Augustus 2013


 

Als het tij keert, moet je de bakens verzetten.

Zomer! En dit jaar is het dat niet alleen in naam, maar ook in temperatuur en hoeveelheid zon. Wat zaten we daar op te wachten. Zo krijgen we tenminste allemaal weer een dosis vitamine D. Dit jaar is mijn vakantie in een aantal stukken geknipt. Engeland, Castlefest, een weekendje Egmond aan Zee en een midweek Zuid Limburg. Bij elkaar ruim drie weken, maar zo lijkt het veel meer J. Het is zoals ik ben. Ik kan slecht kiezen maar het is een gouden formule. Elke keer ‘weg’ geeft weer mooie herinneringen en nieuwe energie. De vorige nieuwsbrief is alweer even geleden en sindsdien zijn er weer nieuwe energiepoorten geopend, was er een bijzondere constellatie van planeten, die het nodige met de energie op aarde heeft gedaan en gelukkig is deze nieuwsbrief nog op tijd om jullie de meteorenregen aan te kondigen. Tussen 23 juli en 22 augustus is de Perseiden Meteorenregen met een top op 12 en 13 augustus met wel 60 meteoren per uur. Hopelijk is het dan een beetje helder zodat we dat fenomeen kunnen waarnemen.

Verder lijkt de chaos op de wereld alleen maar groter te worden. In Japan lekken per dag tienduizenden liters radio-actief water in zee, miljoenen bijen blijken te sterven door de pesticiden die in de landbouw worden gebruikt en er duiken studies op waaruit blijkt dat de pharmaceutische industrie misleidend heeft gehandeld. Ook over de bijwerkingen van vaccins die aan miljoenen zijn gegeven. Over onrust en (bijna) burgerorlogen in een aantal landen wordt veel, maar zeker niet alles in de media gemeld. Ik ga hierover niet in details treden, maar kijk maar eens op de site van Earth Matters

Er is echter ook mooi nieuws. Bijvoorbeeld dat sinds negen jaar geleden het gebruik van sonar bij de Canarische Eilanden werd verboden, er geen massale strandingen van walvissen meer hebben plaatsgevonden, en dat de grote textielketens als H & M afspraken hebben gemaakt over de werkomstandigheden en veiligheid van de werknermers in de producerende landen. Dan zal dat t-shirtje misschien twee euro duurder worden, maar dat mogen we over hebben voor diegenen die onder vaak erbarmelijke omstandigheden dat t-shirtje in elkaar zetten.  Er is een nieuwe trend van jongeren die filmpjes op het internet zetten hoe ze eten en (hun) kleding uitdelen aan daklozen. Gestart door twee amerikaanse jongens, vindt dit idee wereldwijd volgers. Fantastisch. En veel mensen vinden dat het zo niet langer kan, en een hoekje van hun tuin beplanten met sla, wortelen, aardappelen etc. om te ervan verzekerd te zijn dat wat ze eten zuiver is. De volkstuinen zijn niet aan te slepen en er is een trend in veelal oude, wijken in steden waar een braakliggend landje in gemeenschappelijk beheer en onderhoud wordt ingericht als groentetuin. Ik zeg het nog maar een keer. Er is maar één liefdevol en positief denkend mens nodig om velen mee te nemen in die stroom. Laatst las ik het weer: ‘één mens kan een heel dorp meenemen in liefde en positiviteit’ Gewoon, omdat die energie veel krachtiger is dan de negatieve energie, die steeds meer kracht verliest. Soms lijkt het alsof het allemaal niet meer uitmaakt, maar dat is ook de teneur van de berichtgeving van de reguliere media. Geloof me, nét als je denkt dat het allemaal mis gaat, is er de volledige omslag. De geboorte van de nieuwe wereldorde gaat gepaard met pijn, chaos, verlies en geweld (ook van de natuur) en het openen van vele beerputten, maar uiteindelijk zal alles de moeite waard blijken te zijn geweest. Alles zal op zijn plek vallen! Dus blijf vertrouwen: er komt een wereld van liefde een eenheid!

