97 dollar (ongeveer 82 euro), daarnaast betaal je een vast bedrag voor lunches en diners. Voor meer informatie stuur mij even een mail. info@ellen-engelman.nl

Aandacht voor de stilte, de mens én het nu!
Op mijn eet- werk- en cursustafel in mijn woonkamer stond bijna altijd mijn laptop. Aan. En ook als ik er niet  achter zat, dan hoorde ik het piepje als er een mail was binnengekomen en wist ik dat de documenten, die ik aan het samenstellen was en wat extra creatieve inbreng behoefden, op me wachtten. En natuurlijk zijn er altijd mailtjes te beantwoorden, websites aan te passen, bestanden op te schonen….. De verleiding was niet te weerstaan om met de regelmaat van de klok achter de laptop te kruipen. Het praktische, doch creatieve werk eerst. Maar, zo kwam er nooit wat van rustig lezen (vak of ontspannende literatuur of tijdschriften), laat staan van eens even STIL zijn, stilstaan bij het moment. Al dan niet vergezeld van heerlijke muziek (mijn voorkeur gaat hierbij uit naar Secret Garden). Iemand als ik, die zich er zeer van bewust is dat stilte, het in jezelf keren, het bewust worden van het moment, zo belangrijk is, mag dat natuurlijk niet veronachtzamen. Maar de aantrekkingskracht van de laptop bleek te groot. Zelfs als iemand op bezoek was, kon ik het niet laten om even te kijken als ik dat piepje van een inkomende mail hoorde.

Bij het opruimen van mijn huis (voor de verkoop die nu vast snel gaat plaatsvinden) heb ik op de 2e etage een mooie logeer-studeerkamer gemaakt. Compleet met werktafel en al mijn paperassen en mappen, netjes in een kast. Daar staat nu het grootste deel van de tijd ook de laptop. Resultaat is, dat de woonkamer ook daadwerkelijk een woon- en geen werkkamer meer is. Geen ontsierende stapels papier, geen ronkende laptop, geen piepjes die me uit mijn concentratie halen. Zonder afgeleid te worden kan ik me in mijn luie stoel overgeven aan de prachtige muziek en diep, heel diep in mezelf dalen. Ver weg van de dagelijkse beslommeringen, (bijna) niet gehinderd door mijn gedachten aan wat er op me ligt te wachten. En ik geniet van de boeken waar ik weer aan toe kom. Ik heb zelfs weer een roman gekocht. Wat bij mij voor mijn laptop geldt, kan ik moeiteloos vertalen voor een aantal van mijn kennissen en hun telefoon. Koffie drinken? De Telefoon ligt op tafel. Eten? De telefoon ligt naast hun bord. Alsof een half uur niet à la seconde reageren op een sms of appje, laat staan het beantwoorden van een oproep, een halsmisdrijf is. Terwijl men met je praat over al dan niet wezenlijke zaken, is een half oog/oor gericht op de telefoon. Ik gooi het hier maar even in de groep, want ik weet dat ook veel lezers van deze nieuwsbrief inmiddels niet meer zonder hun telefoon kunnen. Probeer het eens een keer. Laat hem in de auto of thuis als je bij iemand op bezoek gaat. In het begin is het net als bij mijn laptop wennen, maar man wat geniet je als je met alle aandacht in het nu en bij diegenen die in je gezelschap zijn, bent. En als je weer thuis bent is het extra spannend om te zien wat er allemaal in die tussentijd is binnengekomen.

GRATITUDE, DANKBAARHEID
Een filmpje over dankbaarheid. In het begin word je een beetje op het verkeerde been gezet doordat hij een verhandeling houdt over dankbaarheid, maar al snel beginnen de beelden en die zou je echt niet willen missen. Prachtige filmische technieken en beelden die je doen vergeten dat het tien minuten duurt. Het is prachtig en je voelt het in je hart. http://www.youtube.com/embed/gXDMoiEkyuQ

Twitter
Inmiddels is mijn stroom tweets een beetje op gang gekomen. Ik begin er lol in te krijgen en merk dat er wat feedback komt. Het zou natuurlijk nog leuker zijn met meer “followers”. Dus ga naar ellenengelman en lees ook tussen de nieuwsbrieven door wat ik te melden heb.

Loreena Mckennitt, Lady of Shalott Een prachtig nummer over de Arthurlegenden. Met beelden van al die plaatsen in Engeland waar ik ooit was en die zo’n indruk op me hebben gemaakt, dat ik ze keer op keer weer wil bezoeken.  Ik wil dit graag met jullie delen. https://www.youtube.com/watch?v=Vw_cZGrVFqw&feature=BFa&list=AL94UKMTqg-9CyQiVDfLT7mReZa_ePBNHW

Zorgkosten?
Nee, wees maar niet bang. Geen verhandeling over de kabinetsplannen, maar wel iets anders. Het is een publiek geheim dat in de zorg veel materiaal wordt verspild. Materiaal is nog tot daar aan toe, maar onlangs hoorde ik in een documentaire dat er jaarlijks apotheken voor tienduizenden euro’s (zo niet een veelvoud daarvan) aan medicijnen laten vernietigen. Het betreft medicijnen die mensen terugbrengen. Ze zijn nog binnen de datum, de verpakking is in tact, maar men vind het teveel gedoe om de medicijnen weer in omloop te brengen. Een betrokken apothekersassistente heeft hierover diep nagedacht en een verpakking uitgevonden waarin de medicijnen luchtdicht kunnen worden bewaard, zodat het niet aangebroken deel van de verpakking weer kan worden verkocht als die is ingeleverd bij de apotheek. Echter, de apothekers, de zorgverzekeraars én de overheid hebben geen belangstelling … teveel moeite. Mijn restmedicijnen gaan dus maar gewoon naar de chemokar, want uiteindelijk is dat, ook wanneer ik ze terugbreng bij de apotheek, toch het lot wat ze beschoren zijn. Jammer!

Let there be Light!
Stel je eens voor, gratis verlichting én plastic flessen recyclen een oplossing voor veel landen waar het voor de inwoners moeilijk is elektriciteit te betalen. En zo simpel …… http://www.nextworldtv.com/videos/energy/bottles-of-light.html (Dank je wel Asia voor de tip)

Geloven!
Onderstaande tekst is in het Engels. Hoewel ik dat gewend ben te doen, heb ik deze niet vertaald naar het Nederlands. Er ging teveel kracht verloren, vandaar gewoon in Engels: Ask, Believe, Receive - just three simple steps to create what you want. However, very often the second step, believe, can be the most difficult one. And yet it is the greatest step you will ever take. Believing contains no doubt. Believing does not waiver. Believing is absolute faith. Believing remains steadfast despite what is happening in the outside world. When you master believing, you have mastered your life!  

Met al deze informatie, hopelijk een beetje wijsheid maar zeker met veel warmte en liefde heb ik weer met veel plezier een nieuwsbrief gemaakt. Ik wens jullie een mooie novembermaand met momenten van geluk, warmte, stilte en liefde.  Sommigen van jullie kom ik persoonlijk tegen deze maand. Daar kijk ik naar uit. Voor de anderen zeg ik: tot in de volgende nieuwsbrief.

Hartegroet,

Ellen Engelman