Maart 2013


 

Don’t worry about transforming your life Just try to transform the next few moments    Christian Pankhurst

Een paar dagen zon en een aangename temperatuur deden wonderen voor de stemming van velen. Vandaag is er weer sneeuw voorspeld……. We zullen het er nog even mee moeten doen. Het zijn van die dingen die we niet kunnen veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is de manier waarop we met ongewenste gebeurtenissen omgaan. Natuurlijk kun je  mokken dat er weer sneeuw en na een paar dagen vieze prut op straat ligt, maar je kunt je ook voornemen dat je je humeur daar nu eens niet door laat beïnvloeden. Tel je zegeningen er zijn vast in je leven ook dingen waar je blij, dankbaar of tevreden over kunt zijn. Denk daar dan aan. Zie ook de schoonheid van een wit landschap, en probeer dat dan eens te zien zonder de beperkende gedachte “dat het straks allemaal gaat smelten en weer zo’n troep wordt”. Ga naar buiten met die knerpende sneeuw onder je voeten, verbaas je over het fenomeen, dan kun je zo de latere prut accepteren. Iets soortgelijks zeg ik altijd tegen mijn cliënten: “Ik kan de situatie of de wereld niet voor je veranderen, maar wel de manier waarop jij ernaar kijkt, hoe jij het beleeft en wat je er al dan niet mee doet”. Dat is het principe van therapie, maar de mens is wijs genoeg om dat principe in zijn of haar leven te hanteren. Overkomen je dingen? Probeer dan ook eens te zien wat je ervan geleerd hebt, en (dat is niet gemakkelijk, maar het proberen waard) leef je in in die ander. Waarom zou hij of zij dat gedaan hebben? Als je begrijpt wat je overkomt, is het accepteren een stuk gemakkelijker. Dat vergt enige oefening, maar als je het kunt maakt het je leven veel vanzelfsprekender. En overkomen je dingen die je echt boven je hoofd groeien, aarzel dan niet om goede hulp te zoeken. Wees daarvoor niet te trots. Beter een goede coach/therapeut dan veel te lang blijven hangen op een punt waar je niet verder komt.

Hoewel de enorme stroom aan publicaties over de energie op aarde en de veranderende tijden waarin we leven een beetje lijkt uitgeraasd nu we in het jaar 2013 zijn terechtgekomen, ervaar (en lees) ik dat de frequentie nog steeds aan het stijgen is. Ik merk dat bij de healingen die ik geef. Dat is een prachtig fenomeen. Ook de ingrijpende gebeurtenissen in vele levens gaan gewoon door. Er zijn bijvoorbeeld veranderingen op het gebied van werk en relaties. Hoewel het vervelend en verdrietig kan zijn, is het ook een logisch gevolg van de tijd waarin we leven. We kunnen niet in het oude blijven hangen als we toe willen naar die nieuwe, liefdevolle wereld. Ik heb het al vaker gezegd en uit eigen ondervinding weet ik ook dat het niet gemakkelijk is, maar go with the flow, probeer niet te stoppen wat in gang is gezet, maar geef je over en blijf vertrouwen dat het universum voor je zorgt.

