April 2013


 

Wat geleerd moet worden, Herhaalt zich.

De nieuwsbrief is laat, ik weet het. Er speelden zaken die mij aanspraken op mijn weerbaarheid. Die zit altijd diep weggestopt, voornamelijk omdat ik zoveel prachtige en liefdevolle mensen ontmoet. Soms echter wordt mij in dat kader weer een les in de schoot geworpen. Dan is het even moeilijk om bij je creativiteit te komen en de liefde uit te stralen die je gewoon bent te doen. Vandaar dat ik het maken van de nieuwsbrief even uitstelde. Je moet altijd luisteren naar je systeem. Ik kan nu in ieder geval weer bij die creativiteit, of de liefde er weer is moeten jullie maar beoordelen. Maar het idee de nieuwsbrief weer te maken voor al die prachtmensen geeft me het warme gevoel dat zo herkenbaar is.

Eindelijk kruipt de temperatuur omhoog en laat de zon zich weer zien. Daar waren we allemaal heel erg aan toe. Hoewel het lijkt alsof de natuur zich niets van het koude weer aantrekt. Vinkjes, duiven, merels, mussen en eksters hebben mijn achtertuin geannexeerd als liefdesnest en de magnolia heeft een veelbelovend aantal knoppen. De gedachte aan het jonge vogelgrut stemt me ook ongerust, want de buurman is sinds kort de trotse bezitter van twee hartstikke leuke en lieve katertjes die hoe jong ze ook zijn nu al de buurt onveilig maken. Ik programmeer maar dat alle vogeltjes de kans krijgen om volwassen te worden.

In april en mei is er weer aanbod van mijn kant in workshops en oefeningen. Het aantal stellen met relatie coaching groeit gestaag en ik vind het een prachtige manier van coaching, omdat je binnen één “cliënt” twee zulke verschillende benaderingen hebt. Ook het proces tijdens dit coachingstraject is erg boeiend omdat er niet alleen twee processen gaande zijn, maar ook nog de invloed van beide op elkaar. Relatietherapie is helemaal mijn ding! Het mooiste nieuws van de afgelopen maand is wel dat een deelneemster van de allereerste Klaar voor de Ware, haar liefdesrelatie met haar nieuwe partner heeft bekroond met een prachtige dochter. Samen met haar twee dochters, en één van hem vormen ze nu een prachtig gezin. Daar kan ik helemaal warm van worden.

Het lijkt alsof alles zijn gangetje gaat in het grote geheel. Voor een deel is dat zeker zo, maar er is meer beweging dan we zo aan de oppervlakte zien. Beweging onder de mensen, in de natuur, in de aarde, in het universum en in de energie. De laatste blijft maar stijgen in frequentie. Dat heeft nog steeds tot gevolg dat er (hoe langer hoe meer) mensen bij tijd en wijle doorslaan. En dat slaan kun je dan vaak ook letterlijk nemen. Maar er zijn ook geweldig positieve stromingen. Mensen die hun eigen leefgemeenschappen opzetten. Met gelijkgestemden. Buiten (in hutjes, yurts etc.) dan wel binnen (in woongroepen). Veelal grotendeels zelfvoorzienend in energie, maar ook voedsel. En je hoeft niet zo ver te gaan dat je alle schepen achter je verbrandt. Bewust leven kun je ook in etappes invoeren. Telkens een stapje verder. Hoe bewust je leeft merk je meestal pas als je bezoek krijgt of logees. Die kijken dan vreemd op dat je je afval zo consequent scheidt, zo puur mogelijk eet en vlees (meestal) laat staan. En natuurlijk betekent bewust leven ook dat je die ander in liefde benadert, wat hij of zij ook met jou uithaalt. Uit eigen ervaring weet ik  dat dat niet altijd gemakkelijk is. De afgelopen paar jaar hebben mijn middenstanders buren hun uiterste best gedaan om mij zo respectloos mogelijk te behandelen. Wie of wat jou ook onheus behandelt, bedenk je altijd dat het op dat moment toch het beste is wat die persoon kan. En dat in aanmerking nemend kun je eerder meeleven met die persoon dan hem of haar haten. Een hoofdstuk apart, vergeven, maar als het je gelukt is, voelt het geweldig! Probeer maar.

Als ik zo Noord- en Zuid Korea en de VS bezig zie met hun wapengekletter, dan lijkt het alsof het allemaal niets verandert. Wij hier met onze positieve en liefdevolle intenties, en daar waar miljoenen mensen tegen elkaar worden opgezet om elkaar een kopje kleiner te maken. Toch ben ik ervan overtuigd, dat als we allemaal onze liefdevolle vreedzame intentie richten op zo’n gebied waar een brandhaard dreigt, we het verschil kunnen maken tussen oorlog en (relatieve) vrede. In deze nieuwsbrief een leuk getekend filmpje hoe je korte meditaties kunt doen. Richt je met al je liefde op de plek op aarde waar jij vindt dat ze vrede en liefde kunnen gebruiken. Ik geef toe de mogelijkheden zijn legio, maar ….. weet hoe sterk je intentie is, als je hem vanuit je hart stuurt. Daar kan geen schreeuwende dictator tegenop. Liefde is immers veel sterker dan opgelegde haat!

