December 2012


Vraag niet waaraan de wereld behoefte heeft.
Vraag waarvan jij enthousiast wordt en doe dat.
Want de wereld heeft behoefte aan enthousiaste mensen!
Howard Thurman

Het leven. Soms gaat het in volle galop. Dan is het moeilijk om alle schoteltjes (zoals een chinese jongleur met schoteltjes op stokjes) draaiende te houden. En terwijl je bezig bent met het bijhouden van het tempo van het leven, gebeuren er als vanzelf ineens leuke dingen. Mooie ontmoetingen in de zakelijke en privé sfeer. Ik roep dan altijd maar even naar boven “thank you Universe”. De tijd van Kerst en Nieuwjaar, en die van bezinning en terugkijken komt eraan. Voor die tijd krijgen jullie nog de januari nieuwsbrief, met overpeinzingen én het programma voor het eerste halfjaar. De hart-bijeenkomsten worden voortgezet, want die blijken een groot succes. De deelnemers, alsmede de cliënten die met deze techniek bezig, leren hoe langer hoe beter te hun gevoel in plaats van hun verstand de richting te laten bepalen. Naast één op één en een kleine groep (maximaal 6) ga ik ook beginnen met een hele dag voor een grote groep. (max 18). Maar zoals gezegd daarover meer in de nieuwjaars nieuwsbrief.

Als zowel astrologen als de Maya kalender aangeven dat het stormachtige dagen zijn, berg je dan maar. Ik weet niet hoe jullie ervaringen zijn in de maand november, maar bij mij was er veel tegen- en zijwind, om maar niet te spreken van de twee mensen die me op deze aarde het liefst zijn. Bizar waren de gebeurtenissen rond mijn kinderen, echt bizar. En we weten maar al te goed, dat sommige krassen op onze ziel dan wel verwerkt mogen worden, maar niettemin aanwezig blijven. Is dat bij jezelf al lastig, als je het bij je kind ziet, dan is dat extra pijnlijk.

We gaan gewoon door met leven: Wat verborgen was, wordt zichtbaar. Wetenschappers die hele onderzoeken bij elkaar hebben verzonnen, rechters voor de rechter en hele afdelingen van een ziekenhuis die worden gesloten vanwege grove medische missers vechten om onze aandacht in de media. Het zijn roerige tijden, maar wat me opvalt is dat doordat deze golf op gang is gekomen, de ‘burger’ vaker zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en zaken aan de orde stelt. Een eerste stap op weg naar een betere wereld. En, zoals ik dat al eerder heb gememoreerd op deze plek, die betere wereld gaat er komen. En het bovenstaande geschreven hebbende bereiken we een triest hoogtepunt in de ontsporing van diegenen die het dan weer niet begrijpen. Het molesteren van de grensrechter in Almere raakte me persoonlijk. Ik heb mijn gevoelens neergelegd in de nieuwste blog op mijn website.

Op zondag 2 december werd Richard Nieuwenhuizen (41) uit Almere door een paar jongens zo gemolesteerd,
dat hij aan zijn verwondingen is overleden.
“Het had míjn vader kunnen zijn …..”
www.ellen-engelman.nl/blog/  

December 2012 Waar een deel van de wereld al een paar jaar over praat én op wacht staat nu voor de deur. We zitten nu midden in de belangrijkste periode die de aarde sinds duizenden jaren meemaakt. En of we het nu een beetje, erg, of ongekend veel zullen merken, het feit is dat wij er allemaal voor gekozen hebben om in deze periode hier op aarde te zijn. Zodat we de transformatie met onze energie (en ook liefde) kunnen ondersteunen. Er zijn steeds meer stemmen die beweren dat de transformatie, die al een tijd bezig is, ook zo geleidelijk zal voortgaan. En we zijn al een heel eind op streek. Maar we dienen ons wel bewust te zijn dat we in een belangrijke tijd leven. Zo belangrijk deze periode? Ja, zo belangrijk! Er spelen een aantal zaken waarvan ik er een paar zal vermelden met een enkele regel uitleg. Wil je meer informatie dan kun je op de termen die ik geef gemakkelijk googelen, want er is veel, heel veel over te vinden op het internet. Laat je niet beïnvloeden door rampscenario’s, Leef in het NU en doe dat vanuit liefde. Je zorgen maken heeft geen zin. En als je het energetisch bekijkt, dan zou je met dat doomdenken ook nog de verkeerde dingen aantrekken. Maar goed, hier een paar historische gebeurtenissen van deze tijd.