Hoe hoger de frequentie van de energie om ons heen, hoe gemakkelijker de vibraties van onze intenties worden overgebracht op “de wereld”. Dat heeft natuurlijk de positieve kant dat liefde en vrede met veel kracht kunnen worden neergezet, zeker als dat door een aantal mensen gebeurt, maar helaas maakt ook de donkere kant gebruik van de frequentie. Op een aantal plaatsen leidt dat tot grote tegenstellingen. Projecten waar geweldige mensen zich inzetten voor begeleiding van die honderdduizenden verkrachte vrouwen en hun verstoten kinderen, of iemand die al zijn energie en geld investeert om de mensen die honger hebben te eten te geven, of iemand die er zijn of haar levenswerk van maakt om kinderen uit de prostitutie te halen. En er zijn nog meer heldenverhalen waar je hart van open gaat, maar op diezelfde locaties zijn er dan ook nog steeds soldaten en andere mannen die verkrachten, mannen die gebruik maken van kinderen voor seks en corrupte ambtenaren die ervoor zorgen dat de hulpgoederen voor veel geld worden verkocht en niet terechtkomen bij diegenen die ze nodig hebben. Het is maar een kleine bloemlezing uit de wereldellende, maar als je goed oplet dan zul je zien dat de positieve verhalen hoe langer hoe vaker voorkomen. Dat velen zich realiseren dat het anders moet en KAN. Dat kan niet in één dag, maar uiteindelijk zal de liefde overwinnen. En het allermooiste is dat iedereen die dat wil daaraan kan bijdragen. Geen geld, goederen of inzet (hoewel dat natuurlijk ook altijd welkom is) maar puur leven in liefde, vrede en bewust-zijn en dat uitstralen! Ga gewoon, liefst elke dag, een paar minuten zitten en concentreer je op liefde en vrede, stuur die naar waar jij denkt dat die het hardst nodig zijn. Dat is het! Nog krachtiger is het als je het met een aantal mensen doet. Dan wordt de kracht verveelvoudigd en dat voel je ook. Er zijn groepen waar je je kunt aansluiten, fysiek, dan wel virtueel.

En terwijl de politie commandant in Haren die, in afwachting van het rapport waar de conclusie is dat volledig verantwoordelijk is voor de chaos, nog gepromoveerd is, weigert op te stappen, er weer een jeugdvoetbalteam uit de competitie is gehaald vanwege geweld tegen de scheidsrechter, ex bankbestuurders astronomische bedragen in hun zakken stoppen en ons laatste wielerboegbeeld Michael Boogert (die ik een paar weken geleden op een paar meter van me zag bij de Zesdaagse van Rotterdam, zelfverzekerd als altijd) eindelijk toegeeft jarenlang doping te hebben gebruikt, gaan we gewoon door met leven. Bewúst leven als het even kan. Met respect voor Moeder Aarde en alles wat zij voortbrengt. “Wat verborgen is wordt zichtbaar!” is het credo van deze tijd. We zijn er nog niet, nog lang niet. Er zullen nog veel zaken boven water komen waarvan we met open mond staan te kijken. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Het is goed. Er moet schoon schip worden gemaakt voordat we op zuivere manier verder kunnen. Laat het gewoon over je heen komen. Gedane zaken nemen geen keer, het heeft geen zin je kwaad te maken over het verleden. Leef in het NU en geniet van het moment.

welkom@ellen-engelman.nl

Een nieuwe lente, een nieuw mailadres. Hoe kun je nu beter laten weten dat de mensen welkom zijn? Zo dus! Info@ kan ook gewoon gebruikt blijven. Omdat ‘info’ door veel spam filters als onbetrouwbaar wordt gekwalificeerd en derhalve in de box met ongewenste mailtjes terechtkomt maakte de webhoster daarom het adres euellen65@ als afzenderadres. Maar dat is een onmogelijk adres en zorgt voor veel verwarring. Vandaar dat welkom@ binnenkort zowel het in- als uitgaande mailadres wordt. Zoals gezegd blijft info@ ook gehandhaafd, dus je hoeft niet op stel en sprong het adres te wijzigen. De workshops van Wielwerk, en de foto workshop met Linda Karels worden binnenkort definitief ingepland. De aanmeldingen voor de Ontmoetingswandeling voor Singles lopen binnen vanuit alle hoeken van het land en er zijn nieuwe cursussen Dialoog met je gids (1 dag én vier avonden) gepland, alsmede een setje Klaar voor de Ware. Ik heb er hartstikke veel zin in! Alle actuele informatie over activiteiten staat op de website: www.ellen-engelman.nl/agenda/

Een flashmob met Beethoven: Alle menschen werden Brüder ….. zou dat niet geweldig zijn? http://www.youtube.com/watch?v=GBaHPND2QJg En kijk eens hoeveel stralende ogen er op dit filmpje staan ……. Prachtig! 

