Januari 2013


Moge 2013 een jaar zijn van gezondheid, liefde, succes en verbinding ! Jouw beste jaar ooit!

 

https://www.youtube.com/watch?v=7pkBMu0PgnA&feature=player_detailpage

Happy New Year, klinkt het als het goed is nu uit je luidsprekers. En dat wens ik je ook van harte toe. Een jaar waarin je dromen uitkomen, waarin je vol energie en in goede gezondheid kunt functioneren en waarin je vanuit en in liefde mag leven. In verbinding met jezelf, je ziel en alle anderen. Hoe mooi kan het zijn?

Velen hebben in 2012 een behoorlijk chaotisch jaar gehad, in 2013 zullen dingen op zijn plek gaan vallen. En mochten er dan toch dingen gebeuren die je uit balans brengen, probeer daar dan de lessen in te zien die het leven je wil (en moet) leren. Als je het waarom kunt begrijpen, is het gemakkelijker te dragen. Voor de wereld zal er gedurende dit jaar ook meer rust komen. De chaos die is ontstaan was nodig omdat de boel even goed door elkaar moest worden geschud. Langzamerhand zal, ook doordat hoe langer hoe meer mensen gaan begrijpen waar het om gaat de rust weerkeren en de wereld een betere plek worden. Na 21 december zijn de kansen gekeerd, maar wat in jaren is gegroeid kan niet in drie maanden worden rechtgezet.

De laatste drie weken heb ik in volledige isolatie doorgebracht. Op 12 december werd ik (en samen met mij nog tientallen bezoekers van de Heart Summit, waar we heerlijk hadden geknuffeld L) geveld door een heel zware griep. Ik kan me niet herinneren ooit zo lang zo ziek te zijn geweest. Op 12 december nog net de premiere van The Hobbit meegenomen, maar daarna volledig van de wereld. Niets interesseerde me meer, en zo heb ik 21 december, de dag waarvan ik me had voorgenomen die intens te beleven, duttend op de bank doorgebracht en realiseerde me pas halverwege welke datum het was. Wellicht heeft het universum mij willen behoeden voor een te serieuze benadering en mij in een soort niemandsland gestort zodat ik de overgang als vanzelf zou doormaken. Want hoe je het ook wendt of keert een overgang is het zeker. Gelukkig waren er geen drie donkere dagen, en hadden de media de gemeenplaatsen voor het inkoppen. We laten ze maar. Er is wel degelijk iets veranderd. We zijn weer door een poort gegaan en de trillingsfrequentie van de energie is weer hoger geworden. Dat merkte ik toen ik na twee weken eindelijk de tegenwoordigheid van geest had om mezelf een Reconnective healing te geven. De energie die vanuit mijn handen schoot was zoveel krachtiger dan die ooit was geweest. En de snelheid waarmee de energie in en door mijn systeem werd opgenomen verbijsterde me. Wat een power! Dat belooft wat voor de toekomst. Dan hebben we het nog niet eens over de brug die we zijn overgegaan naar een nieuwe dimensie, waardoor de liefde vanaf nu veel meer kracht gaat krijgen. Dus laat ons eerste voornemen zijn om liefde uit te stralen en botheid met liefde te beantwoorden. Onthoud: wat je uitstraalt, trek je naar je toe. En de frequentie van liefde is veel hoger dan die van woede, teleurstelling en haat, dus liefde de wereld inzenden heeft veel meer effect dan al die negatieve emoties. Natuurlijk heb ik tijdens mijn ziekte ook weer veel informatie binnengekregen vanaf verschillende niveaus. Er zijn verhalen over ……… maar die wil ik goed onderbouwen en die houden jullie tegoed van me tot de volgende nieuwsbrief. Die kun je eind januari verwachten.

Toen ik een jaar of acht was, had mijn moeder op een avond koffie gezet. Mijn vader, dol op koffie, zette na 1 slok zijn kopje weg. Het was niet te drinken. Wat bleek: iemand had een foutje gemaakt bij de inlaat van de drinkwaterbekkens van Rotterdam en er was zout zeewater in beland. Geen probleem om mee te wassen en douchen, maar niet geschikt voor consumptie. Wij woonden niet ver van de melkfabriek “Combinatie” en iedereen uit onze wijk mocht water halen bij de bron van de melkfabriek. Urenlang in de rij staan met een jerrycan van 10 liter om weer te kunnen koken en koffie te zetten ………. Het heeft dagen geduurd voordat alles weer normaal was.

Ook in deze tijd is de watervoorziening een kwetsbaar punt. Een foutje is snel gemaakt. Dus ……bewaar die flessen of pakken water, die je hebt staan voor ‘het geval dat’, maar. Je weet maar nooit wanneer je ze kunt gebruiken. Beter mee, dan om verlegen.

De afgelopen dagen heb ik geluisterd naar de top 2000. Een reis door mijn leven in zes dagen. Veel nummers hoor ik aan en vind ze mooi, of niet, maar bij een aantal horen heel specifieke herinneringen. Aan mensen die nog wel, of niet meer in mijn leven of in het stoffelijke zijn, aan mooie en minder mooie gebeurtenissen, aan vriendjes uit de afgelopen jaren, maar het meest word ik toch geraakt door muziek die direct te maken heeft met de tijd dat de kinderen klein waren. Dan realiseer ik me hoe snel de tijd gaat en hoewel ik goed kan leven in het NU, raken sommige van die songs me heel diep in mijn hart. Maar het ‘goede gevoel’ bij het horen van zoveel moois overheerst en daarom geniet ik elk jaar weer van al die nummers.