Nadat ik terugkwam uit Engeland viel ik met mijn neus in de nostalgische boter. De Vierdaagse van Nijmegen. Ooit liep ik die zeven keer en hoewel het heel zwaar was, overheersen de beelden van vriendschap, lachen, praten in vele talen en solidariteit. En als ik dan op de televisie de beelden weer zie, word ik behoorlijk hard geconfronteerd met mezelf. Die tijd komt niet meer terug. Het zou niet meer kunnen. Maar op één avond werd een dame in het zonnetje gezet, die in de bezemwagen meerijdt. Die mensen opvangt, opbeurt en inschat of ze nog verder zouden kunnen. Opeens realiseerde ik me dat er meer manieren zijn om in die flow van de Vierdaagse mee te gaan. Ik ga een brief sturen naar de organisatie en zien of er een zinnige rol als vrijwilliger voor mij is weggelegd. Als het tij keert, moet je de bakens verzetten!

Het Castlefest, vorig weekend was een daverend succes. Niet in de laatste plaats omdat het zulk heerlijk weer was. Uitgestrekte velden met groepjes mensen in velerlei uitdossingen die heerlijk zaten te kletsen, eten of even lagen uit te rusten van al het prachtigs. Kelten en Middeleeuwers die het weekend leefden in de oorspronkelijke setting, in een tent en kookten op een vuurtje. Standhouders die hun waar op zijn best konden tonen en aanprijzen. Zo is zo’n festival bedoeld. Ik herinner me dagen dat we, verpakt in plastic en met doorweekte schoenen, besloten de traditionele ‘wickerverbranding’ maar te laten voor wat die was en naar huis te gaan, lekker naar de warme kachel. De Wicker is een van twijgen gevlochten en met bladeren versierde enorme pop, dit jaar een Green Man, (die staat voor respect voor Moeder Aarde) waarin een holte is gelaten zodat al die duizenden festivalgangers (in drie dagen waren er 22.000) er een offertje kunnen brengen. Een groet voor een overledene, een wens of bedankje. Het maakt niet uit. Zaterdagavond om negen uur wordt de pop met een ritueel in brand gestoken en dan gaan alle boodschappen rechtstreeks het universum in. Onder luid gejuich ging afgelopen zaterdag de wicker gretig op in de vlammen, hij was droog en de vlammen haalden zeker een meter of zeven. De duizenden joelden, klapten of (ik wel) pinkten een traantje weg. Wat een prachtig moment de energie van zovelen was zo tastbaar!  (Als je het wilt zien klik hier)

Door het tijdens de warme dagen rustig aan te doen heb ik niet alleen de kans gekregen om boeken te lezen, maar ook een mooi programma voor het najaar uitgestippeld. In de nieuwsbrief van september zal het programma uitgebreid worden aangekondigd. Denk daarbij naast de vaste succesnummers als ‘dialoog met je gids’ en ‘Klaar voor de ware’, ook aan: - Spelen met spiritualiteit (foto’s duiden, psychometrie, kaarten van anderen verklaren etc.) deze avond ben jij het medium en je zult versteld staan wat je kunt - Transformatiespel: we gaan een avond om de tafel zitten en spelen (een deel van) het transformatiespel. Je krijgt antwoorden en handvatten, simpel, doeltreffend en ontroerend - Verdiepings en opfrisavond Dialoog met je Gids. In de praktijk blijkt dat na een tijdje de drempel om weer te gaan schrijven hoog is. De verbinding is er wel, maar het vertrouwen om het weer zomaar op te schrijven niet. Herken je dit. Kom dan naar de opfrisavond. Daarna schrijf je (weer) de sterren van de hemel. - Hartsavonden.We stemmen ons af op ons hart en gaan in een groep van maximaal 6 personen genieten van wat er gebeurt.

En wellicht nog meer …….

Reminder: 15 september 2013, Het Wiel Draait Om Jou; een fantastische workshop waarin je handvatten krijgt voor de zaken die in je leven spelen hier aanmelden. Ik doe zeker mee, jij ook?