Schumann Resonantie
De frequentie (trilling) van de energie om ons heen is de laatste jaren verhoogd. Dat is meetbaar in de Schumann Resonantie, het meetgetal voor die trilling. Was dat een aantal jaren geleden nog 7,8, nu zitten we rond de 12. Samen met de toename van deze frequentie, is ook het lichaam van de mens aan het transformeren. Ook om die hogere frequentie (die volgens diegenen die het kunnen weten nog zal oplopen naar 13) aan te kunnen. Mijn overtuiging is dat veel personen die in deze tijd uit het niets ontploffen met veel geweld tot gevolg, deze verhoogde frequentie niet kunnen hanteren. Door de verhoging van deze trilling is het voor ons gemakkelijker en vanzelfsprekender om bij onze wijsheid te komen én op een ander niveau (van ziel tot ziel) te gaan communiceren met anderen.

Planeten op een lijn
Dezer dagen staat de aarde in één lijn met een aantal planeten. Waaronder Saturnus. Dat is een constellatie die maar heel zelden voorkomt. Ik ben geen astroloog, dus kijk op internet naar wat dit betekent, daar wordt het veel beter uitgelegd dan ik het ooit zal kunnen.

Poleshift
De aardpolen zijn al een tijdje aan het verschuiven. Daarvoor zijn wetenschappelijke bewijzen. Denk niet dat de aarde kantelt en de Noordpool de Zuidpool gaat worden, want dat zit veel verfijnder in elkaar. Het hele verhaal staat onder de bovengenoemde titel met een aantal films op youtube. Deze verschuiving van de polen heeft ook gevolgen voor het electromagnetisch veld.

Start Aquarius Tijdperk
Het begin van een astrologisch tijdperk hangt nooit samen met één dag. Daarvoor is de verschuiving te groot, maar je zou 21.12.2012 kunnen zien als de wezenlijke start van het Aquarius tijdperk. Het volgt het Vissentijdperk op, waar macht, ego en bezit de boventoon voerde. Het Aquariustijdperk zal zorgen voor liefde, eenheidsbewustzijn en “samen delen”

Energetische poorten
Op 3 december is weer een energetische poort geactiveert, dat zal de 10e ook weer gebeuren. Dat betekent dat de energiefrequentie op aarde binnen ruim een week weer twee keer zal worden verhoogd. Dat gaat hard in deze periode. De chaos in weer, wereld en wezens is groot. Ook lichamelijk hebben wij mensen hier de nodige ongemakken van. Het kan zijn dat je in deze tijden soms het gevoel hebt vergeetachtig te zijn  en soms veel, dan weer weinig energie hebt.  Je kunt hartkloppingen hebben en ook hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Laatst hoorde ik op de radio dat bij 80% van de mensen die zich met oorsuizingen bij de huisarts melden, geen oorzaak kan worden gevonden. Nee, want ook oorsuizingen horen bij deze symptomen van het aanpassen van jouw lichaam. Natuurlijk is het bij ernstige verstoringen altijd noodzaak om je huisarts te raadplegen, maar deze symptomen kunnen ook te maken hebben met het feit dat je lichaam en geest zich aan de nieuwe situatie aan het aanpassen zijn. Veel water drinken (min 2 liter per dag) is nodig, maar natuurlijk altijd al goed voor je.

Vrouwelijke goddelijke energie
De energie die zo rijkelijk stroomt is vrouwelijke goddelijke energie. Van de mannelijke (ego, macht) aspecten in de Vissen, gaan we naar de vrouwelijke (liefde, eenheidsbewustzijn) in Aquarius. De wereld zal zachter, liefdevoller en ook eerlijker worden. Niet binnen twee weken, daar is wel tijd voor nodig.

Maya kalender
Ja die loopt af op 21 december, maar belangrijke vertegenwoordigers van de Maya’s en andere natuurvolken, hebben verklaard dat na een einde een nieuw begin is en de zon daarna ook gewoon weer op zal gaan. Toch maar En omdat het spreekwoord “beter mee dan om verlegen” nu eenmaal niet voor niets een volkswijsheid is, raad ik nog steeds aan om voor alle zekerheid een kratje met voldoende drinkwater voor een paar dagen en wat houdbaar eten, kaarsen  en zaklantaarn in huis te hebben staan. We gaan er van uit dat we het niet nodig hebben!