AGENDA

19 april  Dag tegen het pesten!!!!!

20 april  Dialoog met je gids in één dag (Amersfoort) Leer in één dag communiceren met je gids(en). Ervaar hun wijsheid en onvoorwaardelijke liefde.

7 mei  Start cursus dialoog in vier avonden (uitgebreider en ‘dieper’ dan die in één dag) (14, 28 mei en 11 juni)

12 mei  Ontmoetingswandeling voor singles in Egmond aan Zee. Eerst ontmoeten en dan wandelen en voor wie het dan echt gezellig vindt daarna (op eigen kosten) een hapje eten.

25 mei  Je stralende hart vastgelegd in Alkmaar   Door oefeningen met verschillende technieken komen we in onze kracht en openen we ons hart. En als we vol liefde in onze kracht staan, is er een informele fotoshoot.   Je krijgt na afloop twee foto’s toegezonden in HOGE resolutie. Voor meer info www.ellen-engelman.nl/hartswijsheid/jestralendehartvastgelegd/

8 juni  Je stralende hart vastgelegd in Amersfoort zie omschrijving hierboven

We zijn in de lucht!!! www.2reconnectu.nl

Onlangs gaf ik een vrouw een healing die sinds een zware griep af en toe duizeling was. Een paar dagen later kreeg ik een juichmail …… geen duizeligheid meer. De wapenfeiten die ik in de loop der jaren met Reconnective healingen heb ervaren zijn inmiddels ontelbaar. En met mij hadden een aantal therapeuten die gedachte. Een collega heeft dat opgepakt en met een groep enthousiaste healers hebben we een prachtige website opgezet. Met onze, gegarandeerd waargebeurde, ervaringen. Geen garantie, maar wel indicatie wat deze krachtige en prachtige healingen allemaal kunnen bewerkstelligen. Je krijgt altijd wat het universum voor je in petto heeft. Soms is dat zelfs meer dan waar je mee de healing in ging. Ga maar eens kijken en verbaas je. p.s. Mijn excuses voor het kleine fotootje tussen al die grote portretten. Er zijn nog geen statiefoto’s met krullen gemaakt.

Hartcoherentie: belangrijker dan je zou denken

Soms heb je even een youtube filmpje nodig om je te laten inzien wat je voor rol kunt spelen. Hier is Greg Braden, één van de grote visionairs van deze tijd, die op een geweldige manier uitlegt wat hartcoherentie is en waarom het zo belangrijk is om in die coherentie te zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook om een actief aandeel te hebben in het veranderen van de wereld naar ‘liefde”. Dit omdat de vibratie die je uitstraalt in een veelvoud weer wordt opgepikt door de wereld om je heen. Ik ben gecertificeerd hartcoherentie therapeut en ik moet toegeven dat ik zelf nog regelmatig mijn oefeningen doe, maar in de praktijk is het al een tijdje stil rondom dit onderwerp. Tijd voor actie, zeker nu het voor jullie zelf en je omgeving zo’n positieve bijdrage kan leveren. https://www.youtube.com/watch?v=l8dKcvROnl4 voor de uitleg van Greg Braden.

Ik bied aan: twee avonden intensieve training in hartcoherentie. Inclusief computermeting van het uitgangsniveau en het resultaat. Groepjes van zes. (max) Telkens met een twee weken tussenruimte. (Er moet wel thuis geoefend worden; maar dat is een/de uitdaging) Twee avonden, incl. koffie/thee en lekkers en documentatie (oefeningen voor thuis) voor 44 euro. Locatie Amersfoort, Aanmelden onder vermelding van je voorkeursavond welkom@ellen-engelman.nl.

Mediteren

In de vorige nieuwsbrief meer handzame uitleg filmpjes over bijzondere zaken. http://www.youtube.com/watch?v=F6eFFCi12v8&feature=player_embedded#!

Monsanto

Er is veel te doen over deze multinational. En ik moet tot mijn schande toegeven dat ik er, in tegenstelling tot een aantal lezers van de nieuwsbrief, niet voldoende in heb verdiept om een compleet beeld hier neer te zetten. Maar wat ik wel weet is dat er verontrustende ontwikkelingen zijn. En ik raad diegenen die graag willen weten wat ze eten aan eens op dit onderwerp te googelen. Met name op de site van avaaz (www.avaaz.org) Op die site worden overigens meer mondiale misstanden aan de kaak gesteld. Overigens blijft natuurlijk altijd het motto: wees kritisch en bepaal zelf wat je ergens van/over denkt!

Geen aanwijzingen op verpakking homeopatische medicijnen.