De nieuwsbrief kun je ook in Word-formaat ontvangen! Stuur even een antwoord op deze mail en geef aan dat je dat wilt, dan krijg je hem in het vervolg in Word aangeleverd

Twee lagen
Toen ik tijdens mijn vakantie op de boulevard in Brighton stond te wachten bij het voetgangersstoplicht, viel mijn oog op een sticker die op de paal was geplakt. In al zijn eenvoud omschreef deze tekst wat ik altijd voel en soms lastig onder woorden kan brengen: “see yourself the way you really are.” Met name in plaatsen als Brighton, waar het wemelt van de met alcohol doordrenkte vrijgezellenfeestjes, is de atmosfeer heel oppervlakkig. Veel lawaai en weinig inhoud. Velen hebben dat niet alleen tijdens feestjes, maar leven zo hun leven. Wellicht omdat het eenvoudiger is om maar niet na te denken over hoe je leeft, of wat er met je gebeurt. Ze verliezen zich in materiele zaken en uiterlijkheden. Maar de werkelijke persoon zit daaronder. Als je een beetje moeite doet, dan leer je degene die je werkelijk bent kennen. Dat is diegene die puur is, leeft vanuit zijn of haar hart, probeert bewust te leven, dingen ziet die verkeerd zijn en probeert daar iets aan te veranderen. En dat betekent dan niet dat je het leven van een kloosterling zou moeten leven. Dat zinnetje zette mij aan het denken en ik kon het niet helpen, ik was dankbaar dat iemand dat zomaar juist daar op die paal had geplakt, want dan zouden anderen die hier stonden te wachten (hopelijk) ook gaan nadenken over wie ze nou wezenlijk zijn. Ik zie dat er hoe langer hoe meer mensen vanuit die tweede laag gaan leven, oorspronkelijk zijn, geen facades ophouden, bewust leven en eten en ik zie ook dat de maatschappij daar, zij het voorzichtig, hoe langer hoe meer op inspeelt en dat is zo mogelijk nog beter nieuws. Schaatser Erben Wennemars heeft zijn naam gegeven aan heerlijk Natuurijs (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn) en Sourcy heeft een frisdrank op de markt gebracht die wellicht een wat pretentieuze naam heeft, Holy Soda, maar is samengesteld uit eerlijk bronwater, vruchtensap en gezoet met stevia. Het zijn maar twee voorbeelden. Zo worden langzamerhand de uitgangspunten van de kwartiermakers geïntegreerd in het grote geheel. Over een paar jaar zijn alle producten met gif- en E-stoffen uit de schappen verdwenen. Simpelweg omdat de meeste mensen dan bij die andere laag kunnen en bewuster leven en eten en die niet meer zullen kopen. En dan heb ik het nog niet over het grote genieten als (bijna) iedereen leeft vanuit de authenticiteit van zijn of haar hart. Wat een liefdevolle samenleving gaan we dan hebben.

Moeder
Alweer twee jaar geleden. Na zeven jaar aftakeling, waarvan de laatste drie jaar vegeterend, volledig onbewust van hetgeen om haar heen gebeurde, overleed mijn moeder. Met woede nam ik onlangs kennis van het verbod op euthanasie bij demente ouderen, dit omdat zij  niet worden geacht te kunnen aangeven wat ze werkelijk willen. In een periode waarin iedereen hierover een mening lijkt te hebben doe ik graag een duit in het zakje. Wat had ik haar de ultieme aftakeling en de laatste dagen van vechten voor elke ademhaling graag bespaard. Mijn moeder, het kittige vrouwtje dat nog touwtje sprong boven haar zeventigste, gereduceerd tot een jammerend wezentje in zichzelf gekeerd, volledig afhankelijk en geheel afgezonderd van alles wat haar ooit zo lief was. Maar zeker in het gereformeerde verpleeghuis waar ze verbleef was het beëindigen van haar lijden geen optie. Ik heb gedaan wat ik kon, voor haar geknokt, maar was vleugellam……. Voor haar en voor al die andere moeders die we nu moeten missen, dit prachtige lied van Karin Bloemen: geen kind meer.