Voor 1 keer: Roos zoekt woonruimte in Amsterdam!
Dochter Roos woont op zichzelf, anti-kraak en tot 1 april gezellig dichtbij. Ze studeert echter in Amsterdam en moet veel gemaakt werk heen en weer sjouwen, vier dagen per week. Op 1 april moet zij uit het prachtige monumentale pand in de binnenstad van Amersfoort en ze is klaar voor een volgende stap: Amsterdam! Je begrijpt het al: wie weet er in Amsterdam een leuke en veilige woonruimte voor een dame van 24. Met eigen opgang en voorzieningen. Wellicht weet je iemand die een jaar op reis gaat en oppas zoekt voor zijn of haar huis, of heeft je moeder al jaren de hele verdieping leeg staan. We horen het graag. Voor de gouden tip is er een passende beloning!

30 maart, Kiesha Crowther, Little Grandmother in Utrecht.
Ze is inmiddels met haar (Nederlandse) vrouw in Nederland komen wonen. Kiesha Crowther, Little Grandmother, die zegt dat wij diegenen zijn op wie we gewacht hebben. De stam van de Regenboogkleuren. Ze signaleert dat de shift van de magnetische polen van de aarde inmiddels zo’n vorm heeft aangenomen dat veel dieren die trekken, zoals vogels, maar ook vissen en walvissen, de weg kwijt raken en op andere plekken terechtkomen. Ze kan prachtig en heel logisch vertellen over de tijden waarin we leven, begeesterd, ontroerd, boos ook vaak over de mentaliteit tegenover Moeder Aarde, maar het allermooiste is haar energie. Hoe groot of hoe klein de ruimte ook is waar je haar hoort spreken, je voelt haar aanwezigheid en je kunt niet anders dan van haar houden. Een bijzonder mens met een zware opdracht, soms té zwaar. Op zaterdag 30 maart spreekt ze in de Irenezaal in het jaarbeurs congrescentrum in Utrecht. Van twaalf tot vier. Omdat ze nu in Nederland woont, is ze ook meer betrokken bij de Nederlandse samenleving. Ze signaleerde dat, hoewel de school voor hoogsensitieve (lees nieuwetijds) kinderen wel erkend is, ze veel problemen met huisvesting hebben. Om te zorgen dat deze kinderen onderwijs kunnen blijven ontvangen dat is afgestemd op hun kwaliteiten, is de entreeprijs bepaald op 45 euro. Het positieve saldo zal aan de huisvesting van de school ten goede komen. . Misschien leuk om, als er meer lezers van de nieuwsbrief gaan, iets af te spreken en na afloop nog te evalueren met elkaar bij een drankje. Ik heb gemerkt dat zo’n lezing dan een nog veel diepere impact heeft. Wie dat wil … laat maar weten. welkom@ellen-engelman.nl
Alle informatie en aanmelden voor de lezing: www.littlegrandmother.net

Om te laten zien en horen om wat voor kinderen het hier gaat (voorzover jullie ze niet zelf in je gezin of omgeving hebt) hier een mooi voorbeeld. Met dank aan Beatrix voor het doorsturen van het filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=32AavMvpCJI 

Creëren
Gedachten zijn krachten! We hebben het allemaal wel eens gehoord, maar vaak realiseren we ons niet hoe krachtig dit ook kan werken. Elke gedachte die je hebt is in wezen een magneetje voor datgene wat je denkt. We zijn het ons niet bewust, maar ons leven is één voortdurend proces van creëren. Zonder met het beschuldigende vingertje te willen wijzen dat je het allemaal je eigen schuld is, is dat in grote lijnen toch wel waar. Wees dankbaar voor wat er is en geniet daarvan in het NU. Dan is de trilling van je energie hoog en zul je alleen maar zaken en gebeurtenissen naar je toetrekken met een gelijkwaardige trilling. Zorgen hebben een veel lagere frequentie en zullen derhalve ook negatieve dingen aantrekken. Blijf positief denken en heb vertrouwen!