Klaar voor de ware 2013 Met aan paar kleine aanpassingen en een rugzak vol nieuwe kennis, geef ik in 2013 weer een aantal workshops “Klaar voor de Ware” . Niet op 5 en 6 januari, zoals aanvankelijk is bekendgemaakt, want ik ben nog niet in topvorm, maar wat later, namelijk op 16 en 17 februari.

Het moment waarop jij en je soulmate worden verenigd is vastgelegd. Daaraan kun je niets veranderen. Wat je wel kunt veranderen is de houding die je hebt ten aanzien van je single zijn, ten aanzien van contacten met anderen en ten aanzien van het leven wat je leidt. Ook kun je leren om je soulmate als zodanig te herkennen. En natuurlijk werken we in deze workshop aan het verwerken en loslaten van oud verdriet en aan de liefde voor onszelf. Want hoe kun je nou van een ander houden als je niet van jezelf houdt? Dit alles in een dag met sexegenoten, waar we met oefeningen, visualisaties en lichaamsgericht werken aan de slag gaan. De Tweede bijeenkomst is een middag met mannen en vrouwen waar we prachtige verbindingsoefeningen doen, dingen delen en afsluiten met een indrukwekkend slotritueel.

Inmiddels zijn al een behoorlijk aantal deelnemers aan deze workshop tegen hun “soulmate” aangelopen en is er zelfs al een liefdesbaby onderweg. Ga voor de hoofdprijs, doe mee met Klaar voor de Ware!

Fair produced champignons “Elk nadeel heb zijn voordeel” zei Johan Cruijff al. Als je ziek bent heb je veel meer tijd om tv te kijken. Een programma als Keuringsdienst van Waarde, is dan wel aan mij besteed. Een paar nieuwsbrieven geleden maakte ik melding van een indrukwekkende voorstelling van het Zunderts Toneel over de uitbuiting van Oosteuropese arbeiders in de kassenbouw in Nederland. Met name in de champignonteelt schijnt het de spuigaten uit te lopen. Het woord moderne slavernij dekt daar zeker de lading. De mensen wonen en werken onder erbarmelijke omstandigheden en er zijn zelfs gevallen bekend van een 20 urige (!!) werkdag. Ziek zijn is geen optie, moe al helemaal niet. Werken moet je! En dat voor een uurloon van ergens ver onder het minimum (er vielen bedragen van minder dan 3 euro per uur). Grote producenten van champignons die op die manier prijsvechter zijn op de Europese markt. Driekwart van de Nederlandse champignons wordt geëxporteerd, maar ook in Nederland zijn de op deze wijze geproduceerde paddenstoeltjes te krijgen. Onder anderen bij Albert Heijn en Jumbo. Tijd voor de eerlijke producenten van champignons  om de handen ineen te slaan en te laten zien dat ze weliswaar iets meer vragen voor hun product, maar dat dat op een rechtvaardige wijze wordt verkregen. Op die champignons wordt een sticker geplakt met “fair produced”. Een prachtig initiatief. En bij deze de oproep (die inmiddels ook is gedeeld met vele euro parlementariërs) om alleen nog champignons te kopen met deze sticker. Die kun je dan helaas(nog)  niet krijgen bij Albert Heijn, maar even omlopen voor een stuk solidariteit, daar is nog nooit iemand slechter van geworden. Goed voornemen voor 2013 dan maar?

Voornemens En als we het dan toch over voornemens hebben: Heb VERTROUWEN in je voornemens. Als je het VOELT terwijl je het droomt/voor je ziet, dan ben je al begonnen met het naar je toe te trekken. Vertrouwen is dan het laatste duwtje. Maar het is wel essentieel! Een mooie manier om je voornemens ook te integreren is het maken van een ‘visionboard’. Pak een paar tijdschriften en knip woorden, plaatjes en wat dan ook uit van alles wat je zou willen bereiken in 2013. Alles een beetje creatief op een stuk karton plakken en ergens ophangen of neerzetten waar je het regelmatig zult zien. Dat is een prachtige manier om al die uitgangspunten diep in je systeem te integreren. De energie zal dan zijn werk doen! Dus veel plezier en vertrouwen bij al je voornemens voor 2013.

En weer heeft het nadeel zijn voordeel. Door omstandigheden is dit een korte nieuwsbrief, maar op 1 januari hebben we allemaal zoveel te doen. Bijvoorbeeld iedereen een prachtig 2013 wensen. En die laatste oliebollen verorberen. Dus voor deze keer laat ik het hierbij. Binnenkort is er wel een nieuwe blog op de website. Ik wens jullie een prachtige eerste maand van 2013. Sommigen van jullie spreek ik al deze maand en voor alle anderen spreek ik de hoop uit dat, hoe lang het ook geleden is, wij elkaar dit jaar treffen. Ik heb veel plannen en weet dat die gaan worden gerealiseerd. De uitsmijter is even wijs als eenvoudig………

wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker.

Hartegroet,

Ellen Engelman