Noordpool
De Noordpool, die al zoveel te lijden heeft van de opwarming, dreigt nu ook te worden geïnfiltreerd door olieboorders. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Kijk op de site van Greenpeace en onderteken als je het ermee eens bent de petitie.   Reconnection en Reconnective Healing Hoe werkt dat nou? Wat doe je eigenlijk? Kun je mijn …… daar ook mee helen? De healingmethode Reconnection roept evenveel vragen op als ze wonderen verricht. Ik geloof erin, gewoon omdat ik na de vier jaar dat ik ermee werk, prachtige, soms ongelooflijke resultaten heb gezien. Maar ik kan me voorstellen dat, vooral gezien het prijskaartje dat eraan hangt, je er meer over wilt weten voordat je de stap neemt voor een healing of volledige reconnection. De site 2reconnectu.nl, waarbij ik ook ben aangesloten bevat al een schat aan informatie en ervaringen maar stelt nu ook een gratis E-book ter beschikking. Links onder op de homepage kun je doorklikken om het te downloaden. En als je na het lezen van het E-book overtuigd bent, bel me dan even. Dan krijg je ook informatie over de speciale tarieven voor lezers van deze nieuwsbrief.

Prachtige kinderen
Katarina schreef me: Lieve Ellen,  Toeval bestaat niet... Ik was net een ontzettend mooi filmpje aan het bekijken en dacht meteen aan jou. Zou wel wat zijn voor in de nieuwsbrief. En toen het filmpje klaar was kwam jouw nieuwsbrief binnen. Ik stuur hem evengoed. Het gaat over 2 kinderen die een speciale band met de natuur hebben.

Ga er maar even rustig voor zitten, zeventien minuten genieten van kinderen zoals er al veel zijn, en nog veel meer zullen komen. Wat zullen we een mooie wereld krijgen ………

Bert Janssen
In de buurt van mijn verjaardag ging ik naar de lezing van Bert Janssen in Bergen. Ik werd gegrepen door wat hij vertelde. Hij bevestigde dingen die ik al wist, maar had weggestopt. Mijn ervaring in de graancirkel twee jaar geleden kreeg handen en voeten en terwijl ik naar hem luisterde viel alles op zijn plek. De vriendin die met me mee was naar de lezing gaf me het boek “Sophia’s ei”  voor mijn verjaardag. Tijdens de warme dagen deze zomer (helaas grotendeels na mijn terugkomst uit Engeland) heb ik het gelezen. Meer nog dan in zijn lezing gaat hij in op het hoe en waarom van de graancirkels en de manier waarop de kerk en de Engelse overheid en het leger ermee omgaan. Hij legt uit wat de achtergronden en anekdotes zijn van al die krachtplekken in Zuidelijk Engeland en hoewel het een roman is en er wellicht soms ten gunste van het verhaal iets geflatteerd wordt weergegeven, voel ik dat het allemaal klopt. Een Noordhollandse kennis die een kei is op het gebied van graancirkels zei me dat ze het boek onlangs voor de tweede keer had gelezen ze het nog gemakkelijker las dan de eerste keer. Mocht je ooit van plan zijn naar Zuid Engeland te gaan (Avebury, Stone Henge, Silbury Hill, Glastonbury etc.) dan is het boek zeker een aanrader. Gewoon verkrijgbaar bij Bol. Sophia’s Ei van Bert Janssen.

Wallen
Ondertussen in Amsterdam …… geven de dames op de wallen een prachtige show. Met open mond staan de voorbijgangers te kijken. Die mond valt nog verder open als blijkt wat de clou is van deze performance. Nu maar hopen dat het enig effect heeft.

De uitsmijter is een doordenkertje, laat hem maar even ‘landen’. Ik wens jullie een mooie maand augustus. De september nieuwsbrief brengt het programma voor de komende winter. Probeer naar de meteoren-regen te kijken (je mag een wens doen bij een ‘vallende ster’) en verzet je niet tegen hetgeen je overkomt. Go with the flow en probeer dan die flow een beetje te verleggen, om te buigen. Ze kun je stukje bij beetje je situatie weer onder controle krijgen. Blijf vertrouwen; het universum zorgt voor ons!

Some of the things you criticize about yourself, are your greatest strengths.

Warme groet,