De lichtheid van het hart
Op de laatste avond van de kleine groep “hartswijsheid” hebben we een heel uitdagende oefening gedaan. Een oefening, die je niet zomaar kunt doen, daarvoor moeten de deelnemers zich optimaal veilig voelen. Bij de begeleider én bij hun groepsgenoten. Bij Hartswijsheid is de begeleider ook lid van de groep, en in deze oefening gaat deze zelfs als eerste. Ik wist uit ervaring al hoe ingrijpend de oefening is, maar als eerste was het wel even slikken. Er is moed voor nodig is om tegen elk lid van de groep één minuut lang te vertellen wat jij niet wilt dat hij of zij van je weet. En die moed hadden alle leden van de groep, het was ontroerend, krachtig en liefdevol. Het begint oppervlakkig, maar gaat hoe langer hoe dieper en er worden bekentenissen gedaan die de deelnemers zelf soms verbazen. “Ik realiseerde het me toen pas”. Dat na de oefening er geen zware, maar juist een hele lichte en liefdevolle energie hing, heeft alles te maken met hartswijsheid. En wat doet het met de homogeniteit van de groep? Dat was een prachtig en positief proces, samen groeien en kwetsbaar durven zijn. Jammer dat het weer is afgelopen, maar in de toekomst komen er weer nieuwe groepen.  Ga je mee op die tocht, hoe langer hoe dieper en intenser naar de kern van je hart in vijf avonden in een kleine (max 5 personen) groep. Binnenkort staan de data voor de nieuwe bijeenkomsten op de agenda van de website www.ellen-engelman.nl/agenda/

Free hugs!
Ik ken geweldige mensen die free hugs uitdelen. Heerlijk, dat huggen! Een impressie in precies 3.33 min (!) Geniet! http://youtu.be/pf9XrghO5yg

Pinnen onder dwang?
Mocht het je ooit overkomen dat je onder dwang een bedrag moet pinnen dan is er een eenvoudige maar afdoende manier om hulp in te schakelen. Voer je pin achterstevoren in Dus heb je pin 1234, voer dan 4321 in. Je krijgt het geld, maar door deze handeling wordt meteen de politie gealarmeerd. Dit is geprogrammeerd in alle geldautomaten (wettelijk verplicht). Over de hele wereld. Natuurlijk is deze mededeling volstrekt overbodig, maar ……. Kennis is macht. Just in case!

Blikjes
Onlangs las ik dat iemand was overleden nadat hij enkele dagen eerder fris uit een blikje had gedronken. Nooit had ik hierbij stilgestaan en jullie wellicht ook niet, dus hier bij de waarschuwing: Bij autopsie wees uit dat de besmetting was veroorzaakt door muizenurine. Blikjes worden gewoonlijk opgeslagen in pakhuizen en zonder te zijn gereinigd afgeleverd bij de supermarkten. Studies hebben uitgewezen dat bovenop blikjes meer bacteriële vervuiling zit dan in openbare toiletten! Dus maak het blikje fris of bier schoon voordat je eruit drinkt. Afspoelen met water en droogmaken met een schone doek. Proost!

https://www.youtube.com/watch?v=OOMF_WxumLY  een aandoenlijk filmpje over de lieve katten …. Eigenlijk voor Valentijnsdag maar liefde is van alle tijden.

En terwijl ik nog meer had willen schrijven. Over relaties, afscheid, verslavingen en ontmoeten, besluit ik om dat in de volgende nieuwsbrief op te nemen. Deze is alweer lang genoeg. Ik wens jullie een mooie rest van de maand maart. We gaan er van uit dat ergens toch wel die lente gaat beginnen. Vergeet niet te genieten van al die kleine dingen die het leven kleur geven. De uitsmijter is een confronterende, maar heel ware:

Je leven start aan het einde van je comfortzone – Neile Donald Walsch

Hartegroet,