Het is lastig om, gebruikmakend van veel, heel veel informatie die voorbij komt, een goed en volledig beeld te schetsen van de historische tijd waarin we leven. Ik pretendeer ook zeker niet volledig te zijn. Aan velen gaat dit fenomeen volledig voorbij. Hoewel, ik denk dat er meer mensen mee bezig zijn dan wij denken. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat overheid en grote bedrijven al een paar jaar denktanks hebben waar knappe koppen de eventuele gevolgen van bovenstaande zaken bestuderen en er oplossingen voor bedenken. Dit zonder dat er ook maar één letter over in de reguliere media wordt gepubliceerd. Soms komt toch wel even bovendrijven dat men ermee bezig is, zoals nu bij het NL-ALERT, een functie die je op je mobiel kunt inschakelen. Dan word je gewaarschuwd als er calamiteiten zijn. Alleen wel jammer dat bij verstoring van het magnetisch veld, de telefoons het niet zullen doen. In dit filmpje, helaas in het Engels en vrij snel gesproken, maar zeer de moeite waard. Een mooie toelichting op de tijden waar in we leven. Dit is deel 1, de vervolgdelen staan ook op internet. http://www.youtube.com/watch?v=s2pqxvFYfi0

Overigens zeggen mijn gidsen mij dat de transformatie zal blijven doorgaan, zonder rampen of een eind van de wereld. Uiteindelijk zal de wereld anders worden, maar alles zal geleidelijk gaan. Toch raad ik iedereen nog steeds aan om die krat met water, licht en levensmiddelen te maken. Gewoon voor alle zekerheid.

Heart Summit december 2012, Noordwijkerhout
Een mooie bijeenkomst. 300 mensen die in cirkelvorm in een rond auditorium zitten en zowel informatie krijgen over hart intelligentie, als er zelf mee aan de slag gaan. Veel ontmoetingen met oude bekenden, nog meer hugs, een warm bad. Denise Hagan, ik had al veel over haar gehoord, maar haar nog nooit live gezien en gehoord. Prachtig was het! Muziek die je van binnen voelt. Bij deze: http://www.youtube.com/watch?v=HA-yPVcp_Bc

En als we het dan toch hebben over authentiek zijn. Kijk eens naar deze tweejarige die op geheel eigen wijze uit zijn dak gaat op een familiefeestje. Zonder belemmeringen, zonder gene, hij is heerlijk zichzelf. http://www.youtube.com/watch?v=4wt824D1Bqg

ICE
Veel telefoonnummers in je telefoon? Dan kan het lastig zijn om in een noodgeval op jouw telefoon te ontdekken wie men moet waarschuwen. Dat is gemakkelijk opgelost door dat telefoonnummer van partner, ouder of kind dat gebeld moet worden in geval van nood, op te nemen onder de naam ICE (In Case of Emergency) Een klein weetje dat handig kan werken.

Hoe zorg je dat mensen de roltrap laten voor wat die is? Wat een goed idee! Zo’n oplossing mogen ze van mij hier in Nederland ook verzinnen hoor: http://www.youtube.com/watch?v=qfcFWrckoLg

Gendercide,
“Wat verborgen was wordt zichtbaar” is één van de codes voor deze periode van transformatie. Er is al heel wat boven tafel gekomen. Soms denk je “ik wist het eigenlijk wel”, maar er komen ook feiten op mijn beeldscherm voorbij waarvan de rillingen over mijn rug lopen. Gendercide, het vermoorden van meisjes, net na de geboorte, of als ze klein zijn. Dit omdat in landen als China en India, het veel beter is om een jongetje te hebben. In China geldt dan ook nog dat je maar één kind mag hebben. Wordt dan een meisje geboren dan zijn veel ouders daar niet blij mee, zodanig dat ze zelf of een ander in hun opdracht het meisje ombrengen. Zo zijn er inmiddels getallen bekend: minstens 50 miljoen meisjes vermoord in de laatste drie generaties in India. Hoe verschrikkelijk is dat? Geen wonder dat daar nu organisaties aan de slag gaan om de mensen bewuster te maken, én de Chinese regering te bewegen het één kind beleid op te geven. Je kunt je trouwens voorstellen wat dat met de toch al kromme huwelijksmarkt in die landen doet …….

Find the joy and share with others De glimlach ging maar niet van mijn lippen toen ik dit filmpje keek. Vandaar dat ik het graag met jullie deel. http://www.flickspire.com/m/IAAW/FindingJoy?Id=585006;

Tijd voor de uitsmijter van deze maand. Een prachtmens die Paolo Coelho. Ik wens jullie een mooie decembermaand. Ik ben weer snel terug. Voor de kerst komt de nieuwsbrief voor januari in je mailbox. Met natuurlijk veel goede wensen voor jullie, mooie mensen, maar ook het programma voor het eerste kwartaal. Misschien een goed voornemen om eens een workshop hart intelligentie te komen doen. 

Als je denkt dat avontuur gevaarlijk is,

Probeer routine …. Het is dodelijk!

Paolo Coelho

Hartegroet,

Ellen Engelman