Mijn dochter had keelpijn en ging op zoek naar een natuurlijk geneesmiddel. Ze kreeg een doosje mee waarop zoiets stond als “dit homeopatische geneesmiddel kan worden toegepast bij niet nader te omschrijven kwalen”. We hebben ons erover verbaasd, maar al snel werd duidelijk wat er aan de hand is. In het kader van de nieuwe Europese wetgeving mag er op homeopatische medicijnen niet meer vermeld worden waarvoor ze zijn. Gewoonweg omdat ze niet als medicijn tegen die kwaal mogen worden verkocht. Met andere woorden, er worden nog precies dezelfde middelen verkocht, maar die moeten in een neutrale verpakking. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig.

En in het verlengde van gezondheid: hieronder een aantal planten die een gericht zuiverend effect hebben op je omgeving. Hoewel ik wel altijd rozen (mijn favoriete bloemen) heb staan, zijn er al lang geen planten meer in mijn huis. Maar dat gaat op korte termijn veranderen. Het energetische milieu in mijn huis is dankzij mineralen, beelden, boeddha’ s, piramiden en wat dies meer zij, prima in orde, maar ik zie nu dat het luchtklimaat wel wat opfrissing kan gebruiken. Dat kan eenvoudig met planten. Kijk maar eens wat die voor eigenschappen hebben.

(in de werkelijke nieuwsbrief stond een grote afbeelding met al deze planten, het lukte me helaas niet die hier over te nemen :-( )

  1. Bamboe palm: volgens NASA zuivert deze de lucht van formaldehyde (vaak in meubelplaten) en wordt ook geacht vocht te produceren.

2. Sanseveria: volgens NASA absorbeert deze plant: nitrogene oxiden en formaldehyde.

3. Graslelie: goede plant om koolmonoxide te absorberen en andere onzuiverheden

4. Gerbera: verwijdert benzeen in de lucht en verbetert de slaap door het absorberen van kooldioxide omdat zij ’s  nachts meer zuurstof levert.

5. Orchidee: zuivert de lucht van xyleen, dat is een stof die veel voorkomt in lijm en verf. De plant zuivert ook doordat ze ’s  nachts meer zuurstof levert.

6. Goudpalm: dit is een van de beste planten voor het zuiveren van de lucht.

7. Lepelplant: worden vaak in bad- of linnenkamers gezet. Verwijderen formaldehyde en trichloorethyleen

8. Herdera: staat er bekend om dat het benzeen uit de lucht zuivert en schimmels aanpakt.

9. Kaaps viooltje: haalt giften en sporen uit de lucht.

10. Lidcactussen: verwijderen giften, verontreinigingen en koolstofdioxide en geven ’s nachts zuurstof. Zijn heel goed voor de slaapkamer.

Lennon en Macie, wat een prachtmeiden en wat zullen ze lang geoefend hebben om zo’n performance neer te zetten. Geniet! http://www.youtube.com/watch?v=7_aJHJdCHAo

The Universe

It's no accident, that when you look closely into the eyes of another, the very first thing you see, is yourself.
That when you hold their hand, you can feel your own warmth.
And that when you give of yourself, you give to yourself.
Because, quite simply, both you and they are me.
The Universe

Omdat ik het niet wilde ontkrachten, heb ik de tekst in het Engels gehandhaafd. Misschien zou je het ook twee keer moeten lezen als het in het Nederlands was, want het is aan de ene kant heel filosofisch, maar aan de andere kant van zo’n lichtheid, dat je erom moet glimlachen. En dat heb ik nou (bijna) elke dag als ik de tekst lees die ik uit het ‘universum’ ontvang. Al jarenlang! Wil je ook elke ochtend zo’n inspirerende tekst? Ga naar www.tut.com. De site van Mike Dooley, één van de hoofdrolspelers in de film van The Secret die ons stukje bij beetje weer aan de hand neemt naar de kosmische wetten.

Oud vrouwtje?

Een mooi voorbeeld van “wie niet sterk is moet slim zijn ……” En of het nu in scene is gezet of niet, het blijft een prachtig filmpje. http://www.youtube.com/watch?v=6bBVJAFrN0U .

Rectificatie
Mijn excuses voor de mededeling over het pinnen onder dwang in de vorige nieuwsbrief. Het bleek een ‘broodje aap’ verhaal. En dat terwijl ik altijd alles check, maar deze kwam uit twee betrouwbare bronnen. Voortaan alles maar weer checken.

Terwijl de temperaturen langzaam omhoog kruipen wens ik jullie een mooie rest van de aprilmaand toe. Dat we maar vast een beetje mogen voorbruinen. Op 19 april is het ‘dag tegen het pesten’,  kijk gewoon eens even of je daarmee iets kunt. De volgende nieuwsbrief komt in de buurt van Kroningsdag. 

Niemand weet waartoe hij in staat is, tot hij het probeert.

Hartegroet, Ellen Engelman